Avtor Tema: Border Collie - Hit-ovi mladički  (Prebrano 116751 krat)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Wapi, Grin
Border Collie - Hit-ovi mladički
« Odgovori #330 : 03 Oktober 2008, 21:56:59 »
Na poligonu, oni so ravno koncevali malo solo, jaz sem sla mimo z Wapi, pa se je je malcek ustrasil in se vkopal v tla (sva sli samo mimo, niti ne proti njemu). Saj pravim, lahko da je imel slab dan. Mogoce ga bom zdej srecevala na agilitiju, ce se bodo odlocili.

Nisem ga cohala, sam se mi ni zdel debel. Tak puhast in malo razstelan, kot vsi tolko stari mladici :)

tejka_in_blyth

• *
  • Blyth Bei
    • Blyth Bei
« Odgovori #331 : 03 Oktober 2008, 22:18:34 »
Verjetno ne bos sla se enkrat, zato da dobis C (ali ponoven B)? In pa, spremljam border temo, in sem prebrala da zelis imeti A, ter da si z B nezadovoljna  :P

kalahit sorry za OT  :-[

Poleg tega, kar sem pisala na Border Collie temo, sem imela pogovor po mailu z go. Oklescen.
Spomladi bom sla se enkrat na pregled in bomo ugotovili kaj je.
To ali bo A, B ali C pa je baje vseeno. Mene moti obrazlozitev veliko bolj kot ocena. Bolj kot oceno A, zelim eno malo boljso utemeljitev kot "nama se zdi". Zelim vedeti, zakaj se jim tako zdi... Menda ja obstaja standarden izgled za samico ali za samca, ce se to lahko ocenjuje.
Jaz zelim vedeti, kaksen je.
Seveda - upam, da bo A. :)
Zame bo Blyth itak vedno za A.

doro

• *
« Odgovori #332 : 04 Oktober 2008, 12:52:44 »
Na poligonu, oni so ravno koncevali malo solo, jaz sem sla mimo z Wapi, pa se je je malcek ustrasil in se vkopal v tla (sva sli samo mimo, niti ne proti njemu). Saj pravim, lahko da je imel slab dan. Mogoce ga bom zdej srecevala na agilitiju, ce se bodo odlocili.

Nisem ga cohala, sam se mi ni zdel debel. Tak puhast in malo razstelan, kot vsi tolko stari mladici :)

On je tak medvedek  :-*  Pa še kot mladič je biu večji od Wapi  ;D
Dlake ima pa res fulllll.  8)
Drugače sem ga jaz zadnjič brez problema čohala, z mojo sta se pa kar hitro zapletla s štriki,ker se je hotel igrati... Nisem ga pa še nikoli ujela v mali šoli  :(

najchy

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #333 : 05 Oktober 2008, 19:01:39 »
On je tak medvedek  :-*  Pa še kot mladič je biu večji od Wapi  ;D
Dlake ima pa res fulllll.  8)
Drugače sem ga jaz zadnjič brez problema čohala, z mojo sta se pa kar hitro zapletla s štriki,ker se je hotel igrati... Nisem ga pa še nikoli ujela v mali šoli  :(

Res je pravi medvedek.
Pomoje je pa tisti krat meu sam slab dan ker se mi ne zdi nek strahopetec Naj ga je malo nalajau pa se tamali ni nič prestrašiu(res pa da Naj ni neki ogromen pes :P)

Tejka upam da boš z drugo oceno in obrazložitvijo ocene bol zadavolna.
Meni je osebno Blyth zelo lep in uredu border.

kalahit

• *
« Odgovori #334 : 05 Oktober 2008, 22:55:14 »
Pa da se vrnemo na bistvo te teme:

Dva mladička tretjega legla Axel in Anna Marie bosta jutri razstavljena na evropski, naslednji teden imajo pa kar štirje (Archie, April, Axel, Alvyn) preizkus pašnih zasnov. Kar pomeni, da se jih kar 5 v leglu ukvarja s pašo. Viki sicer pravi, da so zelo dobri v paši, pa bomo videli, kako se bodo izkazali naslednji teden.  :)  Dvema bo to kar služba saj živita na farmi kjer majo veliko ovc.
Arthur je prejšnji teden zaključil malo šolo, sedaj razmišljata o agilityju.

