Avtor Tema: Frisbee  (Prebrano 386940 krat)

Jean

• *
  • Spol: Ženski
Frizbi
« Odgovori #600 : 16 Januar 2008, 12:42:30 »
Hmm, mislim, da si lahko pomagas s upside down throws. Samo to te bi morala pokazati (pa jih ne toliko obdvladam). Bom posredovala vprasanje na discdog list. Kaj pa dela? Kaj, gre  gor v zrak samo s sprednjim delom telesa? Kako pa pristane? Na zadnjih nogah ali kako?

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #601 : 16 Januar 2008, 12:53:16 »
Jean tole je Chris napisu:
- I noticed that the dog doesn’t always pull up his rear legs very high. It’s not very bad here, but it might become more serious on a more vertical jump, then he is more likely to crash. Again, it really isn’t much, but it’s something to keep an eye on. Do you know how to train on this?

Ja ubistvu se samo stegne po frisbeeju, zadnje noge pa so več al manj skoz na tleh. Magar si poglej posnetek...
Tudi tukaj na temu se vidi http://youtube.com/watch?v=wDyLyySZz1s (http://youtube.com/watch?v=wDyLyySZz1s)

Jean, lahko mi v soboto pokažeš  ;)

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #602 : 16 Januar 2008, 14:16:41 »
Mislite, da bi se dal z organizatorji v GR zmenit, da po koncu tekme mal frizbije mečemo? Mene zanima, kako se obnese malo bolj grob tepih. Ker tisti na ljubljanski razstavi je bil preveč gladek in drseč.

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #603 : 16 Januar 2008, 14:24:47 »
petrca, mogoče se bo pa dal kej zment, ti maš veze tm :P
Kakšen pa bo tepih na Madžarskem pa ne bomo vedl do 2.2. :-[ Možno je da bo še slabš ;D

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #604 : 16 Januar 2008, 14:30:07 »
Bom vprašala Sandro  ;D (če slučajno že ne bere te teme  :D).

Tepih naj bi bil primeren za tek in skoke psov. Vsaj tak odgovor sem dobila. Kako točno bo zgledalo, bomo vidli in preizkusili na sobotnem agility-ju  :-[.

Pridejo tudi iz Poljske. Eva Lukasik ima border collie psarno na Poljskem (http://www.bordercollie.pl/index.php), bo imela 4 pse s sabo. Je zelo prijazna, sem jo srecala v Pragi in v Wroclawu.

Sem šla mal gledat omenjeno spletno stran. Luštne pse ima. Bo huda konkurenca  :D

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #605 : 16 Januar 2008, 14:31:39 »
Joooj ne mi konkurence kazat, ker si bom še premislila :-[
Že tko mam tremo :D pa da vem da si bom še kako sramoto nardila, ne smem preveč koknkurence vidt :D

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
Frizbi
« Odgovori #606 : 16 Januar 2008, 14:34:43 »
Sem šla mal gledat omenjeno spletno stran. Luštne pse ima. Bo huda konkurenca  :D

Tut jest sem šla pogledat na to stran, psi so mi res ful ušeč!  ::)

Morem pa rečt, da mi je ful žal, ker ne grem z vami. Bi takoj šla...ampak kaj češ, pa drugič  ;D Tok glejte, da boste snemali!!!  ;)

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #607 : 16 Januar 2008, 14:47:43 »
kajcyka, še je čas. Prijave se zaključijo v petek  ;D

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
Frizbi
« Odgovori #608 : 16 Januar 2008, 16:15:30 »
Mah ni to  ;) Mam šolo, pa se morem res letos ful potrudit. Pa sej bo itaq še veliiiko možnosti  ::)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #609 : 16 Januar 2008, 16:37:08 »
Joooj ne mi konkurence kazat, ker si bom še premislila :-[
Že tko mam tremo :D pa da vem da si bom še kako sramoto nardila, ne smem preveč koknkurence vidt :D

