Avtor Tema: Frisbee  (Prebrano 386857 krat)

petrca

• Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #510 : 04 Januar 2008, 20:50:01 »
Nekaj informacij glede agility-ja v Abony-ju:

Prijavnica je v Madžarskem jeziku na http://rasztis1.fw.hu/kk08/kk08.htm (http://rasztis1.fw.hu/kk08/kk08.htm) klik na drugo povezavo - Nevezési lap. Ker dvomim, da znate madžarsko, je tukaj prevod: Név je vaše ime (ime vodnika), Kutya neve je ime psa (klicno ali rodovniško), Mérete je kategorija v kateri tekmujete (izbirate med mini, midi in maxi), Kutyaiskola je klub za ketrega tekmujete, Csapat je ekipa (če bi se prijavili v ekipi --- lahko se sporoči naknadno), zadnja opcija je pa za otroke (Junior.....). Potem izberete samo še desno bunkico (A fenti nyilatkozattal egyetértek) in vse skupaj potrdite z Küld.
Prijave je možno vidt s klikom na Eddigi nevezések.

Kar se tiče prijav: 3.000 Ft je treba plačati do 23.1. na
Magyar Agility Szövetség
OTP Monori fiók,
11742056-20001869

Glede na to, da delam na banki, so mi podatki o nakazilu malo sumljivi. Manjka namreč informacija o SWIFT kodi in IBAN-u, ki sta glavni za nakazilo v tujino. Če ju ni, plačaš visoko provizijo.

Kontaktna oseba za vse skupaj je
Szabó István,
1139 Bp., Petneházy utca 31 IX/39.
e-mail: [email protected]

Evo...toliko mi je uspelo sedaj skombinirat s pomočjo Bianke.

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #511 : 04 Januar 2008, 21:15:17 »
petrca hvala za te podatke :-*
Boš ti plačala? al počakamo da še te šifri pošlejo? ::) :-\

Kaki so pa pogoji za ekipe? kej veš?

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #512 : 04 Januar 2008, 21:30:03 »
Bianki sem povedala kateri podatki manjkajo in je poslala meil. Jaz bom probala v službi kaj zbrskat, če se bo dalo. SWIFT kodo sigurno lahko dobim, potem bom šla vprašat, če bo zadostovalo za nakazilo.
Glede ekip pa tud še nič ne vem. Je bilo v meilu tudi zastavljeno vprašanje  ;).

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #513 : 04 Januar 2008, 21:30:29 »
Torej so kategorije Open in ne 1, 2, 3? A se 16-letna oseba steje kot Junior?

Jaz ne bi rada placala vnaprej preko banke--a res ne moremo kar tam na mestu, v gotovini? Najbrz imas vse sorte stroskov, ce gre preko banke. Ne vem, no.

*sara*, jaz sem tudi amaterka.  ;) Ti se bos hitro naucila. Vazno, da imas veselje. In psica tudi.

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #514 : 04 Januar 2008, 21:32:57 »
Ja jst bi tudi najraje tam na mestu plačala z gotovino...
Če pa ne bo šlo drugače bomo pa pač nakazal...

No sej važno da zdej vsaj nekaj vemo o agilityu :D

Jst že komi čakam da gremo.

Jutri imamo trening frizbija, bomo skupi sestavli in se malo posneli... upam da bo vredu ;D

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #515 : 04 Januar 2008, 21:33:44 »
Torej so kategorije Open in ne 1, 2, 3? A se 16-letna oseba steje kot Junior?

Jaz ne bi rada placala vnaprej preko banke--a res ne moremo kar tam na mestu, v gotovini? Najbrz imas vse sorte stroskov, ce gre preko banke. Ne vem, no.

Za Junior bom vprašala.

Glede plačila je pa na banki strošek 1,7 EUR, če so vsi podatki. Zato bi rada dobila vsaj SWIFT kodo.
Menda piše (kdor razume madžarsko  :P), da morajo tujci plačati vnaprej  :-[. Bom tudi sama poslala e-mail, če mi bodo kaj odgovorili.

