TibiQ, jao, ej, nič ne želim povedati, bila je samo pripomba v smislu heca na tole filozofsko debato. 
OK, ni problema. Mene take pripombe malo zmotijo, ker sem se jih že naposlušala v obliki direktnih napadov, da nimam sploh karkoli debatirat, dokler še svojega psa nisem vzgojila (čeprav si danes upam trdit, da je moj pes med lepše vzgojenimi), pa dokler nimam BBH narejenega,...

Davor, glede silobrana.. saj nisem navedla nobenega konkretnega primera. Napisala sem ti samo da so razlike in da celo zakonodaja dopušča fizične posege v drugo živo bitje. Zakaj sem to omenila? Točno zato, ker celo zakonodaja predvideva, da se temu ni vedno mogoče izogniti, medtem ko ti govoriš (kot te mi tule razumemo), da je to možno vedno in povsod.

Kakšen vir bi rad? Dam ti par primerov (jih poznam iz prakse) s poudarkom, da je takih in podobnih še več, ampak samo za okus;
1. otrok tepe vse okrog sebe, čeprav nikoli ni bil deležen ne fizičnega, ne psihičnega nasilja
2. odrasel je aroganten, egoističen, nevzgojen, čeprav nikoli ni bil deležen ne fizičnega, ne psihičnega nasilja
3. otrok je dobil par vzgojnih in je danes v okvirih neke normale vzgojen, samozavesten odrasel, ki se zna lepo in moralno obnašat
4. otrok je bil pretepan in je danes v okvirih neke normale vzgojen, samozavesten odrasel, ki se zna lepo in moralno obnašat
5. otrok je bil pretepan in je danes agresiven, vase zaprt, nesamozavesten odrasel, ki težave rešuje s fizično silo
6. otrok je bil pretepan in je danes vase zaprt, nesamozavesten odrasel s kupom problemov v življenju
7. otrok je bil psihično zlorabljan in nikoli fizično tepen in je danes vase zaprt, nesamozavesten odrasel s kup problemov v življenju
itd.
Jaz si tudi nič ne kontriram. Jaz vedno pravim, da če se le da, je treba poskusit zlepa. Včasih pa pač odpovedo lepe metode in zdrav razum. Ni pohvale vredno, samo tako pač je v življenju.
Davor, pri primeru, ki sem ga navedla prej, ne izhajam in nobene situacije. Samo sprašujem kako bi reagirali v takem primeru, ko mogoče celo si že na terapiji z otrokom, pa (še ni) sprememb na bolje, ti pa moraš situacijo reševat sedaj, v tem konkretnem trenutku, ko otrok ta trenutek ščipa in tepe vrstnike ali tebe in ne čez pol leta, pa ga primeš in kriči in se otepa in maha,........ Kaj bi ti naredil?