Avtor Tema: Dolgodlaki škotski ovčar [Collie]  (Prebrano 2418330 krat)

lucky7

• *
  • Spol: Ženski
  • Androma
    • www.androma-collies.com
Re: Dolgodlaki škotski ovčar [Collie]
« Odgovori #600 : 09 April 2007, 10:09:58 »
GG, a si prepričana, da je tako. Kakor jaz vem, je Frosty dobil oceno B - pogojno, kar pomeni dovoljenje za eno leglo in šele po kontroli večine mladičev iz legla, novo dovoljenje. Potem le ni na razpolago za vse trikolor samičke.

lp

rina

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #601 : 09 April 2007, 14:05:02 »
Rina!Sedaj vem! Frosty je bil včreraj vzrejno pregledan..Dobil je odlino telesno ocena..sedaj imam tudi točne mere..višina 58-59cm, dolžina 62-63...težko ga je miriti ker ima toliko dlake....  ;) ;D Sedaj je uradno, Frosty lahko osvaja vse tricolor psičke na dosegu... ;) :P Uživajte! GG

Oho! Čestitke! :D
Hehe, torej sploh ni tako velik kot izgleda. :P Kako se pa kaj damica Aisha drži? Še tri tedne približno, ane? :)

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
    • Collies of the Holy Mountain
« Odgovori #602 : 09 April 2007, 18:50:22 »
Rina! Frosty se dela "bolj mačo" kot je v resnici...nosečnica, se pa obnaša po nosečniško...to pomeni zzzzzzzzzzzzzzzeeeeeeeeeeelll llllllloooooooooooo počasi..! 
Frosty moj moder princ...

Lucky 7! Kaj to sploh pomeni B vzrejno oceno in zakaj naj bi on dobil B vzrejno oceno? In kako to da sploh ti veš da je dobil to oceno, če jo je sploh dobil? Ali si bila v vzrejni komosiji, oziroma ali si videla njegovo vzrejno dovoljenje? ...Po pravilniku SKBOP "Dobi oceno B pes, ki odgovarja pasemskemu standardu, ima primeren značaj, ima pa morebitne dedne hibe, ki bi jih lahko prenesel na potomce. Psu z oceno B lahko SK podaljša vzrejno dovoljenje le na osnovi najmanj prav dobre ocene vsaj treh mladičev pri starosti najmanj 9 mesecev. "

Kaj naj bi bile morebitne dedne hibe od Frosty-ja? Lucky 7 in iz kje izhaja, da lahko ima ta pes samo 1 leglo??? ! Hvala za odgovor!Uživajte! GG

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #603 : 09 April 2007, 19:36:08 »
Lucky 7! Zgolj v vednost in ravnajnje..izdaja ZAUPNIH podatkov je KAZNIVO DEJANJE...za tiste ki jih izdajo to pomeni v tem primeru vzrenja komisija SKBOP in tisti, ki jih objavlja naprej na javnem mestu kot je ta forum...torej to SI TI in vsi vpleteni ODŠKODNISKO ODGOVARJAJO! Uživajte! GG

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #604 : 09 April 2007, 19:45:39 »
joooj kako srditi odgovori  ::) Pa saj je lucky7 samo vprašala. Je pa res, če se psa propagira kot,  da lahko mirno zaplodi vse psičke, bi jaz pričakovala vzrejno oceno A, dober karakter, nagon, tipičen videz...če bi moj pes dobil B...ga ne bi tako zelo hvalila. Ampak bi zelo previdno izbrala samičko, s kateto bi ga parila, če bi seveda samička in njeni lastniki bili za to.