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #516 : 04 Januar 2008, 21:37:40 »
petrca, ti si se samo prijavila? nisi še plačala? (sm videla da si že vpisana pod prijave)  :)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #517 : 04 Januar 2008, 22:09:09 »
Jaz sem tudi vpisana--2x  :-[ , ker ko sem kliknila ni bilo nic videti. Zato sem se enkrat kliknila, potem gledala na startni listi, in sem bila 2x gor.

mayča

• *
  • Brigitka in Nelči-Belči
    • Aromaja
Frizbi
« Odgovori #518 : 05 Januar 2008, 01:06:24 »
Jean...mislm da si že trikrat!  :D

tako tudi midve z Bri sva se prijavili za agility, zdj moram pa še za frizbi...
Zanima pa me, koliko je tistih 3000 madzarskih denarcev naših evrov?

tudi jaz sem danes si že zamislila uvod v najin freestyle z bri, v nedeljo me bo nekdo posnel, tako da...pol bom pa še muziko mogla si nekak izbrat...no...Jean..nekak do srede tedna bi ti enkrat poslala filmčk  ::) prej meni ne bo uspelo priti k tebi na trening zaradi izpitov in kolokvijev...tako da, se bom zdaj s tem zadovoljila, in počakala na 26.1.  ;)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #519 : 05 Januar 2008, 09:23:06 »
Ja, 3x.  :-[ Sem se zmenila z organizaterji, da placam trojno startnino in tako imam tri moznosti odlaufat parkur--ce bom 2x disk, imam se vedno moznost  :D.

3000 HUF = ca. 12 evrov

Gresta 5rca in Veni? Je nenavadno tiho tukaj.

Da stejem glave:
Jean in Lyra
Monika (maybe) in Oli
Petra in Buffy
Maja in Bri
Manca in Bode
Ursa in Ula
Eva in Sky

Se kdo? Kaj pa Wi? Ali je se premlada?

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #520 : 05 Januar 2008, 09:38:29 »
Za agility na Madžarskem mora biti pes star 18 mesecev. Samo v Sloveniji in Belgiji lahko štarta pes s starostjo 15 mesecev.

Upam, da danes zvečer spet dobim Bianko na MSN in se pomeniva še ostale stvari. Dobr, da je en kontakt, ki govori isti jezik  :D.

Menda imajo Madžari cel kup dela za junijski International All Breed's Cup. Zato bolj slabo odgovarjajo na meile. Men je pa včer Bianka poiskala to spletno stran in mi prevedla nujnejše stvari. Tolk, da sem se prijavila, vam poslala naprej, ...

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #521 : 05 Januar 2008, 10:02:25 »

Ima kdo kakšen nasvet kako naj Wi pripravim do tega da bi tudi ona kakšen flip naredila? Razen že ne teče za frisbijem ona sploh noče skočit za njim v zrak (ali pa če ne dalava overs).

Mogoce bo ta filmcek v pomoc:

http://youtube.com/watch?v=yMhIFD_qUjw

Tam nekje pri 1.30 zacne delat flipe z mladim prinasalcem.

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #522 : 05 Januar 2008, 10:30:39 »

Da stejem glave:
Jean in Lyra
Monika (maybe) in Oli
Petra in Buffy
Maja in Bri
Manca in Bode
Ursa in Ula
Eva in Sky

Še Mojca in Gayo (ki bosta tekla agy in vrjetno freestyle) ;D

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
Frizbi
« Odgovori #523 : 05 Januar 2008, 10:50:59 »
Menda imajo Madžari cel kup dela za junijski International All Breed's Cup.

do kdaj je treba ti povedat za tole tekmo? Zadnjič si mi rekla da čim prej...a je že pozno?

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
Frizbi
« Odgovori #524 : 05 Januar 2008, 11:23:06 »
Gresta 5rca in Veni? Je nenavadno tiho tukaj.

Po vsej verjetnosti ne.

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #525 : 05 Januar 2008, 12:07:56 »
Skoda.  :( Vaju bomo pogresali.