Ma kaj se sekiras. Konkurenca ni tako strasna, in tudi sploh ni vazna, kaksna je. Tisti Cehi in Polaki ki zdaj imajo malo vec izkusenj so pred enim letom bili taksni zacetniki ko vi (in jaz). Verjetno vecina madzarjev prvic nastopajo, tako kot vi. Pa ce pogledas startno listo, vidis da se niti ne upajo se na freestyle. Vi ste bolj pogumni!  :P

Kar se tice Eve (Lukasik), je lustna in prijazna punca, ima lepe pse, ki radi delajo, in ona lepo dela z njimi, ampak se ne zna najbolje metati. Za distance ponavadi daje svoje pse (Olly, Seven, Sing Sing, Alice...) svojemu prijatelju, Janik. Vsec mi je to, da ona in pes vedno ful uzivata pri nastopu, in ne tekmuje zato, da bi zmagala, ima rada izziv--zato gre rajsi v visjo kategorijo, namesto da bi ostala v nizji samo zato, da bi bila bolje uvrscena.

Nekaj rezultat lahko vidite tukaj za tista imena iz Ceske in Poljske, ki so na startni listi za Abony:

http://www.discdog.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=128&Itemid=39

http://www.discdog.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=127&Itemid=39

http://www.dogfrisbee.pl/
(click on "scores")

Se ne vem, ce bom ostala do konca v GR. Ce dobimo dovoljenje za trening na tepihu na koncu, predlagam, da to delamao posamezno. Vsak naj si vzame maksimalno 5 minut.

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #610 : 16 Januar 2008, 16:42:41 »
Ups, polaki so spremenili svojo stran. Pojdi na "European Dogfrisbee Championships 2007", potem na britansko zastavo (za anglesko varianto), potem "Scores".

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #611 : 16 Januar 2008, 22:09:52 »
Se spletna stran od Jakuba:

http://www.deabei.com/index.htm

Z zeno imata psarno za border collije in belgijce.

Na tekmo pride z BC Pumi:
http://www.deabei.com/boc_ang/apu.htm

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #612 : 17 Januar 2008, 08:34:19 »
Ma kaj se sekiras. Konkurenca ni tako strasna, in tudi sploh ni vazna, kaksna je. Tisti Cehi in Polaki ki zdaj imajo malo vec izkusenj so pred enim letom bili taksni zacetniki ko vi (in jaz). Verjetno vecina madzarjev prvic nastopajo, tako kot vi. Pa ce pogledas startno listo, vidis da se niti ne upajo se na freestyle. Vi ste bolj pogumni!  :P

Zame konkurenca ni važna, ker grem tja za zabavo. Če bo šlo, bo šlo, če ne, pač ne  :D. Buffy bo vseeno uživala, ker bo lahko frizbije lovila  ;).

Nekaj Madžarov, ki je prijavljenih, dela predvsem dog dancing. Kar pa še ne pomeni, da psi dobro lovijo frizbije 

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #613 : 17 Januar 2008, 09:11:32 »

Nekaj Madžarov, ki je prijavljenih, dela predvsem dog dancing. Kar pa še ne pomeni, da psi dobro lovijo frizbije 

Ali da ljudje znajo metati  :P

Cacy, smo dobili odgovor od Chris. Cel roman!  :D Poglej v knjigo od Sabine in Marcusa (petrco jo ima), tam je tudi razlaga. Sicer v nemscini, ampak najbrz so tudi slike. Mimogrede, Chris je na Nizozemskem. Ne vem, kdo je, niti ne vem, ce je moski ali zenska.

Thanks for the vid, Jean.

You can clearly see on this video (especially at 1:18) that Bode sort of drags his rear body behind him, without pushing of with his rear legs. This results in thee vertical body position during the jump, which automatically ends up in a landing on the rear legs. Now, not everyone seems to agree on how a perfect landing should look like (some people say front legs should hit the ground first, others say rear legs first, other say all four at the same time etc...) but , I think, pretty much everyone agrees that it's not ideal to catch up the whole impact with the rear legs.

