Avtor Tema: Border Collie - Hit-ovi mladički  (Prebrano 116734 krat)

SKY

• *
  • Spol: Moški
    • CHUNAS LEGACY
Border Collie - Hit-ovi mladički
« Odgovori #240 : 05 Junij 2008, 21:53:35 »
pri meni prideta v poštev italija in hrvaška

Kaj pa Češka, Avstrija, Madžarska,....?

Lp Zoran

kajcyka

• *
  • Spol: Ženski
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
« Odgovori #241 : 05 Junij 2008, 21:55:06 »
Zakaj pa ne tudi Avstrija ali Madžarska? Saj sta sosednji državi  ;D ;D

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
« Odgovori #242 : 05 Junij 2008, 21:56:11 »
Meni se zdi, da tisti ki ima željo bo šel po mladiča kamorkoli...

Seveda pa lahko počakate kako slovensko leglo...

al pa enostavno ne kupite psa...

tessa

• *
« Odgovori #243 : 05 Junij 2008, 22:15:48 »
Ker sem še odvisna od staršev in onedva ne poznata tako dobro madžarsk in avstrije :-\
Meni se zdi, da tisti ki ima željo bo šel po mladiča kamorkoli...
jaz bi šla tudi do anglije če je treba a kaj ko sem brez prevoznega sredstva :(

kalahit

• *
« Odgovori #244 : 05 Junij 2008, 22:39:25 »
Le pozdrav vsem .
                          Prosim za pomoč : Moja prijateljica je rezervirala mladička in je na žalost to leglo preminulo in sedaj je cela štala doma otroci ne spijo jočejo in tudi ona je prav žalostna ter me je prosila za pomoč jaz pa sedaj prosim vas ; Če mogoče veste za kakšno leglo oz. psičke za oddajo prosim vas posredujte mi podatke ker bi rad prijateljici res pomagal in psiček bo imel res lep dom in prijazne lastnike !! Hvala vam že v naprej !!                                   MASER

Zanima me koliko so stari otroci in komu se kupuje border, kaj bodo počeli z njim.

Smrček

• *
  • Little star :*
« Odgovori #245 : 05 Junij 2008, 22:42:32 »
Ja bolš počakat še kakšen let namest da se kup katergakol psa  (ne sam borderja):-\

ata

• *
« Odgovori #246 : 06 Junij 2008, 09:27:59 »
Ata kako tehniko mehčanja sporoči - da jaz še za enega psa prepričam ;).

Odvisno koga je potrebno "omehčat" in kakšen je vzrok nasprotovanja. Če so argumenti "proti" zelo močni, je včasih vprašanje, ali se splača trmasto vztrajat pri mehčanju, kajti na koncu lahko trpi samo žival...
Drugače, pa je po mojem mišlejnu, potreben korak po korak in čim manj prisile.
Nekateri pa prisegajo na "šok" terapijo (pač pripelješ žival - pa kaj bo bo..), ki pa je lahko zelo dvorezen meč in na koncu ni zmagovalca :-\

SKY

• *
    • CHUNAS LEGACY
« Odgovori #247 : 06 Junij 2008, 09:30:15 »
Odvisno koga je potrebno "omehčat" in kakšen je vzrok nasprotovanja. Če so argumenti "proti" zelo močni, je včasih vprašanje, ali se splača trmasto vztrajat pri mehčanju, kajti na koncu lahko trpi samo žival...
Drugače, pa je po mojem mišlejnu, potreben korak po korak in čim manj prisile.
Nekateri pa prisegajo na "šok" terapijo (pač pripelješ žival - pa kaj bo bo..), ki pa je lahko zelo dvorezen meč in na koncu ni zmagovalca :-\

Meni se je šok terapija že dvakrat obnesla.  ;)

Lp Zoran

ata

• *
« Odgovori #248 : 06 Junij 2008, 09:38:52 »
Meni se je šok terapija že dvakrat obnesla.  ;)

Lp Zoran

Ja čestitam

Poizkusi to pri "devici" po horoskopu :o :o >:( ampak na lastno odgovornost :) :)

Lp Božo

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #249 : 06 Junij 2008, 09:58:20 »
Jah meni se je prvič obnesla. Mogoče bi se tudi drugič.
Omehčati je treba možeka, ki se drugače kar pusti prepričati v zadeve. Pa niso toliko hudi argumenti proti. Bomo videli.

Imam kar kako leto dni časa, da stvar prepričam :).

