Avtor Tema: Maltežan [Maltese]  (Prebrano 290147 krat)

Mel

• *
  • Spol: Ženski
  • ...moj sonček...
    • Maltezan.net
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #240 : 14 Oktober 2007, 22:19:47 »
Evo kolegica dobi samčka, male kepe pa so se skotile v ponedeljek.  8)

Lp nina

nina, tudi tvoj prijatelj je vabljen na srečanje  ;)

tejchyka

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #241 : 15 Oktober 2007, 19:34:41 »
Jaz imam vprašanje. Ali ve svojega maltežana peljete ven na potrebo tudi pozimi, ali takrat hodi na mačji WC? Mi ga peljemo ven in se cel trese. Na mačji Wc pa noče iti. Kako naj ga navadim na WC?

Lp, Teja

Alya

• Pesjanar
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #242 : 15 Oktober 2007, 19:44:32 »
Za vsako opravljeno potrebo v wc-ju nagrada.Ne se dret,ga kregat ko jo opravi v stanovanju.

lp

Kateeq

• Gost
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #243 : 15 Oktober 2007, 20:07:43 »
Hm..mislim da je bolje, če gre kuža kar ven...saj ne more cele dneve čepat v stanovanju. Probleme z mrazom (kolikor jaz vem) rešujejo s plaščki, sam maltiji nimajo poddlake, ki bi jih grela in jih zebe...več pa izkušene "maltežanarke"...

LeA :)

• *
  • Nall
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #244 : 15 Oktober 2007, 20:46:33 »
Jaz imam vprašanje. Ali ve svojega maltežana peljete ven na potrebo tudi pozimi, ali takrat hodi na mačji WC? Mi ga peljemo ven in se cel trese. Na mačji Wc pa noče iti. Kako naj ga navadim na WC?

Lp, Teja
Mi ga peljemo tudi,ko je bolj mraz.Za sneg pa nevem ker ga takrat še nismo začeli privajati na zunanje lulanje :-[ .Ko dežuje,ga včasih čisto na kratko peljemo ven.Saj tvoj je še bolj mali in ni toliko nenormalno,če se trese,ker še ni toliko odporen.
Aja a je že navajen na povodec?Imaš že kakšne slikice?? ;D

tejchyka

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #245 : 15 Oktober 2007, 21:01:35 »
Na povodec je že navajen, prav tako na ovratnico. Slik nimam, ker se nam je fotoaparat pokvaril. Hvala za odgovore.

Lp, Teja

tejchyka

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #246 : 16 Oktober 2007, 16:26:15 »
Danes ko sem prišla domov je bila lužica WC-ju! :o Končno se ni polulal na tla, ampak v WC. :P Joj, kako sem bila vesela. Je dobil priboljšek in polno lupčekov od mene  :-* ;D. Prej pa sva se lovila po celem stanovanju, tako da sedaj spi kot polh ;)

Lp, Teja

Alya

• Pesjanar
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #247 : 16 Oktober 2007, 16:32:24 »
Danes ko sem prišla domov je bila lužica WC-ju! :o Končno se ni polulal na tla, ampak v WC. :P Joj, kako sem bila vesela. Je dobil priboljšek in polno lupčekov od mene  :-* ;D. Prej pa sva se lovila po celem stanovanju, tako da sedaj spi kot polh ;)

Lp, Teja
Hm nevem če je dobro da dobi pohvalo veliko časa po tem ko naredi prav...Ne bom nič rekla ker ne vem. ;)
Lahko rečem samo SUPER da napreduje! Kaj pa na krtačenje ga že navajaš? :)

lp

tejchyka

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #248 : 17 Oktober 2007, 13:09:34 »
Ja, krtačim ga že tudi, čeprav se malo upira, ampak napredujeva :). Zelo rad grize in poje vse kar je na voljo. Ali je to roža, časopis... ???   Kako naj ga odvadim? Se včasih zderem, pa je potem mir, ampak potem pa se mi zasmili in ga grem pocartat. :-\ :-[ Potem pa spet začne.
Kakšna ideja, da mu to preprečim? 

Lp, Teja

Alya

• Pesjanar
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #249 : 17 Oktober 2007, 14:44:22 »
Kuža je mladiček in bo grizel vse kar mu bo na razpolago.Morda bo sčasoma manj grizej,morda....
Hm...kako ga tega odvaditi?Kaznovanja ne priporočam saj je normalno da bo pes grizel(oz. jedel)vse kar dobi,pa če je to še tako nagnusno.
Pes ne bo vedel zakaj bo kznovan.Tega ga lahko odvadiš tako da vedno ko vidiš da hoče kaj "pobrati" česar ne bi smel,mu pokaži neko klobaso ali kaj pač ima rad.
Pes po(v najboljšem primeru)veselo prikorakal k tebi.Ko bo spustil stvar in pritekel k tebi ga pohvali.(z tisto stvarjo...)
Če se motim me popravite. :-[

lp

LeA :)

• *
  • Nall
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #250 : 17 Oktober 2007, 15:29:34 »
tejchyka,da ne grize mu lahko kupiš tudi kakšne kosti(palčke iz kože) za žvečit.

Alya

• Pesjanar
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #251 : 17 Oktober 2007, 16:16:36 »
Grize lahko tudi iz dolgčasa. ;)

tejchyka

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #252 : 17 Oktober 2007, 18:18:27 »
Že ima kost iz kože. Ravno sedaj si poskuša mojo šolsko torbo zvlečit v svojo košaro. Seveda neuspešno ;). Zraven pa se jezi in laja. Pravi mali lolek je ;D. Rad ima tudi copate oz. hlačnice :D.

Lp, Teja

Kateeq

• Gost
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #253 : 17 Oktober 2007, 19:56:52 »
Takšni so vsi mladički... Lou je nor na vse koše oblačil..nogavice, sopate, hlače... :D

tejchyka

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #254 : 22 Oktober 2007, 20:58:32 »
Ali mu lahko dlako pod očmi umivam s šamponom za oči? Namreč meni je ženska, pri kateri smo ga kupili rekla, da ga do 4 mesecev ne smem kopat, ni pa nič rekla za oči. Te pa se mu zelo solzijo in pod njimi ima rjavo. Do zdaj smo mu odstranjevali z brisačo in vodo, vendar ni šlo popolnoma vse dol. Ali lahko torej uporabljam šampon za oči?

Lp, Teja

Alya

• Pesjanar
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #255 : 23 Oktober 2007, 11:09:42 »
Pri maltežanih je ta "izcedek" kar pogost.Glede tega šampona pa nevem...Raje vprašajte žensko pri kateri ste ga kupili oz. veterinarja.

LP,Alja

tejchyka

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #256 : 23 Oktober 2007, 13:04:03 »
5.11. ima drugo cepljenje in takrat bom vprašala za to. Vseeno hvala.

Lp, Teja

tejchyka

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #257 : 24 Oktober 2007, 17:25:54 »
Kar danes smo šli k veterinarju. Je zdrav, dobil pa je šampon in šampon za pod okicami, oboje za mladičke. Seveda je mogel veterinarko najprej malo zgrizit. :-\ :-[

maltese

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #258 : 27 Oktober 2007, 13:28:09 »
Mene pa zanima kakšno številko oblekice naj bi kupila maltežanu(xx-small,x-small,small)??Hvala za odgovore!!! :) ;D ;D

Kateeq

• Gost
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #259 : 28 Oktober 2007, 09:45:49 »
Najbolje je, da vzameš kužka sabo v trgovino in puloverček pomeri.

maltese

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #260 : 28 Oktober 2007, 09:59:25 »
Jaz to gledam v spletni nakupovalnici. ???

