Avtor Tema: Havanski bišon [Havanese]  (Prebrano 384262 krat)

Miss.Cavalier

• *
Havanski bišon [Havanese]
« Odgovori #540 : 17 September 2012, 13:09:21 »
Heii!!!

No super potem je ta pes čisto primeren zame... :o
Kje  pa ste vi vašega havančka kupili in koliko je cena...???

Lp Miss.Cavalier

Buba

• *
« Odgovori #541 : 18 September 2012, 00:04:19 »
Mis. Cavalier jaz sem svojo psičko dobila iz psarne Vita`s Masterpiece v ZG. V psarni imajo na voljo še 2 psička (deklico in dečka)... http://www.vitashavanese.com/kontakt.html

V ZG obstaja še ena dobra psarna Luna`s Eternal Light (mama in oče moje psičke, sta iz te psarne) ... http://lunashavanese.com/indexIn.php?catalogid=3&lang=hr

Pri nas pa sem slišala za psarno v Muti Havana Melody  in v LJ Psarna Sirius Superstar's

Pri vseh omenjenih psarnah dobiš pse z rodovnikom. Sem pa že srečala havančke, ki so iz Murske Sobote, pa nikjer nisem zasledila, da bi bila v MS registrirana psarna havancev.

Havančki so zakon :) dlaka ne odpada in kužki nimajo tistega tipičnega pasjega vonja. :) sama sem zelooooo vesela, ker sem izbrala to pasmo ;) LP

Melody1

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #542 : 26 September 2012, 13:23:26 »
Pozdravljeni vsi ljubitelji havancev. Vedno več nas je, kar je res super.
Spelamg in martinček, danes smo se odločili, da tudi mi pridemo v Koper v nedeljo, čeprav nam je malo daleč. Bomo pa napolnili avto, da se bo splačalo. Upam, da ne bo deževalo.
Pripeljali bomo kar tri naše srčke, tako, da bodo havanci zelo dobro zastopani na tej razstavi. Mogoče pride še kdo od drugod, pa bo postavljen rekord, kar se tiče havancev na slovenskih razstavah.

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #543 : 26 September 2012, 16:00:54 »
ja, znamo postavit rekord havancev na razstavah :) Sicer ne vem kateri dan, ampak prideta tudi Kaj iz Maribora in Bandža iz Postojne. Če pridete vsi v nedeljo, nas bo 7  :P

Miss.Cavalier

• *
« Odgovori #544 : 26 September 2012, 20:01:26 »
Helloo!!!

Če smem vprašat za kaj se to menite???

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #545 : 26 September 2012, 20:45:05 »
cacib koper 13. in 14. oktober

Miss.Cavalier

• *
« Odgovori #546 : 26 September 2012, 21:09:00 »
Hvala se mi je zdelo...

Melody1

• *
« Odgovori #547 : 27 September 2012, 09:11:06 »
Miss. Cavalier, če izbiraš kužka, se ti splača iti na razstavo, kjer lahko vidiš res lepe predstavnike vseh pasem.

Miss.Cavalier

• *
« Odgovori #548 : 27 September 2012, 14:47:37 »
Ha vem saj zato sprešujemm... :D
Danes si grem k prijateljici pogledat višavskega terierja... ;)
Drugače ma mislim prit na razstavo...(že kar nekaj časa razmišljam)

Lp Miss.Cavalier

bela_tacka

• *
« Odgovori #549 : 27 September 2012, 15:32:06 »
višavci so luštkani kužki, je pa med njimi in bišoni veliko razlika. Višavce je potrebno trimat, kar meni osebno ne leži. Veliko raje psa češem :P Višavc bolj potrebuje frizerja kot bišon, ki se ga praviloma ne striže, čeprav ga jaz strižem ;-) Višavci imajo značilen pasji vonj, bišoni ga nimajo. Z izpadanjem dlake sicer ne vem, kako je. Bišonom dlaka ne izpada.

