srednje šole

Gost · 278164

meta

• Pesjanar
Odgovori #210 : 27 Januar 2006, 19:22:00
Pri nas, če je res groza od groze lahko razveljavijo. Nemščino je zadnji test razveljavila, ker je blo samo 7 pozitivnih ocen :-\ Drugače veljajo pa tudi pri naš še tretine (na srečo)!

Lp, Meta & Atra

Flatcoated Retriever - once you are owned by one, you understand

http://www.freewebs.com/atra-flat-coated-retriever

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #211 : 27 Januar 2006, 20:54:50
Ja men je super. Kot razred smo tudi mi obupni. Večina folka zaliva teste (ane irenchy, kaj te dans ni blo k je bla zgodla :P), obnašanje polom.
emmmm...prvič in zadnjič v tem šolskem letu :D ;)

no ja smo tudi mi kar precej uspešni z tretinami, dosti naredimo tudi polovic...če ne bi bilo mete bi bili pomoje uh bol da ne razmišlam kolko bi bili procentni :-\

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

meta

• Pesjanar
Odgovori #212 : 27 Januar 2006, 21:38:53
ej irenchy sej procenti niso odvisno od mojga uspeha. K to je sam kok folka je pozitivnga...

Lp, Meta & Atra

zoe

• Moderator
Odgovori #213 : 27 Januar 2006, 22:52:50
A ni tako, da se šola na začetku leta odloči koliko bo za ponavljanje testa - tretjina ali polovica in potem to velja. Ker ne vem kje je fora, da si lahko potem vsak profesor zmisli po svoje. Mi bi se ziher pritožli  ;D.

Aja, pa še tole je lahko koristno. Če vam profesor ne vrne testov v 7 šolskih dni (pa mora biti v šoli) potem jih lahko razevljavite in pišete ponovno, vpiše pa se boljša ocena.

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

meta

• Pesjanar
Odgovori #214 : 28 Januar 2006, 12:11:45
Ne spomnim se ravno dobro kako nam je to razrednik na začetku leta razlagal ampak mislim, da je nekako tako: če pišemo tretino lahko ponavljamo, če se profesor tako odloči (recimo matematike drugega testa v konferenci nismo popravljali). Profesor lahko tudi spremeni kriterij, če so rezultatu testa slabi ali pa test razveljavi in se piše še enkrat.

Ja ta s sedmimi dnevi je koristna ;) ampak se profesorji kar držijo teh rokov tako, da ni problemov. Je pa dobro tudi to, da po petih dneh ko profesorji popravijo teste, jih morajo dati nam za domov ampak, mi se lahko pritožimo samo v teh petih dnevih, če je kaj narobe. Tako da, če najdemo kakšno napako, ki jo je zagrešil profesor po teh petih dnevih se ne moremo pritožit :-\

Lp, Meta & Atra

Z4l4+Z0j4

• *
Odgovori #215 : 29 Januar 2006, 16:23:14
   Hi !
A tole s 7 pa 5-imi dnevi velja tud za OŠ ?  ???

meta

• Pesjanar
Odgovori #216 : 29 Januar 2006, 18:27:09
Mislim da ne. Bom pa mami malo zaslišala......se spozna na to ;D

Lp, Meta & Atra

anana

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #217 : 03 Februar 2006, 19:30:21
K nam na šolo so včeraj prišli dve dijakinji in učitelj LUM iz Šentvida, reku je, da mate na šoli teleskop, pa ta pravo mumijo, pa bazen, ki ni v delovanju (in nikoli ni bil), da imate podgane, paličnjake... Za mumijo ni hotel povedat iz kje je, rekel je, da mormo priti na informativne, da tam zvemo ::).

Lp, Ana

~Lunca~

• Gost
Odgovori #218 : 03 Februar 2006, 20:44:48
Jao ta Strmecki naklada >:(...lan je blo na informativcih use zrežiran--->kao mumija...No ja sej veste kaj pravjo na Šentvidu so kul ljudje sam prfoksi obupni. Zdei pa kokr uzameš. Enim je šentvid zanč drugim je kul. ??? ::)

Zala

• *
  • moj moj:)
Odgovori #219 : 03 Februar 2006, 22:17:12
no, bližajo se informativci in vpis na srednje šole in bi bla zlo, res zlo vesela, če mi svetujete kašno gimnazijo, poveste o njej dobre in slabe lastnosti... trenutno moj ožji izbor... vič, šuba, bežigrad (khm... ok, ne bom pršla gor ampak what ever)
lp :)

Zala & Ares

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #220 : 03 Februar 2006, 22:32:29
Se opravičujem,tole sporočilo bo tako ali tako čisto mimo...