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #605 : 09 April 2007, 20:01:02 »
Čara! Ali si prebrala kaj bomeni vzrejna ocena B...Dobi oceno B pes, ki odgovarja pasemskemu standardu, ima primeren značaj, ima pa morebitne dedne hibe, ki bi jih lahko prenesel na potomce. Psu z oceno B lahko SK podaljša vzrejno dovoljenje le na osnovi najmanj prav dobre ocene vsaj treh mladičev pri starosti najmanj 9 mesecev. .... To je to! In dedne hibe Frosty-ja naj bi bili blue merle straši, ki so povsod dovoljeni v Evropi samo v Sloveniji so NEURADNO NEZAŽEJENI!  ;) ... Poleg tega ali tebe ne bi motila...da izdaja ena osebe ZAUPNE INFORMACIJE...ki jih NE MORE in NE SME imeti....Te informacije ima samo vzrejna komisija in lastnik psa...in Lucky 7 ni eden ali drugi!  GG

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #606 : 09 April 2007, 20:15:38 »
konkretno glede vzrejne ocene me ne bi motilo. Res ne. Ker mi je vseeno, jaz vem kako in kaj, kaj drui govorijo me tako ne briga.

Saj ravno te morebitne hibe bi me jasno, da skrbele in bi zato poiskala primernega samca/samico.

čaw

rina

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #607 : 09 April 2007, 20:19:10 »
No če je pa dedna hiba res to, da je potomec dveh merle staršev, bo pa s kakšno tricolor psičko dal čisto normalne mladičke in ne bo problema, ane? :)

Aja, a ne bodo itak na strani SKBOP objavljeni plemenjaki...?

Pa ne se preveč razburjat, to samo škodi. ;)

lucky7

• *
  • Androma
« Odgovori #608 : 09 April 2007, 20:22:34 »
GG, joj kakšne hude besede  :'( jaz sem dala samo moje mnenje in takojšen napad name :-[. Pa še to bila sem zraven ringa in se je vse lepo slišalo...

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #609 : 09 April 2007, 21:11:44 »
To bi težko verjela, ker sem vzrejno oceno opazila celo jaz  ko sem bila že v avtomobilu...Telesno oceno je dobil odlično...vzrejno pa B...in sem sedaj dala uradno vprašanje na vzrejno komisijo zakaj je dobil pogojno, ker ni bilo razvidno iz samega vzrejnega pregleda, da bi ime Frosty morebitne dedne hibe, ki bi jih lahko prenesel na potomce.... Ne vem kje je pravna podlaga za takšne morebitne hibe...

Pustimo se presenetiti...Kar se pa tiče izdaje zaupnih podatkov pa lahko nekdo tudi izgubi svojo licenco ali pa kaj podobnega..Ne vem če so takšen način delovanja v korist ugleda KZS ;) S pravniki se ni dobro hecati...   ;) GG

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #610 : 09 April 2007, 21:13:28 »
Da ne boste nadaljevali s kakšno hudo krvjo. Če jaz stojim na razstavi ob ringu oz. izhodu iz njega vem za večino psov kakšne ocene so dobili in za nekatere tudi zakaj so take ocene tudi dobili. Če je Lucky7 stala na vzrejnem ob vhodu je najbrž prav tako ujela oceno tvojega psa. To ni posredovanje nobenih zaupnih informacij, ker potem je tudi to kakšno oceno je kateri pes dobil  na razstavi, podajanje zaupnih informacij ::) pa jih tudi podajamo/podajate ko so razstave.  ;)

Lepo poveš, da je Frosty res dobil pogojno in zakaj je po tvojem temu tako, saj ni treba takoj v luft skočit, saj ni nihče rekel da si pes vzrejnega ne zasluži ali da bi z njim bilo kaj narobe.
Vsekakor veliko sreče z vzrejo in da najdeta psičko, ki bo njemu ustrezala.

Lp nina

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #611 : 09 April 2007, 21:22:05 »
Ninci! Ni nobenega problema...  ;)  Vzreni pregled ni razstvava... pes teče tri kroge, komisija ga pregleda, ga otipa...si šušlja..in dobiš kartonček.... jaz sem videla samo telesno oceno... vzrejno sem opazila samo v avtomobilu, ker je bila skrita pod štempiljko... Takoj sem poslala SMS predsednici komisije, ki mi je odgovorila, da bi morala vprašati takoj... In to je to.. Med samem vzrejnem pregledu pa ni bilo razvidno, da bi pes imel neke skrite hibe... dobil je telesno oceno ODLIČNO..torej kaj so lahko te skrite hibe, ki jih ima in ki jih je opazila Lucky 7, jaz pa samo na kartonču v avtu pri Trojanah..res ne vem...ker tudi ne vem kakšno psico moram isakti, da bi kompensirala te skite hibe. ;)  Če so to dva blue merle straša smo v Sloveniji spet zelo napredni, ker v Italiji, Franciji in na Maržarskem se lahko brez problema pari dva blue merle...  In če je to rej bi moralo to nekje pisati in ne samo biti "nezaželjeno" s strani vzrejne komisije! GG

