Avtor Tema: Dolgodlaki škotski ovčar [Collie]  (Prebrano 2417479 krat)

GoldenGirl

• *
  • Spol: Ženski
  • For Your Eyes Only
    • Collies of the Holy Mountain
Re: Dolgodlaki škotski ovčar [Collie]
« Odgovori #540 : 27 Marec 2007, 16:45:52 »
Res je..skoraj salukija imaš .... :) ;) GG

Felina

• *
« Odgovori #541 : 27 Marec 2007, 17:49:02 »
Kompenziram komplekse, ker ne morem imeti hrta.. ;)
Mah saj ni drugega kot to, da je nerodovniški kuža in pač vse napake, ki jih to potegne zraven, pa mastno računajo, ko jih prodajajo...mogoče je pa ata kakšen htr, škoda da ne vem od kod je bil kupljen kuža, da bi videla kdo je sosed....samo karakten ni čist nič hrtovski, tako da... :-\
Ko pogledam zgornje slike pravih škotov in daš zraven sliko moje glistice....lahko samo rečeš hahaha...

Aja, v eni drugi temi si napisala, da is opravljala pašno preizkušnjo...lahko prosim lepo malo več poveš o tem......se lahko to prijavi vsak? Kje je kakšna stran za podrobnejše informacije itd...Prosim! Pa če malo razložiš kakšne so te ocene, ko si napisala, da je 5 za škotal lepa ocena, do kam pa segajo?

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #542 : 27 Marec 2007, 18:20:24 »
Aho!

Ena slikca od Kale in Runota :-*

Lp
Ana

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #543 : 27 Marec 2007, 19:16:42 »
joooj Felina kakšni vzdevki za kužata-oskubljen črviček, glistica  :-\ Da te ni sram,. Moj je srček, lubi, bubui, pikica, muca, bejba,... ::) :-[

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #544 : 27 Marec 2007, 19:41:36 »
Felina! na moji spletni strani www.holy-collies.si pod "pašnjo ovac" je vse razloženo...ocena je do 5, Pâris je dobil 4,5/5 Aisha pa 3,5/5. Trenerka je rekla, da ni nikoli videla škota s takšnim nagonom na ovac. Skoraj vsi ostali so bili bordreji! ...V Sloveniji to še ne obstaja, je pa možnost takoj čez mejo v Italiji...Tudi na Madžarskem dosti delajo na ovac s škoti...Mama od mojega Parisa ima opravljen izpit na ovac. V Franciji je to pogoj da pes postane primeren za vzrejo... Res se opazi razliko! Psi z močnim nagonom na ovac so bolj samozavestni in "skulirani"... Uživajte!  ;) GG

Felina

• *
« Odgovori #545 : 27 Marec 2007, 19:41:36 »
Heheh...in vsi tile vzdevki z največjo ljubeznijo...saj pri meni je tudi fantiček, pa moj moj, pa najlepši, najbolj pameten, predvsem najbolj pameten, da ne bo kdo mislil, da je njegov kuža bolj  :P  itd. po drugi strani pa je tudi to, ker mi je v tem tak hudo luštkan...ker ko ga gledam kak zvija to svoje vitko telo je kot en črvek, ko se štuli, pa še ocufan je, to ne moremo zanikat....je pa itak najbolj naš in prav on mi je pomagal vzljubit škotovsko pasmo....predtem sem jih spregledala, bili so predzadnja pasma na spisku, ki bi jo imela, sedaj pa največja ljubezen.  ;D

Felina

• *
« Odgovori #546 : 27 Marec 2007, 19:43:26 »
GG...na podlagi česa pa to ocenjujejo? Kak se zaganja v ovce ali po čem? Res me zanima, pa če bi hotela, bi jaz lahko šla z mojim na preizkušnjo?Moreš predtem kaj vadit?Zelo me zanima.

+1

rina

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #547 : 27 Marec 2007, 19:47:00 »
Joj, po koliko forumih se lovimo. ;D Bomo ostali tukaj, da ne bo malo tam, malo tukaj.. ??? :)