Zakaja za boga ste tako prepričani,da tja pa ne boste prišli?Kje so vaše sanje,življenski cilji???Upanje,sreča???Zakaj si enkrat za spremembo ne rečete:"Jeeee,mam šanse za na Bežigrad!!!"Zakaj enkrat za spremembo ne bi bili optimisti?In zakaj,če si najbol želite tja,ste tako trdno prepričani NE MENE NE BO TJA!
Zakaj ne zaupate vase?Ena izmed mojih največjih želij je živeti v Avstraliji.Ja jaz imam pa neomejeno dnarja,fanta,ki se s tem strinja itd...v familiji me noben ne jemlje resno,prijatlica se mi ves čas reži v glavo,razrednik mi je rekel,da se trenutno pogovarjamo o realnih zadevah...Pa kaj!Moje največje želje ne boste uničili pa četudi se nikol ne uresniči!

Pa zakaj?Zakaj,pri samo mogoče 1% obupate?Kje je volja in moče?Kje ste se sami izgubili,da niti vase več ne verjamete?Zakaj obupate še preden... :'(

Zala neštetokrat si že rekla:"Saj ne bom prišla na Bežigrad".Zakaj?Kako lahko veš?Kako si tako prepričana v to...zakaj si ne rečeš k*** gleda točke,učitelje itd. zmorem?Zakaj obupaš tako hitro?Živimo zaradi sanj,ne pustimo,da nam jih uničijo!!!

Tako,kot je dejal Janus Arony:"V sanjah in ljubezni ni nič nemogoče!"

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

Zala

• *
Odgovori #221 : 03 Februar 2006, 22:57:32
uh tole je pa blo zdele nepričakovano k se mi ne da pisat, ampak morm :o :D

no lej, da ti razložim... fora vsega tega je, da mene učitli ne marajo! ker sem zelo khm jezikava... in glih učeraj mi je rekla razredničarka, da če bom kje med oceno, da ne bo glasovala za gor ampak da mi zaklučijo navzdol. ker sem pač šla špricat pa mi je zravn še opomin dala! to je blo lih učeri
psihologinja, fokse... usi mi guvurijo "zala vpiš se na gimnazijo kjer boš za zihr gor pršla" in kaj nej pol jst... se vpišm nekam kjer ne bom sprejeta in pol mi v drugo še drugje spodleti???????? am ne nebi hvala!

mam določene cilje, lepo, da tko guvuriš in si optimistična ampak sory vsi cilji, želje in sanje niso vedno uresničljive. in rajši se jst tega prej zavedam kakor, da bi visoko letela in nato zlo trdo padla na tla.

pa kje nej jst zberem te točke use? mogla bi imet 200% uspeh in še kakšno priznanje. v spričevalu bosta zihr 2 štirici, tekmovanj je že skoraj cseh konec...halo???
kaj nej pol jst...

ustvarjala si bom visoke cilje ampak previsokih pa ne!!!! zaupam jaz čist vase ampak to ni nič odvisno od mojega uspeha!!!

no to je to, upam, da boš razumela... upam tud, da boš s temi tvojimi modrostmi tud sebi kaj korsitla in "zaupala vase in v svoje cilje" al neki tazga in da ne boš mela tok problemov z izbiro šole kukr jaz ::) pa da boš pršla na želeno šolo 8)

lp :)

Zala & Ares

Šapa

• *
Odgovori #222 : 04 Februar 2006, 00:51:17
čimdlje stran od šube... to je dobronameren nasvet od mene....  ;)

Zala

• *
Odgovori #223 : 04 Februar 2006, 20:23:17
joj, Šapa, prosim povej mi več... zdaj me pa res malo skrbi, ker mi je že sestra to rekla :-\

Zala & Ares

Chantall

• *
Odgovori #224 : 05 Februar 2006, 18:27:50
no lej, da ti razložim... fora vsega tega je, da mene učitli ne marajo! ker sem zelo khm jezikava... in glih učeraj mi je rekla razredničarka, da če bom kje med oceno, da ne bo glasovala za gor ampak da mi zaklučijo navzdol. ker sem pač šla špricat pa mi je zravn še opomin dala! to je blo lih učeri
psihologinja, fokse... usi mi guvurijo "zala vpiš se na gimnazijo kjer boš za zihr gor pršla" in kaj nej pol jst... se vpišm nekam kjer ne bom sprejeta in pol mi v drugo še drugje spodleti???????? am ne nebi hvala!

