Manchester terier

Eki · 734876

mantera

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #2310 : 25 April 2008, 10:20:41
No, pravkar sem govorila z gospo na Kinološki zvezi v zvezi z rodovniki. V bistvu sem prosila, če jih lahko preden mi jih dokončno pošljejo pregledam, ker v dosedanjih treh leglih ni bilo niti enkrat, da bi bilo vse prav napisano. Pa mi je rekla, naj pridem po 5.5., ker pred tem gotovo ne bodo narejeni, ker je taka zamuda, ker je sedaj anjveč mladičev, pa še en rod več, pomeni štiri vpise več, ne, ni res, 8 vpisov več. Pravi, da če kateri od lastnikov misli, da so to kakšna mutna posla, naj jih pokliče in mu bodo oni povedali, da prej pač ne gre. Je pa pregledala in vso birokracijo sem seveda pravočasno izpeljala z moje strani...

Jutri se v vsakem primeru dobimo. Ob 10.30 na Brdu, kot ponavadi, če bo danes kaj še deževalo, pa kar pri meni in bomo šli tu na sprehod, naredili nekaj vaj in se pogovorili, odrasli kužki bodo pa pokazali kaj znajo ter se naučili še kakšnega novega trikca.

dule

• *
Odgovori #2311 : 25 April 2008, 11:21:58
He he

Se mi je kar zdelo da bodo rodovniki kmalu >:D.
Reklame za revijo so s kinološke zveze za teden že poslali.  :o

Se pravi da so podatki že vnešeni nekam v sistem.

mantera

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #2312 : 25 April 2008, 12:25:38
Dule, lahko vam dam številko in sami pokličete, vse je OK, samo preprosto pravijo, da ne zmorejo tako hitro, ker imajo sedaj še nekaj razstav za organizirat in ne vem kaj še vse. Če so mladiči tetovirani, pomeni, da je vse OK, če ne bi bilo vse oK, ne bi bili tetovirani, tako, da ste lahko mirni, samo, pač bomo mesec dlje čakali. Sicer pa, a kdo rabi rodovnik? Na razstave še ne greste, za kaj drugega ga pa ne rabite.. Kot rečeno, sama sem Bonin rodovnik čakala 10 mesecev...

casper

• *
  • Moj mali črni pesjanar
Odgovori #2313 : 25 April 2008, 12:57:09
Mi pridemo v popolni zasedbi  :o lep pozdrav do jutri

"Na tisoče generacij psov nekoč in zdaj je prepričanih, da bodo nekega dne - če bodo le dovolj pozorno poslušali - obvladali človeško govorico. " Maya V. Patel, roj. 1943

mantera

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #2314 : 26 April 2008, 13:39:53
Pravkar smo se razšli mojimi mladički po igralnih uricah. Prisotni vsi iz legla D razen Spika, pa Panaja, Casper, Naj in moji dve. Pridružila sem nam je še Aska. Na začetku smo se nadivjali najprej na našem dvorišču, Loti in Casper sta nas navduševala s svojimi coursking vložki. Ugotovili smo, da znajo neverjetno dobro polagati ovinke v strašni hitrosti. Potem so to poskusili mladički - Divina (živa) in Dalton sta najbolj šprinterska, Don se še vedno najraje pretepa, Dalton mu je za petami, a ima strogo lastnico, ki ga oči bontona angleškega gentelmana, tako, da ni najbolj mogel pokazati svojih rokoborskih veščin. Ko smo končno vsi prišli, smo šli tik ob cesti da sem videla, kako mladički reagirajo na mimovozeče avtomobile. V bistvu sem kar težko verjela, da noben še trzne ne. Tega sem res vesela. Potem smo le prišli do malo blatnih travnikov, dali najprej še odraslim šanso, da se zdivjajo, potem pa smo jih poslali na sprehod ter začeli delati z mladički. Najprej smo vzeli malo teorije, prepoznavanje telesne govorice katerega koli psa, da bodo znali preceniti, kateri pes se želi igrati, kateri zna biti potencialno nevaren... Potem smo ponavljali priklice na različne načine, a za salamco gredo nekateri tudi na drevo... No, tega nismo poskusili. Najbolj fantastično obvladata priklic, predvsem dirkanje za lastnikom Don in Dalton (Teja je res fantastična vodnica), Delii se že ni dalo več veliko, ker jo je očitno rokoborba z Donom že malo izmučila, Divina pa, no ja, ko sem jo hotela začeti malo hecati, ugotovimo, da je zaspala v travi...
Tudi z Asko smo se malo spoznali, nikjer ni bilo čutiti nobenega strahu, prej previdnost, kar pa je meni všeč, ne maram, da se kar zaganjajo v pse in spačejo v njih, ker so lahko prehitro tarča kakšnega napada. Z lastniki smo se pogovorili, kako je z navajanjem na čistočo. Kjer še ne gre, ne gre, ker se lastniki predolgo obirajo, preden se oblečejo, obujejo in odpeljejo mladička dol. Kar se spanja tiče, je problem pri tistih, ki od začetka niso upoštevali, da pustijo mladička ponoči pri miru, da se mora naučiti, da se ponoči spi in ni čas za igro. Pač še nekaj tednov več njihovih izsiljevalskih poskusov pridobivanja nočnih soigralcev... Kar se hrane tiče, je Dalton že uspešno na briketih, Delia je postala pasja princeska, ki jasno pokaže, da ne bo jedla briketov, če bo za naslednji obrok dobila pečeno ribico. Tudi Divina je ena mala zbirčna Metka, Don pa je fant od fare, vsejedec...
Odrasli kužki so se nadirkali na svojem sprehodu, Naja in Panajo sem začela učiti KORAK, vendar mislim, da lastnika nista nič videla. Casper je dokazal, da se je neumoren Casanova (le kaj mi je bilo, da mu nisem pustila tega rodovniškega imena).
Ob vrnitvi sem vse kužke skopala, očistila analne žleze, postrigla krempelčke in....pozabila razdeliti kosti.... No, nekaj teh sem vsaj Aski odnesla v zadnjem trenutku.

