Ptičja gripa

ninci · 51547

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #120 : 16 Februar 2006, 16:19:15
Evo nekaj za prebrat...

Mene je tudi malo strah ;) imamo 5 kokosi, psa, ki se prosto giblje po dvoriscu in macka, ki je cez dan zunaj in ponoci spi z mano v postelji (no, nic vec :-X). In v Kopru je se Skocjanski zatok, znano prezimovalisce ptic selivk.

Jej! :-\

battito animale

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #121 : 16 Februar 2006, 16:20:17
Se ena...

battito animale

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #122 : 16 Februar 2006, 17:16:09
eno poginulo štorkljo so našli v škovljici....v moji bližini  :-\

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

S1b

• *
Odgovori #123 : 16 Februar 2006, 17:18:05
bah moji mami dela blizu škofljice...pa baje so našli mrtvo čapljo tudi v višnji gori ki je manj k 10 km stran od mene! Pa drugače je tukaj ena oboznica kjer skoraj nihče ne hodi in zraven je tudi potok kjer je zdaj ogromno rac,čapelj in drugih ptic pa me ne skrbi preveč...Drugače pa upam, da bodo vsaj cene perutnin padle dol ...

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #124 : 16 Februar 2006, 17:36:18
Glede priprave mesa še tole opozorilo. Če vi pripravljate meso in med tem roke umazane od mesa pristanejo kje v bližini kakšne sluznice, lahko prav tako pokasirate virus. Meso je že obdelano vaše roke, pa niso ;)

drugače pa... brez panike bomo videli kaj nam bo prinesel nov dan.

Lp nina

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #126 : 16 Februar 2006, 19:33:11
Ne me strašit >:( :-[ :-\... :'(

Ko prebiram ta vaše linke me bo enkrat KAP ! :'(

lp obupam Jure

Rinchy

• Moderator
Odgovori #127 : 16 Februar 2006, 19:37:28
ah,daj no jure.če piše da je možnost okužbe minimalna in da se s tem,ko ješ meso od kokoši in ostale perjadi ne moraš dobit ptičje gripe,ker je pečeno,prekuhano...karkoli.
Mene zaenkrat ne grabi nobena panika tako kot je že bilo napisano da previdnost ni odveč. Pri nas okoli imamo kar nekaj rac(ker mimo teče reka) ampak še vse veselo plavajo po reki ;) seveda pa jim niti ne hodimo blizu prav tako ne Rina.

Lp

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

Zala

• *
  • moj moj:)
Odgovori #128 : 16 Februar 2006, 19:58:21
ma ja tale ptičja gripa jo je men kar fejst zagodla... dokler bo tole s temi ptiči ne smem imet novega psa... to ne moreš verjet ...   >:( >:( >:( >:( :( :( :( :-\ :-\ :-\

Zala & Ares

Rinchy

• Moderator
Odgovori #129 : 16 Februar 2006, 20:02:01
Današnja tema Trenj na pop tv je ptičja gripa.tako da tistega ki zanima,se že odvija ;D ;)

LP

www.varstvopsov.si

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #130 : 16 Februar 2006, 20:15:06
Js tam pa tam malo pokukcam na TV ::)...

lp Jure

S1b

• *
Odgovori #131 : 16 Februar 2006, 23:38:06
ma ja tale ptičja gripa jo je men kar fejst zagodla... dokler bo tole s temi ptiči ne smem imet novega psa... to ne moreš verjet ...   >:( >:( >:( >:( :( :( :( :-\ :-\ :-\

zakaj pa ne  ???

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?

meta

• Pesjanar
Odgovori #132 : 17 Februar 2006, 17:05:40
Ali slučajno kdo ve kako bo sedaj za vzrejne preglede pri pasmah, kjer mora pes mrtvo perjad prinašat?

Lp, Meta & Atra

Flatcoated Retriever - once you are owned by one, you understand

http://www.freewebs.com/atra-flat-coated-retriever

trigi

• Administrator
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #133 : 17 Februar 2006, 17:23:51
meta.... zanimivo vprašanje :D

Vendar kolikor je meni znano v praksi pes na vzrejnem pregledu ne prinaša prave perjadi, temveč igračo.

Lp, Črt

meta

• Pesjanar
Odgovori #134 : 17 Februar 2006, 17:29:02
Ja meni je vzrediteljica nekaj o temu govorila in je bila zagotovo MRTVA PERJAD. Samo lahko pa de je bilo za lovsko tekmo. Zdaj se pa ne spomnim točno kaj je bilo  ???

