srednje šole

Gost · 278103

LIZA

• *
  • Aaron
Odgovori #450 : 09 Julij 2006, 19:28:11
nastya_lony: jaz že od prvega razreda sanjam, da bom nekoč veterinar :) Ko sem izbirala srednjo šolo so mi vsi priporočili gimnazijo. Tudi zdaj, ko sem že na gimnaziji (in so mi tu tudi zrihtali, da prostovoljno pomagam na kliniki) mi ni čisto nič žal. Tudi veterinarji na kliniki so se kar strinjali, da je gimnazija kar dobra podlaga za naprej. Je sicer res, da ni tako usmerjena kot srednja veterinarska, ampak mi pravijo, da ni težav pri prehodu. Prvič zato, ker si navajen na kar velike količine učenja in snovi, imaš pa še malo splošne izobrazbe zraven  ;D Bomo videli...

*nastya_lony*

• *
  • uživam pasje življenje...
Odgovori #451 : 09 Julij 2006, 20:43:56
nastya_lony: jaz že od prvega razreda sanjam, da bom nekoč veterinar :) Ko sem izbirala srednjo šolo so mi vsi priporočili gimnazijo. Tudi zdaj, ko sem že na gimnaziji (in so mi tu tudi zrihtali, da prostovoljno pomagam na kliniki) mi ni čisto nič žal. Tudi veterinarji na kliniki so se kar strinjali, da je gimnazija kar dobra podlaga za naprej. Je sicer res, da ni tako usmerjena kot srednja veterinarska, ampak mi pravijo, da ni težav pri prehodu. Prvič zato, ker si navajen na kar velike količine učenja in snovi, imaš pa še malo splošne izobrazbe zraven  ;D Bomo videli...

Liza tudi jaz že sanjam od prvega razreda, da bom veterinarka :) oz. že od male šole :P

Lola

• Gost
Odgovori #452 : 09 Julij 2006, 20:48:17
Hvala enako! Ampak jaz ne razmišljam kot Lana. Mogoče je res boljša podlaga gimnazija, ampak poglej, si na srednji veterinarski če ti ne uspe priti na fax veterine še vedno lahko delaš kot tehnik v tej stroki, če pa ti z gimnazije ne uspe priti si pa nekaj čisto tretjega. Moj predlog je da vse ki želite na fax veterine pojdite na srednjo veterinarsko šolo, saj vseeno lahko pridete na fax. Meni se zdi gimnazija dobra za tiste ki ne vejo kaj bi bili, in se šele potem odločijo. Meni je prekleto žal gimnazije in se še vedno po glavi tolčem ker nisem šla na srednjo veterinarsko.

S1b

• *
Odgovori #453 : 09 Julij 2006, 20:49:23
focoso koliko si pa stara?a še zmeraj hodiš na gimnazijo?

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?

Lola

• Gost
Odgovori #454 : 09 Julij 2006, 20:53:29
18 in sem 3 letnik gim zaključila

S1b

• *
Odgovori #455 : 09 Julij 2006, 23:12:38
jaz tudi mislim da je srednja veterinarska šola boljša podlaga za veterinarski faks... Jaz imam sicer veliko željo za veterinarski faks ampak to ni možno, ker hodim na ekonomsko gimnazijo, ki je res najbolj bedn program  >:(. Ne da se mi učit, ker je vse dolgoćasno pa tudi vem, da me ne bodo sprejeli na vet. fax  :( tako, da bom verjetno kar delal za tekočem traku celo življenje...

veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?

Lola

• Gost
Odgovori #456 : 09 Julij 2006, 23:16:40
Seveda lahko prideš na vet fax samo moreš maturo na gimnaziji delat, pač tudi pogoje izpolnjevat ( bio, kem ali fiz na maturi ). Sedaj točno ne vem kako to poteka, ampak če si res želiš in če zmoreš potem pač pojdi tja maturo delat, ali pa se samo na navadno gimnazijo prepiši ( moraš izpite delat za predmete ki jih nimaš )

S1b

• *
Odgovori #457 : 09 Julij 2006, 23:19:32
focoso ek.gimnazija ima isto maturo kot gimnazija... Celotni program je isti le da imamo mi še ekonomijo, podjetništvo, ekonomsko geografijo in zgodovino ter da imamo eno leto manj biologije in da nimamo glasbe... Jaz kemijo sovražim, biologije pa ne bom vzel za maturo, ker je pać letos nisem imel... Pa tudi nimam ne vem kaj briliantnih ocen ::)

Lola

• Gost
Odgovori #458 : 09 Julij 2006, 23:24:22
fizike sploh nimate, manj imate biologije in mislim da kemija tudi ni tak kot pri nas. če želiš na vet fax moraš meti nekaj od tega na maturi tako da...

