Avtor Tema: Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]  (Prebrano 2749744 krat)

big guy

• *
  • Spol: Moški
  • I have a soft spot for animals...
Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]
« Odgovori #840 : 17 Marec 2006, 21:29:06 »
Hojla!  ;D

uf, uf... smo bili danes pri Slavi "malo" na obisku, ker smo hoteli še enkrat videti Trisho preden gre čez lužo. Ful je že velika in pa tako cotkana... bi se samo čohala!

No ja, smo imeli tudi našega "big guy"-a sabo, pa nam je ful sramoto delal  :-[ ... Slavi, saj obljubim da drugič s čistili pridemo... he, he...

Par slikic:

Bali

• *
  • Spol: Ženski
  • http://lupus.request-response.com/
« Odgovori #841 : 18 Marec 2006, 10:54:21 »
Živjo!
Prav lepe slikice objavljate!
Trenutno pa sem zelo pretresena nad odzivi mimoidočih, ko sem se z Lupusom sprehajala pa Kranjski gori danes zjutraj. Vem, da je tema o napadu sprehajalca že odprta in da tam potekajo žolčne razprave, vendar me na tem mestu zanima, kakšne so vaše izkušnje, ko se sprehajte z dogo? Midva najinega Lupusa v 95% sprehajava brez povodca (večinoma v Ljubljani), ker ne bega daleč naokoli in ne hodi k neznancem. No danes zjutraj pa sem imela Lupusa spuščenega, da je prosto tekal po smušišču (tako kot je bilo to vedno do sedaj). Ljudi je bilo komaj kaj, pa so se vseeno nekateri izmed teh kar na cca. 50 metrov drli, da naj pripnem psa. Po nekajkratnih vzklikih sem ga res pripela, pa ne boste verjeli, da so bili potem naslednji mimoidoči zadovoljni - ne, začeli so govoriti, da naj mu nataknem nagobčnik - da taki psi pač grizejo ljudi!
Saj zastopim ljudi, ki verjetno zdaj zaradi tragične zgodbe, posplošujejo vse pse, pa tudi vem, da bomo morali biti vsaj še naslednjih nekaj dni malo bolj previdni, ker imamo pač velike pse, me pa resnično zanimajo vaše izkušnje!

No pa še tole o sivenju - naš Lupus je star dobre tri leta in je že zelo zelo siv! Siveti je začel še predno je bil star eno leto! Jaz mislim, da zato, ker se tako živcira in sekira!  ;) ;) ;)

En lep pozdravček,
Bali

sarci

• *
« Odgovori #842 : 18 Marec 2006, 11:16:07 »
Bali a ste vi morda za Bezigradom doma?
 Mislim da sem vas ze parkrat srecala ce je to isti Lupus  ;D :) (pri bezigrajski gim., Navje, ipd.)

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #843 : 18 Marec 2006, 11:23:13 »
Bali, glede na pretekle dogodke bomo lastniki vecjih psov podobnih komentarjev delezni se nekaj casa... Midve sva v cetrtek takoj "pokasirali" eno hruljenje, da kako imam lahko tako nevarnega psa kot je doga v mestu, da bi jih bilo treba prepovedat, ustrelit - kaj vem kaj se, da tem psom zacne rast kost v glavo, da se jim zmesa .... Sem bila izredno prijazna in sem samo modro kimala ... In an podobne komentarje se bom v bodoce odzivala enako, ker je tako ali tako brezveze razlagat, ker so ljudje cisto iz sebe. Imam pa jaz Spelo v urbanem okolju vedno na vrvici, vedno pazim, da ne sili k nikomur ... Spuscam jo samo tam, kjer ne moti nikogar, ne drugih psov, ne drugih ljudi. Nagobcnika ji pa nikakor ne mislim natikat. Verjemi, ce bi Lupusu nataknila nagobcnik, bi pa slisala, da lej, kaksen nevaren pes, mora nosit nagobcnik... in da ga ti sigurno ne obvladas.
lp, m.

p.s. Sara ja, to je ta Lupus.

sarci

• *
« Odgovori #844 : 18 Marec 2006, 11:29:02 »
Se mi je zdel :) Pa tebe sem tudi s Spelo videla (iz avta) pri gasilcih :)

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #845 : 18 Marec 2006, 11:34:55 »
mi je rekla Spela (equus), ja.

quantum

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #846 : 18 Marec 2006, 12:01:58 »
Joj Bali si pa potem res sitnica :P

Jaz osebno mislim, da bi morali biti prav vsi lastniki psov (malih in velikih) odgovorni in predvsem zreli v tolikšni meri, da bi imeli svoje pse na povodcih. Sploh na mestih kjer se srečavamo z drugimi ljudi in psi. To je pravi in odgovorni pesjanar. Tisto o nagobčnikih pa je že pretiravanje. Razen če se s svojim psom gibljemo v veliki množici ljudi.

