Avtor Tema: Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]  (Prebrano 2749595 krat)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Spol: Ženski
  • Mastino Napoletano
    • http://ccucca.webs.com/
Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]
« Odgovori #2970 : 11 Oktober 2006, 08:41:55 »
Če ne bi bil zraven pri kotitvi bi mislil da ga je prinesla štorklja  ;D.

Nina takšne stvari se ne ugotovijo čez noč,zato je potrebno kar nekaj časa !

L.p.Benjamin!

Brez zamere, Benjamin. Si čisto O.K. dedc in rada te imam takšnega kakršen si, vendar ne morem mimo tega tvojega komentarja.

Takšne stvari se ne ugotavljajo čez noč, ko je leglo že tukaj. Takšne stvari se ugotavljajo čez dan in  noč, ko iščeš primernega partnerja za paritev, z branjem rodovnikov in čekiranjem prednikov ( v živo in po slikah ). Pa saj razstave niso samo za kazanje, so tudi za gledanje in razmišljanje. Pa druženja na razstavah niso samo za slikanje in dajanje slikc na net, ampak za pogovore in razprave o vzreji.

Moje mnenje je, da bi že s preprostim branjem rodovnikov staršev in njihovih prednikov moral vedeti kakšne barvne kombinacije ti bodo ven padle. Tako pa je videti, da si šel parit popolnoma na slepo.  ??? Žal mi je, če boš dobil občutek, da te napadam, ker to ni  moj namen in se ti že v naprej opravičujem.

Želim le opozoriti na napake, ki jih delate v vzreji pasme nemške doge. In ker imam tudi sama samčka rumene barve, me to še bolj prizadene. In vsa tista pametna mladina, ki je skočila po Valvazorki, ko nas je hotela opozoriti na napake in mogoče še kaj pametnega naučiti, naj se uči sedaj. Lažje se je učiti na živih napakah, kot na papirju, kaj ? Res ne morem biti tiho. >:(

Če boste tako nadaljevali, kot ste začeli, je to začetek propada pasme  :'(

Upam, da boste toliko fer in boste v rodovnik zavedli, da rumenček in za vzrejo. Kajti, če se boste odločili nasprotno, potem je to tako, kot, če bi jaz šla parit s svojim Zorotom.

Kljub vsemu čestitke za leglo. Velja za vse !

Miša

BenSon

• *
  • Spol: Moški
    • http://www.doggebenson.net
« Odgovori #2971 : 11 Oktober 2006, 09:42:12 »
Miša sploh ti ne zamerim,vendar ti moram povedat da sem še kako prečital rodovnike in po svojem razmišljanju dobil občutek da bo to zelo vredu kombinacija paritve.Miša naj ti še povem da so v obeh rodovnikih napisani zelo dobri predniki(črne in harlekin barve) teh mladičev.Tako da naj te ne skrbi glede mojega čitanja rodovnikov itd....Zaenkrat še nisem jasnovidec in to tudi verjetno nikoli ne bom,zato verjamem stvarem katere so napisane. ;)

Če pa je katerega od vas narava obdarila z jasnovidnostjo pa ga že vnaprej prosim da mi svetuje pri naslednji paritvi!

L.p.Benjamin!

BenSon

• *
« Odgovori #2972 : 11 Oktober 2006, 09:55:35 »

In vsa tista pametna mladina, ki je skočila po Valvazorki, ko nas je hotela opozoriti na napake in mogoče še kaj pametnega naučiti, naj se uči sedaj. Lažje se je učiti na živih napakah, kot na papirju, kaj ? Res ne morem biti tiho. >:(

Miša

Miša kot si sama napisala (Res ne morem biti tiho),te ne razumem zakaj se potem sprašuješ glede mladine in Valvasorjev. ;)

Brez zamere in lep pozdrav Benjamin!

