no pa zacnimo... meta upam da mi ne zameris ker bom napisala podoben post kot ti le da bom opisala razmere na subi... tvoj post vsebuje vse kar bi moral vsebovati opis sole tako da si ga bom malo sposodila

torej... gimnazija jozeta plecnika... my worst nightmare

hehe...
gimnazija jozeta plecnika nima na celi soli niti ene same zivali ze kar nekaj let, saj se ocitno nobenemu ne ljubi skrbeti za njih. ko sem predlagala da bi prinesla v solo miske, ki bi bile v bioloski ucilnici, so mi rekli da bom morala sama placevati za njihovo oskrbo in da bodo bile povsem moja odgovornost. no misel da bi na tej soli kdaj imeli kaksno zival sem opustila ker tudi ucencem nebi zaupala oskrbe kakrsne koli zvali - pa tudi ce bi bil to samo akvarij z ribicami

o krozkih nebi znala kaj dosti povedati saj jih sama ne obiskujem ker na tej soli nebi prezivljala svojega prostega casa

vem da jih imamo kar nekaj, med drugimi tudi astronomski krozek, saj imamo na solski terasi postavljene teleskope. pa tudi profesor za fiziko zelo rad sodeluje in organizira take zadeve. lansko leto je nasa sola v zivo na internetu prenasala posnetke soncnega mrka ki so nastali v madridu. o ostalih krozkih pa ne vem veliko...
ko sem prisla na solo smo imeli tudi krst... no meni ni bilo ravno vsec. sredi pouka so prileteli v ucilnice, nam dali rumene trakce okoli vratu, nam napisali velik F na celo in nas odvlekli na ploscad za solo kjer so nas postavili v vrsto. morali smo poceti raznorazne stvari... med drugim smo morali tudi jesti ogabne mesanice cokolina, rib, cebule, cesna in ostalih stvari za katere sploh nocem vedeti kaj so bile. spricali so nas s kisom in metali jajca in koruzo v nas. no ni bila ravno prijetna izkusnja ampak krst je nekaj kar mora preziveti vsak fazan

naslednje leto krst ni bil javen ker so ga priredili med poukom v soli tako da ne vem kaj tocno se je dogajalo ker me niti ni zanimalo... za letos pa ne vem ce je krst sploh bill

no ampak krst je vsako leto drugacen, pa tudi zdi se mi da je sola prepovedala da dajejo ljudem za jest razne ogabne stvari ker je bilo tisto leto ko sem bila jaz fazanka nekaj ljudem zelo slabo in so se celo popoldne bruhali. jaz na sreco nisem pojedla nicesar

hehe...
no kot verjetno veste nasa sola nima svoje telovadnice tako da je treba vsakic ko je telovadba pes (ali z avtobusom) do tivolija (vcasih tudi med poukom). kaj delamo pri telovadbi je odvisno od profesorja in od letnega casa (oz. vremena). v tivoliju imamo notri na izbiro fitnes, aerobiko in pa obcasno tudi bazen (to je zelo redko in je vse odvisno od profesorja ki te uci saj mora on razervirati termin). zunaj je pa na voljo nogomet, odbojka, tek in ostale dejavnosti. sama nisem navdusena nad sportom tako da vam tezko kaj vec povem....

no na soli imamo v vsakem nadstropju Wc. Wcji so unisex (torej nimamo locenih wc-jev za zenske in moske), samo en wc imamo locen pa se tega so naredili sele pred kratkim. ce hoces iti med odmorom na wc je to skoraj nemogoce ker je zaseden zaradi dijakinj katere si morajo obvezno popraviti svoj makeup in pa dijakov kateri morajo nujno na cigaret.

wcji so vecino casa umazani, vrata se tezko zaklenejo, iz wcjov pa vcasih tako smrdi da je tezko ze samo mimo iti

sola je zelo stara in tudi ucilnice niso ravno najlepse. pred kratkim so nam pa se nune vzele eno od ucilnic ker naj bi jih baje dijaki motili med vsakodnevnim meditiranjem

razporeditev ucilnic lahko nekoga ki sole ne pozna, hitro zmede, ampak se dokaj hitro navadis.
z ekskurzijami sem pa kar zadovoljna. vsako leto jih organizirajo kar veliko. bile so ekskurzije v provanso, berlin, london, pariz, barcelono, egipt,...

ce ves s katerim profesorjem se splaca iti na vecdnevno ekskurzijo ti obilica zabave ne uide

hehe... eni so bolj strogi kot drugi kar se ekskurzij tice.
no o profesorjih bi pa jaz lahko razglabljala v nedogled... ampak bom probala na kratko povedati kako jaz vidim stvari. meni sola nikoli ni bila prioriteta v zivljenju ker mislim da sola ni vse. tudi jaz znam biti jezikava ce se z nekom ne strinjam in ce vidim da je bila storjena krivica. povem kar me moti in veliko profesorjev tega ne odobrava ker mislijo da imajo oni vedno prav

zaradi takih stvari sem ze velikokrat prisla v konflikt z njimi, ampak samo s tistimi ki se z dijaki ne znajo normalno pogovarjati in ti ponavadi ne pustijo da poves svoje mnenje. na subicevi gimnaziji lahko srecas dobre in slabe profesorje, profesorje ki znajo narediti snov zanimivo in profesorje ki s svojim razlaganjem uspavajo cloveka, profesorje ki imajo mislenje se iz "stare sole" in profesorje ki mlade razumejo... v bistvu moras imeti kar nekaj srece da dobis v redu profesorje. ti pa vedno vsaj en izmed njih greni zivljenje

kar se pa dijakov tice je pa spet odvisno od srece... na soli je vec kot 900 ljudi, velika vecina je zensk. ponavadi v jezikovnih razredih prevladujejo zenske, v ostalih je pa razmerje 50/50.
imamo tudi spletno stran (
http://www.mtaj.si/gjp/default.asp?podrocje=1&menu=1) ampak tam ne najdes veliko podatkov... na informativnem dnevu pa vsako leto delijo tudi prospekte o nasi soli kjer so seveda napisane samo najlepse stvari

naj vas ne zavede urejenost in okrasenost sole na informativnem dnevu ker je vse narejeno samo zaradi informativnega dneva, drugace pa tega ni
dobra lastnost nase sole je njena lokacija saj smo sredi centra, kjer imamo zraven vse kar hocemo. imamo tudi solsko malico ampak je bolje da si sami kupujete malico

solska malica je velikokrat zanic in potem vidis razne sendvice in podobne stvari po tleh, v smeteh,...
pa se glede turnusa... vsak razred ima en dan v tednu popoldan (lahko tudi do pol osmih zvecer) celo leto. lahko se zgodi da je to glih petek (jaz imam ob petkih popoldan) kar pa ni ravno prijetno

upam da sem povedala vse... ce koga se kaj zanima me lahko vprasa. drugace me pa najdite na informativcu ali mi pa posljite ZS pa vam se kaj vec povem. jaz sem povedala tukaj samo MOJE mnenje o nasi soli. vsak ima drugacno mnenje tako da ne bom rekla da je ta sola nasplosno zanic. meni osebno ni vsec, niti mi vecina profesorjev ni vsec tako da pac nimam dobrih izkusenj. mogoce jih pa kdo drug ima