First of, yes, that upside down throwing is a good start. It is kind of hard to describe, but imagine a dog that jumps from under the disc, relatively vertical to the disc. When the disc is thrown normally, the rim is pointed down. When the dog goes up, he can still catch the disc on the rim, since that part points towards him. Now, if we turn the disc upside down, the rim is pointing upwards. This means that the dog can't catch it if he comes from below. The only way to catch it then, is by "flying" higher than the disc, so he can catch it from above, because the rim is pointed upwards.
If he wants to get higher than the disc, he has to get his rear up to get a more horizontal "flight". The vertical flight doesn't work here. I hope you can visualize it. Marcus and Sabine have described it very well in their book, which is translated in a couple of languages, but not in English as far as I know... You might want to check it out though; there are some good pictures in it that illustrate it pretty well.

My aussie used to crash on pretty much every high throw because he didn't use his rear legs at all. He only used his front paws, and the rest sort of just followed him Wink He didn't seem to 'know' there was anything behind him that was part of his body as well. So I wanted him to be more conscious of his body, so he could use it more efficiently. We definitely got some results from this.

What we did: Put a (long) ladder on the ground, horizontally of course. Now let the dog walk through it, in a way he sets his paws between the rungs. You might want to put some food between the rungs to lure him through. Typically, those dogs that don't seem to be conscious of their rear legs constantly hit the rungs with it when walking through the ladder. Like this, they are constantly getting reminded about their rear legs. Usually, it doesn't take long before these dogs are pulling up their rear legs as well, so they don't hit the rungs. When they've found out about their rear legs, you can raise the ladder a little higher, so they have to pull up their legs even higher. If you are making good progress, you raise the speed a little as well. By doing this exercise frequently, they will get more conscious about their body and the coordination of it. It had amazing results for my aussie. I've been training this with my youngest dog since day one, and I've never had a bad feeling about his jumps yet...

Something else you could do is walking/running stairs with wide steps (5 feet or so) as you can find them in parks or in front of big buildings. Running the stairs up provides a power training for the dog’s rear legs, without having a big impact on the landing. Running the stairs down provides a good landing training, without a big impact. What you also might try is walking the stairs up backwards. This doesn't only provide a power training, it also requires some coordination. With a more trained rear body, he is more likely to use it on his jumps to get the rear up as well...

This really helped me out with my aussie and it does seem to work for my youngster as well. Let me know if it works for Bode Smiley

Chris

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #614 : 17 Januar 2008, 09:18:35 »
Mogoce ta vaja/trikec bi bila tudi dobro za Bode:

http://tollerwi.blogspot.com/2008/01/back-legs.html

Anything that makes him more aware of his hind legs. And doing leg vaults, but doing them properly, so that he really pushes off his hind end. I can try to show you on Saturday. We had to work to teach Oli this, because initially she just touched Monika's leg with her front end while the hind ones swung out below her. Sabine and Marcus showed Monika how to work with her on it and now she really pushes hard off her rear legs. Wear protection!  ;)

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #615 : 17 Januar 2008, 10:06:54 »
Sej tisto za konkurenco sm se jst samo hecala :P :D
Seveda gremo gor samo zato da bomo uživali, mi in naši psi 8) Jst že komi čakam :o

Jean, najlepša hvala za vse tole. Bova probala popravit. Njegove zadnje noge nama tudi v agilityu probleme delajo, ker pozabi na njih in jih spusti (potem pa ruši skoke).
Začneva resno trenirat, ko se Bode pozdravi.
Imam že izbrano glasbo :o

petrca, a bi lahko prosim prinesla tole knjigo od Sabine in Marcusa v soboto na tekmo, da si jo ogledam, prosim?

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #616 : 17 Januar 2008, 10:12:42 »
Začneva resno trenirat, ko se Bode pozdravi.

Kaj pa mu je?  ??? :(

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #617 : 17 Januar 2008, 10:15:57 »
Bode ima "želodčne" težave - bruha oz. je bruhal  :-[

petrca, a bi lahko prosim prinesla tole knjigo od Sabine in Marcusa v soboto na tekmo, da si jo ogledam, prosim?