Alma

• *
    • UNIQUE'S DIAMOND
« Odgovori #612 : 09 April 2007, 21:25:11 »
Vau kako interesantno...to pa res požene pumpico...sem že omenila, da imam nizek pritisk.  :o :D :D
Mogoče bo najpametnejše izvedeti za katero MOREBITNO "dedno hibo" bi se naj šlo pa potem razglabjat o tem,
kako pomemben je ta podatek za lastnika samičke. Razen tega, tisti znakec ki je jasno postavljen (citat) bi naj osebi dalo
misliti da se GG heca in ne da namerava vse tribarvne dat parit.
Sedaj je uradno, Frosty lahko osvaja vse tricolor psičke na dosegu... ;) :P Uživajte!

Je pa tudi res, da danes pravila vljudnosti nekako niso preveč domača na tem forumu...
saj zaupnih podatkov samo iz škodoželnosti (smatram) razglabjat na forumu in s tem svoje prijatelje, znance porivat v dr...
ni preveč prijazno...
Ah, odleglo...

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #613 : 09 April 2007, 21:31:56 »
Alma... Si kot jutranja nežna spomladanska sapica na tem Forumu... Hvala  ;) ! In prav imaš...Frosty NE BI VSE....Njemu so bolj všeč trikolorke iz tujine...saj je tudi sam uvožen...in pravi Francoz, ki se spoštuje mora obdržati svoj nivo ....  ;) ;) GG

Alma

• *
    • UNIQUE'S DIAMOND
« Odgovori #614 : 09 April 2007, 21:57:45 »
Saj...no pa če, tudi niso zaupni podatki pa bi naj pravilo vljudnosti bil dovolj vzrok, da se to ne bi delalo...
privat se lahko frendi pogovarjamo o marsičem, tudi manj spodobno...javno je pa vseeno javno...
pičit nekoga pa je malo preveč brezveze
Zato smo tu, da si kaj lepega povemo...izvemo, delimo izkušnje, svetujemo, sočustvujemo, veselimo za drugega...
nisem hipi generacija, da ne bo pomote  :D :D :D

Alma

• *
    • UNIQUE'S DIAMOND
« Odgovori #615 : 09 April 2007, 22:22:01 »
GG imaš kake slike s vzrejnega??
Komaj čakam rezultate s Szilvasvarada...na forumu edino piše, da je bila psica od Kakas Timee-Lucky Luke
junior klubska prvakinja in junior res. bis!! Sigurno psica s legla s Cockijem.
Če kaj prej izveš, mi javi...me zares zanima...pri taki sodnici dobit odlično je že lahko v ponos.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #616 : 10 April 2007, 07:18:26 »
Se res opravičujem da se mešam v tole debato, ampak res ne vidim kje je Lucky7 omenila da je Frosty pes s hibami ?
Pa še nekaj me moti, tako radi imate, da hvalijo vaše pse (govorim na splošno, ne samo zate, GG), tudi to da pišejo po forumih kakšne lepe ocene z razstav ima in kako je priden in nasplošno, ko pa kdo napiše kaj bolj kritičnega (kar v tem primeru sploh ni bilo) se pa takoj začne skorajda odvetnika klicat in govorit o izdajanju zaupnih podatkov.
Če je Lucky7 slišala vzrejno oceno Frostya jo je pač slišala, in to ni njena napaka, pač pa napaka tistega ki jo je povedal, in bi se lahko bilo kdo javil na forum, ki je bil zraven ringa iin je to po pomoti slišal. Pa kaj, vas je sram ker ima vaš pes vzrejno vrednost ocenjeno z B?
Jaz ne dvomim v to, da bodo njegovi mladiči ocenjeni z najmanj dobro oz. pričakujem glede na njegovo poreklo še malo več kot "le" dobro.
Pa tudi tale zadnji tvoj prispevek, GG, mi ni najbolj všeč, da mora Frosty obdržati svoj nivo, se spoštuje, kakor koli že. Se popolnoma strinjam, da je izredno lep primer modernega škota, ampak vse skupaj je izpadlo zelo samovšečno, češ, moji psi so najboljši, ostali v Sloveniji pffff.... Vem, da nisi mislila tako, ampak nekdo, ki tole prvič bere, si lahko pšokvari celotni vtis.
Btw: A nisi tudi v svoji predstavitvi na forumu napisala, da je Frosty dobil B ? Torej lahko čisto mirno in brez hude krvi to poberemo od tam, kjer je seveda na razpolago celotni javnosti.
Lep dan še naprej.

