Avtor Tema: Havanski bišon [Havanese]  (Prebrano 384459 krat)

navihan.repek

• *
Havanski bišon [Havanese]
« Odgovori #480 : 19 Julij 2012, 17:31:57 »
He he , hvala za odgovor :)

No meni osebno je tud išeč njegova "antenca", ga vsaj v visoki travi najdem he he he ; -  )) Šala

bela_tacka

• *
« Odgovori #481 : 19 Julij 2012, 22:08:58 »
Tudi mi imamo anteno :P Lovimo kozmično energijo iz vesolja.

Joj, v zadnjem tednu 2 nujna kopanja - enkrat v človeške iztrebke, danes pa smo se povaljali v bruhanju. Človeškem, se ve. In potem smo pasji lastniki na tapeti, ker ja polno svinarije  >:(

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #482 : 19 Julij 2012, 22:11:51 »
Havanski bišon - REP: Visoko nošen, v obliki škofovske palice, še boljše, če je zvit preko hrbta; odlakan z dolgo svileno dlako, ki tvori rese.

Pri 5ih mescih bi že mogel stako stat... ::)

raven rep...nošen visoko je pri havancih napaka...no razstavna seveda...

navihan.repek

• *
« Odgovori #483 : 20 Julij 2012, 09:55:08 »
Naš tudi obožuje valjanje v drekcih...
No, saj ga skopamo pa kregamo da ne sme... amapk taki so psi ; - ))
Pravila so da se kršijo al kako se že to pravi? hehehe

No rep je malo okrivljen ni čisto raven.
Ma ne bomo ga imeli za razstave. Naj naš fant uživa ; - ))

navihan.repek

• *
« Odgovori #484 : 20 Julij 2012, 09:56:45 »
Ej Bela tacka, ali je to tvoj kuža na sliki? ; - ) Kdaj je pa barvo spremenil?

bela_tacka

• *
« Odgovori #485 : 20 Julij 2012, 11:51:38 »
@navihan.repek, ja, na sliki je naš Jimi, po prvem frizeraju ;-) Mi nismo spreminjali barve. Jimi je skozi črno-bel. Mogoče dobivamo kakšno črno ali belo dlako več, vendar je v bistvu enako obarvan kot smo ga dobili. Če ga gledaš od zadaj ima eno "hlačnico (do kolen)" črno, drugo pa belo. Izgleda kot da bi imel kratke hlačke. Repek pa navzgor, rahlo privihan, vendar ne v obliki pujskovega repka. No, repek je obarvan kot da bi kdo s čopičem potegnil barvo - v višini črne "hlačnice" je črn, potem pa bel. Tako da, ko ga gledaš od zadaj, se mu moraš prav nasmejati. Kot ena mala panda v kratkih hlačah :o

No, naš Jimi je hišni ljubljenček - ga ne razstavljamo, pa tudi parili ga ne bomo. Zato smo se tudi odločili za kastracijo.

Sedaj pa čakamo na ohladitve, da malo zadihamo. Če boste na kontinentu imeli kaj dežja, naj vam ne bo nerodno ga preusmeriti na Obalo  ::) 

navihan.repek

• *
« Odgovori #486 : 20 Julij 2012, 15:36:51 »
He he he ja dober opis ; - ))

Naš pa kar naprej menja barvo je prav šekast, od bele okoli oči do rjave do svtlo rjave pa črne na hrbtu, zgleda kot da ima irokezo ; - )

No... res je malo prevorče amapk naš nagajivček uživa v vodi ; - )

Baje je danes napeovedan dež, no saj imate morje  ; - ) Bote že preživeli he he  ;)

Buba

• *
« Odgovori #487 : 21 Julij 2012, 12:33:27 »
Naša Daisy na srečo tudi nima "pujsastega" repka... ga ima pa njena mama, pa mi ni všeč... tak, da upam, da se Daisyin repek ne bo dodatno "zapujsal"  :P naša ima ukrivljen repek, samo malo... tako malo palmico ima  :o
kar se pa kopanja tiče... pa jo moramo vsak teden kopati... od tega vsak 3. dan umivanje tačk in podvozja s šamponom... ker je belo-krem barve, se takoj umaže in kljub temu, da vsak dan tačke umivamo z vodo, to ni to... zato je vsak 3. dan potrebno šamponiranje.... me zanima, kako bo pozimi, ko bo še bolj vse umazano  ::)

pozdravček  :)

navihan.repek

• *
« Odgovori #488 : 22 Julij 2012, 10:14:54 »
Živjo Buba. :D
Ja teli kužki, nam dajo kar dela he he ; - ))

Če psa tolikokrat kopaš s šamponom, kar malo škoduje... Samo opozorilce ; - ))

Uporabljaj čim bolj blag šampon, vsekakor pa ne otroških.
Večina ljudi pravi da otroške ampak nee!!!! To je velika napaka.