Sorry, ampak ni vse v učiteljih... Pa ta fora kao ''upiš se na gimnazijo, kjer boš zihr gor pršla'' je pa too much. Kdo pa so oni da ti lahko to tupijo?!?! Niso ne tvoji starši, jasnovidci ali kar koli podobnega... kaj pa njim daje pravico, da kratijo tvoje sanje? Če s tabo preživijo 5 ur na teden še ne pomeni, da vedo kaj je dobro zate-ravno nasprotno-v tem času težko sploh spoznaš človeka, kaj šele njegovo osebnost itd.
Lani se spomnim, so enemu mojih bivših sošolcev na popolnoma enak način odsvetovali šolanje za veterinarja kao ''ne boš zdelal'' in žal jih je poba tudi poslušal, čeprav je imel izjemno veselje in občutek za delo z živalmi-tako da imamo enega potencialnega veta v SLO manj- na žalost.
Popolnoma se strinjam z T.M.T. treba je sledit svojim sanjam!!
Če se ti pač vse ne izide, kot si si želel, še vedno obstaja prenos prijave al kako že to gre... Zakaj pa bi se najprej vpisala na slabšo gimnazijo? Ponavadi se prijave iz boljiših šol prenašajo na slabše oz. manj obiskane.  ;)

p.s.: Sicer pa glede špricanja in jezikanja - se bom zadržala...

LP

meta

• Pesjanar
Odgovori #225 : 05 Februar 2006, 18:47:40
Jao ta Strmecki naklada >:(...lan je blo na informativcih use zrežiran--->kao mumija...No ja sej veste kaj pravjo na Šentvidu so kul ljudje sam prfoksi obupni. Zdei pa kokr uzameš. Enim je šentvid zanč drugim je kul. ??? ::)

~Lunca~ tista mumija je prava!! Stremecki ful potuje in je enkat že ful doug nazaj to mumijo prnesu iz kaj js vem kje. Sam je 100% prava.

Drugače pa anana to kar je profesor povedal o Šentvidu je res. Imamo največji vivarij v Ljubljani (če odštejemo živlaski vrt  ;) ). Imamo dva ameriška goža, udavko, dva sladkovodna akvarija in enega morskega, pa še oskar(vrsta ribe) ima čisto svoj akvarij, močerada, žabo, pupka, bodičaste miši, miši, skakače, tenreka(tak smešen ježek), kopenske želve, rdečevratke, ptičjega pajka, paličnjake, bogomolke, ščurke, gigantske ščurke, škorpijona, stričke, vodne uši in še polno takih malih zajedalcev, ki se jih komaj vidi, mokarje.

Poleg vivarističnega krožka (ki moram povedat da je super) je tudi kemijski krožek. Pa fizikalni, ki se bolj ali manj s teleskopom na strehi ukvarjajo. Dijaki lahko sodelujemo na vseh prireditvah, ki potekajo preko celo šolsko. Proti koncu septembra je to krst, ki vsako leto pride v časopise. Dijaki s pomočjo mentorjev pripravijo pravo pašo za oči. V športnem delu pridejo tudi znani Slovenci, nastopijo šentviški fanatiki (hudi modeli, ki skačejo s trampolinom in zabijajo koše)  :o, navijačice. Potem pa še nastopi športnih dijakov (plesalci, ritmične gimnastičarke). Krst pa ni nič krut ponavadi si samo sramoto naredijo predstavniki razreda, ker morajo delati smešne stvari. Pred novim letom je "novoletna" in od letos naprej še "košarkarski dan" (ponavadi je bila košarkarska tekma Bežigrad-Šentvid). Pa še na koncu leta Akademija znanja, kjer šola podeli priznanja najuspešnejšim.

Dijaki lahko sodelujejo tudi pri nastajanju Šentviške napetosti. Šolsko glasilo ima preko 100 strani. V njem se predstavijo razredi, zanimivi členki, kritike, poročila o ekskurzijah, šolah v naravo,...Najzabavnejši del pa so zagotovo "šale", ki smo jih dijaki ali profesorjipovedali med poukom. Drugače je raznik krožkov še in še samo je res preveč za pisat....