No Axel in Anna Marie sta dobila danes zelo perspektivno.   :o :)

kalahit

• *
« Odgovori #335 : 08 Oktober 2008, 11:09:41 »
Evo ga Arthurja:

tejka_in_blyth

• *
  • Blyth Bei
    • Blyth Bei
« Odgovori #336 : 08 Oktober 2008, 17:44:38 »
Evo ga Arthurja:

Koliko je zrasel! :o

kalahit

• *
« Odgovori #337 : 13 Oktober 2008, 08:15:11 »
Agility tek preteklo soboto z Madžarske:

http://gallery.site.hu/u/melodyli/agility/masok/Hit_agi_WMV_V9.wmv.html (http://gallery.site.hu/u/melodyli/agility/masok/Hit_agi_WMV_V9.wmv.html)

Sicer nisem videla nobenega od mladičev, se je pa Hit srečal s sestrico, polsestrico, polbratcem in mamo ter ostalo žlahto. :D

Aramis E

• *
  • Aramis, Bodri ... pa še nekaj čornobejloga
    • AramisOfMine
« Odgovori #338 : 13 Oktober 2008, 14:08:30 »

Sicer nisem videla nobenega od mladičev, se je pa Hit srečal s sestrico, polsestrico, polbratcem in mamo ter ostalo žlahto. :D

Dvema polbratcema  ;)

.lp
d

kalahit

• *
« Odgovori #339 : 13 Oktober 2008, 14:19:02 »
ka pa vem? ::) zato sem dodala "ostalo žlahto" :P

Aramis E

• *
  • Aramis, Bodri ... pa še nekaj čornobejloga
    • AramisOfMine
« Odgovori #340 : 13 Oktober 2008, 16:07:24 »
ka pa vem? ::) zato sem dodala "ostalo žlahto" :P

Aha  >:D
Torej,  če strnemo - "Hit se je z žlahto srečal"   :P :P :P :P :P

kalahit

• *
« Odgovori #341 : 14 Oktober 2008, 07:48:45 »
Aha  >:D
Torej,  če strnemo - "Hit se je z žlahto srečal"   :P :P :P :P :P

O tem sem govorila.  :D

Grog, Iris, Gésa, Emily, Flor, Molly, Hit

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
« Odgovori #342 : 14 Oktober 2008, 08:59:06 »
Mama Emily, sestrica Flor in bratec Hit so si najbolj podobni  :o. Škoda da ni še Buffy zraven  :(.

Emily = mama
Grog = polbratec od Hita (G leglo)
Gesa = polsestrica (G leglo)
Molly = polsestrica (E leglo)

Kam pa Iris paše?  :-[

kalahit

• *
« Odgovori #343 : 14 Oktober 2008, 09:49:47 »

Kam pa Iris paše?  :-[

Flower of Old Hill Allegory (hčerka od Lize) je mama in Wiskey je oče (Csovanyospataki Elixir).

Upam, da bo kdaj možnost dodati še tvojo Buffko.

tejka_in_blyth

• *
  • Blyth Bei
    • Blyth Bei
« Odgovori #344 : 31 Oktober 2008, 18:13:57 »
Jutri ima pa Blyth svojo prvo 4fun agility tekmo. Drzite pesti ;)

kalahit

• *
« Odgovori #345 : 31 Oktober 2008, 19:03:00 »
Bomo držali pesti, da se čim bolje odrežete.  :o

kalahit

• *
« Odgovori #346 : 01 November 2008, 21:37:40 »
Kako je šlo????

gulu

• *
  • BC Lum, RR Dali in (z)mešanka Nija
« Odgovori #347 : 01 November 2008, 21:50:13 »
Dobro jima je šlo, več bo pa Tejka povedala, ampak mislim, da je lahko kar zadovoljna!

