O, Tejcha, hvala za krasne fotke in komentarje. Lepo si povzela, kar smo počeli. Najbolj všeč so mi slikce o pozornosti mladička in nisem vedela, da si me slikala, ko sem vam pokazala, kako se da že tako majhnega mladička ob pravi motivaciji naučiti npr. vaje slalom med nogami.
A da si prej utrujena kot drobcen mladiček... Saj ne vem, kaj naj rečem, a da ima res on veliko kondicije, ali pa, da jo ti nimaš prav dosti. Verjemi, da ko bo še nekaj mesecev starejši in če ga boš imela na svojih planinskih pohodih spuščenega, bo prehodil vsaj trikratno tvojo pot. Redko kateri pes namreč hodi na izletih samo naprej ali ob vodniku, vsaj tale pasma ni te sorte... In čez pol leta me boš spraševala za recept, kako ga utruditi...
Mi pa smo danes uživali v delovni akciji na vikendu na Rakitni. In sama sem spoznavala podobnosti in razlike med parsoni in mančestri. Kdor mi pravi, da so naši živahni, mu posodim tole DeeDee. Ne uspe biti sekunde pri miru, sicer se odlično sama zaposli, si najde neko igračko in skače za njo kot utrgana. Sem takoj po celem dopoldnevu norenja metanja in prinašanja storžev ugotovila, da je očitno edini način, da jo umirim to, kar mi je rekel tudi lastnik: zapreš jo v kletko, samo tam počiva... In kar naprej mora nekaj imeti med zobmi, karkoli. Tale je očitno zelo ekološko ozaveščena in zgrize na igarčkah vse, čemur se reče plastika. Tako, da je včeraj zvečer in danes zvečer, kolikor smo bili doma, uničila tri pasje igračke, ostale sem pa pospravila in ji dala vse na temo prepleteni štriki ali usnjene klobase - ja, to ji pa ni najbolj zanimivo. In tisti, ki pravite, da so naši narejeni za lovljenje miši in kopanje, si oglejte tale paronov fenomen: stoji, se zagleda v zemljo in naenkrat skoči in začne tako obsedeno kopati, da nič ne sliši. Morala sem jo dvigniti, da sem ji to preprečevala. Eno uro sem samo za njo norela, ker nam je prekopala pol parcele - potem sem jo pa v vrt dala za četrt ure, če že koplje, naj še kaj koristnega naredi in prekoplje vrt... In nazadnje, ko sem že izgubila idejo, kako naj ob njej sama grabim listje, sekam leske itd., sem jo dala k ogromni smreki in je očitno ravno v koreninah nekaj našla. In potem je bil nekaj ur mir. Nisem mogla verejt njeni trmi, da je s štirih strani skopala gotovo 40 cm proti notranjosti, tako, da upam, da se ne bo podrla ta smreka... Neumorna je. Če je spočita in ji vržem nek predmet, je precej hitrejša od moje sicer zelo hitre Loti, da si veste predstavljati.
Je še ena kleptomanka na hrano, ki se trudi mojima hčerama, ko mi pojemo, zlesti v usta in kaj dobiti. Malo nerodno je, ker skozi s prednjima tacama na mlajšo hči in jo včasih tudi po tleh vrže. Starejša hči pa se je zelo ujela z njo, postali sta nerazdružljivi, veliko se skupaj igrata, sta skupaj, danes sta se učili še plesati skupaj - dobite jutri slikco, pa vozili sta šajtrgo itd. Psica ima izjemen karakter, neustrašna, zelo trdna, dosti bolj trmasta, kot naši, naspidirana, rovokopačica in grizalka... Sem jo že čisto posvojila. Dva trikca sem jo že danes naučila, slalom in korak. Jutri sem razmišljala o kakšnem bolj umirjenem triku... Skratka, z veseljem vam jo predstavim, če kdo pride ta teden na obisk. Slikce pa jutri, sedaj sem na smrt utrujena...