Avtor Tema: Cane Corso Italiano [Italian Corso Dog]  (Prebrano 1532185 krat)

čara

• *
  • Spol: Ženski
  • Obožujem pse!
Cane Corso Italiano [Italian Corso Dog]
« Odgovori #4410 : 03 Junij 2011, 14:43:48 »
Jaz sem pa videla posrečeno prijateljsko kombinacijo. Corso in čivava. ;D
Me pa zanima, če je značajsko v corsotu, da so odprti do neznanih ljudi? V BS3 je en tak multisimpatikus, značajsko zelo odprt, me je videl prvič pa se kar pustil pobožat, oz. je sam prišel do mene, ko sem ogovorla lastnico.  :-*

TThor

• *
« Odgovori #4411 : 03 Junij 2011, 14:59:45 »
Ja z napisanim se tudi jaz strinjam. Potrebno je res projektno načrtovanje za nakup psa, pa ni važno za katero pasmo gre (seveda če gre za raodovniške zadeve, sicer pa tako ali tako nima pomena ker itak ne veš kaj dobiš). Moje pisanje, da je pes podoben lastniku ni bilo mišljeno na razvoj psa ampak na odražanje lastnika skozi psa. Če je lastnik histeričen se to zagotovo prenese tudi na psa, saj opažam, da pes velikokrat preslika trenutno počutje lastnika. Vzgoja in pravilna socializacija pa je potrebna neglede na tip velikost ali pa vrsto psa saj je to velik predpogoj za nekonfliktnega psa v okolju kjer živi. Seveda je veliko pogojeno s samo pasmo in njenimi karakteristikami tako, da temelji so psu položeni že v gnezdu.
Tudi mene zelo motijo oziroma težijo te bandog variante kjer dobesedno tekmujejo kako bi dobili neko čimbolj nevarno mešanico psa. Kdo se pa za take vzrejne poskuse odloča pa je itak vsem jasno. ''kao naš je pa križanec med tigrom , levom , neapeljskim mastifom in pitbulom, pa je taka zverina, da se ga vsi bojijo'' Bandogi so po mojem samo eno dodatno orodje za dvigovanje osebnega ega nekaterih zafrustrirancev oziroma bolje omejencev. Nažalost pa to prinaša pasmam, ki dejansko s takimi kombinacijami nimajo nič, samo slab pridih. Iz primera, ki ga omenja jurij jahko laik na hitro razbere, da je nesrečnega otroka pokončal CC ali pa pitbul. V bistvu pa ga je ''navaden'' mešanec črna pika pa sedaj leti na ti dve pasmi. Žal je tako. Očitno je to še ena modna muha, ki se počasi uveljavlja tudi pri nas.

Odprtost CC do tujcev pa je po mojem bolj odaz dobre socializacije. Nasploh pa za CC velja da so lahko v družbi lastnika precej družabni in crkljivi za druge mimoidoče ali prijatelje. Ko pa je CC sam na svojemozemlju pa se mu avtomatsko stikalo v glavi preklopi na menu zaščita in varovanje tako da je potrebno tudi povdariti da takrat normalen CC ni tako prijazen do neznancev. Ko sem sam iskal leglo je padla tudi debata na to kako se obnašajo do tujcev pa sem nekako dobil odgovor v smislu če sem kot lastnik zraven lahko vsak nemoteno vstopa ali izstopa če pa mene ni zraven pa se mojemu CC-ju ni zdravo približevat saj takrat je v čuvajski službi.

L.P.

Tomaž

Alex

• *
  • LarsLuciano
« Odgovori #4412 : 03 Junij 2011, 15:33:16 »
Se popolnoma stirinjava z vašimi "zadjnimi" posti oz. odgovori. Zelo lepo je napisal tudi Tthor. Drugače pa zadnji napad mešanca "cc in pitbul" na otroka v ameriki je katastrofalen primer predvsem zaradi obnašanja lastnika. Če sem prav izbrskal po tujih virih je lastnik svojega psa načrtno učil "trganja" oz. napadanja. Po dvorišču je imel obešene nekakšne "polnjene" lutke in žoge ter je psa na njih učil, da jih napada in trga.  Nad psom se je tudi fizično znašal z brcami v glavo in druge predele telesa.  Hvalil se je po soteski, da lahko s svojim psom "počisti" celo ulico. Tako, da je po navedbah soseda (mislim, da je bil star 56let) to dejansko bila "bomba", ki samo čaka da jo raznese. Nesreča je bila praktično neizogibna - žal pa je bil žrtev nič hudega hoteč oz. sluteč nedolžen otrok.

