Avtor Tema: Havanski bišon [Havanese]  (Prebrano 384141 krat)

katajuska

• *
  • Spol: Ženski
Havanski bišon [Havanese]
« Odgovori #390 : 07 April 2012, 17:43:01 »
Hey,

še eno vprašanje...a moram psičko prej vpisat v SLR preden grem z njo na prvo razstavo? Pa še to: a je vpisana takoj ko pošlješ rodovnik in obrazec ali je potrebno čakati več časa?

Zdaj še ni nujno da je vpisana v rodovno knjigo, potem ko se bo začela potegovat za naslove pa že. Traja pa nekaj časa da uredijo vse...

Na prvo razstavo lahko greš še brez vpisa v SLR, potem pa jo čimprej daj, da ne boš pozabila :)

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #391 : 08 April 2012, 18:48:11 »
Drage dame,

danes sem uspešno opravil vzrejni pregled! Vabljene na romantičen vikend na morje  :o

vaš wizard   :P

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #392 : 15 April 2012, 09:33:53 »
Bravo Wizi :-*

Melody1

• *
« Odgovori #393 : 16 April 2012, 20:11:10 »
Čestitke, Wizi. Tudi naša dva, Alfy in Lino sta opravila vzrejni pregled, tako, da je zdaj pri nas že kar nekaj plemenjakov. Bodo pa havančice imele dobro izbiro ;).
Včeraj smo bili na CAC Barje (Alfy-odl. 1, PRM, JBOB, Roni-odl. 1, CAC, BOB). Leonique, veseli me, da smo se spoznali. Pridite na Koroško v maju, da spoznamo vašo kužiko! Mogoče se še kdo odloči?! ???

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #394 : 16 April 2012, 22:19:38 »
Hvala melody, čestitke tudi vam. Sej smo bli vsi trje skupaj na vrsti na vzrejnem ;D Ampak naš wizi se ni prav nič lepo obnašal...tak važič je, da sploh ne vem več kaj nardit...je rekla tudi sodnica na vzrejnem, da je pravi alfa samec  :-[ Vašega ronija pa ne poznam...iz katerega legla je on? Mi gremo maja na svetovno v Salzburg...tako da Koroška odpade..sicer pa smo zdaj bolj usmerjeni v agilitaške vikende, tako da bodo druge razstave počakale na jesen  :P

Melody1

• *
« Odgovori #395 : 17 April 2012, 08:18:50 »
Roni (Chivan) je Alfyjev in Linotov ata. Star je dve leti in pol in je že v razredu zrelih.
Super, da se ukvarjate z agilitijem, mi bi se tudi, pa pri nas v bližini nimamo kake možnosti. Kdaj pa imate kako tekmo in kje? Mogoče pridem kdaj gledat.

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #396 : 17 April 2012, 10:37:33 »
aja Roni je pol tale na slikici, al ne  ::) V soboto imamo tekmo prav na Barju. Potem pa začnejo vsako soboto...mislim, da smo najbližje v Slovenski Bistrici..enkrat konec maja  :P Sicer pa škoda, da nimate možnosti...agility je res super...mi uzivamo 100 na uro  :o

Leonique

• *
« Odgovori #397 : 17 April 2012, 17:41:49 »
Čestitke Wizardu, Alfyju, Linu in Roniju  :)
Melody se vidimo na Koroškem z našo čokolado  ;)

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #398 : 19 April 2012, 21:40:00 »
Čestitke, Wizi. Tudi naša dva, Alfy in Lino sta opravila vzrejni pregled, tako, da je zdaj pri nas že kar nekaj plemenjakov. Bodo pa havančice imele dobro izbiro ;).
Včeraj smo bili na CAC Barje (Alfy-odl. 1, PRM, JBOB, Roni-odl. 1, CAC, BOB). Leonique, veseli me, da smo se spoznali. Pridite na Koroško v maju, da spoznamo vašo kužiko! Mogoče se še kdo odloči?! ???
Čestitam, Melody.

