Avtor Tema: Nala - zlata prinašalka  (Prebrano 116005 krat)

Bela stella

• *
  • Spol: Ženski
Re: Nala - zlata prinašalka
« Odgovori #180 : 11 Junij 2007, 14:49:14 »
Pregledujem vse sorte ampak zgleda da se res ne bo izšlo z malo šolo čez poletje. Bomo morali biti pridni doma.

Nala je mogoče zadnji dni malo bolj pridna. Sicer ima še vedno svoje trenutke norosti, ko misliš, da bo kar počila od vsega norenja okoli. Je pa postala na trenutke zelo poslušna in se da kej naučit. Zdaj že zna nekaj trikcev, ko bomo še malo bolj povadili, bom posnela da boste vidli ;) Sem kupila pred nekaj dnevi čisto majhne piškotke, prav za mladičke za učit. Jih še malo prelomim na pol, da so za dlje časa ;) Zelo jih ima rada.

Sicer pa hodimo na krajše sprehode, da spoznava različna okolja. V center mesta je še nisem peljala, ampak nameravam to res v kratkem. Stikov s psi se resnično ne boji, zelo pa se še vedno boji avtomobilov. Vsakič ko se kakšen pelje mimo se vsede oz tko zleze vase nekako. Ko gre mimo je ok, gremo tudi mi naprej.

pika*

• Gost
« Odgovori #181 : 11 Junij 2007, 14:56:17 »
Bela Stela, mogoče moj nasvet ne bo najboljši vendar se naš Spike tako ustavi in uleže in počaka dokler ne gre kakšen pes mimo in takrat so nams vetovali, da tudi če se on ustavi gremop naprej, magar mu rito dvignemo in gremo naprej, ustavljati se ne smemo, ker s tem potrjuješ da se vedno uleže ko bo šel avto mimo. Res da ni to potrjevanje z besedo (glasom) je pa z mimiko telesa (ker se tudi ti ustaviš in počakaš z njo). Mogoče me bodo sedaj drugi skritizirali in svetovali drugače vendar jaz ti povem moje mnenje in moje metode.
Pes se med sprehodom nima kaj ustavljati, da bi lulal vsakih 5 metrov (na začetku sprehoda seveda najprej da opravi svoje, potem pa si se ti odločila da boste hodili in hodite pa če z neba padaja ošpičene "prekle".  Tudi nima se kaj ustavljati, če gre mimo avto, pes, mmačka, otroci...
Vi ste na sprehodu, ti si se odločila da boste hodili brez postankov in to tudi zahtevaš. TUdi če se ustavi pa jo potegni za sabo in reci, pridi, pridi, pridi ali pa gremoooo... Ravno po tleh je ni treba drajsati, v takem primeru pa sem jaz našega (ko ni hotel hoditi na sprehod) prijela za rito mu jo dvignila in lepo rinila naprej. ;D
srečno

*sara*

• *
    • Golden handling
« Odgovori #182 : 11 Junij 2007, 14:59:30 »
kaj pa kakšna varianta klubskih srečanj alpa kaj podobnega, da jo vsaj med "množico" psov pelješ, če že šole ni? Me pa prav čudi, a nimaste kar nakj šol v ljubljani in okolici, pa da niti ena nima nič čez poletje :-\

Bela stella

• *
« Odgovori #183 : 11 Junij 2007, 15:01:03 »
pika jst ji zmeri rečem greva greva pa jo narahlo pocukam, samo kaj pa vem trenutno ima še strah, sj se ga bo znebila, zato jo pa vozim tko na sprehod kjer so avtomobili ;)

sara sem gledala vse sorte pa še nisem nič takega najdla, trenutno še čakam en mail nazaj pa bomo vidli. Tukaj kjer bi rada hodila (Kd Krim) nimajo niti igralnih uric, tko da res n evem. Si jih bomo pa sami naredili kaj pa čmo :D

*sara*

• *
    • Golden handling
« Odgovori #184 : 11 Junij 2007, 15:10:36 »
Jas sem tudi mejle pošilala, pa ni bilo nič od niča. Potem pa sem poklicala ali imajo čez poletje kakšno malošolo in mi je povedala da so ravno zaključili in da sedaj ni nič...tišina....potem pa da bodo ta tedenska srečanja, pa celo mala šola, če bo veliko interesa. Se splača poklicat in malo "pobezat" pa se zve še kaj več ;)

Bela stella

• *
« Odgovori #185 : 11 Junij 2007, 18:03:07 »
Mogoče se mi tukaj nasmehne sreča, sem klicala na KD Barje in bojo mogoče imeli malo šolo čez poletje. Odvisno koliko bo interesentov, se bom zgleda kar prijavila oz postavila v vrsto. Očitno so edini ( v okolici Lj), ki jo bojo imeli. Čakam še na en odogovor preko maila.