Kar pa se tiče mnanja tujcev do pasme cc ali nekaterih drugih pasem, pa mi je po eni strani vseeno kaj si mimoidoči mislijo, po drugi strani pa v meni bdi tiha želja, da bi bili ljudje splošno gledano bolj razgledani in poučeni o zadevah katere "sodijo", to ne velja le za pse, ampak skoraj za vse stvari, ki nas spremljajo v našem "norem/hitrem" življenju.

Lp,

Sreda

• *
« Odgovori #4413 : 12 Junij 2011, 20:34:25 »
Moj naročni kužek :)

suhec mali

Teqila

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #4414 : 12 Junij 2011, 21:12:07 »
Lepo pozdravljeni!!
Da se malo pohvalimo in pokažemo kakšno slikco! :P :P

CACIB BLED 11.06.2011, sodnik: Pero Bozhinovski (MK)
Prijavljeni so bili 4 CC-ji.
ORKA OCEAN BUBBLE SANGUE MAGNIFICA: EXELLENT1, JCAC, JBOB in tako postala Junior Champion of Slovenia!!!
HIGHLANDER SANGUE MAGNIFICA CAC, CACIB, BOB
Lucy & Hai v ringu za BOB

in v paru..

Lucy & Lana best friends :-*

In skupinska dva tekmovalca ter otrok in pes :P :P

CAC KOPRIVNICA 12.06.2011, sodnik: Miklos Levente (H)
Prijavljeni 4 CC-ji.
Orka Ocean Bubble Sangue Magnifica: Exellent 1, JCAC, JBOB and BOB in tako postala Junior Champion of Croatia!!
Moram priznat, da sem bila danes full vesela za Lucy, saj je bila najmlajsa med cc-ji in edina nekupirana pa še sodnik je bil res strog in natančen. V FCI 2 je prišla med ožji izbor 6 najlepših!

Skupaj s sodnikom

Utrujena po razstavi..

In skupaj z best frendico Blu :P

Lp od nas..

ps..mogoce kdo ve kateri CC-ji so bili prijavljeni danes na Bledu??

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #4415 : 12 Junij 2011, 21:15:08 »
Čestitke!! Razturate 8)

Jaz sem bila danes na Bledu sicer samo krajši čas ampak sem videla se mi zdi da Yorka in Ivana ;)

*sara*

• *
    • Golden handling
« Odgovori #4416 : 12 Junij 2011, 21:24:32 »
pa še Nell v prvakih. En pa v mladih pa je bil odsoten

miško

• *
« Odgovori #4417 : 12 Junij 2011, 21:53:49 »
Čestitke Lucy in Haju  ;D SUPER

tone

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #4418 : 14 Junij 2011, 09:39:49 »
No naj se še jaz predstavim,moje ime je Tone in že kar lep čas spremljam ta forum,no zdaj pa je končno prišlo do nove pridobitve naše male Bufere guardiana in je zelo navihana nagajivka.Tukaj je pa še link iz youtuba kjer so predstavljeni njeni,ata,mama,dedki,babice, http://www.youtube.com/watch?v=nETV9DCACoo .In še nekaj njenih slikc:

lp.tone

Teqila

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #4419 : 14 Junij 2011, 09:50:10 »
Hvala za čestitke!!
Tone čestitke za malo Bufero, sem slišala, da si kar lep čas čakal na leglo of od Magi-je..mala je full lušna. :-*
Mi smo pa danes vpihnili prvo svečko, naš mali "rambo" praznuje 1 leto!! :P :P

Takšna je bila ko smo jo pripeljali domov..

Danes pa izgleda nekako takole..prava važička :P :P :P
JCHSlo, JCHCr Orka Ocean Bubble Sangue Magnifica

Lp

miško

• *
« Odgovori #4420 : 14 Junij 2011, 09:53:50 »
Tone, pozdravljen. Lepo pupo si nabavil :) Mi je všeč. Veliko užitkov  ;D
Pismo ko gledam te male papije me prime da bi še kar enega imela :o :D

tone

• *
« Odgovori #4421 : 14 Junij 2011, 10:13:27 »
Miško in Teqila hvala za čestitke ;D,ja je pa kar trajal od 19.5.2010 ko sem zagledal Magi sem zaključu z iskanjem čeprav je bila takrat stara malo manj kot leto sem si zaželu novo pridobitev iz njeneg legla :) :) :) :)

lp.tone

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #4422 : 14 Junij 2011, 10:30:39 »
Tone, čestitke za nov pridobitev!

Lučka :-* Vse najboljše!! Naj ti danes strežejo in te razvajajo še bolj kot ponavadi :P

bonie

• *
« Odgovori #4423 : 14 Junij 2011, 14:30:09 »
Tone, čestitke! Mala je pravi cuker :-* :-* :-* Včasih se splača počakat...

Lucy, pa čestitke za prvo svečko :) Kak hitro gre čas, kaj!