Felina, vidim da je Jaya (saj je Jay, ane?) res še manj skupaj kot Valjarja. Pa se mi je zdel Valjar ena trska. No, saj proti Witty je. Če sem lahko firbčna, koliko kg pa ima tvoja glistica?
Pa kala,runo,bella, koliko kil imata pa tvojadva? Se mi zdi zanimivo malo primerjat teže... :-[ Moje sem ravno danes stehtala pri veterinarju... Witty 20 kg, Valjar pa 18.
Aja, drugač je pa Witty nekje fasala garje. :'( Boga revica, vsako leto ima kakšne kožne probleme. :(

joooj Felina kakšni vzdevki za kužata-oskubljen črviček, glistica  :-\ Da te ni sram,. Moj je srček, lubi, bubui, pikica, muca, bejba,... ::) :-[
Hehe, Witty in Valjar tudi nimata ravno ljubkovalnih vdzevkov ;D ;D: Vitec Ritec, Viti Piti, Kužolon, Valjarist, (Vrtni) Škodljivec, Baraba, Valjarizator, Kolega, Mulc, Pezde... Ampak je vse to mišljeno v hecu in ju imamo zelo radi. Pa seveda sta včasih tudi Bibe, Žabice... :)

Čara, kdaj pa nameravaš imeti škotka? :)

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #548 : 27 Marec 2007, 19:57:11 »
Felina! Tu ni nobenega treninga...samo osnovni nagon...če želiš delati in tekmovati je druga stvar...Tam je veliko poslušnosti in dela...To je samo test "of Sheepdog Natural Aptitudes"...Osnovno je to test pašnega nagona..Idelano je če ga pes opravi med 9 -18 mesecom starosti...Kasnejen ga izkušnje preveč oblikujejo.. Uživajte! GG

+1

Felina

• *
« Odgovori #549 : 27 Marec 2007, 20:05:42 »
Mislim, da bom kar ostala tukaj ja, se še največ dogaja...hihihihihi

On ima 22 kg (visok pa je 62 cm), sta jer 2,5 leti. Pri 7 mesecih, ko smo ga kastrirali jih je imel 17kg. Obupen je....ker gospod drži linijo, je treba pojest točno toliko kot potrebuje, niti grama več,imet dnevni post v tednu. In tadrugi je isti,,,čeprav imata hrano skupaj, en ob drugem, se mi zdi, da ko jima dam posodice s hrano, me tako pogledata, kot da ju kaznujem. Groza!
Pa Jay je ja, si si prav zapomnila.  ;D

GG...mah zelo me zanima kaj bi moj naredil, ker kovidi  kure vse na kup zbira in še vse pse, ki se preveč oddaljijo...pa se pred njih postavi, da se zabijejo v njega, potem pa čudno gleda, ko ga skotajo.

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #550 : 27 Marec 2007, 20:37:16 »
Ovčarski nagon  :) ;D :D ! To dela naša Aisha ko gremo na sprehod! Mora imeti vse na kupu...vedno hodi zadnja in previrja stanje "črede". Frosty pa zelo rad grize gležnje...kot da bi spravljal ovce na kup  ;) GG

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #551 : 27 Marec 2007, 20:41:48 »
Aho!

Rina - Kala ima 20 kg Runo pa 30. Samo se mi zdi Kala taka suhica :)

Lp
Ana

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #552 : 28 Marec 2007, 15:00:05 »
Škota bom imela, ko se bom odselila. mama ima alergijo na pasjo dlako in jo začne dušit če poboža dolgodlakega psa, sicer je na prostem bolje, ampak vseeno. Jaz mislim imeti psa v hiši, tako kot zajšnjega. Prav tako ne morme imeti samojeda, ki je moj favorit, poleg škota. Obe pasmi bosta 100% kdaj pa ne vem natančno. Če po sreči, bo to čez 4 leta.

daša

• *
  • **I never had someone, that knows me like you do**
    • http://frkica.moj-album.com
« Odgovori #553 : 28 Marec 2007, 15:58:03 »
Naša Daša pa ima 16kg,ker hodive k agilityju in mora paziti na težo :)
lp

lucky7

• *
  • Androma
    • www.androma-collies.com
« Odgovori #554 : 28 Marec 2007, 16:35:23 »
Pri nas pa imajo: Luna 10 kg, Nelly 18kg, Zoya 19 kg, Magic 23 kg, Glady 26 kg :-[

katie

• *
  • eternal flame
    • Aydeen Collies
« Odgovori #555 : 28 Marec 2007, 18:43:10 »
Lord je imel nazadnje 24kg...

rina

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #556 : 28 Marec 2007, 21:56:01 »
Waw, od 16 pa do 30 kg :o Skoraj za 100% več. Nisem si mislila da so take razlike... No saj nekateri "tamladi" bojo vrjetno še kaj pridobili. Zanimivo. :) Hvala za podatke. :D

A sem lahko še malo firbčna, kaj pa plečna višina? :-[
Witty ima 53 cm, Valj pa tam nekje okoli 57, 58 cm.