Razlike so tudi v karakterju, saj so višavci terierji, namenjeni za lovljenje miši in podgan. Kot vsi psi z lovskim nagonom morajo biti zaposleni; potrebujejo veliko več gibanja, da bi bili zadovoljni, pa precej trmasti so. Pravijo, da je za začetnika bolj primeren bišon, ker je bolj učljiv. So pa višavci simpatični kužki. Ne rečem, da ne. Mene vedno očarajo s tistimi črnimi učkami. Na žalost v svoji okolici še nisem srečala višavca, ki bi imel zadovoljene svoje osnovne potrebe - veliko gibanja, zato delujejo večinoma nevrotični in nevzgojeni. Najbrž zaradi tega, ker jih ljudje kupijo za na kavč in pozabijo njihove osnovne potrebe.

Meni je pri bišonu všeč, da četudi kakšen dan nimam časa za daljše sprehode, bo zadovoljen, da je pod mojimi nogami. Z velikim veseljem pa se z mano potepa, hodi na dolge ture...

Je pa res, da se splača psa pogledat pri vzrediteljih, pa tudi na razstavah. Osebno sicer dajem prednost ogledu pri vzrediteljih ;-)

Miss.Cavalier

• *
« Odgovori #550 : 27 September 2012, 19:45:34 »
Ja se strinjam s tabo bela tačka...
Tudi meni ne leži ravno trrmarjenje...
Res da so luštni,sam nimam pogojev za višavca niti potrpljenja  ;D

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #551 : 27 September 2012, 20:16:56 »
Poznam kar nekaj višavcev in pri nobenem od njih nisem zasledila neprijetnega pasjega vonja. Na splošno terierji, ki se trimajo nimajo izrazitega vonja in je njihova dlaka tudi veliko manj alergena.

Buba

• *
« Odgovori #552 : 28 September 2012, 00:31:43 »
Miss. Cavalier, če se boste odločili za havančka, Vam ne bo žal. To so zelo potrpežljivi kužki, ki čakajo na svoj trenutek.  Sobivanje s havančkom je čista uživancija. Kužki so zelo pametni. Moja Daisy po samo 2 urah male šole obvlada trikce in ukaze, kot "velika".  Tudi meni so vizualno zelo všeč višavčki, samo sem raje izbrala havančka, zaradi umirjenega karakterja in dlake, ki ne odpada. Največji plus pa je ta, da mojo psička dnevno pričara toliko nasmehov na obraz, ne samo domačim, pač pa tudi mimoidočim in nepoznanim ljudem, s svojo pojavo in edinstevnim karakterjem :)  Seveda tudi jaz priporočam ogled razstave ali obisk pri vzreditelju, kjer boste dobili vse željene informacije. Srečno ;)

bela_tacka

• *
« Odgovori #553 : 28 September 2012, 09:39:31 »
Pred leti za havančke sploh nisem vedela. Če bi, potem najbrž ne bi razmišljala o drugem psu. Otip dlake je pri havancu tako prijeten, da v prvem trenutku pomisliš, da imaš v rokah najmehkejšo plišasto igračko. Pa tako nežen je. Kot puhek.  :o 

No, mogoče še primerjava z višavcem - havanci so nekoliko manjši, pa še vedno dovolj robustni. Višavc je bolj "možat", o simaptičnosti sem tudi že napisala, vendar ... ga ne zamenjam s havancem ;-) In res - sobivanje s havancem, tako kot pravi buba, je čista uživancija. Koliko smeha, koliko prijetnih trenutkov.... in najbolj hecno je videti odraščajoče mulce in odrasle moške, kako se ob crtanju havanca raznežijo. Havanček se jim kar prepusti. Držijo ga kot dojenčka, pes pa ob tem uživa. Kot da mu je to osnovno poslanstvo. No, ja, saj vem. Drugi lastniki psov bodo o svojem rekli podobno. Sem že imela večje pse in rada imam velike mrcine, vendar havanca ne dam ;-) Havanček je priročen - majhen, da ga vzameš v naročje, ali ga dam v bisago/torbo (vsaj našega) in greš z njim kamor koli ter dovolj zmogljiv, da brez težav obvladuje 2-tisočake.

Edini minus je dlaka, na katero se prijemlje nesnaga. Zato mu dlako skrajšam, redno češem, po potrebi, običajno 1x mesečno, skopam.

Sicer pa - ljudje smo različni, naše potrebe, naš čas, tudi. Tako da, kar pogumno si ogledati čim več pasem, obiskati rejce, si ogledati razstavo in kakšen film na spletni strani Animal Planet in se potem odločiti. Odločitev še zdaleč ni lahka. Srečno.

