Avtor Tema: Kaj jedo vaši psi?  (Prebrano 55359 krat)

lorry

• Vzreditelj
  • *
  • Spol: Ženski
  • imejte radi svoje žival'ce
    • www.del-cuore-grande.com
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #90 : 29 Julij 2007, 16:10:27 »
Jaz dajem surove hrenovke. Še raje pa Poli salamo za priboljške.  ;D
Če poje kuža majhno količino grozdja, mislim da psu to ne bo škodilo. Vsaj Lizi ni, ker ga je tudi rada obirala s trte, takrat pa še nismo vedeli, da ga ne sme jesti.

rapgirl

• *
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #91 : 29 Julij 2007, 16:11:12 »
Čeprav sem prebrala v eni reviji, da če greš v hribe in je pes pregret je priporočljivo namesto da mu takoj daš hladno vodo ponuditi jabolko, da se odžeja za prvo silo.

lorry

• Vzreditelj
  • *
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #92 : 29 Julij 2007, 16:13:42 »
Mislim, da ne smeš dajati celih jabolk... s pečkami.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #93 : 29 Julij 2007, 16:14:30 »
Ja rapgirl bi se kar strinjala s tem..  sem že pri mojem opazila da ko je po kakem naporu zelo žejen da skuša čim več popit pol pa samo kašlja ker prehitro in preveč spije.. včasih tudi bruhne nazaj vodo  :(  tako da mu jaz dajem takrat raje košček jabolka in pa da si malo odpočije preden mu ponudim vodo..

lorry tako je, peške jabolk, hrušk,..  so škodljive

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #94 : 29 Julij 2007, 16:20:43 »
Tudi moj pes je Royal Canin - mini Light  :)   light zato ker če bi mu na dan dala takšno količino običajne hrane bi verjetno že ne mogel več hodit zaradi debelosti..  ker je kastriran in zato ker veliko vadima čez dan in pač dobi kar veliko briketkov kot nagrado  :)

Kaj pa, če bi dala zjutraj dnevno količino briketov v neko posodico, iz katere bi potem čez dan jemala brikete, kolikor bi jih pač potrebovala za nagrado? Kar bi ostalo, bi mu pa dala kot obrok. ;)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #95 : 29 Julij 2007, 16:23:37 »
ja saj tako sem naredila ko me je zanimalo koliko porabim briketkov - pa na dan za nagrado porabim skoraj dvakratno količino dnevnega obroka  ;)  tako da mu večinokrat čez dan zdajem cel obrok, no kakšen dan ne vadima toliko, takrat dobi normalen obrok zvečer. 

kaskae

• *
  • Spol: Moški
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #96 : 29 Julij 2007, 16:53:23 »
jao, kok eni komplicirate, če je pes izbirčen ali pa noče jest ga daš pač na " suhokranjsko dieto "  ;)

Nika

• *
  • Buda
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #97 : 29 Julij 2007, 17:18:29 »
KJe je pa kdo napisal, da ima izbirčnega psa oz. da ne je?

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #98 : 29 Julij 2007, 18:18:47 »
ja saj tako sem naredila ko me je zanimalo koliko porabim briketkov - pa na dan za nagrado porabim skoraj dvakratno količino dnevnega obroka  ;)  tako da mu večinokrat čez dan zdajem cel obrok, no kakšen dan ne vadima toliko, takrat dobi normalen obrok zvečer. 

Če npr. na dan potrebuje 200 g briketov (na pamet govorim), ti porabiš za nagrado 400g? :o Potem mu sploh ne bi smela dajati še dodatnega obroka, ni čudno, da ima potem probleme s težo. ;)

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #99 : 29 Julij 2007, 18:31:14 »
sammy nisi razumela  ;)  saj mu ne dajem dodatnega obroka!  Če bi mu ga bi se zredil, tako se pa ne... nima problemov s težo  ;)

običajen obrok je cca 125g, on poje pa več..  in ravno zato uporabljam Light hrano - zato da jo lahko poje več - ne da bi se zredil

