Tudi jaz imam z VF super izkušnje in me niti malo ne moti, da se na mojih živalih učijo študentje - nekje se morajo in saj so nadzorovani.
Že vrsto let nazaj smo tja peljali 2 mačkona, ko sta fasala mačjo kugo kot mladiča, ki sta jo komaj preživela in so zanju res lepo poskrbeli, šla sta oba na kastracijo in so ju zadržali, dokler nista bila spet živahna, eden si je zlomil zadnjo taco in so ga operirali (vstavili neko kovinsko ploščico, ki pa je čez par let pokukala ven iz kosti in ga zelo bolela na otip, smo ga peljali nazaj in so vse poštimali), hkrati so pregledali še tadrugega in ugotovili, da ima pod kožo šibro v zadnji taci (sama sem bila takrat stara okoli 10 in sem doma govorila, da ima eno čudno bunkico pod tačko, ampak starši temu niso dali veliko pomena, skratka takrat sta pa rekla naj se še to na hitro pregleda, no in smo ugotovili, da ga je zgleda neka baraba ustrelila ...). Nato sta oba razvila neko hudo alergijo na mačjo hrano, smo ju spet peljali tja in so nam dali še malo dietne hrane za s sabo domov, dokler je nismo kupili sami. Ko sta oba umrla smo pobrali novo mačkico s sosednje kmetije, cepili kako hitro možno, sterilizirali, par mesecev nazaj se je ponoči slinila ko hudič in ni mogla zapreti gobčka, sem se prestrašila, ker ni mogla niti piti niti jesti (čeprav je očitno hotla, sem pogruntala, da je bilo nekaj z zobmi), smo jo peljali na dežurstvo, kjer so bili kljub noči super prijazni, prevrnil se ji je zob v ustni votlini, so ji ga odstranili, zraven počistili vse zobe in jo še brez problema zadržali celo noč.
Potem je tu Nils, ker je moji prvi pes sem seveda imela veliko vprašanj za veterinarja, so mi vse res lepo razložili, nikoli ni izgledalo kot da nimajo časa, pokazali so mi, kako preveriti, ali ima bolhe, kje je čip (so ga še poskušali prebrati kar tako, da vidim), vsakič ko ga pripeljem samo, da bi kupila kakšne tablete me vprašajo, če ga na hitro osnovno pregledajo (je vedno tudi brezplačno), vedno so zraven študentje, tako da je zanj to super socializacija (tako ali tako gre pa z veseljem k veterinarju xD). Enkrat sem dala pregledati urin, ker je puščal po hiši nenormalno velike luže in je kar lulal medtem ko je hodil, kar mi je bilo čudno, glede na to da ko ni več mogel držati je pač počepnil pa se polulal, in niso nič komplicirali da je pač to mladičkasta faza itd., spet drugič smo sumili, da je požrl litijsko baterijo v svojem el. obesku proti klopom, spet leteli na dežurstvo, so ga zbruhali, naslednje jutro takoj poslali na ultrazvok in rentgen (hvalabogu je ni požrl).
Ob vseh teh srečanjih nisem imela še niti enkrat slabe izkušnje z niti enim delavcem na VF (recepcija, veterinar, študentje,...), tudi se nisem niti enkrat počutila kot da jim ni jasno, kaj počnejo. Hodim tja ker mi je blizu in ker imajo vso veterinarsko opremo in zdravila, ki bi jo mogoče (upam, da ne) kdaj potrebovala.
Edina stvar, na katero bi bilo dobro opozoriti je, da se tam ne da cepiti proti steklini (sama sem morala iti na tisto kliniko, ki je 5 minut stran od VF-ja), ker za to kot klinika veterinarske fakultete še zmeraj niso dobili koncesije.
Ta druga klinika v Mestnem logu mi pa ni dala najboljšega zaupanja - zgledalo je, kot da hoče veterinar čimprej domov in vse čim hitreje narediti, smo cepili proti steklini, potem sem pa prosila za tablete proti srčnim glistam in da sem prebrala, da imajo nekatere snov, na katere Border Collie-ji slabo reagirajo, se mu sploh sanjalo ni o čem govorim, zato sem probala črkovati snovi (takrat nisem mogla za nič na svetu reči Ivermectin, sem samo govorila da je nekaj Iver in da imajo lahko baje gen, ki na to reagira, haha) potem je pa končno pogruntal, za katero snov gre in mi poskušal razložiti, da s tem ni nič narobe oz. se mi je zdelo, da bluzi, na koncu sem dobila Milbemax, po katerem je Nils zbruhal celo kosilo (razen tablete lol ...). Sem pa potem zahtevala še, da mi v potni list napiše, da potrjujem, da pes ni bil v stiku z divjimi ali bolnimi živalmi, ker smo šli naslednji teden na Hrvaško in cepivo še ne bi prijelo, nad čemer tudi ni bil preveč navdušen (hja, pač dajem delo veterinarjem...), ampak je potem vseeno napisal. Skratka pri tem zadnjem je verjetno moja napaka, ker smo šli na vrat na nos in se nisem dovolj pozanimala o zdravilu, ampak mi je celoten odnos deloval zelo neprijetno (psa npr. sploh ni pregledal), tako da tja peljem samo še na cepljenje proti steklini, za vse drugo pa VF.