Bilo je prav lepo, no na koncu smo že malo zbežali,k e se je zelooooo pooblačilo. Glede na to, da nas je bilo ene 6 fotografov, v naslednjem tednu pričakujem goro slikic. Očitno je Casper zelo uspešna pri hecanju lastnikov za slikicami...

dule

• *
Odgovori #2315 : 26 April 2008, 19:20:46
Nekaj slikic za pokušino. Niso najlepše, sta otroka očitno čistila lečo s "super čistimi" rokami :'(. No ja...

Leteči MT ji so spet udarili:

tudi dirkali so:

Pa tudi kak nov trik so pokazali:

Nekaj slik je še v albumu http://picasaweb.google.si/grozn.star/SreAnje2642008?authkey=PrV_E_F0-m8

Slike imajo kar veliko ločljivost in se jih da še urejati in izrezovati. Če bo imel kdo željo naj javi.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #2316 : 26 April 2008, 19:32:05
dule slik se tukaj žal ne vidi :-\. Sem si jih ogledala pa v albumu in so luštne :)

lp

mantera

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #2317 : 27 April 2008, 08:06:43
Včeraj je A leglo praznovalo svoj tretji rojstni dan in s tem tudi mamica Loti. Skupaj s svojo mamo (pri meni praznujejo rojstne dneve otrok tudi mame) sta dobili eno sončno mesno torto, ki je žal izginila, preden sem prišla do fotoaparata... Za rojstni dan je dobila žogico, v katero se da briketke, ki ven padajo, ko jo kotali naokoli. Bila je kar navdušena...

mantera

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #2318 : 27 April 2008, 08:09:57
In kako je bilo včeraj? Nisem veliko slikala, tako, da bodo več slikic dali Aska, Casper, Dule Teycha in včeraj registrirana moja Živa.

Odrasli so morali malo deco navdušiti s svojimi divjaškimi sposobnostmi, Loti je Casperju dokazala, da bo moral še malo briketov pojesti, da jo bo lahko ujel...

Delia sem videla, da se v igri ves čas meče na hrbet, no ap tudi prostovoljno sem jo več videvala na hrbtu kot na nogah, le kaj to pomeni...

Loti se je seveda kar smejalo ob njenih lepih mladičkih. Najbolj se je uživala z njimi preganjati, pa tudi Boni ji je rada priskočila na pomoč.

mantera

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #2319 : 27 April 2008, 08:13:10
Zvečer sem dobila pa v varstvo agilitaško parsonko DeeDee. Če si kdo mislim, da ima živahnega MTja, naj pride v teh dveh tednih pogledati, kaj je naspidiran pes. Ne da se je zdirkati, nori ves čas, OFF tipke nima, je še star model, čeprav stara šele 2,5 let. Seveda sta z Loti takoj postali najboljši prijateljici. Malo uničevalsko je razpoložena, sicer pa zelo prijazna in tako ubrisana na predmete, da je pesmica z njo delat. Dlake pa kar frčijo iz nje. Po pol urnem divjaškem sprehodu in eni uri dirkanja z Loti, sem jo sedaj dala na ohladitev v njeno kjetko, kot je vajena... Joj, to bomo uživali ta dva tedna, tako, da vas vabim, da nas kaj obiščete in se nam pridružite...

