Avtor Tema: Havanski bišon [Havanese]  (Prebrano 384458 krat)

natina55

• *
  • Spol: Ženski
  • Stella
Havanski bišon [Havanese]
« Odgovori #360 : 04 Marec 2012, 18:36:55 »
Ne vem ali je tole res, bi bilo za preverit in sicer za prijavo psarne potrebuješ tri stvari: psico, ki je vpisana v slovensko rodovno knjigo, stalno bivališče v SLO in članstvo v društvu ali klubu KZS. Potrebuješ še obrazec za prijavo psarne, ki ga dobiš na spletni strani KZS. Menda lahko registriraš psarno preden ima tvoja psička mladiče. Seveda je za razmislit, ali boš parila samo enkrat in potem nikoli več, ali se boš s tem resno ukvarjala. V prvem primeru psarne niti ne potrebuješ  8)

Havanka

• *
« Odgovori #361 : 05 Marec 2012, 20:17:32 »
Tako, pa smo tudi mi dočakali našega kosmatinca, ki je takoj osvojil naša srca!  :D Že na poti domov je bil popolnoma sproščen in razposajen. Mislili smo da bodo kakšne težave, pa je bil tako radoveden, da je spal samo pol urce od 4 ur vožnje. Doma se je takoj navadil in ni bil pri miru niti minutke. Smo bili popolnoma presenečeni, saj se obnaša kot da bi že dolgo bil pri nas. Tudi s hrano ni nikakršnih problemov. Energije pa toliko, da se jaz zraven utrudim ko tekama okrog  :P Ko pa uspem kakšno pametno slikico naredit (to je namreč zelo težko, ker je tako razposajen) pa bom prilepila. Da vidite našega korenjaka  :D

bela_tacka

• *
« Odgovori #362 : 06 Marec 2012, 08:05:23 »
Dobrodošlica novemu havancu. Me veseli, da je šlo vse brez težav. Če sklepam po našem kosmatincu vam smeha res ne bo manjkalo. Ti psi so kot klovni. Firbčni, razigrani, navihani... prijazni, carkljivi... vse kar si nas večina želi od hišnih ljubljenčkov.

Kar pogumno v prve mesece in uspešno premagovanje malih nezgod ;-) Z doslednostjo vse kar hitro mine in se hitro pozabi.

Seveda pa firbčno čakam slikco malega kosmatinca ;-)

Havanka

• *
« Odgovori #363 : 06 Marec 2012, 12:55:10 »
Evo našega nagajivčka!   :D 

bela_tacka

• *
« Odgovori #364 : 06 Marec 2012, 13:54:08 »
U, kakšen črnuhec je. :o Lep kužek.

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #365 : 06 Marec 2012, 17:21:13 »
Havanka , dobrodošla med nami. Kuža je prav simpatičen in se mu po učkah vidi, da vabi k igri  ;) ;D
Kako mu je ime?

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #366 : 06 Marec 2012, 18:03:48 »
no še en črno belček :) kje ste ga pa vzeli?

Havanka

• *
« Odgovori #367 : 06 Marec 2012, 21:45:58 »
Po rodovniku mu je ime Ben, ampak mi ga kličemo Tofy. Pravi navihanček je in zelo dosti bi rad jedel. Skozi hodi gledat v posodico, če je že kaj novega noter, še posebej če gre kdo v kuhinjo (tam ima namreč posodice). Pa malo je začel grist, vrjetno bi mu morali kupiti kakšno kost za grizenje ali nekaj, ker igračka zaleže samo za nekaj časa. Ima kdo kakšno idejo kaj bi mu lahko dali za grist? Drugače je pa zelo priden  :D
Kupili smo ga na Madžarskem pri Berill Canis Minor.

bela_tacka

• *
« Odgovori #368 : 07 Marec 2012, 10:54:22 »
Havanka,

tudi naš Jimi rad grize. Posebno všeč so mu bili vogali majhne stoličke. Da o tem, kako je pridno prenašal nogavice in vse drugo, kar so mulci "pozabili" na tleh  :P Sicer on ni kriv, ker mu stvari same padajo v gobček. Potem te pa tako zblojeno gleda, kaj sem pa naredil - v gobček mi je skočilo  :P

Z igračkami so pa ti koštruni tako kot mali otroci. En dan so nori na eno igračko, ki jo potem dolgo ne pogledajo več. Zato jih je smiselno skrivat in menjat. Seveda radi grizejo "žvačke" - tiste goveje kite v različnih oblikah. S tem se znajo zabavati kar nekaj časa.

