Lanabela, nisi napisala pasme. Če so sedanji psi vsi samojedi, je tudi malo značilnost pasme dobro zdravje, brez težav s sklepi in daljša življenjska doba. Sem pa že videla samojeda pri osmih letih, ki je komaj hodil in je imel zadnje noge čisto podrte. Prepričana sem, da doma pripravljena hrana (izključno za psa, ne naša), z uravnoteženimi sestavinami, seveda z veliko vitaminov in mineralov, ne more škoditi. Mi dajemo brikete samo zaradi praktičnosti, če bi bila doma, bi verjetno kuhala. Sedaj pa malo kombiniramo, napr. med vikendom kaj kuhanega, ali kakšno smrdljivo konzervo, ki jo naši psi obožujejo, pa saj tudi konjski drek ni prav zdrav ali kakšna gnila in črviva mrhovina, pa jo naši včasih pohapsajo. Mislim pa, da res ni nobene potrebe po zapravljanju premoženja za ne vem kako drage hrane, ki so trenutno v modi, razen če je tvoja edina žival en pes, pa se lahko malo bahaš z ne vem kakšno holistično in oh in sploh hrano z zelo zvenečim imenom. Jaz načeloma zaupam evropskim hranam (Nemčija, Švica, italijanom ne bi zaupala, pa tudi vzhodu ne prav veliko), kar pa se tiče ameriških, mislim da je za nas kvaliteta malo težko sledljiva. V zadnjih nekaj letih sem za pse uporabljala Chicopee(Kanada), Technical, Hills, Bosch, Royal Canin CC, Nutra Nuggets, sedaj pa sem tu na forumu kupila Biomill, s katerim sem zelo zadovoljna (dobila sem ga tudi od Magijeve vzrediteljice), verjetno bi Lanabella znaša še kaj dodati, ona je verjetno tudi že marsikaj probala. Za muce pa uporabljam Hills adult chicken, ker imam mačka, ki je podvržen FLUTD in je to zanj edina rešitev, tako hranim per mačk z isto hrano.