bela_tacka

• *
Havanski bišon [Havanese] na kolesu?
« Odgovori #399 : 25 April 2012, 08:59:37 »
Ali kdo od vas prevaža havančka na kolesu? Iščem košaro, v kateri bi naš Jimi lahko šel z nami na potep. Ne samo do bližnje trgovine. V mislih imam daljšo turo. Radi kolesarimo, Jimija pa ne bi radi pustili samega doma. Vem, da se dobi celo posebne vozičke - prikolice, vendar je to uporabno bolj za cestno vožnji. Mi jo pa mahnemo tudi po kakšnem kolovozu. No, saj če ne bi bilo zadržkov, bi psu privoščili tudi prosti tek ob kolesu, vendar imam trenutno v mislih udobno, mehko in dovolj zmogljivo (imamo že 6 kg) košaro. Hvala za predloge.

bela_tacka

• *
« Odgovori #400 : 25 April 2012, 09:07:03 »
@natina55 - včeraj sem spet videla Wizarda. Kakšna lepa mrcina je. Pa svetlejši postaja  :P Mogoče bi pa le bil primeren ženin  :o

Sicer sem pa včeraj dobila potrditev, kar sem do sedaj le slišala. V Pradah imamo še eno havančico, 8 mesečno pupico, španskega porekla. Lastnica jo ima, tako kot mi, za hišnega ljubljenčka, kar pa ne pomeni, da bi ne mogla noreti z nami na pikniku ;-) Martinček, lahko bi se dobili, ali ne? Mogoče sedaj med prazniki? Joj, to bi bilo (kosmatega) norenja.

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #401 : 25 April 2012, 10:03:04 »
@bela_tacka...haha te bomo najeli za ženitnega posrednika za wizarda  :P Jaz sem vas zadnje cajte že 2x vidla od daleč...pa nikoli ne uspem počohat jimi-ja  :'( je pa res, da se po Kopru bolj sprehajajo drugi družinski člani z našo mrcino 8)

Uh španskega porekla...zanimivo  ::) Ja jaz sem za...da bi se dobili med prazniki...kako ste druge?

Leonique

• *
« Odgovori #402 : 25 April 2012, 11:25:38 »
Mi smo za  :)

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #403 : 25 April 2012, 11:34:58 »
wizi pravi, da komaj čaka  :o

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #404 : 27 April 2012, 16:27:35 »
Bacio na smrček za Wizija, ki takole kuka čez špranjo  ;D
Bela tačka hvala za dobre namene v zvezi z ženitvijo. Za zdaj je Stella še pupa in o gonitvi ni ne duha ne sluha... in moram priznat, da mi je tako čisto vredu... vsaj za zdaj ;D ;) gonitve se kar malce bojim, predvsem psov, ki brez nadzora hodijo naokoli... sicer je pa moja mala vedno pod našim budnim očesom.
Seveda en čoh čoh tudi za našega Jimija :D
Aja bela tačka! Naš mini zoo se je povečal za dva člana. Dobili smo dve papigi- skobčevki. Prejšnji lastniki so se ju naveličali. Mislim, da sta samčka. Eden je zagotovo drugi pa...
Glede havanskega druženja: smo za.

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #405 : 27 April 2012, 19:01:33 »
Haha natina55..vračamo poljubček..sicer pa on tako počiva v kuhinji na stolu...meni se zdi grozno neudobna pozicija, ampak on jo obožuje  :P

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #406 : 02 Maj 2012, 08:54:30 »
Najnovejša fotka naše pupe.

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #407 : 02 Maj 2012, 09:06:51 »
Če je kdo v dvomih glede nakupa Havanskega Bišona zaradi dolge dlake, prilagam foto dokaz. Ob krtači je odmrla dlaka, s travicami, ki so se ujele na mojo potepinko. Da ne bo pomote, približno toliko dlake izčešem, ko jo češem na dva- tri dni. Ob dnevnem krtačenju je dlake manj.

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #408 : 03 Maj 2012, 15:48:17 »
Mi imamo isto krtačo, samo da je zelena  :P Res je super! Sicer pa khm...se ne bi mogla strinjat z unim kupčkom dlake zraven...to je ravno za Wizijevo sprednjo desno taco  :-[  Mi imamo kr veliko dela z našim extra obdlakanim kosmatincem  :D

bela_tacka

• *
« Odgovori #409 : 03 Maj 2012, 16:15:01 »
Meni krtača ni preveč všeč  :-\ Raje uporabljam glavnik. In po česanju, na glavniku, tudi prej ko smo imeli dolgo dlako, ostale le črtica dlak. Sem imela zadnjič priložnost božat beagla. Joj, koliko dlake. Le z roko greš malo po hrbtu, pa imaš polno dlan dlake. Jaz pa Jimija pocukam, pa nič  :P Živeli havančki  :o

