fay,
meni je ful všeč mama legla, mogoče zato, ker je malce podobna naši mrcini
. Ne spoznam se pa na kvaliteto njihovih psov in kakšne tekme in razstave so pri njih glede na Nemčijo ali naše. Bom pa malo povprašala, če dobim informacije vsaj o tem, če je kak njihov pes že pri nas, vendar dvomim da je. Psarn NKP-jev je v Evropi na stotine, zato ne verjamem da jih kdo pozna vse.
Za kakšen namen pa kupuješ ptičarja? Zgolj za domačega psa, ali želiš delat in vzrejat z njim?
Super za žimkota, sem ful vesela

Ptičarko kupujem pa zato, ker eno posovjenko že imamo in smo se čisto zaljubili v to pasmo. Poleg vsega sem pa vedno želela več kot enega psa na enkrat

.
Točno kakšne namene imamo z njo pravzaprav še ne vem. Razen tega, da skoraj zagotovo ne bo lovila, jo bomo pa šolali seveda v tej smeri.
Glede vzrejanja in razstavljanje je tako, da jo imam željo peljat na kakšno razstavo, malo spoznat kako to gre (ne le kot obiskovalec). Če bo vse tako kot mora bit, mogoče celo kakšno leglo kdaj.
Ni pa to moj cilj, in ne kupujem je zaradi tega. Tudi če nikoli ne bo razstavni pes, bo čisto ok

Nekaj se bo pa z njo gotovo počelo, če nič drugega kak agility za zabavo oz karkoli, kar bo tudi njej všeč. Predvsem pa bo družinski kuža.
Hvala za tvoj odgovor

Upam, da kdaj spoznam tudi tvojo lepotičko

lp, Nina
P.S. Zaenkrat se odločamo za Ife