Ekskurzije so vsako leto. Letos sta bili že v Budimpešto in Firence. Šola v naravi je vsako leto samo za športne oddelke. Splošni pa se moramo za to "potegovati". Samo najboljši v turnusu gre. :( Pa seveda ne smem pozabiti na spoznavna dneva. Fazančki se že drugi teden šole odpravijo za 2 dni v (mislim da) Bohinjsko Bistrico in se imajo res noro (bazeni, plezanje, vožnja s kanuji, športi v telovadnici,.....)!!!

Šentvidčani smo ponosni tudi na prenovljena stranišča. Komaj smo jih dočakali!!!!! Lani so dokončali tudi veliko športno dvorano. Velika velika velika glavna dvorana, plezalna stena, pinkponk "plac", plesna dvorana, fitnes. Zunaj je še tenis igrišče in mali stadion s košarkarskimi in nogometnim igriščem. Za naprej pa šola planira še prizidek, ki ga jaz nažalost ne bom dočakala.

Torej zakaj na Šentvid sedaj vsi veste! Ker pa je toliko dobrih stvari, sledi tudi nekaj slabih. Pouk od drugega letnika naprej poteka v izmenah, razen ob petkih, ko ima cela šola dopoldne (gužva na hodnikih je obupna!!!!!). Turnus pa niti ni tako grozen, ker se ga navadiš pa še staršem lahko "poveš kdaj se ti pouk konča" in prideš domov malo kasneje ;D. Ja no pa še to: vseh wc-jev na šoli je samo sedem za vsak spol (skupaj 14) plus dva za profesorje, tako da je med odmorom treba šprint do wc-ja če nočeš čakat prav preveč.

Glede profesorjev in učenju na Šentvidu je pa nekako tako. So dobri in tudi slabi profesorji. Se mi pa dozdeva da imamo tisti v A turnusu boljše, ker tisti iz B turnusa se samo pritožujejo nad svojimi profesorji. Jaz lahko za "moje" profesorje rečem, da so super! Sploh razrednik se potegne za nas kadarkoli, nam vedno pomaga kadar le lahko,....Ko pride pa do uspeha na Šentvidu ja pa polom. Večina tistih, ki se vpiše na Šentvid ne misli ravno resno s šolo in so posledice katastrofalne. Po prvi konferenci letos je bilo več kot pol dijakov z nms-ji. Ampak če želiš narediti Šentvid potrebuješ samo malo volje za delo pa gre. Pa to zdaj ne pomeni, da je šola lahka!!!!

Tako da vsi, ki vas morda malo bolj kot vse ostalo zanima naravoslovje pridite na informativni dan pogledat Šentvid!

Lp, Meta & Atra

Zala

• *
Odgovori #226 : 05 Februar 2006, 19:30:14
Sorry, ampak ni vse v učiteljih... Pa ta fora kao ''upiš se na gimnazijo, kjer boš zihr gor pršla'' je pa too much. Kdo pa so oni da ti lahko to tupijo?!?! Niso ne tvoji starši, jasnovidci ali kar koli podobnega... kaj pa njim daje pravico, da kratijo tvoje sanje? Če s tabo preživijo 5 ur na teden še ne pomeni, da vedo kaj je dobro zate-ravno nasprotno-v tem času težko sploh spoznaš človeka, kaj šele njegovo osebnost itd.
Lani se spomnim, so enemu mojih bivših sošolcev na popolnoma enak način odsvetovali šolanje za veterinarja kao ''ne boš zdelal'' in žal jih je poba tudi poslušal, čeprav je imel izjemno veselje in občutek za delo z živalmi-tako da imamo enega potencialnega veta v SLO manj- na žalost.
Popolnoma se strinjam z T.M.T. treba je sledit svojim sanjam!!
Če se ti pač vse ne izide, kot si si želel, še vedno obstaja prenos prijave al kako že to gre... Zakaj pa bi se najprej vpisala na slabšo gimnazijo? Ponavadi se prijave iz boljiših šol prenašajo na slabše oz. manj obiskane.  ;)

p.s.: Sicer pa glede špricanja in jezikanja - se bom zadržala...