tejka_in_blyth

• *
  • Blyth Bei
    • Blyth Bei
« Odgovori #348 : 02 November 2008, 01:48:15 »
 :D :D :D

Ja, no.
Diskana sva bila tako v agilityju kot v jumpingu. Ampak sem precej odnesla glede priprave na tek. Jumping je bil boljsi od agilityja. Bom pa ob priliki (mogoce ze jutri po pasnji) dala na YouTune posnetek. ;D

Masa je bila zelo zadovoljna z nama. Kar ne razumem, ker sva bila oba krat diskvalificirana.
Res je, da je bil zelo pozoren. Mogoce zato.

Saj - konec koncev sem tudi jaz kar zadovoljna. Ne z rezultatom, ampak zato, ker je bila stvar kar poucna. :)
Bos ti boljse vedela, zakaj je bila zadovoljna :)

Prilepim link kar sem. Cim prej.

tyna

• *
« Odgovori #349 : 02 November 2008, 14:24:39 »
Kako je šlo????

če je res prvič, zelo dobro, se mu pa vidi čigav je  :P, po moje bo nor na agility kot oče :o

LP Vladka

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #350 : 02 November 2008, 14:37:41 »
tejka_in_blyth, ne biti tako skromna ;). Šlo vama je prav dobro :) Vedno pa je lahko še bolje ali pa slabše ;) :P

kalahit

• *
« Odgovori #351 : 02 November 2008, 14:56:24 »
...

Masa je bila zelo zadovoljna z nama. Kar ne razumem, ker sva bila oba krat diskvalificirana.

.....

Disk ali uvrstitev pa res ni merilo ali je bil dober :D :D
Jaz sem včasih zelo zadovoljna z njim, ne glede na to, da je bil disk. :) :) Če odtečeva progo tekoče oz. če me posluša, je Hit zame že zmagovalec ne glede na rezultat. Je pa res, da je po tekoče odpeljani progi potem tudi na vrhu.  :P :P

Vladka, a je res po očetu? Meni se je zdelo, da je on bolj priden. 8)

Upam, da vaju bom tudi jaz imela priložnost videti kako laufata v živo, vendar je še čas, Blyth pa mora nabrati še nekaj mesecev. :)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #352 : 02 November 2008, 18:03:55 »
Tudi meni se zdi da je bolj priden od oceta :D drugace se je tudi meni zdelo dobro za prvic. Morata oba pac nabrat se kilometrine ;)

kalahit

• *
« Odgovori #353 : 03 November 2008, 15:00:21 »
:D :D :D

Ja, no.
Diskana sva bila tako v agilityju kot v jumpingu. Ampak sem precej odnesla glede priprave na tek. Jumping je bil boljsi od agilityja. Bom pa ob priliki (mogoce ze jutri po pasnji) dala na YouTune posnetek. ;D

Saj - konec koncev sem tudi jaz kar zadovoljna. Ne z rezultatom, ampak zato, ker je bila stvar kar poucna. :)
Bos ti boljse vedela, zakaj je bila zadovoljna :)

Prilepim link kar sem. Cim prej.

Še vedno čakamo link! :-\

tejka_in_blyth

• *
  • Blyth Bei
    • Blyth Bei
« Odgovori #354 : 05 November 2008, 07:50:58 »
Evo.
Med nalaganjem filmcka na YouTube sem zaspala ;D Tako, da prilepim zdaj se sem link.
http://www.youtube.com/watch?v=3oksNtgzTRs (http://www.youtube.com/watch?v=3oksNtgzTRs)

Ta je malo daljsi od tistega, ki sem ti ga poslala na ZS. :)

kalahit

• *
« Odgovori #355 : 05 November 2008, 09:22:51 »
Tudi meni se zdi da je bolj priden od oceta :D drugace se je tudi meni zdelo dobro za prvic. Morata oba pac nabrat se kilometrine ;)

Pa še res je.  :'(
Bea je pač prispevala kanček svoje pridnosti in umirjenosti in pameti. :D :D

Pogledala sem posnetke, pa sem navdušena nad njim.  ::) Imata lepo narejene cone, Blyth posluša, je vodljiv, ni preveč nor na ovire, se mi zdi da ima tisto pravo mero navdušenja.
Ja kilometrine jima res manjka, ampak ne glede na to, da je Tejki to prvi agility pes, predvidevam, da bosta hitreje "ujela ritem" kot midva s Hitom.

