Aktualno > Pes in okolica
Pes na avtobusu
mary:
V sosednji temi (pes in vlak) sem prebrala sporočilo od Lanabele, da gre včasih s psom na avtobus. In sem se odločila odpreti novo temo, da ne bom smetila tiste.
--- Citat: Lanabela na 28 September 2007, 14:54:06 ---Ho, ho vsake toliko časa grem s psom na vlak (ali celo na avtobus, kar je bolj zoprno). Ponavadi ima vedno kdo kakšno pripombo, ampak čez nekaj časa se v celem vlaku ne pogovarjajo več o drugem kot o psih, pa okrog psa se še bolj nagužvajo kot je to običajno. Ima pa pes vedno ves čas nagobčnik gor. Zato, ker je to za psa dobra vaja, pa še vsem povrsti se grozno smili. No ja, enkrat davno sem eni na avtobusu dala nagobčnik dol, potem ko jo je kondukter dvakrat zanalašč pohodil. Sem mu rekla naj jo pa zdaj pohodi če se upa. Si ni upal, seveda.
Drugače je pa dobro, da psa že prej malo pripraviš - če najdeš kakšne take kovinske bolj strme stopnice je fino, tudi to, da se zna pes peljati na tekočih stopnicah pomaga. Zoprno je, če ti taka velika mrcina zapaničari ko se ti najbolj mudi.
--- Konec Navedka ---
Sedaj pa me zanima, če gredo psi lahko na avtobus oz. na katere avtobuse gredo lahko? Zadnjič sem poslala mail z vprašanjem o prevozu psov z avtobusom na avtobusno postajo, pa sem dobila odgovor, da se lahko peljejo le službeni psi z nagobčnikom in potrdilom o cepljenju. Torej, kako je sedaj s tem?
Hvala in LP
rapgirl:
Če imaš opravljen B-BH izpit lahko greš na katerikoli avtobus s psom in se imaš pravico peljati z njim, pes pa naj bi imel nagobčnik.
Azu:
Pri prevozu psa z LPP sem jaz samo 1x naletela na to, da me voznik ni hotel spustiti gor s psom. Drugače pa jaz seveda pokažem knjižico, pes ima pa gor ves čas nagobčnik. Psici sta bili pa stari 3 mesece in 7 mesecev.
5rca:
A BBH je obvezen al kaj?
rapgirl:
Ja z B-Bh greš lahko gor in te voznik ne sme zavrnit.
Navigacija
[0] Kazalo Sporočil
[#] Naslednja stran
Pojdi na polno verzijo