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #2320 : 27 April 2008, 09:05:25
mantera potem pa je sedaj pestro pri vas, ko še DeeDee je v varstvu ::)

Delia je pa čista kopija Aske, ker Aska se je tudi prav takole rada metala na hrbet ;D Sej se še vedno kdaj pa kdaj :D

Na slikce boste morali pa še malce počakati (se še manjšajo ;)). Jih je kar precej ;) :P

lp

teycha

• *
  • Dalton
Odgovori #2321 : 27 April 2008, 20:59:42
No pa da še jaz objavim slike. Če kdo želi originale ali večjo velikost ZS.
Za začetek najprej večina udeležencev na eni sliki: 4 mladički + 5 odraslih MATov in Aska. Bilo je fino. Zgledalo je pa približno kot tipičen angleški lov na lisice =).

teycha

• *
  • Dalton
Odgovori #2322 : 27 April 2008, 21:05:00
Aska in Dalton - najprej malo zadržano potem pa je Dalton veselo začel mahati z repkom.

teycha

• *
  • Dalton
Odgovori #2323 : 27 April 2008, 21:06:33
Razlika med pozornostjo mladiča in pozornostjo odraslega psa. Jaz je ne vidim.

teycha

• *
  • Dalton
Odgovori #2324 : 27 April 2008, 21:09:45
Živa (Divina) in Dalton sta prava prijatelja vendar se Živa utrudi že na polovici poti.

teycha

• *
  • Dalton
Odgovori #2325 : 27 April 2008, 21:11:33
Od Delie imam samo to slikico, je pa seveda lepa.

teycha

• *
  • Dalton
Odgovori #2326 : 27 April 2008, 21:12:46
Don je pravi velikan. Za salamo pa naredi vse, še okoli mu ni delalo težav.

teycha

• *
  • Dalton
Odgovori #2327 : 27 April 2008, 21:14:55
Dalton je spet vadil za razstavo. Ko naj bi poziral mu pa zaradi motečih dejavnikov žal ni uspelo.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #2328 : 27 April 2008, 21:15:58
teycha hvala za slikce in so prav luštne :D

teycha

• *
  • Dalton
Odgovori #2329 : 27 April 2008, 21:16:50
Za konec je pozirala še Loti na enem kičastem ozadju.

Pa še to. Vse slike je spet naredil moj brat.

teycha

• *
  • Dalton
Odgovori #2330 : 27 April 2008, 21:25:01
In še z današnjega dolgega pohoda na Sv. Jakoba pri Preddvoru. Dalton je prehodil celotno pot brez problema medtem, ko je njegova lastnica skoraj izdihnila do vrha. Dol je šlo malo lažje. Smo torej ugotovili, da ima mnogo več kondicije kot njegova vodnica.

mantera

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #2331 : 27 April 2008, 21:47:17
O, Tejcha, hvala za krasne fotke in komentarje. Lepo si povzela, kar smo počeli. Najbolj všeč so mi slikce o pozornosti mladička in nisem vedela, da si me slikala, ko sem vam pokazala, kako se da že tako majhnega mladička ob pravi motivaciji naučiti npr. vaje slalom med nogami.

A da si prej utrujena kot drobcen mladiček... Saj ne vem, kaj naj rečem, a da ima res on veliko kondicije, ali pa, da jo ti nimaš prav dosti. Verjemi, da ko bo še nekaj mesecev starejši in če ga boš imela na svojih planinskih pohodih spuščenega, bo prehodil vsaj trikratno tvojo pot. Redko kateri pes namreč hodi na izletih samo naprej ali ob vodniku, vsaj tale pasma ni te sorte... In čez pol leta me boš spraševala za recept, kako ga utruditi...