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
« Odgovori #356 : 06 November 2008, 13:19:45 »
Nekaj vprašanj, povezanih s tekmo/tekom:

- zakaj ga na štartu agility teka nisi dala bolj nazaj (glede na to, da je šel nekajkrat pod prvi hop)
- ali pri vodenju uporabljaš kakšne ukaze (ker mi je Blyth deloval nekoliko zmeden --- ni vedel kam)

Na posnetku so hopi slabo vidni. Je bilo tudi na tekmi tako?

Še en nasvet za konec: treba bo mal bolj laufat  :D. Pa mogoče so probaj manj sklanjat.

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #357 : 06 November 2008, 15:21:32 »

Še en nasvet za konec: treba bo mal bolj laufat  :D.

dopolniev nasveta- treba bo precej bolj laufat  :P
Še 80 letni gospod Janko s Pikotom teče kot raketa v primerjavi s tem posnetkom  ;)

Pes je pa v redu,ja  :).

najchy

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #358 : 06 November 2008, 18:34:21 »
Hmmm mogoče pa Tejka ni tako laufala kot bi sicer ker je blo use premočeno in blatno.

tejka_in_blyth

• *
  • Blyth Bei
    • Blyth Bei
« Odgovori #359 : 07 November 2008, 01:25:24 »
@petrca, deteljica
Na startu je bilo samo 1m, mogoce 1,5m prostora za oviro (pri agilityju, pri jumpingu je bilo veliko vec prostora 3m, mogoce vec), zato ga nisem moga dati bolj nazaj. Ker je bila bolj zadaj mreza/ograja. Ce bi lahko, bi ga dala bolj zadaj.
Pri vodenju nimava veliko ukazov - imena ovir pa levo in desno + prostor-cakaj. No, in pohvale. Oba sva bila precej napeta. Verjetno zato. Ko je taka guzva je Blyth vedno nervozen, jaz pa ko imam preizkusje. Saj bo vsakic malo boljse, dokler ne bo nekega dne povsem normalno.

Kako to mislis, da so hopi slabo vidni?

Vse nasvete ze dobim od nase vaditeljice. Hvala, ampak se bom drzala tega, kar slisim od nje. To o sklanjanju vem, da se vedno pocnem vcasih. Tudi to bo minilo. Glede hitrosti pa je taka kot je zaradi blata in razmocenega terena. Ce pogledas na zacetek filma, lahko vidis, da je se malo pred naso tekmo bil teren poln velikih luz.
Mogoce sem pocasneje tekla, ker sem raje ostala na nogah, ne kot nekateri drugi... :)

Ceprav je pa cisto mozno, da bom tudi drugace pocasi tekla. Ne vidim nekega posebnega razloga zakaj ne bi lahko tudi pocasneje premagovala ovire. Za prestop med kategorijami je itak potrebna brezhibna izvedba, ne najhitrejsa - kajne? Kolikor vem je agility disciplina v kateri naj bi se razvijala povezanost med psom in vodnikom in jaz to tako obravnavam. Seveda je bolj zabavno zaradi tekem, ampak niso bistvene.
Kar se mene in Blytha tice bova pac morala najt eno skupno hitrost. Jaz, zaradi dolocenih zdravstvenih tezav, ne morem dolocenih stvari naredit. Ni, da nocem. Bom morala bit bolj inventivna in najbrz najt en drugacen nacin.
Tako kot je na svoji strani napisala Trkmanova - ne obstajajo absolutni nacini ucenja, ne obstaja en sam nacin, ne verjet tistim, ki ti tako govorijo. Ni treba mojim idejam verjet, njene uspehe poznate vsi. :)