Kateeq

• Gost
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #261 : 28 Oktober 2007, 10:14:25 »
Hm..to pa nebi vedela, ker imajo različno tele spletne trgovine..počakaj ša na koko maltežanarko... :D

tejchyka

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #262 : 29 Oktober 2007, 10:53:30 »
Kaj pa da bi psičku zmerila obseg okrog vratu in prsnega koša? Ali piše tam zraven koliko cm je npr. xs?

Mel

• *
  • ...moj sonček...
    • Maltezan.net
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #263 : 29 Oktober 2007, 15:43:04 »
Kaj pa da bi psičku zmerila obseg okrog vratu in prsnega koša? Ali piše tam zraven koliko cm je npr. xs?

Izmeri dolžino od vrata do repa in boš dobila veličino plaščka. Tako so vsi označeni.

metja

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #264 : 30 Oktober 2007, 00:08:20 »
Lep pozdrav vsem lastnikom teh čudovitih kužkov. Ker se odločam za nakup bi prosila Mel, ki sodeluje na forumih o maltežanih, ter je, kolikor sem uspela razbrati, dobra poznavalka pasme, za nasvet katere vzreditelje mi priporoča, da bom dobila res kvalitetnega mladička. Brala sem, da ima gospa Marija F. iz Maribora legla, prav tako g. Valentina, zanima me ali se njuni psički kaj razlikujejo npr. po kvaliteti dlake in predvsem po velikosti, ker si želim kužka, ki ne bo prevelik, kljub temu, da je še v mejah dovoljenega standarda. Kupila pa bi fantka in če trenutno ni na razpolago primernega legla sem pripravljena tudi čakati, čeprav teeežko...

Mel

• *
  • ...moj sonček...
    • Maltezan.net
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #265 : 30 Oktober 2007, 00:18:36 »
Pozdravljena metja ;)

Me veseli, da se zanimaš za nakup male bele kepice, predvsem pa, da si se pred nakupom pripravljena informirati in poiskati koristne informacije  :)

Glede legla ti bom svetovala, da se obrni na g. Marijo (kot si že sama ugotovila  ;)), da ti najprej pove, kdaj so naslednja predvidena legla, kakšne paritvene kombinacije so oz. katere kužke bodo parili. Od tam naprej, se boš lažje odločala ... Sem ti pa pripravljena pomagati in odgovoriti na 1001 vprašanje, katero se ti bo verjetno zastavilo ;)

maltese

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #266 : 30 Oktober 2007, 15:44:22 »
Maltežančka še nimam,vendar ga bomo z družino kmalu dobili! :-9

maltese

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #267 : 30 Oktober 2007, 15:45:11 »
Zanima me še kaj lahko sama naredim za maltežančka.

Mel

• *
  • ...moj sonček...
    • Maltezan.net
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #268 : 30 Oktober 2007, 18:37:47 »
maltese vi tudi? :D Ja super!  ;) Imate že izbranega vzreditelja?

Zadnjega vprašanja pa nisem najbolje razumela - kako to misliš, kaj lahko ti narediš zanj?

metja

• *
Maltežan [Maltese]
« Odgovori #269 : 30 Oktober 2007, 19:43:07 »
Mel hvala za odgovor in ponujeno pomoč. Moram povedati, da imam že nekaj izkušenj s kužki, do zdaj sem imela dva yorkija, zadnjega smo letos v starosti 15 let izgubili. Maltežanov pa še ne poznam in zato sem postavljala taka vprašanja najprej o zunanjosti, čeprav je jasno, da je najbolj pomembno, da je kužek zdrav. Moja yorkija sta bila kupljena z rodovnikom, vendar je bil prvi prevelik, drugi pa je imel zelo redko dlako, na srečo pa zdravstvenih problemov z njima nisem imela in sta bila ljubljenca cele družine. O maltežančkih sem že veliko prebrala, vendar pa so nasveti iz prakse najbolj dobrodošli. Se bom pozanimala kakor si mi svetovala, čeprav je res, da kar je razumljivo, vsak vzreditelj hvali svoje kužke, zato sem hotela informacije od nekoga, ki pozna razmere pri vzrejanju v Sloveniji.