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
    • http://ccucca.webs.com/
« Odgovori #2973 : 11 Oktober 2006, 09:57:52 »
Kaj ti naj rečem   :-X

Svoj komentar sem šla napisat samo iz dveh vzrokov. Prvega sem ti že napisala v prejšnjem postu. Drugi pa je ta, da se mi zdi neumno, ker imaš tako lepo pošlihtano stran, da jo je veselje pogledati...potem pa kar naenkrat izgine Bessin rodovnik.  :-X

Kot veš, sem tudi sama imela leglo. Pred paritvijo sem preštudirala barvne kombinacije, pregledala kilometre internetnih strani in skombinirala vse vzrediteljeve nasvete, slike, prejšnja legla, bivše in bodoče sorodnike - pred paritvijo z določenim samcem.

Želela sem si točno določeno barvo in sem jo tudi dobila. Zame ni bilo nobenega presenečenja v leglu. Presenečen je bil edino vzreditelj, ki mi je za določeno barvo dal samo 1% možnosti in jaz sem jo dobila že v prvo. No, tukaj je bilo vmes malo sreče  :P

Kako ti temu praviš...jasnovidnost...jaz bi temu rekla znati čitati rodovnike in imeti zaupanje v vzrejo človeka, ki je pripomogel, da so rodovniki napisani tako, kot so. To pomeni, da je rodovnik 100% resničen za vse prednike v njemu. Pod predpostavko, da zaupaš tudi v zdravje prednikov nekega vzreditelja.

Če sem zato jasnovidka, pa bom. Hvala za kompliment.

Rodovnik pa lahko mirne duše obesiš nazaj, saj nas je kar veliko, ki vemo za kaj se gre.

Si še nekaj dodal med mojim pisanjem: Zato ker ste Slavi tako zatrli, da se je kar bliskalo, ko je želela opozoriti na napake v vzreji. Takrat še ni bilo živih napak, sedaj pa jih že imamo. In so tukaj. Zato sem mnenja, da ne smemo biti tiho.

Miša

panther

• *
« Odgovori #2974 : 11 Oktober 2006, 10:48:24 »
mogoce bojo pa super zdravi mladicki, za nadpovprecno starostjo in brez kakrsnih koli zdravstvenih tezav ... :)

BenSon

• *
« Odgovori #2975 : 11 Oktober 2006, 11:03:18 »
Miša hvala za opozorilo da mi ne dela rodovnik od Bess.Kot vidiš obnavljam svojo spletno stran tako da nisem tega niti opazil.Ne vem pa zakaj bi komu polagal račune če pa nikomur ničesar ne dolgujem.
Za dobro spanje priporočam žlico medu in branje rodovnika od BESS FROM LONG NECK!

Miša tukaj si pa lahko ogledaš original če se bo zopet kaj zapletlo na moji spletni strani :-\.
http://i114.photobucket.com/albums/n266/Benson02/Bess.jpg

L.p.Benjamin!!!

quantum

• *
« Odgovori #2976 : 11 Oktober 2006, 11:54:43 »
BenSon res ste trenutno v čudnem položaju, ker se vam je skotil rjav pes. Vendar ste odreagirali pošteno in to tudi povedali. Nekateri na žalost niso takšni in takega mladiča hitro odstranijo takoj po rojstvu in potem je vse lepo in prav, ker nihče ne izve za to. In potem se zgodi tole...
Imam pa eno vprašanje za vas BenSon ali ste prodali že vse pse iz prejšnjega legla? Je kakšen ostal doma?

Citiraj
mogoce bojo pa super zdravi mladicki, za nadpovprecno starostjo in brez kakrsnih koli zdravstvenih tezav ...
Panther tudi jaz tako mislim. Sam sem menja če vzreditelju uspe vzrediti zdrave pse je to dobra vzreja. In zame dela dobro.  Raztavni uspehi in raznorazne titule nič ne pomagajo če pes ni zdrav.
Ampak tukaj kot jaz razumem gre predvsem zato da se je v preteklosti moralo nekaj zamolčati in je sedaj tako kot je ??? Če pa je še kaj v dokumentih napisano napačno oziroma lažno potem bo to težko razjasniti. Nič BenSon želim vam, da to zadevico razvozlate in ji pridete do dna. V mladičke pa ne dvomim. Tale rjavi lepotec bo nekaj posebnega 8)

quantum

• *
« Odgovori #2977 : 11 Oktober 2006, 11:59:19 »
Pa še eno vprašanje za Valvasorja ::)

Zanima me ali ste vedeli za leglo "mix" FVL & FLN? Ter iz kakšne kombinacije so ti psi ???