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #100 : 29 Julij 2007, 18:36:20 »
Aha ok. Bo pa komu drugemu tisto prišlo prav. ;)

nyssa

• *
  • winter joy
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #101 : 29 Julij 2007, 19:03:01 »
Pri meni sta oba na RC-ju. To dobita zjutraj in zvečer. Drugače pa 2x na teden v brikete dobita žlico olivnega olja.
Popoldne dobita kak manjši obrok-skuto,sadni ali navadni jogurt,jajce(trdo kuhano,surovo,vmešano) zmešano s tuno,suh kruh rada grizljata,prepražen česen(to čez brikete kdaj pa kdaj),pa kuhano zelenjavo. Obožujeta vse mlečno.
Če dobim kakšne mesnate kosti,jih obrežem in skuham meso z zelenjavo,če kaj ostane pa dam v skrinjo in imam še par porcij.
To so samo manjši obroki in pridejo na jedilnik 3-4x na teden,drugače pa vsak dan briketi.
Za priboljšlke pa uporabljamo sirček,hrenovko,vitaminčke,česnove tabletke...
Kosti ne dobivata,ker je Gaja takoj zaprta,dobita pa do 5x na teden umetne(bikovke,tiste zvite palčke ali kosti).

lorry

• Vzreditelj
  • *
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #102 : 29 Julij 2007, 20:38:04 »
Kuhano jajce?  :o Nikoli, nikoli več! Samo 1x sem ji skuhala jajček, potem sem se peljala v avtu in mi je kar obračalo želodec. Pa še zima je bila in zračenje ni bilo prijetno. Groza, kakšni plini!  ::)

nyssa

• *
  • winter joy
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #103 : 29 Julij 2007, 20:45:25 »
Hehe,booogaaa   ;D
(Diva in ti)  :D

lorry

• Vzreditelj
  • *
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #104 : 29 Julij 2007, 21:42:56 »
Bolj jaz kot Diva.  :D :D

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #105 : 29 Julij 2007, 22:03:31 »
jao, kok eni komplicirate, če je pes izbirčen ali pa noče jest ga daš pač na " suhokranjsko dieto "  ;)

Mi lahko poveš kakšna je to dieta?  ???

ajki

• *
  • WINDOR DARK DEVIL
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #106 : 29 Julij 2007, 22:45:16 »
Moja dva pa jesta takle: ajša je 1ST CHOICE za starejše manj aktivne pse, tamal Malina VINDOR DARK DEVIL pa še zaenkrat puppy isto od 1ST CHOICE.
Moram pa priznat, da je hrana za moje pojme boljša od Evkanube. Bernka je imela full probleme z dlako ko je še bla na evkanubi, sedaj je na 1ST CHOICE, moram pa priznat, da lepše dlake še ni imela nikoli.

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #107 : 29 Julij 2007, 22:47:56 »
Pozdravljeni ali ima kdo tukaj kakšne izkušnje z Pro planom (okus losos) hvala

l.p.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #108 : 29 Julij 2007, 22:49:48 »
Vprašaj v temi o Proplanu : http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=127.0

Lp nina

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #109 : 29 Julij 2007, 22:51:26 »
nina hvala lepa se že selim.

l.p.

nyssa

• *
  • winter joy
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #110 : 29 Julij 2007, 23:33:41 »

Za moje pojme je to tista dieta,ki sem jo bila jaz primorana prakticirat parkrat do zdaj in sicer,če noče jest briketov pa naj bo lačen.
Gaja se mi je enkrat 4 dni izogibala briketom,5. dan je bila pa posodica prazna  ;)
Paxx pa je največ zdržal mislim,da 12 ur?
Mulo  :D

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #111 : 30 Julij 2007, 00:29:53 »
A to je to hvala za odgovor bom moral enkrat poizkusit ker se mi zadnje čase odmika od briket potem dam žličko konzerve pol pa poje vse.

l.p.

