Avtor Tema: bradati škotski ovčar [Bearded Collie]  (Prebrano 527096 krat)

*star*

• *
  • Spol: Ženski
  • Joy of my life ;*
    • Rutecenter
bradati škotski ovčar [Bearded Collie]
« Odgovori #1260 : 02 December 2012, 15:53:40 »
Se opravičujem za zaporedni post, želim samo še tole fotko nalepit. (:
"uživanje na sneg"

lp

Felina

• *
« Odgovori #1261 : 02 December 2012, 18:25:42 »
joj, kak mi je všeč :) cela taka nabrita sedaj izgleda...pa ta rep ven iz plaščka...kot ena naelektrena antenica :D

MANDY

• Gost
« Odgovori #1262 : 03 December 2012, 11:39:49 »
Uf, tolk snega že imate, tu je samo za dekoracijo  :) Prav prisrčna je Flo z novo frizurico, ta je tudi meni všeč, ker ni postrižena čist na kratko. Ne vem, mogoče tudi našo čaka nova frizura spomladi :-[, za vsak ko imava borbe s česanjem godrnjam. Punci pa, grozita, da jo bosta kar sami odpeljali k frizerju  :'( , ker me ni več za poslušat. Pa Ida je ša packa na kvadrat  >:( >:D.

Agava

• *
« Odgovori #1263 : 03 December 2012, 13:17:36 »

Veste kaj, jaz sem vsak dan, ko gledam tele fotke in vas malo berem, bolj zaljubljena v bradice..... pa če so začupane al pa ostrižene  :)

Ko bi le imela vsak dan kakšno urco več časa, bi sigurno razmišljala o tem, da moj Victor dobi "sestrico ali bratca" .....

Felina

• *
« Odgovori #1264 : 03 December 2012, 18:58:33 »
Agava...saj če imaš za enega čas, se ena bradica takoj vključi v družno akcijo...sploh ni panike :D

Mi smo tudi imeli za vzorec snega, pa se je Ai toliko prekotal, da je imel na glavi snežni ščit, vse preko oči, samo nos in jezik sta ven gledala in ko je šprintal, se je ta zaplata snega vsakih toliko dvignila, da si oči zagledal, pa so takoj spet izginila :D. Res so čist zmešani tile naši bradači :D

rapgirl

• *
« Odgovori #1265 : 03 December 2012, 20:54:58 »
Res so nekaj posebnega s svojimi norimi idejami, katerim se lahko samo smejiš.
Star res ji paše tale frizurca. Mi bomo meli na zimo malo daljšo dlako.
Felina očitno je tvoj Ai prvak med kako se čim prej in čim bolj umazati. hehehe

Mi pridno treniramo agility. Spet pa smo tudi pasli ovce, kjer nama je šlo super. :D Res je lepo videti psa, ki dela tisto za kar je bil vzrejen in to z užitkom. Neprecenljivo. Mogoče pa če nama bo šlo tako naprej greva na kakšen izpit, pa da vidimo kaj bo iz naju.

Še slikice:

Xelia

• *
« Odgovori #1266 : 08 December 2012, 11:00:54 »
Kako rešujete prijemanje snega na tačke vaši bradici? S čeveljčki? Če ima kdo kakšno izkušnjo, bi prosil za nasvet.

rapgirl

• *
« Odgovori #1267 : 08 December 2012, 20:21:58 »
S plaščkom, točno takim kot ga ima star. S tem, da spodaj so pač tačke zasnežene in kepe doma ob prihodu stopimo s toplo vodo. Ker ga čisto spodaj ne motijo nekaj kepe, je prevelik norc.

Felina pričakujem kakšne slikice!

Xelia

• *
« Odgovori #1268 : 08 December 2012, 23:30:41 »
Plašček ne varuje nog. Ok, najbrž sem premalo podrobno napisal, kaj me zanima... kako rešite problem, ko se mu naredijo kepe med blazinicami in se vsakih par metrov ustavi in si grize te kepe. Za kepe, ki so po tačkah ni problema, problem, je s snegom na spodnji strani tačk.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #1269 : 08 December 2012, 23:48:08 »
Sicer nimam beardyja, ampak jaz problem resim samo na en nacin - s skarjami  :P Najbolj enostavna in poceni resitev  ;) Dlako med prsti in pri blazinicah postrizem na kratko, tako da se kepe ne morejo delati. Druga opcija ti je kaksna ful mastna krema (recimo tole: http://www.vet4you.com/winterpad-150ml (http://www.vet4you.com/winterpad-150ml), ali kaj drugega, lahko povprasas v trgovini za male zivali) ali recimo navaden vazelin je tudi ucinkovit (se ga dobi v lekarni, samo ga je potrebno res na debelo namazat), samo ce je hkrati umazanija zunaj ne samo sneg je potem dlako tezko ocistiti po sprehodu (je potreben sampon pri umivanju tack).