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #557 : 28 Marec 2007, 22:30:30 »
Aho!

Kala ima cca 49cm, Runo pa cca 55-56cm

Lp
Ana

Felina

• *
« Odgovori #558 : 29 Marec 2007, 11:22:05 »
Mojemu pa se mere vrtijo tam od 59cmm  pa do 62cm...odvisno koliko ga meče, ko ga merim...nisem si mislila, da so škoti tako nizki...hmmmmm

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #559 : 29 Marec 2007, 11:32:54 »
Aho!

Felina moja dva sta pod standardom, sta brez rodovnika, ker sta njuna starša bila nadštevilna in nista dobila rodovnika. To je 11 let nazaj, ko sta se njuna starša skotila, in takrat je to še veljalo.  ::)

Lp
Ana

Felina

• *
« Odgovori #560 : 29 Marec 2007, 12:22:33 »
Ja, moj je tudi brez...sem ga odvzela enim, ker niso lepo skrbeli za njega.....kupili so ga 5 letni hčerki, da bo imela družbo...ta podatek pove dovolj...potem so se ga zaradi agresivnosti in nezmožnosti vzgoje (pes ni bil niti enkrat na psehodu v 2 mesecih) naveličali in zaprli v en predprostor s steklenimi vrati, da je gledal njih in ostale ljudi, zraven pa ni smel bit...pa sva ga z mamo opazli in zahtevali, da ga dajo nam....so ga pa itak nameravali peljat v azil. Predtem mi škoti  sploh niso bili všeč in sem vedno govorila, da nikoli ne bi imela nemškega in škotskega ovčarja....potem pa me je čist osvojil...heheheheh

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #561 : 29 Marec 2007, 13:46:21 »
Aho!

Felina lepo da si ti ga vzela k sebi, ko sem brala mi je šlo kar na jok kako so lahko ljudje taki. :'(

:-* za tvojega škotka od mojih dveh

Lp
Ana

Felina

• *
« Odgovori #562 : 29 Marec 2007, 17:24:12 »
Hvala, pa še vam nazaj  :-*

Mu pa zato gre sedaj naravnost prelepo...je skoraj kralj svojega gradu (če ne bi imel še enega sostanovalca, ki mu je šef, pa 3x manjši... ::)) Odplačano za vse muke in tudi moje muke, ko sem ga prevzgajala. Ja, tako je, ko folk impulzivno kupuje psa...mala se je celo noč cmerla, so drugi dan pogledali na internet in šli kupit psa k prvemu, ki ga je prodajal...in pazi to, tista rejka je bila še posebej ponosna na to, kak je njegova mamica rahločutna in preplašena psička... :-X, oni pa grejo vzet tega psa (so mi to povedali, ko sem hotela vse njegove podatke)...a vse je za nekaj dobro....zaj pa je najbolj moj  :P

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #563 : 29 Marec 2007, 18:06:01 »
Aho!

V glavnem da Jay sedaj maksimalno uživa svoje pasje življenje in da ga imate vsi radi.
Samo nekaj me zanima koliko pa je Jay star?

Lp
Ana

Felina

• *
« Odgovori #564 : 30 Marec 2007, 09:11:13 »
2,5 leti ima. Pravi mladenič..... 8)

Felina

• *
« Odgovori #565 : 30 Marec 2007, 09:14:40 »
Pa še ena družinska idila....

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #566 : 31 Marec 2007, 07:26:09 »
ALI STE VEDELI. ;) GG
"It is interesting to note in Eric Knights famous novel, 'LASSIE' was a TRICOLOUR and not a sable and white as MGM portrayed in the film. Lassie was also played by a MALE collie named Pal".

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #567 : 31 Marec 2007, 09:02:10 »
vedela sem da je bil samček Pal, čeprav so enkrat v eni reviji napisali, da je bil Laddie  ;D Da pa je bil moje najljubše barve-tricolor pa nisem edela  :o

katie

• *
  • eternal flame
    • Aydeen Collies
« Odgovori #568 : 31 Marec 2007, 13:16:48 »
Zanimivo... ;)

*Judy*

• *
« Odgovori #569 : 02 April 2007, 09:41:27 »
Ja js sm tud vedla, da je igral samček, da pa je u bistvu tricolour pa nism vedla  :)...tuki pa še ena slikca mojih kosmatink...mere in teža pridejo mau kasnej  :) ;)...

Skupaj:

Pa še Chanty sama: