Če ne bi bil zraven pri kotitvi bi mislil da ga je prinesla štorklja
.
Nina takšne stvari se ne ugotovijo čez noč,zato je potrebno kar nekaj časa !
L.p.Benjamin!
Brez zamere, Benjamin. Si čisto O.K. dedc in rada te imam takšnega kakršen si, vendar ne morem mimo tega tvojega komentarja.
Takšne stvari se ne ugotavljajo čez noč, ko je leglo že tukaj. Takšne stvari se ugotavljajo čez dan in noč, ko iščeš primernega partnerja za paritev, z branjem rodovnikov in čekiranjem prednikov ( v živo in po slikah ). Pa saj razstave niso samo za kazanje, so tudi za gledanje in razmišljanje. Pa druženja na razstavah niso samo za slikanje in dajanje slikc na net, ampak za pogovore in razprave o vzreji.
Moje mnenje je, da bi že s preprostim branjem rodovnikov staršev in njihovih prednikov moral vedeti kakšne barvne kombinacije ti bodo ven padle. Tako pa je videti, da si šel parit popolnoma na slepo.

Žal mi je, če boš dobil občutek, da te napadam, ker to ni moj namen in se ti že v naprej opravičujem.
Želim le opozoriti na napake, ki jih delate v vzreji pasme nemške doge. In ker imam tudi sama samčka rumene barve, me to še bolj prizadene. In vsa tista pametna mladina, ki je skočila po Valvazorki, ko nas je hotela opozoriti na napake in mogoče še kaj pametnega naučiti, naj se uči sedaj. Lažje se je učiti na živih napakah, kot na papirju, kaj ? Res ne morem biti tiho.

Če boste tako nadaljevali, kot ste začeli, je to začetek propada pasme
Upam, da boste toliko fer in boste v rodovnik zavedli, da rumenček in za vzrejo. Kajti, če se boste odločili nasprotno, potem je to tako, kot, če bi jaz šla parit s svojim Zorotom.
Kljub vsemu čestitke za leglo. Velja za vse !
Miša