@petrca, deteljica
Na startu je bilo samo 1m, mogoce 1,5m prostora za oviro (pri agilityju, pri jumpingu je bilo veliko vec prostora 3m, mogoce vec), zato ga nisem moga dati bolj nazaj. Ker je bila bolj zadaj mreza/ograja. Ce bi lahko, bi ga dala bolj zadaj.
Pri vodenju nimava veliko ukazov - imena ovir pa levo in desno + prostor-cakaj. No, in pohvale. Oba sva bila precej napeta. Verjetno zato. Ko je taka guzva je Blyth vedno nervozen, jaz pa ko imam preizkusje. Saj bo vsakic malo boljse, dokler ne bo nekega dne povsem normalno.
Kako to mislis, da so hopi slabo vidni?
Vse nasvete ze dobim od nase vaditeljice. Hvala, ampak se bom drzala tega, kar slisim od nje. To o sklanjanju vem, da se vedno pocnem vcasih. Tudi to bo minilo. Glede hitrosti pa je taka kot je zaradi blata in razmocenega terena. Ce pogledas na zacetek filma, lahko vidis, da je se malo pred naso tekmo bil teren poln velikih luz.
Mogoce sem pocasneje tekla, ker sem raje ostala na nogah, ne kot nekateri drugi...

Ceprav je pa cisto mozno, da bom tudi drugace pocasi tekla. Ne vidim nekega posebnega razloga zakaj ne bi lahko tudi pocasneje premagovala ovire. Za prestop med kategorijami je itak potrebna brezhibna izvedba, ne najhitrejsa - kajne? Kolikor vem je agility disciplina v kateri naj bi se razvijala povezanost med psom in vodnikom in jaz to tako obravnavam. Seveda je bolj zabavno zaradi tekem, ampak niso bistvene.
Kar se mene in Blytha tice bova pac morala najt eno skupno hitrost. Jaz, zaradi dolocenih zdravstvenih tezav, ne morem dolocenih stvari naredit. Ni, da nocem. Bom morala bit bolj inventivna in najbrz najt en drugacen nacin.
Tako kot je na svoji strani napisala Trkmanova - ne obstajajo absolutni nacini ucenja, ne obstaja en sam nacin, ne verjet tistim, ki ti tako govorijo. Ni treba mojim idejam verjet, njene uspehe poznate vsi.