Potem je pa najbrž kar težko govorit o tem. Se je pa najbrž že več kdo znašel na tvojem mestu, tudi forumaši. Vem, da je ena mogla enega od psov oddati, ker se nikakor ni mogel vklopit v povečano družino, pa en vzreditelj si je najprej dva psa obdržal, pa je ugotovil da šolanje dveh perspektivnih psov na isti čas ne gre, pa je eden šel k drugim, prav tako dobrim lastnikom, ki delajo naprej.
Je pa bistveno, da če je napaka na tvoji strani, da si jo priznaš in spustiš naprej. Na srečo pri meni še ni bilo treba oddajat kake živali, pa sem enkrat močno razmišljala o tem, ampak potem se je nekako poklapalo, k sreči.
Kmalu bo leglo praznovalo 12 mesecev, ne?
Bo kak piknik?
Dejansko je težko govoriti in celo razmišljat o tem, ker ni bilo fore v tem, da bi bilo karkoli narobe z Brie. Nasprotno, mala je ob meni funkcionirala več kot odlično. Tudi delala in napredovala je neverjetno hitro in je res bila izredno dober delovni pes. Vsi trije smo skupaj delovali zelo ubrano in še vedno sem prepričan, da bi jo ob meni čakala lepa prihodnost.
In če moraš takšnega psa, v katerega si zaljubljen in ki je zaljubljen vate oddati zaradi kakršnihkoli razlogov, je totalna beda!
Sploh, če je nekaj mesecev kasneje situacija skoraj rešena. Vendar žal, v tistem trenutku ni bilo druge rešitve.
Življenje je včasih dejansko bedno.

Seveda pa Bri sedaj popolnoma nič ne manjka. Ima družbo večih psov, z njo veliko delajo tako poslušnost, kot pasejo, za kar je bila zelo nadarjena,....
Tako da hudo ji ni,......nisva pa skupaj.
Na tamalo sem bil tako navezan, da kot sem povedal tudi Alki, v tisti situaciji, če bi bil kot drugi pes, katerikoli drug kot Lok, bi ona ostala. Ker pa je Lok bil in ostaja moja daleč največja pasja ljubezen in je pes, ki se ti zgodi enkrat v življenju, ter v mojem svetu zaseda mesto takoj za najnajnaj ožjimi člani družine, je "kocka" žal morala pasti nanjo.
Sem pa prepričan, da ji je lepo in da bom o njej še slišal.

Drugače pa ja, pojutrišnjim bodo stari že eno leto in mislim, da bodo obiskovalci razstave v Portorožu, prvič v Sloveniji videli kar 5 kelpijev na kupu.

Lp Z.
Lp Z.