Ima kdo izkušnje s KD Barje? Kako se vam zdi? Ta tečaj sicer poteka samo 1x tedensko, jaz bi raje da je 2x.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #186 : 11 Junij 2007, 18:35:56 »
Ena izkušnja s KD Barje je opisana tule: http://www.pesjanar.si/index.php/2006/113

Lp nina

Bela stella

• *
« Odgovori #187 : 11 Junij 2007, 18:43:48 »
Zdej sem pa res v dvomu, rada bi jo šolala čimprej, pa zdej sploh ne vem a naj grem v poletno vročino poskusit+nekam kamor nisem hotla, pa potem dolg časa ne bo nič z učenjem. Ali raje probat šolanje doma čez poletje, pa potem pravo učenje v šoli, ki sem jo hotela.

Bisa-Biba

• *
« Odgovori #188 : 11 Junij 2007, 19:56:49 »
http://www.ognjena.com/
To je stran od pasje šole, v katero mi peljemo našo Biso. Zdaj je v četrtkih ob 18.30. Mi gremo zdaj drugič.

Bela stella

• *
« Odgovori #189 : 11 Junij 2007, 20:00:15 »
Ooo ste že kar začeli. Ja super, kako se ti zdi zaenkrat?
Daj nam kako slikco od Bise pokaži ;)

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #190 : 11 Junij 2007, 20:37:39 »
Bela stella: če ti kaj pomaga, jaz osebno imam same dobre izkušnje s KD Barje (tam sem delala malo šolo, izpit A in izpit Bbh in res povsod dobila zame super inštruktorje). V poletne urice res nismo hodili, ampak kakor vem jih ima inštruktorica s katero imam dobre izkušnje in je ta tečaj prav luštn uvod v malo šolo, da se naučiš kako pravilno s psom delati itd... (tako kot naj bi se to učili v vsaki "pasji" šoli).

Lp,
M

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #191 : 11 Junij 2007, 21:21:47 »
Ja jaz sem tudi slišala za te poletne urice oziroma pasji vrtec... in mi je ideja zelo všeč, žal mi je ker nisem za to zvedela prej, ker bi sigurno tudi ta "tečajček" obiskala s Tajem, tako pa sva šla kar direktno v malo šolo. :)

Tako, da Bela Stella - priporočam tudi to! :)

Bela stella

• *
« Odgovori #192 : 11 Junij 2007, 22:28:25 »
Kakorkoli se obrne, nikjer ni nobene zadeve čez poletje. Možno da bo v Barju (mala šola, ne urice za mladičke) ampak po drugi strani bi raje počakala do jeseni, da bomo takrat fajn delali 2x na teden v Kd Krimu, ki je res blizu in je tako kot bi želela. Pa tudi za kasnejše šolanje bi rada da smo v eni šoli, ne najprej mala šola nekje in nato spet drugje. Tako da bomo najbrž kar na domači vzgoji do konca avgusta oz septembra.

Pa še nekaj malo lepših slikic, ki jih je slikal en fant s smislom za fotografijo.
(http://imageshack.us) (http://imageshack.us)

(http://imageshack.us) (http://imageshack.us)

(http://imageshack.us)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #193 : 11 Junij 2007, 23:14:53 »
Res lepe slikice! :)

Bela stella

• *
« Odgovori #194 : 11 Junij 2007, 23:15:51 »
Hvala Taj  :-*

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #195 : 11 Junij 2007, 23:16:55 »
Res je prav posrečena :o. Luštne slikce :)

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #196 : 12 Junij 2007, 11:05:31 »
Čudovite fotografije. Škoda le, da je na prvi en majčeno spodnji del gobčka odrezan.

Bela stella

• *
« Odgovori #197 : 13 Junij 2007, 13:45:56 »
Hvala Florinca. Ja tist je mal škoda, ampak sej jo imam doma jo skoz gledam. Zdele je čist fertik od te vročine, pančka že lep čas :D

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #198 : 13 Junij 2007, 14:34:43 »
Wau, krasna malčica in tudi fotke so prelepe, ne vem če je kdo že vprašal ampak- jo bomo lahko videli na kakšni od raztav?