LP

Buba

• *
« Odgovori #489 : 22 Julij 2012, 13:01:24 »
Navihan repek, jaz koristim poseben šampon za pse iz linje K9 na bazi aloe vere... je zelo prijazen do kože in zelo dobro odstrani umazanijo  ;D poleg šampona uporabljam pri kopanju celega telelesa še balzam in sprej za lažje razčesavanje. Sicer pa ji zvečer namažem blazinice še s posebnim mineralnim voskom, ki tako lepo diši, da bi ga kar pojedla  :o namen tega voska je zaščita blazinic pred zunanjimi vplivi. Blazinice so po nanosu mehke kot svila  ;D ... se mi zdi, da bom morala v teh deževnih dneh vsak dan šamponirati  >:D včeraj sva bili na sprehodu in sva se sprehajali samo po mokrem asfaltu, pa je prišla domov umazana kot, da bi se valjala po blatu... temu je sledilo temeljito umivanje tačk in podvozja...če bi jo umila samo v vodu ne bi izprala vse umazanije, tako da moram uporabiti malo šampona, ki g auporabim fajn razredčenega.... za enkrat ni nobenih problemov... na srečo imamo tudi pasmo, ki se lahko kopa.... pa po moje ni takega problema, če se tačke umivajo vsak dan... sicer pa na srečo je naša navajena, da na balkonu na plenički opravlja potrebo, tako da nam ni treba 3 do 4x dnevno hoditi ven v deževnih dneh... Je malo problem, ker kuža spi v svoji posteljici, skače po kavču in hodi po čistem stanovanju, zato je prav, da se psa po vsakem sprehodu dobro očisti ... LP ;)

navihan.repek

• *
« Odgovori #490 : 22 Julij 2012, 22:23:17 »
Se strinjam s teboj, da je treba psa očistit, predno skače po kavčih ali pa pojstlah.
No če je res tako razredčen potem vredu.
Nekateri so pre močni.

Tudi mi našega vsakič samo z vodo. S šamponom pa manjkrat kot ti.

Me pa nekaj zanima ali se je kateri od vaših kosmatinčkov zgodilo da bi imel na trebuščku rdečo kožo. Ali je to možno da je od trave?

LP

Buba

• *
« Odgovori #491 : 22 Julij 2012, 22:46:26 »
to je zagotovo trava... naša je imela krastico in rdečico na trebušku, ker si je očitno malo razgrizla... je veterinar dejal, da to ni nič hudega... smo namazali z Mazilom za rane od Mariborskih lekarn in je lepo zacelilo.... no moja Daisy pa ima zelo občutljivo kožo na vratu in glavi (v bližini ušes) in ima večkrat kakšno krastico na tem predelu, zaradi ovratnice, ki jo očitno rani, pa je sploh ne vlečem, ker je zelo ubogljiva... ne vem več kakšno ovratnico naj nabavim. Sem imela prej tako športno, ki se lažje zapenja, sedaj pa sem ji dala usnjeno s klasično sponko... ima kdo kakšen nasvet na to temo? ali je bolje, da je ovratnica širša ali pa ožja? materijal??? Hvala za vsak nasvet in LP  ;)

navihan.repek

• *
« Odgovori #492 : 23 Julij 2012, 09:23:37 »
Hvala Buba za odg. :)

Kaj pa če ji bi dala oprsnico?

