In narava je ustvarila konje za to, da jim mi vtaknemo okovje v gobec, jim skočimo na hrbet in šofiramo levo desno
.
lahko jim tudi ne vtakneš okovja v gobec in jih jahaš brez sedla ali pa jih sploh ne jahaš- nima veze.
http://www.youtube.com/watch?v=XqVLY8YfbEo

Lahko pa tudi udobno zate in za konja uporabiš sedlo in žvalo- ki jo mimogrede normalno ujahan in pravilno jahan konj sprejme s tako lahkoto kot pes ovratnico in ga popolnoma nič ne moti

. Inkakor ne moreš enačiti ovratnice s tem da eni kreteni cukajo psa iz dolčasa, tudi ne moreš žvale obdolžit za napačno jahanje

.
bambi..se strinjam s tabo.. konj je najbolj srečen na paši v čredi
...
Jaz se strinjam predvsem z drugim delom stavka- prvi velja le, dokler je lačen

, drugače pa se tudi konji raje igrajo in grejo malo naokoli, kakor čepijo na enem te istem travniku "že dneve in tedne in leta"...
Ampak ,če imaš svojega konja najbi bil ti njegova čreda. In moj konj se je obnašal enako kot psi. Če je bi v čredi je prišel do mene in se pasel ob meni in šel potem za mano od črede stran- ker sem bila pač jaz njegova primarna čreda.
Človek si je za domače/ hišne živali udomačil v prvi fazi živali, ki imajo človeku podobno socialno strukturo in torej lahko enako strukturo ustvarijo s človekom.