S1b

• *
Odgovori #459 : 09 Julij 2006, 23:30:32
jep tako je  :), no moj oči pozna enega bivšega veterinarja pa tudi sam poznam enega, ki izven redno študira veterino pa sta rekla, da je veterina težka in da imajo strogo omejitev tako, da nimam šanse da se vpišem na veterino...

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #460 : 10 Julij 2006, 06:14:55
Jaz hodim na srednjo veterinarsko šolo.
Ni mi žal, da sem se vpisala. Že v prvem letniku imamo strokovne predmete in ti se vsak letnik dodajajo. Če hočeš priti na vet fax pa moraš pri maturi dodatno delati kemijo, ki pa je zadnji letnik nimamo, kar pomeni, da se jo moraš dodatno učiti. Problem je tudi, ker veliko splošnih predmetov, ki so na vet fax pri veterinarski šoli ne ostane do zadnjega letnika (fizika (samo 1.letnik) in kemija(1., 2., in 3. letnik) pa tudi biologija (1. in 2. letnik)). Do 3. letnika pa tudi ni kaj dosti prakse, se samo okoli hodi in zapisuje odgovore na vprašanja.
Na veterinarski faks pa povprečno pride okoli 8-10 študento vsako leto iz naše šole.

Pa še link do spletne strani veterinaske šole: http://www.gvs.bic-lj.si/

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Odgovori #461 : 10 Julij 2006, 20:58:49
Jst sem malo vprašala, vet. tehnika na naši klniki (hodil je na srednjo veterinarsko), pa je rekel da je gimnazija veliko lepša podlaga za naprej. Da s srednjo vet. težje prideš na fax kot pa z gimnazijo  ??? V glavnem zdaj sem (šele grem) na gimnazijo. Si pa tudi jaz že od majhnega želim za veta  8)

mary

• dog loverka
  • *
  • Flat Coated Retrievers 4ever
Odgovori #462 : 16 Julij 2006, 13:47:51
Tudi jaz sem spraševala veliko ljudi (profesorja, ki uči na srednji veterinarski, profesorico, ki uči na vet. fakulteti, študente na fakulteti, dijake iz srednje vet. šole...) in večina odgovorov je bila, da je veliko bolje iti na vet. faks iz gimnazije. Res, da ti manjka praksa, ampak imaš ogromno ostalega znanja in znaš se res učiti (najbrž so dijaki, ki se jim na gimnaziji ni treba zelo učiti redki). Pa še baje je veliko lažje priti na vet. faks iz gimnazije, kot pa iz vet. srednje šole.
Takih je bilo večino odgovorov.

Lp, Marusa

Sunshine_1

• *
Odgovori #463 : 16 Julij 2006, 23:31:09
A iz eko. gimnazije se da tudi potem na vet. faks?

Lp

S1b

• *
Odgovori #464 : 16 Julij 2006, 23:33:13
A iz eko. gimnazije se da tudi potem na vet. faks?

Lp

ja

Sunshine_1

• *
Odgovori #465 : 16 Julij 2006, 23:45:16
Aha :) No jaz si tudi želim biti vet, pa se še vedno odločam med vet. srednjo pa ekonomsko... Ima pa ekonomska prednost, ker je v bližini pa še vedno imam možnost priti na vet. faks... :)

Lp

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Odgovori #466 : 17 Julij 2006, 09:01:07
Jaz bom verjetno šla v Velenje na gimnazijo, zato ker ima povezavo z Matkotom v Topolšcici (al kako že) in lahko bom šla tja prostovoljno delat.  :P Zdej še nism zihr da bom šla tja .. me še mika Ljubljana - Vič (ampak tja verjetno ne bom prišla) ali pa Lava - evropski oddelek.  8) ::)

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
Odgovori #467 : 17 Julij 2006, 09:15:26
Če sama prav razumem je lažje iz gimnazije priti na veterinarsko fakulteto zato, ker je to univerzitetni program. In gimnazijskim maturantom se drugače štejejo točke kot pa poklicnim maturantom.