Buba

• *
« Odgovori #493 : 23 Julij 2012, 22:14:36 »
Navihan repek verjetno bom res nabavila oprsnico. Vendar verjetno ovratnica ni problem. Danes smo bili pri veterinarju, ker sem krastice natipala tudi tam, kjer ni ovratnice. Sedaj samo upam, da bo nova hrana, antibiotik in šampon pomagal odpraviti krastice. LP  ;)

navihan.repek

• *
« Odgovori #494 : 24 Julij 2012, 13:57:49 »
Držim pesti da bo vse ok : )  ;D

hope

• *
« Odgovori #495 : 24 Julij 2012, 17:43:17 »
Buba, tudi jaz držim pesti, da se krastice lepo pozdravijo  :).
Glede oprsnice pa...za pse kot so havanci, cotoni...., oprsnica ni ravno priporočljiva, saj se z nošenjem dlaka precej vozlja in trga.
Moji cotonki, se dlaka najbolj vozlja ravno okoli vratu, zaradi ovratnice
Seveda se to dogaja kužkom, ki imajo daljšo dlako, ti pa kot si napisala, svojo lepotičko ne misliš striči  ;).

Res je lepotička ta tvoja havanka  ;D

Buba

• *
« Odgovori #496 : 24 Julij 2012, 20:24:35 »
Navihan repek in Hope hvala za dobre želje LP  ;)

bela_tacka

• *
« Odgovori #497 : 30 Julij 2012, 20:16:07 »
Jimi se vam javlja z nekajdnevnega potepanja po Bovškem. Bil je ob izviru Soče in na Kaninu, kjer se je povzpel do planinske koče in od Prestreljeniškega okna. Pa naj kdo reče, da je havanec le "lap dog". Veselo je plazil po skalah in melišču. Kjer pa ni šlo, smo mu dvonožci pomagali. V ta namen nam je koristila oprsnica, ki se v teh situacijah dobro obnese.  :D Sicer pa moram pohvaliti bovške turistične delavce. Jimi je bil z nami v apartmaju, pa tudi po Bovcu je bil dobrodošel. Dobrodošel je bil tudi pri aktivnem planetu; agenciji, s katero smo šli na raftanje. Ves čas naših užitkov je Jimi delal zaposlenim družbo. Vmes so ga peljali še na potrebo. Sami smo poskrbeli za skodelo vode in presušeno bikovo kito, ki pa je ostala kar cela. Očitno mu zabave tam ni manjkalo.

navihan.repek

• *
« Odgovori #498 : 11 Avgust 2012, 17:38:20 »
Kot slišim je tale Jimi pravi uživač :)

Tudi našemu nagajivčku se je kar godilo. Bil je na morju v dalmaciji, na otoku. Trajekt mu ni delal preglavic, prav rade volje je gledal kako trajekt povzroča ogromne valove ; - )) Še bolj veselo pa je bilo, ko je pritekel na plažo in se vsedel v hladno vodo. Ker je še mlad ni vedel kako naj zaplava. Smo mu pomagali kar mi. Morje je zares vzljubil. ; - ))
Tudi vročina mu ni delala preglavice. Bil je v senci, se hladil z vodo, ki jo je bilo ogromnooo.
Idin en problem je bil... Čeprav ni nič jedel, je v avtu bruhal. 1. Ko smo šli na morje in 2. ko smo šli domov.
Kaj bi pomagalo proti bruhanju? imate iskušnje?

LP

bela_tacka

• *
« Odgovori #499 : 11 Avgust 2012, 20:55:42 »
Mi težav z bruhanjem, na srečo, nimamo. Res, da nas je do doma čakala več urna vožnja, ki jo je Jimi prenesel brez težav.

Ko gremo na pot pazim, da ne je, oziroma, da je po hrani vsaj 2 ure. Ko smo od doma ne je veliko  ??? Doma mu očitno drugače tekne. Za nami je ponovno obisk gora. Včeraj smo iz Zelenice mahnili na Stol in nazaj in mali planinc nas je spet navdušil. Neverjetno kako ta mali kužek uživa v hribih. In kako je vzdržljiv. Teče, skače, ovohava... markira. Na vsake toliko mu ponudimo vodo, najraje pa ima izvirsko vodo. Tokrat smo spet obiskali en izvir, pa je kar noter stopil in si, po vsej verjetnosti, ohladil tačke ;-) 

Danes nas je ujela nevihta in Jimi je bil začuden, od kje vsa ta voda. Bil je moker kot miš - še ko ga tuširam ni tako moker. Kljub temu, da smo ga pošteno zbrisali, se je kar nekaj časa tresel kot šiba na vodi.

Lepe počitnice tudi ostalim havancem.

navihan.repek

• *
« Odgovori #500 : 13 Avgust 2012, 10:18:36 »
bela_tacka Zivjo!

