Bela Stela, mogoče moj nasvet ne bo najboljši vendar se naš Spike tako ustavi in uleže in počaka dokler ne gre kakšen pes mimo in takrat so nams vetovali, da tudi če se on ustavi gremop naprej, magar mu rito dvignemo in gremo naprej, ustavljati se ne smemo, ker s tem potrjuješ da se vedno uleže ko bo šel avto mimo. Res da ni to potrjevanje z besedo (glasom) je pa z mimiko telesa (ker se tudi ti ustaviš in počakaš z njo). Mogoče me bodo sedaj drugi skritizirali in svetovali drugače vendar jaz ti povem moje mnenje in moje metode.
Pes se med sprehodom nima kaj ustavljati, da bi lulal vsakih 5 metrov (na začetku sprehoda seveda najprej da opravi svoje, potem pa si se ti odločila da boste hodili in hodite pa če z neba padaja ošpičene "prekle". Tudi nima se kaj ustavljati, če gre mimo avto, pes, mmačka, otroci...
Vi ste na sprehodu, ti si se odločila da boste hodili brez postankov in to tudi zahtevaš. TUdi če se ustavi pa jo potegni za sabo in reci, pridi, pridi, pridi ali pa gremoooo... Ravno po tleh je ni treba drajsati, v takem primeru pa sem jaz našega (ko ni hotel hoditi na sprehod) prijela za rito mu jo dvignila in lepo rinila naprej.

srečno