Miss.Cavalier

• *
« Odgovori #554 : 29 September 2012, 09:54:48 »
Dobro jutro!

Imam še ene par vprašanj. Kej v živite z vašim havančkom...???
Imate vrt??
Živite v bloku??
Imate balkon?? Če ga imate koliko je velik???

Mi živimo v hiši z manjšim balkonom,ampak takoj ko se stopi pred hišo je cesta...Nimamo nobenega vrta.....

Hvala za vse odgovore...
Vaši odgovori bi mi lahko zelo pomagali pri izbir pasme...

bela_tacka

• *
« Odgovori #555 : 29 September 2012, 12:43:35 »
Mi smo v manjšem bloku, sredi mesta, brez vrta  :( Prvo jutranjo lužico opravimo na ozkem zelenem pasu pred blokom. Tudi večina zelenih površin na sprehodu so ozki zeleni pasovi ob pločnikih. Mogoče malo večja površina pred trgovskim centrom. Zato pa toliko bolj uživamo na večjih zelenih površinah ali pa v naravi. Tam je noro. Naš Jimi kar leti po zraku. Skače kot zajec, se valja po tleh.... :-D

bela_tacka

• *
« Odgovori #556 : 29 September 2012, 12:46:32 »
Mogoče še to - naš kuža je z nami v stanovanju. Skozi v bližini. Le ponoči, pa ko ga ne moremo vzeti s sabo, je v kletki. Zvečer mu rečemo: "Jimi, v kučo, gremo ninat" in brez godrnjanja odide v svoj brlogec. Sicer je pa skozi pod nogami. To je kužek, ki prav išče bližino človeka. Me spremlja tudi v kopalnico.  ::)

Lunette

• *
« Odgovori #557 : 29 September 2012, 13:32:17 »
Nimam havančka ti pa vseeno lahko povem razliko kako je, če imaš psa v bloku ali hiši. Je NI  :P Ko sem še živela v bloku z manj psi kot danes - preden odpreš vrata pripneš psa na povodec. Umes ko sem živela v predmestni hiši (z že več psi) sredi betona ograjen vrt - preden greš naprej pripneš povodec. Med tem časom sem si urejala kmetijo s precej veliko trave okoli hiše. Ko je bila še brez kvalitetne ograje - pripneš pse na povodec. Danes pa imam ograjen velik vrt in odprem vrata - psi pa ne gredo ven, če ne grem z njimi  :D To da sta dva psa taka, ki sta prej ''morala'' živet zunaj je tudi za poudarit (pa še prilično velika). VSI želijo bit z nami in ne sami zunaj. Tako je zanje povsem nepomembno koliko vrta imajo, koliko balkona imajo in na koliko kvadratnih cm se tlačijo in gužvajo z nami. Tam kjer smo mi so oni.

Ej a je možno, da naši psi mislijo, da je lulanje skupinska dejavnost  :D :D :D ker jaz njih peljem lulat pa pol oni mene :D :D tudi pri nas se potrudijo zgužvat vsaj pred, če že ne zraven v kopalnico (če se zapreš ti pa mačke odprejo vrata in voila ''banda'' je tam ::)).

bela_tacka

• *
« Odgovori #558 : 29 September 2012, 20:28:11 »
Lunette, rek - "ne hodi za mano kot pes" najbrž ni iz trte zvit  :P Res je. Pes je stalno pod nogami. Po mojem nas poznajo bolj kot mi sami sebe  :'(

Buba

• *
« Odgovori #559 : 30 September 2012, 21:09:59 »
Havančki so primerni za stanovanje ali hišo... mi živimo na 2 lokacijah v stanovanju in ni nobenih problemov... od samega začetka navajamo Daisy, da ne laja preveč... no trenutno je v puberteti, pa je kar malo nagajiva in morda malo več laja, kot bi si želeli :) sicer pa laja samo, ko kdo pozvoni oz. pride na obiske... Pred stanovanskimi zgradbami je večinoma beton, tudi malo travice, tako da naša opravi vse potrebno na betonu ali travici... se mi pa zdi, da je prednost hiše z vrtom ta, da gre pes na potrebo, ko ga stisne in ni potrebno čakati na sprehod. Po drugi strani pa je prednost stanovanja ta, da te prisli, da greš ven vsaj 3 x dnevno in narediš nekaj dobrega tudi za svoje telo :) LP