Meni je mladiček po sliki sodeč zelo lep. Tudi ti psi bodo nekaj posebnega ;D

alanos

• *
« Odgovori #2978 : 11 Oktober 2006, 12:23:23 »
Missa,
potpuno se slazem s tobom i sa svime sto si napisala u vezi uzgoja i gresaka koje se rade.Ali moram te upozoriti na cinjenicu da uz svo citanje rodovnika pasa i proucavanja nemozes biti siguran da citas istinu.Jer u rodovnicima ne pise boja predaka,pa ako je neko u proslosti prevario i pario pse koji nesmiju ici u uzgojnu kombinaciju,tu si nemocan.Kod BenSona je stvar specificna jer jedan dio pasa moze naci na internetu,a drugi dio pasa iz rodovnika nemoze pronaci nigdje.
Tako da je BenSon i uz najbolju volju u ovom slucaju ostao prikracen za Istinu!!!

DG

• *
  • PULSATILLA GRANDIS
« Odgovori #2979 : 11 Oktober 2006, 12:27:26 »
LP!

je pa že itak quantum povedal za kaj gre, pa vseeno:

V razmislek:
Miša, mogoče pa so se podobne stvari že dogajale in se dogajajo, pa nobeden, za razliko od Benjamina, ni obelodanil teh in podobnih stvari?
Lahko smo edino 100%, da ne gre za noben čudež.
Benson vsekakor čestitke na leglu, in na vsej tvoji odkritosti (od same kotitve pa do sedaj) - Kapo dol.!!!

Damijan & Zvonko

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #2980 : 11 Oktober 2006, 12:46:13 »
Zdaj je, kar je in nazaj se ne more. Mislim, da sa nima pomena kregat zaradi tega kar je bilo...
Bolj me zanima kako naprej... Ali so po takem odkritju mladički primerni za vzrejo - sklepam, da vsi nosijo nekje v sebi rjavi gen? Pa mama oziroma oče, pač tisti, ki ga je "prinesel"?
Se pa strinjam, da je BenSon vsaj toliko pošten, da je rjavčka pokazal. Marsikdo bi ga "odstranil" in takšne debate kot je zdaj sploh nebi bilo.
lp
T.

BenSon

• *
« Odgovori #2981 : 11 Oktober 2006, 12:47:05 »
Hvala vsem za vzpodbudne besed!

Prepričan sem da z molkom ne bomo dosegli ničesar.

L.p.Benjamin

dog4ever

• *
« Odgovori #2982 : 11 Oktober 2006, 12:53:13 »
Ali je rjava barva prepovedana za doge? (sem popolni laik pri dogah, zato brez hude krvi, ker vprašam).

Jaz imam občutek, da ima BenSon jaj**, ker mladička ni odstranil in zamolčal. Sicer pa, tudi sivčki dobijo prepoved vzreja, pa so še vedno super in fini družinski člani. In beli bokserji isto. In ne vem, zakaj se zdaj vsi na njega spravljate, ker ima rjavčka v leglu. Če je nekdo od prednikov odstranil rjavega mladička, potem res ni mogel izvedet, da ta in ta pes nosi rjave gene ::)

BenSon, imam občutek, da bo mali rjavček nekaj posebnega! Ali lahko zato dobimo kakšno slikico samo njega? :-*

BenSon

• *
« Odgovori #2983 : 11 Oktober 2006, 13:40:39 »
Nekaj slik našega rjavega lepotca Byrona.

