Kala, vse naj naj! Da boš še dolgo osrečevala svojo lastnico!!
Sky je tudi po naravi zelo previdna. Tunel sva zaenkrat delali samo tale kratek (manjka še platno), in ni bilo težav, vrgla sem ji žogico skozi, in je tekla jo iskat, potem sem jo res FUL pohvalila in zdaj ko jo spustim iz hiše ona sama teče lepo na ovire in skozi tunelček;) Tudi tistega klasičnega je priporočljivo zložit, da je čisto kratek, in potem postopoma daljšat, ko se kuža ne boji več. Most in gugalnice pa še nisva nič, ker ju doma še nimam...Za most in streho je priporočljivo najprej začet z nizkimi varijantami, ker veliko škotov se malo boji višine. Ko obvlada most, pa na gugalnico tako, da jo najprej držiš in čisto počasi prevagaš ti...pri teh stvareh je res treba bit izredno previden, ker če bi recimo 1x padla z mosta, bi za vedno ostal strah. Sana, poskusi najprej jo naučit, da hodi po deski na tleh, enako široki, kot bi bil most. Potem ko že obvlada, samo malo dvigni...in tako naprej, dokler ne pošteka, da ni nič nevarnega.
Začneš s tem:
most

potem malo dvigneš, potem odstraniš ograjico itd..

miza

in višaš

gugalnica, ki jo tudi višaš

sreha - lahko je najprej popolnoma na tleh, potem pa višaš

ko že zna tudi malo višje, začneš delat na kontaktih(da pes ne preskoči con)...to je super pripomoček:

in za slalom

Predvsem pa ogroomno pozitivne motivacije in pohvale, nobenega siljenja. Psu mora bit agility največji žur, da je tek skozi ovire že sama po sebi nagrada in v tem uživa:)
Inka, ja Sky je čisto nora na frisbee, zna ga tudi že lepo ujeti, samo mi žal nismo sposobni lepo metati...moram res obvezno na tečaj! In tudi ona bi več ur skupaj prinašala žogice in frizbi, se vedno jaz prej utrudim:)