Buba

• *
« Odgovori #560 : 30 September 2012, 21:17:33 »
... mi smo se včeraj udeležili Pasjega festivala pod Pohorjem, kjer smo zelo uživali. Prestavila so se razna društva za pomoč živalim. Najbolj pa smo uživali ob predstavitivi različnih pasjih disciplin in se udeležili delavnice... ugotovili smo, da je naša Daisy rojena za agility.... obožuje tunelčke, preskoke, hojo po lojtrci gor in dol :)  Tako upam, da po opravljeni mali šoli (kjer že zdaj uživamo), nadaljujemo z agilitijem... sem pa kupila naši Marjetici frizbi, pa nekako ni najbolj navdušena nad to disciplino... pri predstavitvi frizbija, so sicer omenili, da je ta disciplina primerna za pse starejše od 1 leta, tako da smo trenutno še malo premladi... a vaši havančki kaj frizbajo? Se mi zdi da je frizbi bolj za jack-russel terierje in podobne pasme ...  sicer pa se je Daisy v 2 tednih od kar obiskujemo malo šolo naučila zelo veliko trikcev in bolj opogumila v družbi ostalih kužkov... tako da pasja šola je zares zakooooooooooooon LP ;)

bela_tacka

• *
« Odgovori #561 : 01 Oktober 2012, 10:16:40 »
Buba, vas kar vidim, kako ste uživali. Havančki so res pravi veseljaki.  :D Neumnosti jim niso tuje. Naš Jimi včasih misli, da je muca. Skoči na stol, pa z mize kakšno stvar ukrade. Zelo rad imam papirnate robčke, nogavice, gobice za pranje posode... vse kar mu "pade" v gobček. Ker on nič ne krade. Njemu vse samo v gobček skoči. Vsaj po njegovem pogledu sodeč  :-[ Sedaj pazimo, da so stolice vedno pospravljene pod mizo, saj tako ne more gor skakat. Včasih tudi na stolici leži. Kot mucek.

Je pa res - ni ga čez norenje v naravi. Joj, a vaši havanci tudi tečejo po stanovanju, kot da bi jih zlodej nosil? Mi to zelo radi počnemo, ko smo sveže skopani. Izgleda, da vklopi sušilni stroj. Pa tudi drugače - vsaj enkrat dnevno si želi lovljenja po stanovanju. Ni veliko, zato pa teče od stolicami, skoči na kavč, na fotelj, pa nazaj.... Kot zmešan :-P

Lep havanski dan. Po možnosti v naravi, seveda. Če se le da.

Buba

• *
« Odgovori #562 : 02 Oktober 2012, 00:28:24 »
Bela tačka... naša Diasy konstantno nori po stanovanju... obožuje, da ji na vrvici mečem igračo, ona pa teka za to igračo... to je laufarija gor in dol po stanovanju ;)
Ko Marjetico skopamo, pa je norišnica pri brisanju... to je veliko veselje, ko se briše v brisačo... naša psička kar v trans pade in kopa po kavču, kjer jo brišemo... rabimo kar nekaj časa, da jo pomirimo in v miru pofeniramo... je pa od obiska pri frizerju pred 1 mesecem kar malo nejevoljna, ko jo kopamo in prav malo tuliiii... ne vem, našo je začela puberteta trgati... je postala malo neposlušna, zlasti pri sprehodih...  v stanovanju teka teka, ko pa gremo na sprehod, pa se nikamor ne premake... je kot mula... bolj jo jaz vlečem na eno stran, bolj ona vleče na drugo stran  >:( pa smo ji kupili oprsnico, samo se je po 4 , 5 dnevih uporabe pojavil problem vozličkov... prišla sem do spoznanja, da če grem sama na sprehod z njo, so to kar borbe, kdo bo koga... če pa se mi na sprehodu pridrući moj mož, pa je poslušna kot bubica in hodi na povodcu, ali brez njega - sledi naju kot pravi kuža  ::) tako da meni in mojim domačim sploh ni dolg čas... vedno nekaj dogaja... v glavnem velikooooooooooo veseljaaaaaaaa imamo z našo kužiko  :P
lep večerni pozdrav  :)

bela_tacka

• *
« Odgovori #563 : 02 Oktober 2012, 08:40:11 »
Buba, res je. Ti naši kužki skrbijo za naše zdravje. Dobre volje in smeha res ne manjka. Meni je hecno, ko nori kot zmešan, potem se pa kar naenkrat vrže na tla in zadrema. Seveda poz na hrbtu,z vsemi štirimi v zrak, ne manjka  :P