Mi pa smo danes uživali v delovni akciji na vikendu na Rakitni. In sama sem spoznavala podobnosti in razlike med parsoni in mančestri. Kdor mi pravi, da so naši živahni, mu posodim tole DeeDee. Ne uspe biti sekunde pri miru, sicer se odlično sama zaposli, si najde neko igračko in skače za njo kot utrgana. Sem takoj po celem dopoldnevu norenja metanja in prinašanja storžev ugotovila, da je očitno edini način, da jo umirim to, kar mi je rekel tudi lastnik: zapreš jo v kletko, samo tam počiva... In kar naprej mora nekaj imeti med zobmi, karkoli. Tale je očitno zelo ekološko ozaveščena in zgrize na igarčkah vse, čemur se reče plastika. Tako, da je včeraj zvečer in danes zvečer, kolikor smo bili doma, uničila tri pasje igračke, ostale sem pa pospravila in ji dala vse na temo prepleteni štriki ali usnjene klobase - ja, to ji pa ni najbolj zanimivo. In tisti, ki pravite, da so naši narejeni za lovljenje miši in kopanje, si oglejte tale paronov fenomen: stoji, se zagleda v zemljo in naenkrat skoči in začne tako obsedeno kopati, da nič ne sliši. Morala sem jo dvigniti, da sem ji to preprečevala. Eno uro sem samo za njo norela, ker nam je prekopala pol parcele - potem sem jo pa v vrt dala za četrt ure, če že koplje, naj še kaj koristnega naredi in prekoplje vrt... In nazadnje, ko sem že izgubila idejo, kako naj ob njej sama grabim listje, sekam leske itd., sem jo dala k ogromni smreki in je očitno ravno v koreninah nekaj našla. In potem je bil nekaj ur mir. Nisem mogla verejt njeni trmi, da je s štirih strani skopala gotovo 40 cm proti notranjosti, tako, da upam, da se ne bo podrla ta smreka... Neumorna je. Če je spočita in ji vržem nek predmet, je precej hitrejša od moje sicer zelo hitre Loti, da si veste predstavljati.
Je še ena kleptomanka na hrano, ki se trudi mojima hčerama, ko mi pojemo, zlesti v usta in kaj dobiti. Malo nerodno je, ker skozi s prednjima tacama na mlajšo hči in jo včasih tudi po tleh vrže. Starejša hči pa se je zelo ujela z njo, postali sta nerazdružljivi, veliko se skupaj igrata, sta skupaj, danes sta se učili še plesati skupaj - dobite jutri slikco, pa vozili sta šajtrgo itd. Psica ima izjemen karakter, neustrašna, zelo trdna, dosti bolj trmasta, kot naši, naspidirana, rovokopačica in grizalka... Sem jo že čisto posvojila. Dva trikca sem jo že danes naučila, slalom in korak. Jutri sem razmišljala o kakšnem bolj umirjenem triku... Skratka, z veseljem vam jo predstavim, če kdo pride ta teden na obisk. Slikce pa jutri, sedaj sem na smrt utrujena...

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #2332 : 27 April 2008, 22:13:52
No pa ste dočakali prvo rudno slikc (druga bo vsak čas pomanjšana ;) :P)

Več pa tukaj: http://aska4.moj-album.com/album/11879791/

Za danes je to vse, druga runda pa jutri :P

lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #2333 : 28 April 2008, 06:23:09
Pa še drugi del ;D

odpoklic

slalom med nogami

že prihajam pohrustat fotič ;) :P

poziramo :)

kakšno navdušenje ::)

mnjami, mnjami, a bo kaj slastnega padlo za pohrustat :o

spet malce poziramo ;)

še med rožicami :o

za konec pa samo še tale :P

Več pa tukaj: http://aska4.moj-album.com/album/11879820/

lp

bev

• *
Odgovori #2334 : 28 April 2008, 10:06:11

Pa še to. Vse slike je spet naredil moj brat.

teycha - tale tvoj brat je super uporaben  :P
daj se mu prosim še enkrat zahvali, da je sem in tja še na našo Mijo uč vrgel  :)

lp

P.S. super slikce, pa full veliko jih je, a ne Aska  ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #2335 : 28 April 2008, 10:33:50
P.S. super slikce, pa full veliko jih je, a ne Aska  ;)
Ja slik je ogromno (a jih kdaj ni ;) :P) in bi jih bilo še več, če mi na enmu fotiču ne bi zmanjkalo prostora na kartici, na ta drugem pa baterije ;)

casper

• *
  • Moj mali črni pesjanar
Odgovori #2336 : 28 April 2008, 10:54:16
joj Teycha, bili ste pri nas in nič povedali, škoda  ;)

"Na tisoče generacij psov nekoč in zdaj je prepričanih, da bodo nekega dne - če bodo le dovolj pozorno poslušali - obvladali človeško govorico. " Maya V. Patel, roj. 1943

casper

• *
  • Moj mali črni pesjanar
Odgovori #2337 : 28 April 2008, 12:12:07
Še moj prispevek slikic.

Najprej Živa in Boni.

casper

• *
  • Moj mali črni pesjanar
Odgovori #2338 : 28 April 2008, 12:13:18
Alja in Mija z Loti

casper

• *
  • Moj mali črni pesjanar
Odgovori #2339 : 28 April 2008, 12:13:55
Živa