Ker samo pomilsite kako se počuti nekdo, ki je bil že žrtev kakršnega koli napada psa. Mislim, da to ni prijetno in pošteno od nas.

Mogoče se bo našel kdo, ki je že bil žrtev napada in opisal kako je to. Potem pa bomo na stvari gledali drugače.  :(

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
    • http://ccucca.webs.com/
« Odgovori #847 : 18 Marec 2006, 12:17:06 »
quantum, prav imaš !

Sploh pa bi se sedaj morali izogibati sprehodov na javnih mestih s psmi, ki se jih ljudje bojijo in nebi smeli podžigati in vlivati olja na ogenj. Ljudje so prestrašeni, "strokovnjaki" so različnega mnenja, vsak malo večji pes pa je bullmastif. In doge so  jim takooooo podobne  :o

Miša

Meki

• *
« Odgovori #848 : 18 Marec 2006, 20:01:43 »
Se popolnoma strinjam. Naš je med ljudmi vedno pripet, čeprav je pravi angelček, kot večina njih. Večina ljudi ga sama od sebe hoče pobožati, ker že kaj vedo o tej pasmi, nekaj pa je tudi takih, ki se že na 100 m začnejo tresti, ko ga zagledajo. In do takih ne bi bilo fer, če bi letal okoli spuščen, čeprav je izjemno prijazen in nikomur ne naredi nič. Tu pa smo že pri drugi zgodbi, ker vsak pes lahko, zaradi enega napačnega momenta, prvič v življenju ugrizne.

Moram pač biti odgovorni, saj smo odgovornost sprejeli že s tem, ko smo kupili tako velikega psa. Nekateri imajo pred njimi že nek prastrah, ki izvira iz bogve kje in pač ...tudi jaz vem, da se ne počutim fino, če pride do mene kakšen sumljivec in me začne ovohavati ...nekateri pač ne poznajo pasem in so jim vsi psi enako sumljivi. sploh taveliki :o

Mi pa kar zakuri živce, ko slišim moderatorja na Valu 200, nacionalki!, kako med naštevanjem "nevarnih" pasem poslušalke, vskoči v njen monolog in med nevarne pasme vrine dogo >:( >:( Sploh on, ki itak ni strokovnjak, pač pa mora biti objektiven, kot se za novinarja spodobi in samo sprejemati mnenja ...tazga bi pa za ušesa.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #849 : 18 Marec 2006, 22:13:34 »
 ;D Ma kaj se sekirate vi imate vsaj doge, logično da jih poslušate...ampak da jih jaz, ki imam prinašalca in to na povodcu... tale napad je bil res razred zase in zdaj so vsi psi, ki segajo višje od kolen nevarni in lastniki smo totalno nenormalni, ker psa sploh imamo...

Lp nina

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #850 : 18 Marec 2006, 23:13:11 »
Takole pa izgleda naš bullmastif :

Predvsem je razpoložen za en "orenk fajt "

Miša

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #851 : 19 Marec 2006, 00:19:46 »
seveda! le poglej kaksne nevarne "kengurujske" zadnje tace ima na tej fotki  ;D ;D ;D
m.

Meki

• *
« Odgovori #852 : 19 Marec 2006, 08:45:49 »
Gre za posebno bulmastifsko tehniko, kjer sovražnika napadeš od spodaj. ;)

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #853 : 19 Marec 2006, 09:34:46 »
Mi imamo pa zaenkrat pravo srečo z okolico. nobenih komentarjev na sprehodih, ker smo skoraj vsi v ulici in sploh v okolici kar dosti pasjanarski. Bom šla pa danes malo v mesto pogledat, da vidim kakšni bodo odzivi. Seveda strogo na povodcu, kot vedno.

herra

• *
  • Great Danes rule
    • apartmaji grohar
« Odgovori #854 : 19 Marec 2006, 12:46:37 »
Ampak mora biti res hud, če ima še doma ovratnico :P  :D

tristan

• *
  • *Tristan+Izolda*
« Odgovori #855 : 19 Marec 2006, 15:01:37 »
No mi zaenkrat takih problemov nimamo... Me pa vsi sprašujejo, če imamo dalmatinčka :-\
Danes me je nekdo vprašal, če je Tristan mešanica med dalmatincem in haskijem, ker ima tako modre oči in fleke...

herra

• *
  • Great Danes rule
    • apartmaji grohar
« Odgovori #856 : 19 Marec 2006, 15:57:30 »
Ja, kar se tiče poznavanja harlekinov: v glavnem je mešanec med dogo in dalmatincem ??? ali pa  en mešanec z dogo  :-\  ;D ;D ;D ;D

Fana

• *
« Odgovori #857 : 19 Marec 2006, 17:56:36 »
Imamo črno nemško dogo oz. črno mešanko, ki sedaj skoraj ni več podobna dogi,pa so ljudje govorili za nami glej jo nemško dogo. Sedaj pa ko imamo še čistokrvno harlekinko komentirajo, da je to mešanka z dalmatincem, adijo pamet  ???

