Zdi se mi sicer zanimivo da spuščenega psa v gozdu zagovarjajo predvsem tisti ki to zavedno počnejo, oz počnejo že leta, dejansko identičen odpor priveza psa v javnosti, slovenci pač očitno rabimo jasno zakonodajo ker razuma in spoštovanja do tuje in družbene lastnine ne premoremo
Skratka , sam sem posredoval tole pobudo tržiških policistov / lovcev tudi našemu lokalnemu LK, če ne kaj drugega, bi lahko označil gozdne poti z temi tablami. Človek mora že imeti palico in sprej ob sprehodu ker je raja popolnoma brezobrazna. "Ga ima pod kontrolo" pa se psi prosto sprehajajo na enem največjih lovišč na tem delu, lastnikom pa se fučka.
Ne, Slovenci rabimo vse kaj drugega kot represivno zakonodajo, za začetek izobraževanje, preventivo in kurativo v lastništvu psov, kaj sploh pes je, kakšne so njegove potrebe, da psa ne bi mogel dobiti vsak, ki ima 5 minut časa, pa še bi lahko naštevala. Ali pa čipiranje vsakega psa?

? To bi že bil podvig.Iin če naši vrli oblikovalci zakonov vidijo problem samo v vrvcah, ja potem pa imamo resnično ZELO velik problem in mislim, da veliko ljudi na tem forumu in njihovi psi niso del tega problema. Ker kot je že lilit povedala, ne vidim razlike med 5m fleksijem in mojimi spuščenimi psi, ki se obnašajo popolnoma enako z ali brez. Sem pa bila primorana v to vložit trud, trud in še enkrat trud. Tisti, ki pa uporabljajo samo fleksi, pa so v to vložili ...ammmmm....NIČ!!!!! Ker ko tak pes enkrat pride iz povodca, jah, potem pa so scene
In sploh ni primerjave imeti spuščenega psa, ki ga divjad nekontrolirano zanima in imeti spuščenega psa, ki se na divjad enostavno pofučka...to je kot dan in noč.
Sploh pa je malo ponižujoče govoriti v takšnem tonu o ljudeh, ki imajo že leta in leta pse, jih šolajo, v njih vlagajo veliko, ogromno svojega prostega časa,skupaj funkcionirajo z okolico in nimajo omembe vrednih konfliktov. Raje bi se kaj naučil, kot pa ves čas pisal moralne pridige in nas izpostavljal v tej državljanski nepokorščini.
In samo še to mi povej: Kje je tukaj nespoštovanje bilo česa če tvoji psi: ne gonijo divjadi, se držijo poti, se umikamo mimoidočim in izogibamo vsem kar je živega, se izogibamo izletov v visoki izletniški sezoni in na gosto obiskanih izletniških točk, ne teptamo travnikov, ne uničujemo podrasti v gozdu, ne uničujemo dreves, hodimo na sprehode ob nemogočih urah, samo da imamo mir in da ja ne zmotimo spanca kakšnega paranoičnega posameznika, ki sanja pse brez vrvice in se zbuja od nočnih mor. Mislim, vse skupaj je eno pretiravanje in napihovanje problema tam, kjer ga v bistvu skoraj ni.