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #410 : 03 Maj 2012, 21:28:51 »
Stellina dlaka je po kvaliteti drugačna od Wizijeve. Pa velika je tudi ravno za sprednjo desno taco od Wizija :P
Danes sva srečali Leoniqe in je njena psička, ki je mlajša, večja od Stelle. Mahhhh booo ...(prevod: no ja)
Kaj imate res vsi take velike Havance in imam samo jaz Havančka? Sem že malo v skrbeh, ker je moja tak drobiž.... meni je všeč, da je taka malika, skrbi me pa, kaj bo na razstavi.... ;D
No, sicer jih pa nekaj vidim v Nedeljo ;)
Bela tačka hvala za tolažbo. Vedno najdeš prave besede ;)
Jaz grem pa standarde preverit ;)

bela_tacka

• *
« Odgovori #411 : 03 Maj 2012, 22:16:55 »
Stella je mala lepotička. Malo zbirčna, kar se hrane tiče, zato pa prava mična gospodična  ;D Glede na to, da je predvidena teža od 3 do 6 kg, se res ne bi sekirala (http://www.dogbreedinfo.com/havanese.htm (http://www.dogbreedinfo.com/havanese.htm))

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #412 : 04 Maj 2012, 07:19:35 »
Saj pravim, da bela tačka zna potolažit ;) ;D :P :o samo ali velja, če imava bratca in sestrico? Velja, velja boš zdaj rekla ;) :o

Sicer so pa eno standardi, drugo ocene sodnikov, eni imajo raje manjše, spet drugi večje pse, na koncu je pa glavno, da ji imamo radi mi, lastniki.
Včeraj sem medtem, ko ni bilo doma moje pupe1, odpeljala Stello na urejanje. Velika pupa je bila čisto iz sebe in  vsa objokana, ko je ugotovila da naše male pupe ni ( ni vedela za frizerja). Kar nekaj časa je bilo potrebnega, da sem jo potolažila. Dokončno se je potolažila takrat, ko je zakopala roke v sveže opran in urejen kožušček. No, pa je šla frizura, solze pa tudi  :-[ :P 8) ;D

Lep dan vsem vam  :)

http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=339

bela_tacka

• *
« Odgovori #413 : 04 Maj 2012, 08:39:01 »
In slikca sfrizirane Stelle?  :P

Mimogrede - kopirajo iz opisa na Mojem psu:

Temperament:    Ljubitelji so navdušeni nad njegovo veselostjo, ki s starostjo ne pojenja.

Res je. Velik, ali mali, ni ga čez njegov nasmejani in malo navihan izgled.

Lep havanski dan. Mi že ležimo, ker smo omagali.

p.s. a vaši havanci v tem času tudi kaj manj jedo? Naš Jimi pušča hrano v skledi. Seveda jo potem vzamem in dobi naslednji obrok v normalnem obsegu. Mogoče bi bil pa Stelli rad v oporo  :D

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #414 : 04 Maj 2012, 16:51:53 »
LOL  :P

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #415 : 06 Maj 2012, 20:01:43 »
Tako lepo darilo pa so jimi, stela in wizard dobili od Leonique danes  :o

hvala še enkrat...drugič se nam pridružite tudi ostali  :P

bilo je super  :o

natina55

• *
  • Stella
« Odgovori #416 : 06 Maj 2012, 20:34:37 »
Hvala Leonique za darilce, lepo sta nas presenetila ;)
Leonique x 2, Marinčku in Beli tački hvala za lepo druženje, pa še kdaj  ;D
Stella bi pozdravila, pa že spi pod mizo  :P

bela_tacka

• *
« Odgovori #417 : 06 Maj 2012, 20:34:56 »
Res je bilo super. Jimi pod mizo spi kot ubit in sanja o lepi rjavi havanki  :o

martincek

• *
  • Wizard
« Odgovori #418 : 07 Maj 2012, 00:06:43 »
tipični moški pogledi (na levi), ko gresta mimo dve hudi babi  :o :D ;D

Leonique

• *
« Odgovori #419 : 07 Maj 2012, 13:48:34 »
Haha tale slikca pa je res posrečena! Drugače pa smo se tudi mi imeli super! Bandža je spala celo pot domov, pa še danes smrči  ;D komaj čaka na naslednji zmenek  :) Aja, pa Jimiju pošilja poljubčke :P