nyssa

• *
  • winter joy
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #112 : 30 Julij 2007, 00:36:25 »
De nada;)
Ja,sem jaz tudi prakticirala dodatke h briketom,pa sem ugotovila,da je mali hudič samo še bolj izbirčen  >:( in da se stopnjuje!
In ker nimam denarja,da bi vsak dan kupovala novo 3kg vrečo kvalitetne hrane-se je pač morala sprijaznit.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #113 : 30 Julij 2007, 05:22:38 »
Ja,sem jaz tudi prakticirala dodatke h briketom,pa sem ugotovila,da je mali hudič samo še bolj izbirčen  >:( in da se stopnjuje!
In ker nimam denarja,da bi vsak dan kupovala novo 3kg vrečo kvalitetne hrane-se je pač morala sprijaznit.
He he Tako je bilo tudi pri aski in sem potem tako delala. Pa naj bo lačna, če tak hoče ali pa naj poje.Kasneje sem prakticirala še tako,da sem ji kot nagrado dajala, če je kaj prav naredila in en kratek čas nič v skledo.  Sedaj zmaže vedno vse, samo, da dobi kaj v skledo - brikete :)

lp

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #114 : 30 Julij 2007, 10:03:44 »
jaz sem tako dieto mogla uvest takrat ko me ni hotu ubogat heh..  pač sm mela težave z njegovim vedenjem in agresijo ko je bil mlajši..  tako da je bila edina šansa če sm hotla njegovo pozornost da pač ni dobil obroka dan ali dva, pol je pa že začel mal študirat da je fajn če mene posluša  :)  dam hrano  :)   no ko mu je to potegnalo pol pa ni blo več kake panike, zdaj z veseljem dela in posluša, pa tudi če mu ne čez dan zdajem vsega kot nagrado, zmaže v sekundi dvajst še običajen obrok  ::)

lp, Jana

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #115 : 30 Julij 2007, 10:52:55 »
Če pes požre celo jabolko, gredo peške čez take kot jih je požrl in mu ne morejo škoditi. Bi jih moral požreti v res velikih količinah in jih še prej dobro prežvečiti. Moje psice pojedo odkar so na svetu vsako poletje in jesen  res ogromne količine jabolk, ker si jih same pobirajo po sadovnjaku in jim nihče tega ne brani. Razen ogromnih kakcev ni nobenih drugih posledic.

Lahko bi bile pa problematične večje peške, recimo od breskev, marelic, sliv... če jih požrejo cele, se lahko zataknejo kje v črevcih (ok, mojim se še niso, vem pa za pitbula, ki so ga morali operirati zaradi ene same samcate češpljeve koščice). Jih pa nekateri psi tudi radi drobijo in jedo jedrca, ki so strupena, vendar bi jih tudi morali pojesti v res znatnih količinah.

Kakšen grozd tudi ne more škoditi, če bi si pa pes privoščil in obral celo trto ali dve, potem mu pa vsaj poštena driska ne more uiti.

Hrenovke so že itak obarjene in jih ni treba še enkrat kuhati, če hočeš jih pa seveda lahko.

kaskae

• *
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #116 : 30 Julij 2007, 13:26:43 »

Nyssa je kar zadela bistvo te diete  ;D
To metodo mi je predlagal en oča iz suhe krajine, zato sem jo poimenoval " suhokranjska dieta ", čeprav še danes ne vem ali se je samo šalil ali pa je mislil resno  ???
Gre pa takole :
Če pes noče jest al pa je zbirčen ga za en teden zapreš v kak svinjak in nč ne fotraš. Po enem tednu ga pripelješ ven in mu od daleč frcneš en strok česna in če ga v zraku ne ujame, ga takoj zapreš še za en teden. Potem bo pa zanesljivo jedel vse kar mu daš  >:D

To je samo anekdota, da ne bo slučajno kdo res prakticiral kaj takega  :D

nyssa

• *
  • winter joy
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #117 : 30 Julij 2007, 18:58:22 »
hehe,kaskae,sej sem imela namen uvest čist tapravo suhokranjsko,ampak je začela jest  :P
Drugače sem se že razgledovala za kakimi svinjaki  :P

ajka11831

• *
  • ni ga od malamuta
    • Ajkina in naša stran
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #118 : 30 Julij 2007, 22:51:57 »
Takoj jutri bom zgradil svinjak,  ;D samo ali ti je možakar povedal kam s prašičem  :P :P :P

l.p.  :) :)

nyssa

• *
  • winter joy
Kaj jedo vaši psi?
« Odgovori #119 : 30 Julij 2007, 23:16:26 »
Pujsa kr v hišo,na kavč pa na redne sprehode+igra in vse kar spada zraven-on vsaj ni izbirčen  :P