LP

ne, jst pa se ne strinjam s T.M.T!!! ker ni use v sanjah, ma loh ti jst zdej sanjam, da bom čez 10 let u ameriki slavna, pa itak ne bom...mislm hallloo??? morš vedt kakšne so tvoje sposobnosti in pol se na podlagi tega odločš kaj je dobr zate in kaj ni.
chantall (petra) mugoče je teb to use u izi k si mela tok priznanj pa use neki 5, sam letos je use drugač. mugoče ti tega ne razumš, pa tjaša ti tud ne. pr ns se šteje samo uspeh in priznanja. 5 itak ne bom mela usega, priznanja pa tud nubenga ne. hja nakonc ti pol ustanejo samo neuresničljive sanje in trd pristanek na realnih tleh!!! ::)

pa petra ne ti men o jezikanju in špricanju, k dobr veš da so te mele use fokse najrajši na šoli, nikol nisi špricala pa itak si u šoli čist tih pa posušaš... tko, da si ti zadnja k bi loh to razumela...

Šapa, dej prosm povej o šubi  ::)

Zala & Ares

Šapa

• *
Odgovori #227 : 05 Februar 2006, 19:33:15
bom napisala kaj vec o subi... ampak zdajle glih terarije cistim  ;) si bom pol vzela cas pa na dolgo napisala...

drugace me pa najdete na nformativnem dnevu v ucilnici 22 (3.nadstropje) kjer bom imela svoj koticek pri predmetu biologije. z mano bo tudi moja kraljeva pitonka kali tako da me ne bo tezko prepoznati  ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #228 : 05 Februar 2006, 20:36:19
Samo eno bi o jezikanju rekla.Če še najbolj jezikaš na šoli ni pomembno,da te nihče ne mara ???.Ker naprimer jaz osebno...khm sem ogromen jezikač :-\.Pa sem odlična,z učitelji se ful vredu razumemo (razen učiteljico za slo,katrei sem rekla da komplicera ::)).Je pa razlika na kakšen način jezikaš...

Pa prijlubljenost pri učiteljih:z našo "zgodlarco" sva se dolgočasa dejali katere bo katero...pri spraševanju me je j**** do konca...ampak če imaš zgodovino v malem palcu in med najbolj priljubljenimi predmeti ::).Če j***** oni tebe jih daj nazaj.

Pa še nekaj je.Jaz imam ogromno srečo,ker je bil pred mano moj brat...vsi so ga imeli ful radi.Če so meli Kleman,imajo še tjašo.Sreča pač...še posebej biologija :P

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

Chantall

• *
Odgovori #229 : 05 Februar 2006, 21:18:51
pr ns se šteje samo uspeh in priznanja.

A pr ns so pa štele še lepe oči al kaj? Sorry, ampak govoriš, kot da bi jz pred 20 leti v OŠ hodila.  :(  Pravim samo, da se ne bi smela tok ozirat na to, kaj ti drugi govorijo (še posebej učitelji). Pa kaj če boš mela dve 4ici v spričevalu, pa kaj če ne boš mela zlatih priznanj. Pa a res misliš, da imajo na Bežigradu vsi vse možne točke?
Men se že skoz zdi, da maš ti precej dobre šanse, da prideš gor... samo ne se ozirat na druge, ker vsi (vključno in sploh z učitelji) blazno precenjujejo Bežigrad! Ta šola ni noben bav-bav.

Citiraj
pa petra ne ti men o jezikanju in špricanju, k dobr veš da so te mele use fokse najrajši na šoli, nikol nisi špricala pa itak si u šoli čist tih pa posušaš... tko, da si ti zadnja k bi loh to razumela...

???  A sm kje napisala, da sm jz jezikala in špricala (to, da se bom zadržala je bilo bolj mišljeno v smislu, da ne boš dobila še ene moralne pridige o tem kako se ljudje spreminjamo.)  :P

Citiraj
ne, jst pa se ne strinjam s T.M.T!!! ker ni use v sanjah, ma loh ti jst zdej sanjam, da bom čez 10 let u ameriki slavna, pa itak ne bom...mislm hallloo??? morš vedt kakšne so tvoje sposobnosti in pol se na podlagi tega odločš kaj je dobr zate in kaj ni.