No, se že veselim kakšne lumparije, ki jo bo vaš smrček ušpičil ;-) Da se bomo malo nasmejali  :o Z malim kužkom res nikoli ni dolgčas. Moj trenutno pod mizo drema in na ušesa vleče, če bom slučajno vstala in se kam namenila. Potem seveda teče za mano.... je skozi pod nogami.

Lep kosmati dan ;-)

Leonique

• *
« Odgovori #369 : 16 Marec 2012, 23:19:39 »
Živjo!

Tudi mi smo januarja dobili čokoladno havansko kepico :) Prihaja iz Madžarske iz psarne Dandy Daisy Warrior. Je pravi mali hudiček ;) Stara je 4 mesece in sedaj že pridno obiskujemo malo šolo. Komaj čakam da spoznamo ostale havančke na skupnem srečanju :)
Martinček zadnjič smo bli na izletu v Kopru (drugače smo iz Postojne) kjer smo srečali tvojega očeta na sprehodu z Wizardom. Nam je dal nekaj dobrih nasvetov med drugim tudi ta forum :)
Še slikca

Leonique

• *
« Odgovori #370 : 16 Marec 2012, 23:24:40 »

bela_tacka

• *
« Odgovori #371 : 17 Marec 2012, 08:05:21 »
Kako lepa čokoladna kepica. Dobrodošla spet na Obali.

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #372 : 19 Marec 2012, 08:43:00 »
@Leonique

A kako je lepa rjavka. Takšen je tata os Wizarda. Sem slišala ja, da bomo kmalu dobili še eno na forum  :P. Lepo. Uživajte z malo žogico. Ko organiziramo še kakšno srečanje, pa sa seveda javimo. Se bom potrudila za en spomladanski piknik  ::)

Leonique

• *
« Odgovori #373 : 20 Marec 2012, 10:15:12 »
Martinček če rabiš pomoč pri organizaciji kar povej ;)

Drugače pa me zanima kakšne izkušnje imate z razstavljanjem vaših bišončkov...jaz se precej nova v tem, tako da bi vsaka informacija prišla prav. Aprila imam v planu obiskat prvo razstavo zato psičko počasi navajam na razstavo vrvico. Zanima me, kaj je pomembno pri učenju hoje, na kaj moram bit pazljiva, ali lahko učim s priboljški...?
Pa še eno vprašanje: na koliko časa kopate svoje kužke in kateri šampon oz. balzam uporabljate?

Lep pozdrav iz Postojne :)

Melody1

• *
« Odgovori #374 : 22 Marec 2012, 13:04:50 »
Res lepa psička. Če boš šla na CAC Barje, se bomo mogoče spoznali. Jaz bom tam z Ronijem in Alfyjem.
Seveda lahko vadiš s priboljški.
Jaz moje kopam 1X mesečno, vedno uporabljam blagi pasji šampon in balzam.

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #375 : 23 Marec 2012, 07:30:07 »
Leonique
Lepa čokoladka :o ;D

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #376 : 24 Marec 2012, 08:40:31 »
Mi pred prvo razstavo nismo skoraj nič vadli, ker nismo niti vedli kaj in kako...je pa seveda priporočljivo, če jo poskušiš peljat v hitri hoji z razstavno vrvico...priboljške ji za učenje in pohvalo lahko daješ, ampak v ringu na razstavi ni priporočljivo, da bi jih dajala vmes. Vidve tako kot sem rekla, hitro hodita, potem se postavi na mesto in poklekni, pa naj stoji na miru, to poskusi tudi na kakšni mizi,  pa nauči jo, da ji lahko čim več ljudi pogleda zobe, da se ne bo ustrašla pred sodnikom...no mi smo imeli srečo, da je naš wizi pravi nastopač in nam ni bilo potrebno se kaj dosti trudit, edino na prvih dveh razastavah ni hotel držati repa gor, ko je stal pri miru, pa si mu ga mogel držat...ampak že na tretji se je sprostil in ga ponosno držal gor. Glede kozmetike mi uporabljamo K9 šampon in balzam. Je kr draga zadeva (13 eur flaška), ampak med vsem sprobanim zadevami se ja nam ta zadeva izkazala zza najboljšo...tudi naši vzreditelji so zdej to ugotovili :)