Naša lepotička Fana, stara 2 meseca in pol: http://fana.moj-album.com/

Lp,
Nataša

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #858 : 19 Marec 2006, 17:59:43 »
Ooo kako je srčkana Fana, ful ima posrečen flekec čez uček  :-* :D Od kod pa je, če smem vprašati?

lp

Lenny

• *
« Odgovori #859 : 19 Marec 2006, 18:01:09 »
Jah...je kot en črno-beli kuža  :o Kot jing-jang :P

Tina

• *
  • Gomi & Chics
    • Avstralska ovčarka Chica
« Odgovori #860 : 19 Marec 2006, 18:41:31 »
Sem videla Fano v živo in je pravi cuker  ;D Pa kako je korajžna...

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #861 : 19 Marec 2006, 19:18:12 »
Ja Fana je pa res cukrček. Komaj čakam, da bo teden naokrog, da se spet kaj vidimo in poigramo.
Lp, Ines!
pa še nekaj fotogeničnosti

fana čisti zobke in si jih utrjuje  ;D

klifi in fana - zaenkrat še podobne velikosti

Fana

• *
« Odgovori #862 : 19 Marec 2006, 20:02:26 »
Ooo kako je srčkana Fana, ful ima posrečen flekec čez uček  :-* :D Od kod pa je, če smem vprašati?

lp

Fana je from Long Neck, odpeljali smo jo pa v Hrastnik.

Lp,
Nataša

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #863 : 19 Marec 2006, 20:17:21 »
Aha, ful je luškana  :D tako zanimivo razporeditev flekcev ima. Meni so take šekaste dogice najbolj všeč.

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #864 : 19 Marec 2006, 20:30:29 »
O, zmeraj več dogašev nas je tukaj, pozdravljeni  ;D

Imate prav lepe pesjančke. Uživajte čim več v njihovi družbi. Dogice tako hitro rastejo in kar naenkrat niso več male baybike. Čeprav imam jaz mojega Zorota še zmeraj za malega rumenega pikeca, ko pa je tako otročji:

Miša

Fana

• *
« Odgovori #865 : 19 Marec 2006, 20:31:39 »
Meni tudi. Je bila edina harlekin psička v legu in , ko smo se odločili za njo telefonsko sploh nismo vedeli kakšna je. Ko smo jo potem prišli pogledat sem bila čisto navdušena. Vsak dan je lepša.  :)

Tina

• *
  • Gomi & Chics
    • Avstralska ovčarka Chica
« Odgovori #866 : 20 Marec 2006, 06:48:55 »
Miša,
Zorotova poza je pa čisto v aussie stilu  ;D Chica podnevi vedno tako spi ali se igra z žogo in jo drži s tačkama. Ponoči ima pa raje 'klopčič' stil  :)

Lp,
Tina

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #867 : 20 Marec 2006, 07:31:01 »
O, zmeraj več dogašev nas je tukaj, pozdravljeni  ;D

Imate prav lepe pesjančke. Uživajte čim več v njihovi družbi. Dogice tako hitro rastejo in kar naenkrat niso več male baybike. Čeprav imam jaz mojega Zorota še zmeraj za malega rumenega pikeca, ko pa je tako otročji:

http://www.moj-album.com/slike/102415/rnTL9fUgbK65ERmu.v.jpg

Miša
Ampak je res ena velika carta. :D :D :D

sliko iz citata sem spremenila v povezavo; zoe

Fana

• *
« Odgovori #868 : 20 Marec 2006, 19:54:07 »
Miša hvala za pozdrave!

Po eni strani komaj čakamo da zraste, po drugi strani je pa takšen užitek preživljati vsak dan s to malo kepico. Ups, saj ni več mala kepica, je že kar kepa. Vsak dan kaj novega ušpiči  ;D

Lp,
Nataša

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #869 : 20 Marec 2006, 23:53:18 »
Tina,

tudi mi se še vedno zvijemo v klobčič, čeprav smo že veliki. ;)

S.A.R.

saj sama vidiš, kaj nam delajo ti rumenkoti. Kaj pa tole, se še spomniš ?

Fana,
da ne boste rekli, da nam vaše maškare niso všeč, evo nekaj slikic iz zadnje zagrebške razstave:

Moj mali rumeni pikec vam pišilja pozdrave  :-*

Miša