L.p.Benjamin

dog4ever

• *
« Odgovori #2984 : 11 Oktober 2006, 13:49:21 »
O noro :o :o kot da ne bi bila nemška doga :P Full je lepotec :-*

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #2985 : 11 Oktober 2006, 14:21:41 »

Ojla!

A se mogoce kdo spomni, da smo opozarjali na take stvari???  In kaksen je bil vas odziv??? Napadali ste me vsi povprek!

Moram vam pa povedati, da me pri vsem skupaj nekaj zelo moti. Namrec vase tuhtanje odkod se je zdaj vzela ta barva.
  Mislim pa, da nas precej ve,da je rumena prisotna v teh  rodovnikih ze nekaj casa- vprasanje je bilo samo, kdaj vam bo udarila ven. Vsem vam je jasno, kaksni so vasi predniki, zato trditev : " Nismi vedeli" tukaj 100% odpade!!! 
  Je pa tudi grdo, da je zdaj za to kriva druga stran. Nazalost je pa isti samec paril se eno psico, ki pa je crna.  V taki kombinaciji pa vemo, da so mladici lahko samo crni, ker crno+ crno=crno. Ima pa lastnik samca izredno smolo !!!!

Quantum- kombinacija o kateri sprasujes, je do potankosti opisana precej stvari nazaj.

Cao-Slavi

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #2986 : 11 Oktober 2006, 14:29:13 »
Slavi brez zamere. Ampak meni se pa ne zdi, da si ti opozarjala na te probleme. Opozarjala si na to, da so rumene doge vsesplošno bolane.

Jaz tu ne vidim nobene povezave, ker nikjer ni razvidno, da bi bilo z Byronom kaj narobe.

BenSon evo. Jaz ti pa privoščimo rjavega samčka v leglu zato, ker krivda sigurno ni tvoja. Ne od lastnikov samca!

Pes je pač iz druge države, kjer OČITNO to podpirajo pa so pri vzreji ND mnogobolj izučeni kot pri nas.

GOSCH

• *
« Odgovori #2987 : 11 Oktober 2006, 14:33:46 »
Hojla!

Benson, čestitke za leglo, pa tudi za javno obelodanitev t.i. "črne ovce" (v tem primeru je rjava med črnimi ;D), ki se je prikradla med ostale.
Malčki so ful luštni :-*, lepo poskrbite zanje, da bodo lepi, veliki in debeli ;D :P in naj čez dobra 2 meseca pridejo v dobre roke novih lastnikov. ;)

Lp,
B.

dog4ever

• *
« Odgovori #2988 : 11 Oktober 2006, 14:34:59 »
SAR, a pri vas ni še nič ???

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #2989 : 11 Oktober 2006, 14:47:32 »
Nekaj pa že je  ;)

dog4ever

• *
« Odgovori #2990 : 11 Oktober 2006, 14:52:14 »
zakaj pa nočeš nič povedat :'(

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #2991 : 11 Oktober 2006, 14:58:21 »

SAR- a mislis drugo drzavo Srbijo a Francijo????  Iz katere strani naj bi ta barva prisla?  Lahko pa nalimas slike prednokov obeh psov, pa se bo videlo.