Samo vseeno...ali se bo zdaj te tekme kar ukinilo?

Lp, Meta & Atra

Flatcoated Retriever - once you are owned by one, you understand

http://www.freewebs.com/atra-flat-coated-retriever

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #135 : 17 Februar 2006, 17:35:18
Odvisno od pasme. Kakšnega gojenega fazana bi mogoče še lahko...(fazane imajo še raje za nosit kot race). Si bojo že jagri kaj zmislili. Pri nekaterih pasmah bi mogoče lahko vzeli zajca. Za vzrejno bi v skrajnem primeru mogoče lahko vzeli kar igračke, tekem pa nekaj časa ne bo, saj je tudi lov na perjad prepovedan.

Zala

• *
  • moj moj:)
Odgovori #136 : 17 Februar 2006, 17:47:59
Sib zato, ker če bi slučajn pes v gobcu prinesel bolno ptico in da se pol ne bi še mi okužli...ma kr neki no... kt, da more bit nooo >:( >:( :'(

Zala & Ares

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #137 : 17 Februar 2006, 19:38:10
Včeraj je Slovenijo preplavila novica o tem, da leži v mariborski bolnišnici gasilec, ki je bil v stiku z okuženimi pticami, vendar so danes potrdili, da je le prehlajen, čeprav je še včeraj kazal znake (sicer človeške) gripe. Imam občutek, da nam država marsikaj prikriva, kdo ve, kaj se dogaja v resnici ...  :-\

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard

Rinchy

• Moderator
Odgovori #138 : 17 Februar 2006, 19:40:21
Eh,jaz pa mislim,da če nebi bilo novinarjev bi bilo 100× boljše.Itak da bo vse zagrabla panika,če piše na vsakem časopisu na vsaki strani ptičja gripa gor/dol...lahko bi napisali samo da je potrebna previdnost in kako se zavarujemo,pa mogoče še to kje je odkrito..ne pa da povejo vse....kot naprimer za tega človeka.Naj se najprej prepričajo potem pa govorijo okrog... :-\

LP

www.varstvopsov.si

*yure*

• VaLy & YuRe
  • *
Odgovori #139 : 17 Februar 2006, 19:58:03
Jah,kaj pa veš :-\ :-[...

Jst se definitivno strinjam s Sammy :)..."le kaj nam država ŠE prekriva" ??? :-[ :-\...
Da ne bo na koncu prišlo v javnost " V ___,Sloveniji umrl ___(državljan)...ZA PTIČJO GRIPO :-X :-X :-X.

lp Jure

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
Odgovori #140 : 17 Februar 2006, 20:01:20
Problem večina novinarstva je prenapihovanje novic. Vedno se dela senzacije, ker to dviga prodajo. In ker je to svetovni fenomen (napihovanje namreč) morajo biti ljudje tisti, ki selekcionirajo pri prebiranju novic (ali pri poslušanju). Moramo se namreč zavedati, da nas mediji vedno vodijo po svoje - ni težko manipulirati z ljudmi.  ;) Sicer pa ljudje radi paničarijo - ne glede na medije.  ::) Ok, off-topic.

Kar pa se ptičje gripe tiče - popolnoma očitno je, da gre tukaj za nekakšno nesposobnost odgovornih in tudi prikrivanje. Izgovor, da gre za dobrobit ljudstva ne zdrži, kajti tukaj gre za riziko pandemije. Ne mislim pa da gre za neko hudo prikrivanje (ala smrti obolelih ljudi) - ampak veliko manjše, pa vseeno zelo relevantno.

Sicer pa - kdor zna racionalno razmišljati bo videl, da zaenkrat še ni potrebe po paničarjenju, je pa dobro, da postanemo previdni pri nekaterih stvareh (kam naš pes vtakne smrček, da si umivamo roke, da se ne dotikamo mrtvih ptic...etc. - v bistvu vse kar bi bilo dobro tako ali tako početi.  ;) ).

katya

• *
Odgovori #141 : 17 Februar 2006, 22:41:06
Dragi moji vsake toliko tisoč let se zemlja pač sama spuče- hmmm mogoče se bo tudi sedaj  :P  :P  :P le kdo od nas bo preživel  ;D Mogoče sem jaz med prvimi,ker sem pač veliko v mariboru in tak je itak taka nevarnost, da bom najbrž že naslednji teden na pol mrtva  :D   :D   :D A se bo še kdo družu z mano  ???

p.s. hi hi hi hi  :P  :P  ;D  ;D

:)Tvoj ljubljenček je odsev tvoje osebnosti!!!