Xelia

• *
« Odgovori #1270 : 08 December 2012, 23:57:32 »
Hvala za info  :)

rapgirl

• *
« Odgovori #1271 : 28 December 2012, 14:13:51 »
Chilly je danes star 2 leti! Ne morem verjeti kako leti čas! Vse najboljše moja mala pošastka!  :-*

Slika izpred dveh let:

Letošnja slikica:

lp
maja

*star*

• *
  • Joy of my life ;*
    • Rutecenter
« Odgovori #1272 : 28 December 2012, 17:44:59 »
Uf, že 2 leti?  :o Čas res prehitro beži...
Vse najboljše in najlepše!   :-*

Felina

• *
« Odgovori #1273 : 02 Januar 2013, 17:38:48 »
No, pri nas pa je selitev uspela, prazniki so mimo in to pomeni da je tudi nekaj časa za forum :)

Čestite Chillyju :) malo z zamud a iz srca :D

Sama že komaj čakam na kakšne tekme in imam že abstinenčno krizo  :D

No, rapgirl....evo fotko :D Po enem mesecu si ej končno našel svoje čuveno mesto in sedaj misli, da je eno s steno...ker bomo kasneje na tem mestu naredili drugo omaro, bo tukaj dobil malo večjo luknjo, da se mu ne bo enkrat izpahnil vrat in rep  >:(

Drugače pa trenutno trpim vse muke, ker ima daljšo dlako in to pomeni vsakič, ko pridemo iz sprehoda tuširanje celega, uporaba balzama v hektolitrih, da dobim vse listke in vejice ven. Dejansko razmišljam, da bi ga skinla in ga oblekla, če na sprehodu kdaj kaj miruje oziroma za tisti del poti, ko more biti na vrvici. Seda se je naučil, da lahko na vodi razbiješ led in se potem namakaš v ledeni vodi, zraven pa še utopiš svoje igračke in jih morem potem izvlekat iz te mrzlice  >:( Za mjo revmo na stara leta že vem koga krivit.

MANDY

• Gost
« Odgovori #1274 : 03 Januar 2013, 09:59:05 »
 :) ;D faca, pa ima res položaj. Ne vem če mu bo všeč večji prostor, ko se zdaj tako lepo "zatakne".
A smrči tudi.

rapgirl

• *
« Odgovori #1275 : 03 Januar 2013, 11:43:01 »
hahahahaha Felina najboljši je!!!! Kako si me nasmejala!  ;D

rapgirl

• *
« Odgovori #1276 : 03 Januar 2013, 12:42:43 »
No, prišla je pomlad in ker sem dobila same vzpodbudne besede glede jesenskega srečanja in predloge, da bi imeli letos spomladi srečanje, sem sklenila, da se vidimo letos že spomladi. :)
Datum bomo določili tako, da bo večini ustrezal, tako kot naredimo to vedno. :)
Predlagani datumi: 16. 3., 17. 3., 23. 3., 24. 3., 6. 4., 7. 4, 13. 4. in 14. 4.
Prosim vas, da mi čim prej sporočite kateri datum vam ustreza ali čem vam ustreza več datumov, da se uskladimo.
Obvestite prosim tudi ostale, ki niso na fb!
Glede prostora je tako, da sprejemamo predloge, kje vse bi se lahko dobili! :D
Upam, da se nas zbere čim več!

Felina

• *
« Odgovori #1277 : 05 Januar 2013, 20:27:42 »
Sprašujem se, ali mi Ai hoče sporočiti, da živi v premajhnem stanovanju?

Se je danes spokal v Žepkovo posteljico, ker je hotel biti v prvi vrsti v kuhinji ob skutinih palačinkah.

*star*

• *
  • Joy of my life ;*
    • Rutecenter
« Odgovori #1278 : 06 Januar 2013, 00:40:34 »
Hahahahaha, Ai me pa vedno tok nasmeji z njegovim super pozam.  :D
Opazam, da sta si kar dost podobna s Flo, zdaj s takim frizurcam. (: Se mi pa zdi, da Flo zelo hitro dlaka raste, bo treba spet kmalu k frizerju iti.  :)

Felina

• *
« Odgovori #1279 : 06 Januar 2013, 09:57:15 »
Ja, taka frizurca je meni najbolj luštna, še bolj pobalinsko zgledajo. Ampak Aiju je v tej dolžini, ko divja, že sedaj neznosno vroče, tako da tudi jaz razmišljam o ponovnem striženju, ampak to bo še zabavno, ker ne znam strižt na 2 cm recimo  :-[ Če bo sreča, je danes ta dan, ko bo popoldan namenjen njegovi frizuri.