Kako boste ostali potovali? Ali gre vsak s svojim avtom? Potujemo skupaj v karavanu, ali posamezno?

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #526 : 05 Januar 2008, 12:31:20 »
Evo, se frizbitasi so azurali svojo spletno stran:

http://frisbeedog.dogheart.hu/nevezesek.htm

mayča

• *
    • Aromaja
Frizbi
« Odgovori #527 : 05 Januar 2008, 13:12:09 »
kar se potovanja tiče oziroma prevoza se nismo še nič dokončno zmenili...  :-\

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #528 : 05 Januar 2008, 13:28:17 »
Maja zdej pa kvasiš neumnosti :P
Mi smo 4 + 4 psi, tako da načrtujemo z 2 avtoma. Gremo na komot, brez pretiranega stiskanja, saj pot ni tako kratka.

Danes sva se z Mojco malo posneli, ampak bo treba še izpiliti, al pride minuta in pol, ali pa le 50 sekund :D bo treba nekaj pogruntat. Jutri gremo spet trenirat :D
Vsekako bi se rada naučila še en met drugačen, ampak mi ne gre.
Jean, ali ti znaš tisti met, ko frizbi na mestu zavrtiš potem pa ga z dlanjo "porineš" naprej (ne znam drugače razložiti :-[ ubistvu se frizbi v zraku pred tabo vrti, pol pa z dotikom dlani ga naprej pošlješ)

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #529 : 05 Januar 2008, 13:45:51 »
Joooooooj zdele sm vidla da sta 2 rundi freestyla :o
A to pomen da mormo met 2 različna programa? :-[

Sm pa poslala prijavnico ravnokar ;)

mayča

• *
    • Aromaja
Frizbi
« Odgovori #530 : 05 Januar 2008, 13:53:32 »
 :P ja cacy, sej vem da gremo z dvema avtoma, sam nismo se zmenjene katera avta gresta pa kdo se bo kje pelu...  :P  to se še nič ne mudi! hihi!

jz sm si danes izbrala pesem Pump it od B.E.P. ....se mi zdi da bi nama z Bri kar šlo...hihi! samo se mi zdi, da se mi tistih 90sek kar vlečeeeeeee....tko...k imam v glavi samo kakih 30sek koreografije, ostalo je pa kr nekiiiiii  :D no, ampak bomo že neki spacale  8)

kako? res? dva različna programa za freestyle?  :o

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #531 : 05 Januar 2008, 14:17:11 »
Brez panike--samo en freestyle program. Ga pac dvakrat izpilis.

Ja, cacy, nekaj znam glede tega meta--se imenuje "tap" ali "brush". Je bil na programu za nadaljevalni seminar.  :P Mi ne rata vedno, ampak v svojem programu delam en flip z Lyro na tak nacin. So razlicne variante.

Jaz za glasbo ne vem ali bi imela isto kot prej (Mark O'Connor) ali pa eno novo--finsko ljudsko. Mi lahko svetujete, ko se vidimo.

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #532 : 05 Januar 2008, 16:30:04 »
mayča, mislim da je 60 sekund za nastop (ane Jean?)

Jean mi boš 26.1. pokazala...
A imamo lahko trening 26.1. dopoldne? ker imamo mogoče mi pašo na tisti dan še :-[ no sej to bomo še vidl.
Jean prideš mogoče na razstavo nasledn tedn v ljubljano kej? (če bo agility for fun v nedeljo?) da mi kak met
pokažeš, da ga do 26.1. natreniram...  ;D

a pol 1 nastop 2x pokažeš? al rabimo 2 različna programa?

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #533 : 05 Januar 2008, 18:00:12 »
En program, 90 sekund (bo kar hitro minilo), nastopas dvakrat. Ce je po Skyhoundz pravilih tako kot pri USDDN, drugi nastop ima vecjo tezo (faktor 1,5). Koncni rezultat je sestevek prvega freestyle nastopa, enega minidistancea, ter drugega nastopa x 1,5.