Oprsnico uporabljam le v avtu, ko ga pripnem na zadnjih sedežih in v gorah (se ga lažje preprime in prenese že nevarne dele). Je pa res, da me ob prihodu domov potem čaka dolgotrajno razčesavanje vozličkov. Neverjetno, koliko se jih nabere. Tako da jaz striktno uporabljam ovratnico. In navaden povodec. Je pes bolj vodljiv. Mož ima raje fleksi, jaz ga pa ne maram.

Joj, glih gledam koštruna, kako voha, kaj je na mizi. Na srečo so stolice lepo pospravljene ne more gor skočit.  ::) Ni kaj. Naučil nas je pospravljanja :-D

Buba

• *
« Odgovori #564 : 02 Oktober 2012, 22:03:43 »
Bela tačka... meni pa je najbolj smešno to, da ko se kaj kuha ali odpira hladilnik, je naša Daisy takoj tuuu... meni se zdi, da je bila naša Marjetica v prejšnjem življenju kuharica, ker prav uživa gledati delo v kuhinji  :)  na primer pred 1 minutico je še spala... pa sem mami ponudila čokoladne kekse in glej ga zlomka, se je že zbudila in že gleda, kje bi lahko kaj dobila  ;D

drugače pa so naši kužki čudoviti, ko spijo na hrbtu z vsemi 4 tačkami v zraku... ni ga lepšega od pogleda na spečega havančka  ;)

nočko :)

Leonique

• *
« Odgovori #565 : 06 Oktober 2012, 16:55:57 »
No pa se tudi mi po dolgem času oglašamo :)

Smo se prijavli na CACIB Koper in sicer za soboto...za Wizija in Martino vem, da nam bosta delala družbo:) Kaj pa ostali...ste prijavljeni samo za nedeljo?

Lep pozdrav s Postojne.

Melody1

• *
« Odgovori #566 : 06 Oktober 2012, 21:27:41 »
 Leonique, res škoda, da se ne bomo videli, mi smo prijavljeni v nedeljo. Komaj čakam, da spet vidim vašo lepotičko. Napiši kaj o njej.

Leonique

• *
« Odgovori #567 : 07 Oktober 2012, 19:56:40 »
Mi v nedeljo ne bomo sodelovali, pridemo pa verjetno samo gledat in navijat!
Bandža bo imela 30. oktobra eno leto, je pa še vedno ista igračka kot pri treh mesecih :) Dlako ima daljšo in bolj močno, tako da nam razčesavanje vozlov vzame kar veliko časa :) Pa tudi barvo je spremenila-ima svetlejše pramenčke :)
Poleti smo bili z njo na morju, smo jo poskušali navdušiti nad plavanjem, vendar nismo bili ravno uspešni..sicerobožuje skakanje po lužah in rekah, ko pa zmanjka tal pod nogami jo hitro pobriše ven :) Mogoče bomo drugo leto bolj uspešni...
V začetku jeseni smo se začeli posvečati tudi agility-ju in pri tem zelo uživamo. Bandža kar sama preskače cel parkur (no, v njenem vrstnem redu :D )
Za razstavo nismo nič posebno vadili in nas je kar malo strah, kako se bo odvijalo...sedaj ni več mladiček, tako da bo ocenjevanje verjetno malo bolj strogo.
Drugače pa tudi mi komaj čakamo, da se vidimo!

Lep večer!

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #568 : 10 Oktober 2012, 10:19:15 »
waw ste vidli to, v soboto je prijavljenih 8 havancev, v nedeljo pa 7  :o rekord...po mojem je tudi kaj tujcev, drugače se mi ne izide računica  :P

Melody1

• *
« Odgovori #569 : 11 Oktober 2012, 21:00:01 »
Leonique, me veseli, da se bomo videli.
Martincek, vi primorci res podirate rekorde, kar se havancev tiče. Super!
Mi bomo pa morali v nedeljo našo Debby pustiti doma, ker se je pričela gonitev. Prideta samo Roni in Alfy. Se vidimo!