Cao-Slavi

troy

• *
  • TROY from Valvasors land
« Odgovori #2992 : 11 Oktober 2006, 15:03:25 »
Tvegane kombinacije so incesti, slabega psa lahko dobiš iz najboljših kombinacij. Rumena + modra je po moje nesmislena, modro mešamo z črno da se ohrani kvalitet barve, ni pa moje področje. Tu lahko več pove tisti ki ima iskušenj z tem.. Rumena črna, če že mešamo barve, je  normalna  kombinacija in se dostikrat uporablja. Poznam dosti kombinacij ki so v ozadju črnih rumene. Iz teh kombinacij zaradi nekontrolirane vzreje in načrtnih poskusov prihaja do tega da imajo tudi harlekini v ozadju rumene in se pojavijo rumeni harlekini. Dosti vzrediteljev take kombinacije prikriva in z tem dela škodo  drugim vzrediteljem ki niso seznanjeni z ozadjem in potem imajo nemogoče kombinacije.
Osebno podpiram mešanje barv, produkti takih kombinacij so včasih izredni primerki ki ih je pač treba naprej držati pod kontrolo, slabi produkti /barvno/ so pa interesantni hišni ljbljenčki. Take kombinacije niso tvegane, vsaka taka poskusna kombinacija more imeti za cilj spremljanje izrednih primerkov.
Jaz osebno delim doge na slabe, povprečne in izredne. Vsak vzreditelj pa more imeti za cilj da naredi nekaj izrednega, to je tista wov doga ki je nam vsem všeč. Cukrčki so pa povprečni.
Pa de ne bi bilo narobe, wov pesi se ne delajo samo z tveganim, poskusnim ali kakim drugim kombinacijami. Vglavnem je sol, limona in če je sreče je wov.

Sem malo prebrskal nazaj o barvnih kombinaciajh in podobno.

Slavi brez zamere. Ampak meni se pa ne zdi, da si ti opozarjala na te probleme.

SaR pa ti povem da se ti slabo zdi, ker je na to opozorila vsaj parkrat!Si lahko prebereš!

Se pa pridružujem vsem ki ste čestitali Bensonu za iskrenost.Najlažja pot bi bila prikrivanje, on se ni odločil za to!Vsa čast!!

lp aleš

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
« Odgovori #2993 : 11 Oktober 2006, 15:11:00 »
SAR-no...??? :P

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #2994 : 11 Oktober 2006, 15:17:19 »

Ja, tudi jaz cestitam Bensonu. Pa ne za leglo- to sem mu ze v nedeljo. Ampak za njegovo postenost! Zdaj pa samo se upam, da bo pravilno razvozlal skrivnost.

Cao-Slavi

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #2995 : 11 Oktober 2006, 15:52:22 »
Nekaj pa že je  ;)

Zakaj ste tko skrivnostni?? Mi pa umiramo od firbca  :-\

search.and.rescue

• Gost
« Odgovori #2996 : 11 Oktober 2006, 16:08:42 »
Slavi pa saj ti že tako poznaš vse skupaj, da ti ni treba preveč razlagati.

Konec koncev pa imam en dober nasvet: vsak naj počisti pred svojim pragom in vzdržuje zdravo svojo "linijo" pa bo vse v najlepšem redu.

Kaj misliš Slavi a? Srbska ali Francoska?

Kar se tiče pa tega, da si BenSon UPA v javnosti pokazati kaj res ima - pa svaka čast tudi od mene. Takšen človek mi lahko pamet soli!!!!

m_tejch

• *
« Odgovori #2997 : 11 Oktober 2006, 16:22:21 »
jao  ::) SAR dej povej kwa se kaj dogaja, noooo ;)

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
« Odgovori #2998 : 11 Oktober 2006, 16:33:23 »
bo že povedala...(evo SAR ko se zbudiš pa TAKOJ! ;) ;D)

BenSon

• *
« Odgovori #2999 : 11 Oktober 2006, 17:20:22 »
Prosil bi vas da se pogovarjate v normalnih tonih in da ne obsojate drug drugega,dokler niste 100% prepričani o zadevi katera se vrti okrog rjavega samčka.Na srečo je danes znanost takšna da skoraj ni stvari katera se nebi dala ugotovit.Če je pa mogoče zaradi objave rjavega samčka, kdo užaljen ali pa se počuti oškodovanega, pa lahko seveda v vsakem trenutku zahteva DNK pregled,katerega stroške bo tudi sam poravnal.V tem trenutku bi do jeze lahko bil upravičen le jaz,vendar mi to ne pride na misel in upam bo samček pravi orjak.
Jezilo bi me le, če bi se mi kateri od otrok rodil kot mulat,takrat pa res ne bi podpisal očetovstva ali pa bi prej zahteval DNK pregled  ;D!

L.p.Benjamin