Ojla.
Bom še tukaj napisala, glede na to, da imate vsi izkušnje z dogami.
Pri nas se zadnje čase pojavlja en problem - renčanje name. Začelo se je s tem ko je imel poškodovano tačko. Ko sem se ga dotaknila je zarenčal, očitno ga je ful bolelo. Potem je bilo vse ok, zadnjič pa se je spet začelo. Zvečer ko zaspi, ga enostavno ne smem več pobožat. Če to naredi partner je vse ok, če ga pobožam jaz, zarenči.
To zgleda nekako tako, da zarenči ko se ga dotaknem, potem me pogleda in se začne trest po celem telesu. Sicer še vedno leži, medtem ko ga božam, ampak zraven ves čas renči in se trese.
Nimam pojma zakaj. Drugače sem jaz njegov gospodar, ne partner. Tudi ukvarjam se z njim večinoma jaz, jaz mu dam hrano, igrače... Skratka, čez dan je vedno vse ok, zvečer pa vedno takole.
Ne vem ali je boljše, da ga enostavno ob večerih pustim pri miru in se ga ne dotikam in upam, da bo pozabil na tole renčanje ali naj ga za kazen pošljem ven iz sobe (da bi moral spat na hodniku, namesto v spalnici)?
Za začetku sem mu govorila "ne", dobil je tud par klofut, poslala sem ga ven iz sobe.. Učinka pa ni bilo.
Bi prosila za kakšen nasvet, ker res ne vem več kaj naj naredim.