Kakorkoli..... kako je šlo našim maturantom? Danes so rezultati!  :o

Rinchy

• Moderator
Odgovori #468 : 31 Avgust 2006, 16:45:56
Konec počitnic...vse lepo se enkrat konča.Jutri je prvi šolski dan.Tisti,ki greste v 1.letnik,imate kaj treme? Jaz je zaenkrat nimam,bomo videli kako bo jutri!  ;)

Želim vam lep začetek novega šolskega leta!

lp,
Nina

p.s.
Vsi znanci me sprašujejo,če imamo doma že kaj perja.. ::)  ::)

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #469 : 31 Avgust 2006, 16:48:56
Jst sem zdaj malo manj živčna ker sem končno spoznala nekoga ki bo v mojem razredu (v bistvu mojo bodčo sošolko) in se malo boljše počutim. Mi pa ni všeč da imamo samo 9 fantov pa 32 nas je v razredu  ::) ;D

Rinchy

• Moderator
Odgovori #470 : 31 Avgust 2006, 16:50:55
Pri nas je pa kar enakomerno razporejeno.Bom pa 1.C(tako kot od 5. razreda naprej)  ;)

lp

www.varstvopsov.si

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #471 : 31 Avgust 2006, 16:52:33
Jst sem pa 1.F kot je moj brat (bil, zdaj je 3.) :D

Sem bila tudi jaz od 1. - 9. C

S1b

• *
Odgovori #472 : 31 Avgust 2006, 17:11:13
muahaha jutr je šola, sem šu dans v merkatorja po frišna jajca za fazane pa še frend živi na kmetih pa bo ene 15 kil koruze prnesu da bo popolno ;D, jaz sem zdaj 4.c in sem v najbolj carskem razredu kar jih je  ;D res, da jih je padlo ene 8 pa še zdaj nekateri delajo zadnji rok popravcev ampak čutm, da bo to najboljše šolsko leto! Drugače pa želim vseem fazanom srečno in veselo šolsko leto :D!

zoe

• Moderator
Odgovori #473 : 31 Avgust 2006, 17:15:53
Frrrrrrrrrr že slišim kako perje leti  :P :P

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Rinchy

• Moderator
Odgovori #474 : 31 Avgust 2006, 17:43:33
muahaha jutr je šola, sem šu dans v merkatorja po frišna jajca za fazane pa še frend živi na kmetih pa bo ene 15 kil koruze prnesu da bo popolno ;D, jaz sem zdaj 4.c in sem v najbolj carskem razredu kar jih je  ;D res, da jih je padlo ene 8 pa še zdaj nekateri delajo zadnji rok popravcev ampak čutm, da bo to najboljše šolsko leto! Drugače pa želim vseem fazanom srečno in veselo šolsko leto :D!
Hehe,kok sm vesela,da nisem na vaši šoli!  8)

Frrrrrrrrrr že slišim kako perje leti  :P :P
Pri nas ga ni čisto nič.Pa če se na glavo postavim  :P :P :P

lp

www.varstvopsov.si

LIZA

• *
  • Aaron
Odgovori #475 : 31 Avgust 2006, 17:46:04
Kanchy, potem si pa tako kot jaz ;) Jaz sem tudi (3.) F.
Joj, jaz nevem, kaj bodo rekli profesorji na naši šoli, ampak jaz že prvi dan šole 'špricam'  ;D ;D Jutri gremo namreč na vse zgodaj zjutraj proti Luxemburgu. Komaj čakam ponedeljek, da malo spet vidim sošolke in sošolce, pa fazančke bomo s koruzo obmetavali  :P :P

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #476 : 31 Avgust 2006, 17:49:20
A pri vas imate dejansko "sprejem" za fazane? Mi nismo imeli nikoli nic... (hvala bogu ;D)

battito animale

LIZA

• *
  • Aaron
Odgovori #477 : 31 Avgust 2006, 17:53:44
Pri nas je tako, da jih prvi dan malo s koruzo obmetavamo, potem je pa enkrat oktobra še krst.
To pri nas izgleda nekako tako kot eno zelo zabavno medrazredno tekmovanje  ;D Skoraj vedno je del tega tudi Čokolino  :D

meta

• Pesjanar
Odgovori #478 : 31 Avgust 2006, 18:24:06
Jst sem pa 1.F kot je moj brat (bil, zdaj je 3.) :D

A pa boš ti tut na Šentvidu?

Pri nas imajo pa za fazane ful dobro narejeno. Že prvi teden grejo na spoznavca (za 2 dni grejo v Bohinj 8)). Vsaj pri nas in lani je bilo tako pa mislim, da bo tudi letos. Obmetavanje je tako ali tako obvezno (moka, jajca, koruza) pa seveda vodne pištolce (voda+kis)  >:D Na koncu septembra pa je še slavni šentviški krst (je na poročilih in v časopisih ;D). Zmeraj je ful dober program! Krst je pa zabaven, nič kaj tako da bi se packali al pa kaj. Res nič strašnega :)

Lp, Meta & Atra

Flatcoated Retriever - once you are owned by one, you understand

http://www.freewebs.com/atra-flat-coated-retriever

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #479 : 31 Avgust 2006, 18:39:15
A pa boš ti tut na Šentvidu?

Ne  :-\ Pa saj mi je malo žal da nisem šla tja (predvsem bi mi bilo veliko bližje) ampak ne vem če bi nardila jst Šentvid  :D