Hvala za odg. : )

Ja mi pa na žalost težave imamo in upam, da jih bomo čimprej rešili ; - )
Tudi jaz se strinjam s tem, kako majhni psi in toliko energije. Tudi naš kuža je hiperaktiven in mu noben hrib ni ovira : ) SUPER !

Lepe razigrane dni vam želim, navihan.repek

Buba

• *
« Odgovori #501 : 13 Avgust 2012, 14:49:55 »
Navihan repek, moja Daisy tudi slabo prenaša vožnje. Glede na to, da smo jo tednesko vozili na relaciji 120 km v eno smer, je imela kar velike težave. Na začetku smo jo vozili v transporteju in sem bila prepričana, da jo je strah transporterja. Slabost sem poskušala rešiti s homepatskimi tableticami. Pa je pomagalo za silo. V bistvu sem prišla do zaključka, da se naša Marjetica boji vožnje, kar posledično prinese slinjenje v ogromnih količinah in bruhanje. Tako smo jo začeli postopma navajti na krajše vožnje. Tu smo jo hitro navadili in je trenutno ok. Daljše razdalje pa so še kar kritične. Čeprav se bo morala navaditi, ker sedaj jeseni jo spet čaka vožnja sem in tja. Sicer pa sem prišla do ugotovitve. Kadar je v avtu samo s šoferjem, se boji in slini. Če pa sta v avtu vsaj dva človeka, pa ni panike. Potem čisto nič ne slini in ne bruha. Zanimivoo... Sicer pa se več ne vozi v transporterju, pač pa sem nabavila poseben pas. Čeprav je transporter bolj praktičen, v primeru, da pes bruha, ker je lažje za počistit. No mi jo prav zaradi te njene slabosti letos nismo vzeli na morje in tako ona trenutno uživa na kontinetnu doma v senčici. LP vsem kosmatincem ;)

navihan.repek

• *
« Odgovori #502 : 13 Avgust 2012, 15:54:07 »
Hvala Buba za pojasnilo ; - )

Mi tudi ne uporabljamo transporterja temveč pas. Da je lažje za pospravljat damo planice na sedež, kjer leži oz sedi.
Naš se nič ne slini, samo bruha.
No ne bruha spet pogosto. Ampak na daljše razdalje vsaj 1x.

Tableti niso pomagali? Ali mi jih priporočaš?

LP

natina55

• *
  • Spol: Ženski
  • Stella
« Odgovori #503 : 15 Avgust 2012, 10:19:38 »
Pozdravljeni,
naša Stella se v avtu slabo počuti. Slinjenje, slabost... tabletke ne pomagajo veliko ali celo nič. da ni vsa preslinjena, ko izstopi iz avta ji damo okli vratu otroški slinček. Ne vozi se v transporterju, razen če je sama s šoferjem.
Opazila sem, da slabosti v avtu ni, ko je močno utrujena... torej;  veliko tekanja in skakanja pred vožnjo. Med vožnjo pa spanje in slabosti ni.