Je pa hitrost rasti dlake razlog, zakaj ga poleti skinem čist na kratko. Si v dveh tednih že na pol cm in v mececu na cm in v dveh mesecih toliko dolgo, da že spet crkuje od vročine.

Felina

• *
« Odgovori #1280 : 07 Januar 2013, 10:33:37 »
Nekaj Aijevih fotk v čisti verziji z njegovim grdim repom  :). Žal na sprehode ne nosim fotkiča (mobi pa mi ne fotka  :-[), da bi predstavila še njegov drug značaj, ki ga je dedoval od pujsa :D 

MANDY

• Gost
« Odgovori #1281 : 17 Januar 2013, 11:00:59 »
 :) Takole uživa Ida v snegu, se vala in počne neumnosti, da pride domov snežena kepa ne pes  :D.
Je pa glavni krivec, da z možem hodiva kot "zombija" ker nič ne spiva. Že itak ni nič na miru, zdaj se pa še ženi in grozljivka cele noč hodi po stanovanju gor in dol, gor in dol......Zapret je ne morem v sobo, ker odpre vrata  >:(, mislim, da jo bom nocoj privezala pri njeni postelji in samo upam, da ne bo lajala iz protesta. :-X

rapgirl

• *
« Odgovori #1282 : 21 Januar 2013, 19:41:56 »
Felina prav uživam v tvojih slikicah. Chilly se usem zahvaljuje za čestitke! Tudi mi komaj čakamo agility tekme in druženja! Mi smo zimski kožuh pustili malo daljši.  ::) Dobivamo tudi rjavo barvo dlake, zato mu tudi puščam dolgo dlako, ker ima trenutno tako lepo barvo dlake.
Še nekaj naših zasneženih slikic:

Felina

• *
« Odgovori #1283 : 21 Januar 2013, 22:20:34 »
Uuuuu, kakšno lepo barvo ima Chilly  :-* Noro!

Kak uživajo v snegu...koliko lahko pri vas traja ta sprehod?

No, meni pa se je od teh kep, ki so nam omogočale maksimalno 15 minut sprehoda, utrgalo, in sem ga poskušala postriči na 1 cm...no, sedaj je takšen kot da so ga pojedli molji  :-[ Groza...dobro, da dlaka raste in da pes ne ve, da izgleda kot en star pulover  :-[

rapgirl

• *
« Odgovori #1284 : 22 Januar 2013, 10:55:59 »
Dejansko na snegu zgleda en odtenek mogoče temnenjša barva. Tole je slikano na vrtu, sta bila pa eno uro zunaj, potem ko je bil čas za noter it je mel še glavo celo zasneženo.  :P Drugače pa mamo plašček gor.

Ja bogi Ai. Kaj ti vse delaš z bogim revežom.  ::)

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1285 : 22 Januar 2013, 12:55:25 »
 ;D ;D ;D nič ni bogi Ai. Zdaj se lažje spravi v svojo luknjo pri omari in v Žepkovo posteljico  :P. A ne Tina, namensko si ga ošišala  :o.

Chilly pa je res luškan  :-*.

Felina

• *
« Odgovori #1286 : 27 Januar 2013, 20:47:04 »
Lušten članek o ponovni oživitvi in priznanju beardijev po drugi svetovni vojni:

Felina

• *
« Odgovori #1287 : 27 Januar 2013, 20:48:43 »
Pa še malo zgodovine :D

http://beardie.net/hobo/description/bearded_collie_history/Dogs_Scotland_Bearded_Collie2.pdf

MANDY

• Gost
« Odgovori #1288 : 28 Januar 2013, 10:50:25 »
Zanimivo Felina, hvala.

Tu je pa še slika našega profesionalnega upravljalca sani  ;D. Cel hrib se tako pelje pri možu in če gresta prehitro začne migat s tačkami  :o kot bi plavala. In ker je v drugo raje tekla je zdaj že drug dan na bolniški  ::),  jo boli prednja tačka.

LP Mateja

Felina

• *
« Odgovori #1289 : 28 Januar 2013, 12:17:40 »
Kak luštna fotka  :o A ima kakšne probleme s tačkami tudi drugače al je sedaj samo malce preveč pretiravala?

Mi se tudi hodimo sankat, s tem, da nas Ai hoče raztrgat, tak grize v noge, in imam sedaj ppo novem ob sebi dve dolgi palici in ga samo frcam vstran od nog on pa tuli od sreče, da lahko dirja :D Samo spet se nihče noče z nami vozit, vedno morem it prva, ker je Ai spet čist preveč podivjan  :-[ To ja kr naša usoda, tudi agility noče noben z njim laufat, ker je baje preveč podivjan  :-[