Zmagovalec time triala je tisti, ki najhitrejse tece in lovi frisbi dvakrat, na razdaljo 16 metrov. Za minidistance priblizno ze veste, samo na tej tekmi imas samo 60 sekund casa. Tockovanje con je takole:

0-8 m: 0
8-16 :  1
16-24: 2
24-32: 3
32-40: 5

pol tocke bonus za ulov v zraku.

Nimam namena priti na razstavo, ne. Ce pa prides na moj konec, sem ti na volji (ce nimam tecaja).

Za 26.1 sem imela v mislih takole--se dobimo okoli 10, gremo par uric trenirat/pokazat, gremo na kosilo (pri meni doma, nic kaj posebnega--kaksno enoloncnico, kruh, pijace), ko so psi spociti gremo se minidistance in time trial probat. Bi koncali okoli 15. uri, ko je itak ze skoraj tema in mraz. Zaradi mene lahko tud v nedeljo 27.1. Jaz bi gledala v tisti cetrtek ali petek, kateri dan ima lepso vremensko napoved, in potem potrdila datum.

mayča

• *
    • Aromaja
Frizbi
« Odgovori #534 : 05 Januar 2008, 18:48:19 »
to je vbistvu dobro za nas začetnike...ker na prvem nastopu bo več treme, kot na drugem, zato je tudi drugi bolj oštevilčen, a ne?  ;)
a se torej kar na vse prijavim tudi jaz?  ::)  oki velja! hihi! komi čaaaakaaaam!  :o

dober plan za trening...hmm...mene ne bi motilo niti to, če bi se ponovno videli tudi v nedeljo!  ;D

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
    • BuldogBalu
Frizbi
« Odgovori #535 : 05 Januar 2008, 19:03:33 »
Oi!
Tako danes sem Baluju metala piksajoči časopis(namesto frisbija) v hiši.Snemala sem z msn kamero..mogoče bo "padel"kak video

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #536 : 05 Januar 2008, 19:20:44 »
Midve trenutno vadiva vse pozicije in mete, ter počaaasi sestavljava program. Kar se muske tiče, sem imela v mislih Tino Turner - Simply the best ali Final contdown (se zdej ne spomnim izvajalca).

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #537 : 05 Januar 2008, 19:32:07 »
to je vbistvu dobro za nas začetnike...ker na prvem nastopu bo več treme, kot na drugem, zato je tudi drugi bolj oštevilčen, a ne?  ;)

Naj bi bilo tako, ja. Ampak zame je bilo lih obratno: prvi nastop je bil bolj sproscen in boljsi od drugega. V Pragi sem pozabila program sredi drugega nastopa  :-[ in bila cisto izgubljena, na EP-u z Lyro nisva bili tako dobro uskljajeni drugic kot prvic. Ponavadi najin adut je minidistance--bila je visoko uvrscena pred drugim freestyle nastopom na obeh tekmah predvsem zaradi visokega stevila tock v minidistanceu.

petrca, si kaj vec vedela glede ekipe v agilityju? Koliko clanov jih lahko imas v eni ekipi? Bomo lahko imeli slovesnko ekipo (ali celo dve)? 8 agilitasev imamo (no ja, Oli je malo pod vprasajem, ampak mogoce do takrat bo znala).

_lily_

• *
Frizbi
« Odgovori #538 : 05 Januar 2008, 19:36:40 »
petrca, a je slučajno to pesem, ki jo iščeš? Europe - The final countdown (http://youtube.com/watch?v=h3PV34CzYWM)

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #539 : 05 Januar 2008, 19:40:05 »
Saj je ne iščem  :P. Jo že imam, pa imam pod izvajalcem napisano samo številko  :D.

petrca, si kaj vec vedela glede ekipe v agilityju? Koliko clanov jih lahko imas v eni ekipi? Bomo lahko imeli slovesnko ekipo (ali celo dve)? 8 agilitasev imamo (no ja, Oli je malo pod vprasajem, ampak mogoce do takrat bo znala).

Ne še. Ko izvem, takoj sporočim  ;)