Ja ata device po horoskopu so kriza  :-[, no jaz ima  tehtnico  :P.

artichoka

• *
« Odgovori #250 : 06 Junij 2008, 10:02:31 »
Ko bo "devica" zagledala puhasto kepo se bo stopila od njene/njegove ljubkosti! :P

martina.o

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #251 : 06 Junij 2008, 10:09:56 »
Jaz pa odsvetujem šok terapijo..
Eden od mojih mladičev je prišel v dom, kjer se vsi niso strinjali s še enim psom.. ( sem vprašala  pa so rekli, da so vsi za to ).. po vsem, kar je sledilo, sem po enem tednu vzela mladiča nazaj  :o
Vsa družina mora biti ZA

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #252 : 06 Junij 2008, 10:12:06 »
Albi ti znajo bit včasih še huj k device  ;) :D No jaz sem morala zelo dolgo prepričevat "levinjo" pa "dvojčka", no ko so na koncu ob preselitvi v hišo le dovolili, sem takoj pograbila priložnost, da slučajno "dvojčku" ne bi kaj v glavo padlo :D ;)

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #253 : 06 Junij 2008, 10:13:26 »
Ne jaz se tega, da bi mladička kar prinesla ne grem. Raje počakam še kako leto ali dve, da se bova oba strinjala. Dobrobit kepice mi je prva.

No čeprav prvič sva se oba strinjala, doma njegovim staršem nisva nič omenila. Ampak to je druga. Midva imava svoje življenje.

Smrček

• *
  • Little star :*
« Odgovori #254 : 06 Junij 2008, 10:14:25 »
Šok terapija neki najhujšga kar lohk nardiš  :( od očija ps (žvimo ločen ) je pršu v tak dom pol ga je pa oči vzel ker drugač bi šou na cesto  :( :([quote author=martina.o  nazaj  :o

ata

• *
« Odgovori #255 : 06 Junij 2008, 10:16:58 »
Ko bo "devica" zagledala puhasto kepo se bo stopila od njene/njegove ljubkosti! :P

Na tem intenzivno delam, samo teh malih puhekov ni dosti v naši bližini :(, s starejšimi pa je tako, tako...

Se pa absolutno strinjam z Martino. VSI v hiši morajo brezpogojno biti ZA..

alenkab

• *
  • Gingerbell Zio Frank - Deep
    • Elaeth
« Odgovori #256 : 06 Junij 2008, 10:34:23 »

Sploh za tiste do 10 let velja. Samo kaj, ko bi rad huskyja, ne pa borderja  :D.

tessa

• *
« Odgovori #257 : 06 Junij 2008, 15:52:16 »
no mi je mami rekla da prideta v poštev tudi Madžarska in Avstrija samo da je blizu(ne prav na drugem koncu države) ;D

maser

• *
« Odgovori #258 : 06 Junij 2008, 15:58:35 »
Pesko bo res pravi družinski član otroci so osnovna šola 8 in 1 razred in seveda bi se šli agiliti prav tako to ne bo njihov prvi kuža poprej je v hiši bilo kar nekaj lovskih rodovniških psov ker je dedi bil lovec sedaj se s tem ne ukvarja več tako da je vsa družina ZA . Res hvala ker se trudite in upam da najdemo kakšnega Kolija za njih !!
                                                                               LP     maser

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #259 : 07 Junij 2008, 15:03:05 »
Mislim, da trenutno v SLO ni predvidenih legl...
lp
Nikita bo parjena čez cca en mesec z enim avstrijskim psom.

tessa

• *
« Odgovori #260 : 07 Junij 2008, 15:13:21 »
Nikita bo parjena čez cca en mesec z enim avstrijskim psom.

kdo bo pa paru??

Kolibri

• *
  • Seta del Oro: pametna lepota
    • Seta del Oro
« Odgovori #261 : 07 Junij 2008, 16:07:20 »
maser,
v drugi polovici leta je predvidenih kar precej legel, različnih vzrediteljev, različnih linij. Osebno vem, da bo parjena vsaj ena psica, ki izhaja iz moje vzreje in da bo paril vsaj en samec iz moje vzreje.
Predlagam, da ljudje spremljajo portal kluba za britanske ovčarske pasme http://www.britanci.com/ (http://www.britanci.com/) in da začnejo kontaktirati in obiskovati lastnike samic.

kalahit

• *
« Odgovori #262 : 09 Junij 2008, 23:19:23 »
 :D ;D Torej kontaktirajte Kolibri in vas bo usmerila do vseh samičk in samčkov iz njene vzreje.   :D

Ja, lahko kontaktirate tudi lastnika Nikite (pa da vam pomagam, najdete ga na http://www.britanci.com/nasi_clani_border.htm (http://www.britanci.com/nasi_clani_border.htm)). Lahko pa tudi mene. :P Odvisno od tega kaj iščete in kateri samček ::), samička vam je všeč. Meni je čisto vseeno.

Mogoče pa boste zainteresirani, tudi za potomca Hitovega sinčka, ki bo tudi paril.

Skratka, če ste čakali do sedaj boste pa še malo, ne se zaletavat in poiščite psa, ki bo vam všeč, kar pomeni da pogledate sedaj oba starša in se odločite ali sta tista ta prava. In seveda morate vedeti kaj iščete. Toliko večja verjetnost je, da vam bo pes všeč, koliko vam bodo všeč starši tega kužka.