Evo pogleji si letošnja najlepša na cruftsu:
http://www.youtube.com/watch?v=uADqAAXFy3s

Leonique

• *
« Odgovori #377 : 26 Marec 2012, 13:01:11 »
Res hvala za vse nasvete...že pridmo vadimo  :)
Mislim, da na CAC Barje pridemo, če ne drugače pa samo kot obiskovalci. Komaj čakam, da se spoznamo  :)
Bi imela pa še eno vprašanje in sicer glede praskanja oz. težav s kožo. Sprva smo mislili, da ima psička bolhe, vendar ima po vsej verjetnosti le tako suho kožo, da se stalno praska. Svetovali so nam lososovo olje in upam da bo pomagalo. Bi pa bila vesela še kakšnega nasveta :)

Lep dan!

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #378 : 26 Marec 2012, 13:51:02 »
Tudi v razstavnem ringu se lahko psa nagrajuje s priboljški, sploh mladička, ki mu je zadeva popolnoma nova.

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #379 : 26 Marec 2012, 22:09:21 »
eni sodniki baje nimajo preveč radi hrane v ringu...samo zato.. :-\

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #380 : 26 Marec 2012, 22:17:00 »
nekateri, ampak je takih zelo malo; na splošno ni problem, če nagrajuješ tako, da ne oviraš sodnika ali mu ne zastiraš pogleda na psa; meni noben sodnik zaradi priboljškov ni ničesar rekel, sploh pa pri mladiču, ki se na ring še navaja; sicer pa, veliko profesionalnih handlerjev v ringu tudi uporablja priboljške

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #381 : 27 Marec 2012, 08:52:54 »
Nagrajuješ tako, da ne motiš ostale, da ne seješ priboljškov, ko tečeš in ne motiš sodnika pri ocenjevanju (to lahko rata tudi brez priboljškov, razen sejanja ;) )

Kalsang, kot dolgoletna udeleženka raztav govori iz izkušenj   :)

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #382 : 29 Marec 2012, 08:04:23 »
Mene pa zanima kako kaj zgleda vzrejni pregled pri SKPP-ju? Mi ga imamo naslednjo nedeljo... ::)

Melody1

• *
« Odgovori #383 : 30 Marec 2012, 17:58:58 »
Na vzrejnem najprej dvigneš dokumente, potem ti kužka stehtajo, sledi pregled oči in pogačic pri veterinarki, nato pa še lepotni pregled in merjenje višine, dolžine..., en razstavni krog zaradi hoje in gibanja in to je to. Tam bosta tudi naš Alfy in Lino.

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #384 : 30 Marec 2012, 23:07:16 »
o hvala melody, potem se vidimo  ::)

Melody1

• *
« Odgovori #385 : 31 Marec 2012, 07:45:19 »
Danes ob 16.10 bo na TV SLO1 predstavitev pasme.

bela_tacka

• *
« Odgovori #386 : 31 Marec 2012, 17:39:43 »
Še modne smernice pomlad/poletje 2012  :P

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #387 : 31 Marec 2012, 21:18:15 »
z Jimijem imava podobno frizuro ;) :P 8), Stella je pa dolgolaska ;D :o

Leonique

• *
« Odgovori #388 : 06 April 2012, 13:10:53 »
Hey,

še eno vprašanje...a moram psičko prej vpisat v SLR preden grem z njo na prvo razstavo? Pa še to: a je vpisana takoj ko pošlješ rodovnik in obrazec ali je potrebno čakati več časa?

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #389 : 07 April 2012, 16:20:42 »
Jaz sem čakala 4 tedne. Mislim, da mora bit vpisana v SLR preden jo prijaviš na razstavo. Pa če si član KD imaš popust pri vpisu v SLR (vpis brez članstva cca 80€, če si član KD pa 40€).