Ne govorim o nerealnih sanjah in mislim, da tudi T.M.T. ni mislila tega... Fora je v tem da samo ti veš kaj je dobro zate in da nihče ne sme pustiti, da drugi ki ga slabo (ali morda sploh ne) poznajo vplivajo na njegovo odločitev...
Še vedno ne vem, zakaj bi se najprej vpisala na slabšo gimnazijo, praksa je pač taka, da se navadno iz boljših šol prenaša prijave na slabše.

LP

Šapa

• *
Odgovori #230 : 05 Februar 2006, 21:29:45
no pa zacnimo... meta upam da mi ne zameris ker bom napisala podoben post kot ti le da bom opisala razmere na subi... tvoj post vsebuje vse kar bi moral vsebovati opis sole tako da si ga bom malo sposodila  ;)

torej... gimnazija jozeta plecnika... my worst nightmare  ::) hehe...

gimnazija jozeta plecnika nima na celi soli niti ene same zivali ze kar nekaj let, saj se ocitno nobenemu ne ljubi skrbeti za njih. ko sem predlagala da bi prinesla v solo miske, ki bi bile v bioloski ucilnici, so mi rekli da bom morala sama placevati za njihovo oskrbo in da bodo bile povsem moja odgovornost. no misel da bi na tej soli kdaj imeli kaksno zival sem opustila ker tudi ucencem nebi zaupala oskrbe kakrsne koli zvali - pa tudi ce bi bil to samo akvarij z ribicami  ::)

o krozkih nebi znala kaj dosti povedati saj jih sama ne obiskujem ker na tej soli nebi prezivljala svojega prostega casa  ;) vem da jih imamo kar nekaj, med drugimi tudi astronomski krozek, saj imamo na solski terasi postavljene teleskope. pa tudi profesor za fiziko zelo rad sodeluje in organizira take zadeve. lansko leto je nasa sola v zivo na internetu prenasala posnetke soncnega mrka ki so nastali v madridu. o ostalih krozkih pa ne vem veliko...

ko sem prisla na solo smo imeli tudi krst... no meni ni bilo ravno vsec. sredi pouka so prileteli v ucilnice, nam dali rumene trakce okoli vratu, nam napisali velik F na celo in nas odvlekli na ploscad za solo kjer so nas postavili v vrsto. morali smo poceti raznorazne stvari... med drugim smo morali tudi jesti ogabne mesanice cokolina, rib, cebule, cesna in ostalih stvari za katere sploh nocem vedeti kaj so bile. spricali so nas s kisom in metali jajca in koruzo v nas. no ni bila ravno prijetna izkusnja ampak krst je nekaj kar mora preziveti vsak fazan  :P naslednje leto krst ni bil javen ker so ga priredili med poukom v soli tako da ne vem kaj tocno se je dogajalo ker me niti ni zanimalo... za letos pa ne vem ce je krst sploh bill  ??? no ampak krst je vsako leto drugacen, pa tudi zdi se mi da je sola prepovedala da dajejo ljudem za jest razne ogabne stvari ker je bilo tisto leto ko sem bila jaz fazanka nekaj ljudem zelo slabo in so se celo popoldne bruhali. jaz na sreco nisem pojedla nicesar  ;D hehe...

no kot verjetno veste nasa sola nima svoje telovadnice tako da je treba vsakic ko je telovadba pes (ali z avtobusom) do tivolija (vcasih tudi med poukom). kaj delamo pri telovadbi je odvisno od profesorja in od letnega casa (oz. vremena). v tivoliju imamo notri na izbiro fitnes, aerobiko in pa obcasno tudi bazen (to je zelo redko in je vse odvisno od profesorja ki te uci saj mora on razervirati termin). zunaj je pa na voljo nogomet, odbojka, tek in ostale dejavnosti. sama nisem navdusena nad sportom tako da vam tezko kaj vec povem....  :-[

no na soli imamo v vsakem nadstropju Wc. Wcji so unisex (torej nimamo locenih wc-jev za zenske in moske), samo en wc imamo locen pa se tega so naredili sele pred kratkim. ce hoces iti med odmorom na wc je to skoraj nemogoce ker je zaseden zaradi dijakinj katere si morajo obvezno popraviti svoj makeup in pa dijakov kateri morajo nujno na cigaret.  ::) wcji so vecino casa umazani, vrata se tezko zaklenejo, iz wcjov pa vcasih tako smrdi da je tezko ze samo mimo iti  ::)

sola je zelo stara in tudi ucilnice niso ravno najlepse. pred kratkim so nam pa se nune vzele eno od ucilnic ker naj bi jih baje dijaki motili med vsakodnevnim meditiranjem  ::) razporeditev ucilnic lahko nekoga ki sole ne pozna, hitro zmede, ampak se dokaj hitro navadis.