Buba

• *
« Odgovori #504 : 15 Avgust 2012, 15:35:27 »
Navihan repek... jaz sem svoji Marjetici dala najprej polovičko Darmine (tableta proti slabosti za ljudi, ki jo dobiš brez recepta v lekarni), pa ni kaj dosti pomagalo... no potem mi je ena kolegica svetovala naj probam s homeopatskimi tableticami, ki sem jih nabavila v homepatski lekarni v ZG (te tablete so tako za ljudi in živali in v bistvu moraš verjet, da bodo pomagale)... se mi zdi, da je bilo malo bolje, čeprav ne čisto... naša enostavno od prvega dne ne mara vožnje... morda je bila napaka ta, ker nam je vzreditlejica svetovala, naj jo prvič peljemo domov v transporterju. Pri tem je na poti domov 3 x bogica bruhala. V glavnem naša se je in se še vedno na dolgih relacijah zelo veliko slini. Slinjenje je znak, da se pes boji. Baje, da se s časom, ko kuža malo odraste to porihta. Če kuža samo bruha, to verjetno pomeni, da mu je slabo in da ga ni strah. Zato je priporočljivo, da kuža pred potovanjem ne je najmanj 6 ur. To seveda ni pravilo (naša ni jedla 10 ur prej, pa je bruhala). V glavnem pri nas doma smo porihtali krajše relacije, daljše samo z voznikom, pa bo morala revica nekako prebrodit sama. Pač šepetalec psov svetuje, da se v avtu s psom čisto normalno obnašate, da ga ni pametno "ujčakti" in mu govoriti "ubogi kuža, ubošček ipd.... Jaz sem ponavadi tiho in poslušam radio. Ali pa jo tu in tam pokličem. Na semaforju, če stojim jo pobožam. Seveda v vzratnem ogledalu redno spremljam situacijo in če je potrebno se zaustavim in obrišem. Tudi jaz uporabljam slinček, a ne pomaga preveč. Naša je namreč po 2 urah v avtu, kot da je bila na tuširanju in jo ponavadi po končani vožnji moramo umiti celo podvozje. No jaz srčno upam, da bo  ščasoma naša Daisy prebolela slabe strani vožnje in da se bomo lahko podali kam na izlet.  Pač pri psih je tako, ali takoj vzljubijo vožnjo, ali pač ne. Pomembno je, da človek ne obupa. Meni je bilo na začetku težko in se mi je zdelo, da bom še sama bruhala. Ko sem dala vse možnosti skozi (priboljški, tablete, transporter, plenice + pas, zadnji sedeži, prednji sedeži, vožnja v naročju), pa sem se sprijaznila, da bo Daisy enostavno morala sama prebroditi strah pred vožnjo v avtomobilu. LP vsem kosmatincem ;)

bela_tacka

• *
« Odgovori #505 : 15 Avgust 2012, 21:20:14 »
Ubogi vaši havančki. Zanimivo, da se Stella in Jimi, sestra in brat, tako razlikujete. Sestrica ima težave, bratec pa ne.

Ne vem, ali je imelo to, kar smo mi naredili s prevozom do doma kakšen vpliv, mogoče bo pa komu lahko v pomoč.

Na forumu sem brala, da so kužki imeli težave pri prevozu domov. Tudi iz psarne, kjer smo mi nabavili kužka. Tako sem bila opremljena s cunjami, brisačkami..., vendar ničesar od tega nismo rabili. Na srečo.

Torej - iskat sva ga šla z možem (v Budimpešto). Sovoznik je v naročju imel prenosno torbo (mehka torba), ki je bila odprta. Tisti, ki je imel torbo v naročju je  torbo položil roko in kužek je praktično ležal na/ob roki, da se je počutil zelo varnega in mu je bilo prijetno toplo. Po mojem se je počutil kot v leglu - toplo in varno. Na vsake 2 ure smo se ustavili, mu dali malo vode in mu omogočili, da je pretegnil tačke ter spustil kakšno lužico. Z možem sva se pri vožnji menjala, torej tudi pri držanju psa v naročju ;-). Pes je celo pot spal (6 ur) in ni bilo nobenih težav. Do nedavnega smo psa v avtu večinoma vozili spredaj, v torbi, na kolenih. Če sem šla kam sama, je bila torba na prvem sedežu in pes je lepo spal. Postopoma smo psa prestavili na zadnje sedeže, da se je lepo stegnil med otroka. Zadnjič, ko sva z možem šla v hribe, pa sva psa zavezali na zadnjih sedežih in je lepo spal. Vsake toliko je pogledal, če je vse OK, sicer pa spal. No, seveda, ko se avto ustavi, preveri, kje smo ;-) Zelo rad namreč spremlja okolico :P

Držim pesti, da bo tudi vašim kožuščkom, med vožnjo, kmalu dobro.

navihan.repek

• *
« Odgovori #506 : 15 Avgust 2012, 22:42:39 »
Hvala za vaše izkušnje!

Imeli smo prej psa, pa je bil nor na vožnjo. bil je vedno prvi pri avtu, ko se je reklo "peljat se gremo".

Sedaj pa tale naš bogi bišnoček. No saj ni tako grozno... bomo že potrpeli

bomo pa res poskusili s tem, da ga orenk razlafamo : ) Morda bo potem spal in ne bo nobenega problema.

Če to ne bo ok bomo poskusili s tabletkami.

Ah... ko bo malo starejši se bo pa stanje tudi pomojem malo umirilo.

Tako da se ne sekiram preveč.