Bela stella

• *
« Odgovori #199 : 13 Junij 2007, 15:56:18 »
Hvala **Jackie** :)

Zaenkrat o razstavah ne razmišljam, niti prej nisem pred nakupom Nale. Ne vem zakaj se ne morem navdušit nad tem. Sicer še nikoli nisem bila na nobeni, tudi vleče me ne da bi šla. Mogoče bom šla kdaj pogledat. Nekako sebe ne vidim v tem, ker če lastnika to ne zanima, potem res tam nimaš kaj delat. Bom videla kaj bo čas prinesel. Trenutno imam v planu samo fajn dobro vzgojo za našo lepotičko, jeseni mala šola itd.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #200 : 13 Junij 2007, 16:04:52 »
Fajn...  :)
Pa če gremo malo v drugo smer- glede šolanja ?
Mislita ob osnovnem šolanju početi še kaj drugega ?
Kakšen agility, flyball , reševanje ?

Urssky

• *
« Odgovori #201 : 13 Junij 2007, 16:38:35 »
joooooooooooj kok so tiste fotke supeeer :o

Bela stella

• *
« Odgovori #202 : 13 Junij 2007, 17:10:23 »
Fajn...  :)
Pa če gremo malo v drugo smer- glede šolanja ?
Mislita ob osnovnem šolanju početi še kaj drugega ?
Kakšen agility, flyball , reševanje ?

Najprej mislim narediti malo šolo, najbrž tudi osnovno, za ostalo pa ne vem. Na vse te stvari se ne spoznam, sem pa pripravljena kaj novega spoznati ;)

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #203 : 13 Junij 2007, 17:29:48 »
Tele zadnje fotke so res super!  :o Nala je ful luštna.

Bela stella

• *
« Odgovori #204 : 14 Junij 2007, 16:48:16 »
Danes je zgleda res pasja vročina, naša Nala kar spi že pol dneva :D Mi je pa malo čudno, ker dejansko malo poje. Najbrž ji sploh ne paše zaradi vročine, samo saj mora jest da bo zrastla. Že od začetka ni ne vem kak jedec. Me mora kaj skrbet, ali naj pač pustim da sama poje kolikor ji paše?
Na dan naj bi pojedla prbl 400g briketov, ona jih poje tam okoli 250 kaj takega, mogoče kaj več. Zvečer ji sploh ne paše jest skoraj nikoli, zjutraj zmeraj vse poje. Čez dan pa tko tko kakor je. Kakšen predlog oz komentar? Se bojim, da bo/je presuha  :-\

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #205 : 14 Junij 2007, 16:55:02 »
Bolje presuha kot predebela. Prinašalci so že tako ali tako nagnjeni k debelosti, tako da bodi vesela, da ni  požeruh in s tem nimaš problemov. Naj poje toliko kot ji paše, lažje je manjša je obremenitev za sklepe, kar je zdajle v dobi rasti pomembno.

Lp nina

Bela stella

• *
« Odgovori #206 : 14 Junij 2007, 16:56:31 »
ninci hvala za hiter odgovor, ker me je res malo skrbelo. Samo da vem, da je ok.

So vaši kosmatinci tudi tako leni med tem prelepim sončnim vremenom?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #207 : 14 Junij 2007, 17:00:22 »
ninci hvala za hiter odgovor, ker me je res malo skrbelo. Samo da vem, da je ok.

So vaši kosmatinci tudi tako leni med tem prelepim sončnim vremenom?

Tudi. In če je precej vroče tudi manj jejo. No tisti najbolj požrešni ne, ampak ostali pa. To pride. Poleg vsega je Nala še mladiček, sicer je živahna ko pa se utrudi pa potrebuje počitek in v tej vročini se utrudijo še hitreje.

Lp nina

Bela stella

• *
« Odgovori #208 : 14 Junij 2007, 17:06:27 »
Si že predstavljam današnji dan tam od 20-22h. Nala bo vklopla vse turbo pogone ki jih premore, našpičla še mal svoje zobke in kremplčke in akcija do onemoglosti. Zvečer se ji ponavadi tako strga, da misliš, da je pobesnela. Leta okoli kot da je brez glave, se po možnosti kam zaleti, pade, nori, laja, skače, se igra z vsako stvarjo ki jo najde, nam pogrize hlače (to se mi zdi da ma še raje kot čevlje) skratka totalen odklop. Takrat jo ponavadi probam malo zlaufat sem pa tja, pa na kakšen hiter sprehodek se odpraviva, da se malo zmatra. Pravi mali vražiček je zvečer :D Ampak zadnje čase je čez dan res pridna, tko da ji take trenutke čist odpustim hehe.
Dlaka med blazinicami in kremplji ji pa tko hitro rastejo, moramo kar pridno strižt. Ponavadi se striženju dlake zelo upira, kremlje pa še kar hitro postrižemo.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #209 : 14 Junij 2007, 17:13:52 »
Joj si jo kar predstavljam kako šiba! :o :D

Taj je bil tudi tak.... 8) v večernih urah - odklop! :o Zanimivo, izgleda, da jim res večerne ure odgovarjajo za nore norčije... :)