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #617 : 10 April 2007, 09:14:39 »
**Jackie** poglej uro objave različnih prispevkov!  ;) Jaz sem pisala o vzrejni oceni, ko je Lucky 7 dala že vse ZAUPNE podatke v javnost!

Glede tega, da je Frosty the BEST je očitno bil samo hec....in malo si sem dala duška ker sem bila zelo slabe volje zaradi vsega tega...in zlasti te arbitrarnosti...ni pravil in vse se odloča "po domače" in tudi govori se vse poprek in počez......brez uradnih razlogov in obrazložitev... Lucky 7 ni morala šlišati vzrejne ocene, ker jo še jaz sama nisem slišala"...pridobila jo je na piknuku po vzrejnem pregledu s stani vzrejne komisije, KAR JE BOLJ KOT OPOREČNO!

Vzreni pregled ni razstvava... pes teče tri kroge, komisija ga pregleda, ga otipa...si šušlja..in dobiš kartonček.... jaz sem videla samo telesno oceno... vzrejno sem opazila samo v avtomobilu, ker je bila skrita pod štempiljko... Takoj sem poslala SMS predsednici komisije, ki mi je odgovorila, da bi morala vprašati takoj... In to je to.. Med samem vzrejnem pregledu pa ni bilo razvidno, da bi pes imel neke skrite hibe... dobil je telesno oceno ODLIČNO..torej kaj so lahko te skrite hibe, ki jih ima in ki jih je opazila Lucky 7, jaz pa samo na kartonču v avtu pri Trojanah..

Kar se pa tiče hvale pa sama veš, da ima vsak svojega psa za najlepšega...in či se vljuden ga tudi pohaviš ne glede če ti je všeč ali ne...pač to je tako!

Doživela sem pa drugo zanimivo zgodbo na vzrejnem v nedeljo! Pogovarjala sem se z dvemi gospemi, ki so "hvalile in občudovale" mojega Frosty-ja  ;) ;)... Obe so imele 15 let škote, sedaj so pa prišle na drugo pasmo, KER SO OBUPALE NAD PLAŠNIM ZNAČAJEM SLOVENSKE VZREJE ŠKOTOV ( to so povedale one!)... Torej v Sloveniji se mora delati na zanačju škota in ne samo na lepoti !...

Kot zaključek na to "BREZVEZNO TEMO".. na vzrejnem pregledu je bilo spet nekaj primerkov splašenih škotov, ki sploh niso hoteli hoditi in so se trgali iz povodca... To je spet slaba reklama za to pasmo!

Uživajte v miru...in upam, da boste razumeli mojo poklicno deformacijo...sem pač pravnica in zaupnost in zakonitost so mi zelo pri srcu! ;) ;) GG     

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #618 : 10 April 2007, 10:29:30 »
Se strinjam z večino napisanega  ;)

lucky7

• *
  • Androma
« Odgovori #619 : 10 April 2007, 15:45:21 »
Citiraj
Kot zaključek na to "BREZVEZNO TEMO".. na vzrejnem pregledu je bilo spet nekaj primerkov splašenih škotov, ki sploh niso hoteli hoditi in so se trgali iz povodca... To je spet slaba reklama za to pasmo!