Sem se pa res malo ustrašila ko je v avtu kar 2x skoraj zaporedoma bruhal in potem še enkrat. Res da je vožnja trajala 5 ur. Pa da smo se skoraj vsako uro vstavili in se pretegnili.

Ampak bomo že, vztrajajmo pa bomo zmagal !

Lep večer!

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #507 : 16 Avgust 2012, 08:49:47 »
Naš Wizi je bil tudi skozi v naročju pri meni, ko smo ga prvič pripeljali domov...pa je iz Zagreba 2x bruhal...tako, da to je zelo različno...sploh pa, da vas potolažim je wizi na začetku od strahu ne samo se slinil, ampak ene 5-7x tudi kakal in lulal v avtu....čeprav nam je bilo zelo težko, smo ga dobro okregali...potem pa je bilo počasi boljše...slinil se je sicer kašen mesec, nato pa je bilo vseh težav konec...no zdej je slika k sreči popolnoma drugačna...ko pride v avto se mu zmeša...ker komaj čaka, da vidi kam gremo...spušča take smešne glasove in teče od enega okna do drugega po zadnjem sedežu...no če je zelo utrujen pa v kloščiču zaspi  ;D Meni pa je žal, da ga nisem navadila bit v transporterju...no sej mogoče ga bi še lahko, ker na box pri agilitiju je navajen...namreč imet tako spuščenega, kot ga imamo mi je zelo nevarno...samo če enkrat na hitro zabremzaš...kaj šele če  pride do nesreče  :(

bela_tacka

• *
« Odgovori #508 : 16 Avgust 2012, 12:15:20 »
@martincek

mi smo sedaj spraktizirali privez na vzglavnike na zadnjih sedežih. Jimi ima pa na sebi oprsnico. Ima toliko prostora, da se lahko pomika po sedežih, ne more pa na tla, ali pa na prve sedeže, kar bi seveda rad :P  Jimi se tudi rad vozi, predvsem, če je na kolenih in gleda ven. Še najbolj hecen pa je, ko pripravljamo prtljago. Točno ve, da se nekam gre. Kot mali otrok  :o Teče od enega do drugega in skrbi, da ga ne bi slučajno doma pozabili  8) Je pa res, da je potrebno tudi zanj pripraviti prtljago. In ta ni tako majhna. Od hrane, posode, ležišča, krtače...

S temi kužki res ni nikoli dolgčas. :D Držim pesti, da se čim prej izkopljete iz težav in da bo tudi potovanje prijetno.

Buba

• *
« Odgovori #509 : 17 Avgust 2012, 12:53:27 »
martinček... meni pa se zdi transporter zelo kruta stvar. Tatjana nama je priporočala transporter in mislim, da se je Daisy 1. vožnja ful zamerila.  Transporter sem nesla k njek kak teden prej, samo se ni vozila. Problem je, ker psi nikoli prej niso bili vajeni vožnje. Transporter je bil seveda na zadnjih sedežih in normalno, da se je bala. Jaz bi se tudi.  Ma moja Daisy je čista jaz. Jaz sem rahlo klastrofobična, ona je tudi ;) Sicer 1 dan pred tem smo šli na krajšo testno vožnjo, pa jo je bilo tudi strah. No v glavnem, meni se je srce paralo, ko je 3 ali 4 x bruhala. Pa še lulala je od sile. No edina dobra stvar transporterja je, da če pride do kakšne nezgode (bruhanje, lulanje), je celotno stvar enostavno počisiti. Samo zamenjaš pleničko in to je to. No jaz mislim, da se čez določen čas stvari tudi porihtajo. Naša bimba je na začetko celo pot stala ali sedela in normalno, da ji je bilo slabo. Zdaj že ve, da je najboljše če leži ;) aja drugač pa jaz koristim pas za pse (od Karlie), ki je podoben oprsnici in pol se to pripasa na človeški pas in kuža ima dovolj prostora, da se giba sem in tja. Jaz si ne bi upala voziti brez. No na kakšnih krajših se prešvercamo brez pasu, samo se je zgodilo, da je že padla dol med sedeže, ko je mož zabremzal, ona pa je sedela preblizu roba. Sicer pa komaj čakam, da vidim svojo lepotičko... še 4 dni... 3 tedne brez Marjetice je kar velik zalogaj... ko vidim kakšnega psa, kar gledam za njim in se spomnim na svojo lepotičko ... LP vsem pasjeljubcem in havančkom  ;)