z ekskurzijami sem pa kar zadovoljna. vsako leto jih organizirajo kar veliko. bile so ekskurzije v provanso, berlin, london, pariz, barcelono, egipt,...  :) ce ves s katerim profesorjem se splaca iti na vecdnevno ekskurzijo ti obilica zabave ne uide  ;) hehe... eni so bolj strogi kot drugi kar se ekskurzij tice.

no o profesorjih bi pa jaz lahko razglabljala v nedogled... ampak bom probala na kratko povedati kako jaz vidim stvari. meni sola nikoli ni bila prioriteta v zivljenju ker mislim da sola ni vse. tudi jaz znam biti jezikava ce se z nekom ne strinjam in ce vidim da je bila storjena krivica. povem kar me moti in veliko profesorjev tega ne odobrava ker mislijo da imajo oni vedno prav  ;) zaradi takih stvari sem ze velikokrat prisla v konflikt z njimi, ampak samo s tistimi ki se z dijaki ne znajo normalno pogovarjati in ti ponavadi ne pustijo da poves svoje mnenje. na subicevi gimnaziji lahko srecas dobre in slabe profesorje, profesorje ki znajo narediti snov zanimivo in profesorje ki s svojim razlaganjem uspavajo cloveka, profesorje ki imajo mislenje se iz "stare sole" in profesorje ki mlade razumejo... v bistvu moras imeti kar nekaj srece da dobis v redu profesorje. ti pa vedno vsaj en izmed njih greni zivljenje  ::)

kar se pa dijakov tice je pa spet odvisno od srece... na soli je vec kot 900 ljudi, velika vecina je zensk. ponavadi v jezikovnih razredih prevladujejo zenske, v ostalih je pa razmerje 50/50.

imamo tudi spletno stran (http://www.mtaj.si/gjp/default.asp?podrocje=1&menu=1) ampak tam ne najdes veliko podatkov... na informativnem dnevu pa vsako leto delijo tudi prospekte o nasi soli kjer so seveda napisane samo najlepse stvari  ;) naj vas ne zavede urejenost in okrasenost sole na informativnem dnevu ker je vse narejeno samo zaradi informativnega dneva, drugace pa tega ni  ;)

dobra lastnost nase sole je njena lokacija saj smo sredi centra, kjer imamo zraven vse kar hocemo. imamo tudi solsko malico ampak je bolje da si sami kupujete malico  ;)  solska malica je velikokrat zanic in potem vidis razne sendvice in podobne stvari po tleh, v smeteh,...  ::)

pa se glede turnusa... vsak razred ima en dan v tednu popoldan (lahko tudi do pol osmih zvecer) celo leto. lahko se zgodi da je to glih petek (jaz imam ob petkih popoldan) kar pa ni ravno prijetno  ::)

upam da sem povedala vse... ce koga se kaj zanima me lahko vprasa. drugace me pa najdite na informativcu ali mi pa posljite ZS pa vam se kaj vec povem. jaz sem povedala tukaj samo MOJE mnenje o nasi soli. vsak ima drugacno mnenje tako da ne bom rekla da je ta sola nasplosno zanic. meni osebno ni vsec, niti mi vecina profesorjev ni vsec tako da pac nimam dobrih izkusenj. mogoce jih pa kdo drug ima  ;)

Zala

• *
Odgovori #231 : 05 Februar 2006, 21:59:40
Šapa hvala... neki stvari pa te bom prašala še po ZS :)

Petra... glede tega, da samo jz vem koliko sem sposobna... ja jst vem kok sm zato ne bom rinla na Bežigrad!!!

noo, TMT pr ns pa je tko, da me že od sestre ne marajo u šoli pol pa še zarad mene same in to je to... k se jim enkrat zamerš, je konc

Zala & Ares

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #232 : 07 Februar 2006, 10:00:22
ker vsi (vključno in sploh z učitelji) blazno precenjujejo Bežigrad! Ta šola ni noben bav-bav.