GG kakšna laž pa je to  ;D, jaz pa nobenega škota nisem videla, da bi se" trgal s povodca", vsi so bili prav prijetnega značaja- celo pozitivno sem bila presenečena nad značajem :)

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #620 : 10 April 2007, 16:59:10 »
Izgleda, da spet nisva bile na istem kraju ob istem času ;) ali pa imava drugačno predstavo o temperamantu škota ...jaz sem govorila o celotnem dogajanju na KD ne samo na samem vzrejnem pregledu  ;) .. Uživajte! GG

lucky7

• *
  • Androma
« Odgovori #621 : 10 April 2007, 18:56:53 »
Pa še to GG, a tvoj Frosty ima enkraten značaj, zakaj si pa pol ne pusti svojega bogastva pregledati, skorajda rabi nagobčnik, če smo že pri značaju. Sem vse videla pa ni bilo prvič to..

Bye, bye   and by the way BZ

rina

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #622 : 10 April 2007, 19:29:56 »
Za sprostitev nekaj utrinkov s Cerkniškega jezera:

Witty pozira

Valjar laufa

Oba pa rada čofotata po vodi

Grozni volk (http://rina.moj-album.com/album/7020329/?os=7321481)
Dva pozerja (http://rina.moj-album.com/album/7020329/?os=7321535)
Valjar (http://rina.moj-album.com/slike/57377/uG6PG9gbsJx9P4No.jpg)
Witty (http://rina.moj-album.com/slike/57377/rK_BDHksVRgHIRMF.jpg)

lp

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #623 : 10 April 2007, 19:37:41 »
Rina! Prekrasna sta  :o  ;D ... Bi kar skočil zraven...

Lucky 7..ne bi spet začeli glede zančaja...... ;D :D

Glede Frosty-ja...in njegovega bogastva...mogoče je tako dovzeten, da je začutil NENAKLONJENOST komisije  ;) LOVE, PEACE & ROCK N'ROLL ! Uživajte GG

daša

• *
  • **I never had someone, that knows me like you do**
    • http://frkica.moj-album.com
« Odgovori #624 : 10 April 2007, 20:37:42 »
hehe...dobra sta ;D ;D ;D ;D.....odlične slikice rina :)

lp :)

Alma

• *
    • UNIQUE'S DIAMOND
« Odgovori #625 : 10 April 2007, 21:57:46 »
Halo, poglejte SLIKE s Szivlasvarada...krasna sodnica je sodila...kaka skoda, da tega nisem vidla...TRPIM. :'( :'( :'(
Koliko krasniš škotov... :o :o  UŽIVAJTE v gledanju.
Če koga zanimajo rezultati, jih lahko prevedem.
http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=10104

Tako se veselim za Timeo Kakas, ki je po dolgih letih neuspeha pri collijih ponovno uspesno začela razstavljanje s škotom...
drugače ima uspešne shelije. Očitno se vseeno splača vutrajat, pa če tudi pomeni da je potrebno zamenjat linijo.

Rina, kaj imaš ti profesionalna pozerja...pa to je neverjetno...ena slika lepša od druge.

rina

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #626 : 11 April 2007, 14:53:46 »
Ooooo a če prav vidim je od Valja sestrica (Born to Be Inspiration) dobila dvakrat CAC pa še rCACIB? :o :D
Kje se da pa še kakšno sliko več videt? :)

Pa hvala za pohvale slikic. ;)

*Judy*

• *
« Odgovori #627 : 11 April 2007, 14:56:59 »
Evo še dve slikci s sprehoda:

Chanty:

Nik:

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #628 : 11 April 2007, 15:22:05 »
Rina! Čestitam...vidim, da žlahta v tujini razstura  :) ;D :D :o... Sedaj sta še vidva na vrsti  ;) GG

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
« Odgovori #629 : 12 April 2007, 19:36:35 »
14.4. bo v Franciji razstava..prijavljeno je kar 265 škotov  :o ... ali ni to neverjetno...Zanima me kako mora to izgledati toliko kosmatincov na kupu  ;) GG