1x2xx3xxx

• Gost
« Odgovori #4424 : 20 Junij 2011, 23:01:34 »
Tone, čestitke še tu!! :) :)
Se slišimo,
lp Urška

tone

• *
« Odgovori #4425 : 21 Junij 2011, 05:21:16 »
Hvala vsem za čestitke  ;D,tukaj pa še nove fotke:

martina.o

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #4426 : 21 Junij 2011, 09:01:05 »
Po naključju sem tole pogledala - sicer ne gledam
ampak je ta pes kupiran, ušesa in rep ? Iz katere države pa je? :'(

ren

• *
« Odgovori #4427 : 21 Junij 2011, 09:07:48 »
Hrvaška?

TThor

• *
« Odgovori #4428 : 21 Junij 2011, 09:24:56 »
Tone pozdrav še z moje strani in pa seveda čestitke za novo pridobitev.
Kdor čaka dočaka pravijo in vesel sem da si dobil točno tisto kar si iskal. Sedaj pa zavihat rokave in se čimveč ukvarjat z vzgojo in pa seveda dobro prehrano da bo lepotica zrasla v pravo ponosno CC-jevko. Krasna je ta mala ''guardiianka''.

L.P.

Tomaž

miško

• *
« Odgovori #4429 : 21 Junij 2011, 09:47:37 »
Tone, krasna je :-*  Thor ti pa že tudi dolgo nisi tvoje pokazal :)
Tole je pa nastalo eno jutro ko sem prišla tiho v dnevno sobo :o Tako je spal da sploh slišal ni da sem ga slikala :D

Pri njemu ne moreš vrjet kake poze si najde ::)

lp

tone

• *
« Odgovori #4430 : 22 Junij 2011, 16:58:28 »
Bufera aka Bufi je iz hrvaške.

jurij

• *
« Odgovori #4431 : 23 Junij 2011, 09:01:58 »
Tone še iz moje strani čestitke za malo lepotičko!

Iz kje pa ste, če ni skrivnost?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #4432 : 23 Junij 2011, 14:30:46 »
I love you mommy  :-* :-*

Alex

• *
  • LarsLuciano
« Odgovori #4433 : 23 Junij 2011, 17:55:57 »
Tale je pa super  ;D

bonie

• *
« Odgovori #4434 : 25 Junij 2011, 22:15:39 »
Zelo lepa. Res  :P

bonie

• *
« Odgovori #4435 : 25 Junij 2011, 22:22:25 »
Pa še ena ideja, kako uničiti psa, da da nato vsaj kakšne pol urce mir ;)

bonie

• *
« Odgovori #4436 : 25 Junij 2011, 22:23:48 »
Prehitro pritisnila gumb...

bonie

• *
« Odgovori #4437 : 25 Junij 2011, 22:25:58 »

bonie

• *
« Odgovori #4438 : 25 Junij 2011, 22:31:10 »
Po takšni telovadbi je lahko kakšne pol ure celo tako:

Potem pa spet tako:

Lp, d.

TThor

• *
« Odgovori #4439 : 28 Junij 2011, 11:16:40 »
Pozdrav.

Vidim da tehnika z mehurčki ni tako nepoznana kot sem pričakoval :P. Pri nas smo to ''metodo'' odkrili naključno, med igranjem z našo malo hčerkico, tako ,da sedaj z mehurčki navdušujemo kar obe.
No danes zaključujemo z malo šolo z znanjem, ki smo ga nekako osvojili sem pa tudi zadovoljen seveda v mejah za osnovno znanje. Tudi Telma je lepo uživala in se odlično razumela z vsemi štirinožci pa seveda lastniki in inštruktorji če jo je le gdo imel voljo crklati pa sploh.
V nedeljo smo imeli doma prvo ekskurzijo v mestnem vrvežu, glede na to, da izhajam iz bolj vaškega okolja sem ob družinskem sprehodu po mestu in vrvežu pričakoval slabši odziv ''male'' Telme, opaziti, pa je bilo le malce več pozornosti in zanimanja za nove zvoke in dogajanje, a vse odlično pod nadzorom. Kot ''svežega'' lastnika CC-ja vsaka taka makenkost v pozitivni smeri razveseli. Še najbolj od vsega sem vesel, da se je Telma navadila na vožnjo v prtljažniku in v zadnjih dneh že sama pridno skoči noter. Prej sem jo namreč moral dobesedno dvigniti in vreči v vrtljažnik glede na to, da kilogrami kar hitro naraščajo je to prava odrešitev. Sedaj ko smo jih presegli 24 že ni bilo tako zelo enostavno vse skupaj pospravit v prtljažnik.
Ja se opravičujem ker sem za slike res bol lesen in nekako ne najdem časa in volje, da bi kaj noveg naložil a se bom v kratkem potrudil da se malce pokažemo.

L.P.

Tomaž