Joj, kakšna umetniška fotka. Tale mora it na koledar kot dokaz, kako ima ta pasma rada druge pse. Pa pustimo ob strani Casperjevo zaljubljenost.
Ko smo se včeraj vračali s sprehoda (vsa naša še 6 članska družinica), nam nasproti priteče en svetel labi, sem videla, da ni hud, pač pa zelo vsiljiv, še mlad. Boni je seveda takoj planila proti njemu in mu dala vedeti, da ne sme niti koraka naprej narediti proti Loti. Pa se je hotel z Boni tepsti, tako, da sem ga prijela, da prihoda lastnika ene 100m za njim. Ta se je pa jezil na temo - saj nič ne naredi. Saj vem, da ne, samo jaz imam psico tik pred kotitvijo in njeno mamo, ki jo skrbno čuva, zato se pač zadnje dni ogibamo psom... Je bil pa tako luštkan, razigran labi...
Še eno žalostno novico sem izvedela. Kolegica mi je povedala, da je septembra njena znanka iz službe šla k vetu, da bi steriliziral njeno čivavo, pa ji je rekel, naj ima enkrat mladiče, potem jo bo pa steriliziral. In lastnica jo je dala parit in v petek naj bi kotila, pa ji je po ne vem koliko urah mučenja umrla doma. Lastnica je mislila, da znajo psice vse same opraviti, ni pa je vet opozoril, da imajo čivave zaradi velike glave mladičkov običajno carski rez. Ej, take vete bi pa tožila in licenco bi jim vzela. Joj me take stvari pojezijo.
Loti postaja zelo nemirna, tudi juhe noče piti, samo liže me, kot se uležem k njej. Popadkov še nima, občasno se še trese, a zaenkrat mi tudi vet ne zna povedati, čemu.