Je pa res, da glede samčkov v Sloveniji ni kaj dosti premišljevati.  ;)

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #263 : 10 Junij 2008, 11:23:01 »
O že sinko bo očka- temu se pa mudi  :o.
Jabolko ne pade daleč od drevesa  ;).
 Kaj ima pa Hitko  v planu ?

kalahit

• *
« Odgovori #264 : 10 Junij 2008, 13:25:24 »
Zaenkrat ni nič, če bo, ko bo, pa bom povedala tukaj. Nikomur pa se ne mudi, tudi meni se ni mudilo. Če pa je povpraševanje....

Je pa zanimivo, lani spomladi oz. takega časa je bilo veliko legel, zanimivo, da je sedaj povpraševanje očitno preseglo ponudbo pri nas.  Ampak možnosti je še vedno veliko. 8) In tudi iz sosednjih držav je že uvoženih kar nekaj dobrih (po moji oceni) psov. Tako, da je treba le malo okoli pogledati. Nekateri gredo tudi v Belgijo, bi šli tudi na Škotsko, tako, da ni katastrofa če trenutno nimamo legel, oz. mladičev na razpolago. Če pa nabava ni tako nujna se bo pa pač počakalo.

tejka_in_blyth

• *
  • Blyth Bei
    • Blyth Bei
« Odgovori #265 : 10 Junij 2008, 13:41:57 »
Hitov Blyth, moj Blyth je dobil zenitno ponudbo od nase vaditeljice agilityja (Maša) 8), ki pravi, da je Blyth najlepsi pes na Obali. 8) 8)
Ne vem pa, ce bo to Chloe ali katera druga psica.

Drugace je pa Blyth (Hitov mladicek) zelo zdrav in lep (HD A-A, komolci 0-0, prva razstava kot najmlajsi ZP, prva junior razstava ODLICNO), pridno se uci agilityja in vaditeljica pravi, da je zelo inteligenten, jutri zacneva s tecajem pasnje ze ki je bil najboljsi pes na zadnjem preizkusu pasnih zasnov, v soboto imava razstavo v Portorozu, v septembru bova najbrz poskusila se resevanje8) 8) 8)

Tako - malo reklame za Hita in Blytha  ;D

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
« Odgovori #266 : 10 Junij 2008, 13:44:59 »
Koliko je Blyth zdaj star? Eno leto, če se ne motim? Bo treba še malce počakat, da bo lahko paril.

najchy

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #267 : 10 Junij 2008, 14:20:50 »
Hitov Blyth, moj Blyth je dobil zenitno ponudbo od nase vaditeljice agilityja (Maša) 8), ki pravi, da je Blyth najlepsi pes na Obali. 8) 8)
Ne vem pa, ce bo to Chloe ali katera druga psica.

Chloe je sterilizirana. ;)

Drugače preverjeno da je Blyth res lep.
Pa še čoha se rad. ;D

kalahit

• *
« Odgovori #268 : 10 Junij 2008, 14:32:20 »
In ima najbolj zagnano lastnico od vseh iz tega legla. Me veseli, da bosta začela tudi s pašo.

Koliko je Blyth zdaj star? Eno leto, če se ne motim? Bo treba še malce počakat, da bo lahko paril.

Pa še vzrejnega mora narediti... pa upoštevati določila vzrejnega pravilnika.... Saj se nikamor ne mudi, vse to enkrat bo. Koliko pa poznam njegovo lastnico, pa to itak ni bil njen prvotni namen, kot tudi moj ne. To pač pride če maš takega psa.

Kar se tiče mladičkov vem, da sta v psarni iz katere je Hit na razpolago 2 samčka in 1 samička, poleženi so bili pa 15. aprila.

tejka_in_blyth

• *
  • Blyth Bei
    • Blyth Bei
« Odgovori #269 : 10 Junij 2008, 18:09:08 »

To sploh ni problem. Ko bo cas. Blyth ima samo 11 mesecev. On je en sreckovic, polezen 07.07.'07
A bova lahko vzrejni opravila v septembru? Menda bo SKBOP takrat se enkrat organiziral telesno ocenjevanje in vzrejni.

Blytha sem najprej vzela, ker sem vedla, da bom dobila zelo aktivnega psa in sem zelela z njim it na agility, potem pa sem malo bolje spoznala, kaj lahko se z njim pocnem, pa sem si rekla, da bom vse vsaj poskusila. Bomo ze vidli k cemu sva bolj nagnjena.
Doma smo ga vsi veseli in ga imamo radi in moja mama bi ga kar naprej razvajala. Shranjuje vse kosti in mu jih potem daje na skrivaj :D Pa ko mene ni doma, pomaga noni pospravit kokosi in na njivi.