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #142 : 17 Februar 2006, 22:47:09
joj ta ptičja gripa.....mene prov nič ne gane...včeri sva z očijem gledalo trenje in mislim prov prijetno je bilo vse kar sem uspela v eni uri in pol narediti je to da sem se režala ko nevem kaj...ko bi se hudiča ljudje že enkrat odločili kaj hočjo. so bili zelo zanimivi prispevki, kako to vse ubijejo ali kar koli delajo. res da je to tv ampak.....

dons je naš šofer ves paničen govoru očiju , da ne bo več vozil na madžarsko, ker more jit čez maribor da bo fasu ptičjo gripo in pol bo juhuhu cela panika v glavnem.......

naša soseda dela v lekarni in je povedala da čez dan prodajo samo še maske da so res samo še izjeme, ki pridejo pa kaka zdravila ki jih nujno rabijo ampak še tisti vzame masko....

katya...originalen post ;D

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #143 : 17 Februar 2006, 23:54:10
Irena, Katja, nevem zakaj se strinjam z vama  ::) ::)

Kot je blo že zgoraj napisano je skoraj več verjetnosti da te zbije avto ali padeš po stopnicah, nekateri pa delajo paniko. Dobr no lih k mrtvemu ptiču al pa na splošno ptiču ne bom rinla, tut psa bom mal stran držala. Ampak da bi pa paniko na način vsi bomo pomrli zganjala  ???

Zdele sem bla na izmenjavi v nemčiji...me zanima če bo v maju dovoljeno da oni pridejo sem glede na vse varnosten ukrepe in oh in špljoh  ::)  >:(  >:(  >:(

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #144 : 18 Februar 2006, 00:42:34
Tudi jaz mislim da malce pretiravajo s tole gripjo ptičo. ;D

Dokler virus ne mutira tako, da se prenaša iz človečka na človečka, ni krize.

lp,  rina

Los je car!

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #145 : 18 Februar 2006, 08:04:24
mi smo v takem stanju kot Lilit  :( :( :(  :o :o :o

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #146 : 18 Februar 2006, 13:33:16
No tisti gasilec je bil samo prehlajen, ker je padel v Dravo, ko je mrtve labode ven vlekel. Najbolj luštno pri tem pa je, da se piše Drozg. Prikrivajo zaenkrat bolj malo (saj bi, pa ne morejo, bravo Bruselj). To, da gasilec nima gripe so novinarji izvedeli debelo uro prej kot gasilec sam.

zakaj pa Nemci ne bi smeli sem? saj so tudi oni že prejeli svojo labodjo pošiljko, tako da smo na istem.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #147 : 18 Februar 2006, 14:02:25
Mišljeno je bilo v šali. Ker me res zanima kakšne ukrepe bo pustila vsa panika in dvigovanje prahu  ::)

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #148 : 18 Februar 2006, 14:09:51
Zaenkrat se mi zdi, da sploh ne pretiravajo, kar se tiče ukrepov. Novinarji pa itak so samo veseli, da imajo o čem pisati. Bereš in verjameš toliko in tisto, kar ti odgovarja.

Tosy

• Pesjanar
Odgovori #149 : 18 Februar 2006, 14:18:17
Jaz sem včeraj poslušala 24ur in so dali sliko, da naj bi bil H5N1 že v Hrvaški, SLO, Avstriji, Cipru, Grčiji, .... Ptičja gripa, ki še ni mutirala pa v Franciji in ?... ??? No, v glavnem je najbolj neumno s paniko reagirat...Mi smo imeli prav te razlage pri naravoslovju, ko sem vprašala, kako bi se lahko na mojo psičko prenesla gripa, recimo, če bi pojedla poginulo žival, iztrebek ipd. in dobila odgovor, da mora ta ptičji virus sprva mutirati v obliko virusa, ki bi se lahko prenesla na psa, šele potem bi se lahko okužila... :-X

"Modern life is so thin and shallow and fake. I look forward to when developers go bankrupt, Japan gets poorer and wild grasses take over."