Res je. Sola ni noben bav-bav. In tudi vsi, ki pridejo gor, nimajo vseh moznih tock. Odvisno pac od navala, pogoji so pac razlicni za vsako leto posebej.
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

meta

• Pesjanar
Odgovori #233 : 07 Februar 2006, 15:19:18
Res je. Sola ni noben bav-bav. In tudi vsi, ki pridejo gor, nimajo vseh moznih tock. Odvisno pac od navala, pogoji so pac razlicni za vsako leto posebej.
m.

Se strinjam, da je odvisno od leta, ko se vpišeš. Enkrat je visoka omejitev, drugič nižja.

Imam pa dosti prijateljic na gim Bežigrad in vse delajo dosti več za šolo kot jaz, pa imajo slabši uspeh. Tako da na Bežigradu res zahtevajo delo in učenje! Morda več kot na drugih šolah, ampak če si nekdo res želi na Bežigrad se za to potrudi in mu uspe. Je imela moja prijateljica vedno prav dober uspeh ampak si je želela na Bežigrad. Za eksterce se je veliko učila in jih pisala zelo dobro. Imela je dovolj pik in ratalo ji je priti na Bežigrad. tako da vse se da če se hoče!!!!

Lp, Meta & Atra

Zala

• *
Odgovori #234 : 07 Februar 2006, 21:12:10
jah pri nas pa ni ekstercov in je več al manj odvisno vse od priznanj in seveda...uspeha :D :D :D

Zala & Ares

Šapa

• *
Odgovori #235 : 08 Februar 2006, 02:51:59
pa se nekaj bi omenila glede subiceve gimnazije... zelo veliko ljudi se prepise ze v prvem letu ali pa tudi kasneje ker jim ta sola ni vsec. jaz osebno do zdaj poznam 5 takih primerov ki so to storili odkar sem jaz na soli. vem pa da jih je kar nekaj vec.... jaz bi na vasem mestu dobro premislila ce je suba res gimnazija na kateri bi rada prezivela 4leta (ali vec) svojega zivljenja... tudi zame je bila to ze skoraj sanjska sola in sem res na vsak nacin hotla na subo ampak ko sem pa gor prisla sem bila pa res ful razocarana in mislim da je bila to najvecja napaka v mojem zivljenju. ce bi se zdaj odlocala bi sla drugam.... mogoce na kaksen sentvid, sisko ali pa ledino... seveda so pa tudi ljudje ki imajo s subo dobre izkusnje tako da ne bom trdila da vam suba 100% ne bo vsec... subo sovrazis ali jo pa obozujes... srednje poti ni  :D hehe...

no lep pozdrav ;)

meta

• Pesjanar
Odgovori #236 : 09 Februar 2006, 20:40:26
Primerov, ko se dijaki odločijo za izpis, je na Šentvidu še pa še. Ampak je ponavadi vzrok kaj drugega (beri: neuspeh, ukori,.....).

Ja no smo pa danes cel dan za informativce pripravljali in je šola čudežno čista  :D Ampak smo zelo lepo zrihtali tako da se splača pogledat ;)

Lp, Meta & Atra

Zala

• *
Odgovori #237 : 09 Februar 2006, 22:03:04
ja no jaz pridem jutri ob 9ih na Vič, popoldne ob 15ih pa še na šubo :)

lol, sej so pomoje vse gimnazije lepo zrihtane za informativce :D :D :D

Zala & Ares

Šapa

• *
Odgovori #238 : 09 Februar 2006, 22:12:05
ja no jaz pridem jutri ob 9ih na Vič, popoldne ob 15ih pa še na šubo :)

lol, sej so pomoje vse gimnazije lepo zrihtane za informativce :D :D :D

o ja... bos videla naso biolosko ucilnico... danes sem bila do 6h zvecer v soli (konec pouka sem imela ob 2h) ker smo urejali solo za informativca. in imamo res lepo... skoda da je to samo za 2 dni  :-\ no se vidiva jutri  ;D mene ne moras sfaliti... edina na soli k bo imela kaco v narocju  :o hehehe...

lp

Zala

• *
Odgovori #239 : 09 Februar 2006, 22:28:38
ja Šapa, midve sva že zmeneni za jutri :D pridm na popoldanski informativc in te poiščem v 3.nadstropju, učilnica 22, ane :D
 uh en problem... :-\ fuuuuuul se bujim kač :-\ :-\ :-\ no, sej bo že :o :D :D :D :D
lp

Zala & Ares