Se bom probala spomnit in prinesem  ;)

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #618 : 17 Januar 2008, 10:18:13 »
Očitno je nek virus dobil (mogoče celo na razstavi), 2 dni mi je bruhal vse kar je spravil vase.
Je včeraj dobil zdravila in je sedaj že boljši (ni bruhal večerje). Upam, da tako ostane in da bo danes vse ok, da greva jutri lahko na sprehod vsaj do kakih stopnic  ;D in se učiti trikec noge v luft (zna na cono ;D zdej morva sam povečat višino)  :)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #619 : 17 Januar 2008, 19:27:11 »
Bogi Bode. Upam, da pride kmalu k sebi. A potem ne gres z njim v Radgono?

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #620 : 17 Januar 2008, 19:35:37 »
Bom še videla... danes je bil že vredu, bom vidla kako bo jutri, če bo ok, bova šla, drugače pa ne. Če Bode ne bo šel, bom šla vrjetno samo jst, da me naučiš kej novega in da malo navijam za vse ;D
Ampak vseeno upam, da greva...

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #621 : 17 Januar 2008, 19:44:54 »
Some tricks I've been working on to add to my frisbee routine:  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=AYDLBgz3Lxw

cowgirl

• *
  • Koodygoody
Frizbi
« Odgovori #622 : 18 Januar 2008, 15:28:19 »
Baje je sedaj ful velik takih rota - živalskih virusov... pri nas smo tudi imeli takoj po novem letu. Ampak ni bilo hudega. Mogoče je tudi prehlajen želodček. Rupurut pomaga...

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #623 : 19 Januar 2008, 21:59:56 »
Ali kdo pogresa en frisbee--Hero Extra, moder? Enega sem nasla v hali v Gornji Radgoni.

Ker sem bila ze tam, do konca, sem vseeno malo potrenirala na tepihu. Za Lyro so bili vaulti mozni (ceprav ne bi rada pretiravala zaradi trde podlage pri pristanku), ni hptela pa vedno skociti v zrak ko je lovila daljse mete. Petrca, se mi zdi, da si prej rekla, da je imela Buffy isto reakcijo, ampak ko sem jaz njo gledala, je sla kar nekajkrat lepo v zrak. Lyra je imela probleme tudi ko je sla okoli mene na dolg met (npr. za minidistance in time trial), drsela je.

Smo koncno doma, Lyra ze smrci.  ;)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #624 : 20 Januar 2008, 09:27:42 »
Startna lista:

http://frisbeedog.dogheart.hu/Pictures/Start%20list%20EUROFLITE2008.pdf

Bode 4., Olivia 8., Bri 12., Sky 15., Buffy 19., Lyra 21. Gayota ne vidim.

Nek karnival za pse bodo imeli na koncu:
http://frisbeedog.dogheart.hu/carnival.htm

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #625 : 20 Januar 2008, 09:42:51 »
Oooo 4. štartava :D

Ja Gayo ne gre na frizbije... tako da ga ne išči Jean ;D

Grem trenirat zdej ::)

mayča

• *
  • Brigitka in Nelči-Belči
    • Aromaja
Frizbi
« Odgovori #626 : 20 Januar 2008, 10:54:28 »
joooj! jz sm kr živčna.... :-\ men tole definitivno ne bo šlo  :-\

pa še v dvorani bomo - nah ja..če bom na koncu frizbije samo še naravnost metala - se ne preveč jezit! ::)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #627 : 20 Januar 2008, 14:34:02 »
Ali kdo pogresa en frisbee--Hero Extra, moder? Enega sem nasla v hali v Gornji Radgoni.

Ups, mislim, da je moj.  :-[ Saj kolikor vem sem trenutno itak edini v Sloveniji, ki ima Hero Extra. Sem bila zmedena, ker sem nasla 6 frisbijev, od tega 2 modrega, pa sem bila prepricana, da sem vzela samo 5 vse skupaj, vsak po eni barvi. Potem doma sem ugotovila, da manjka en moder HE.  ::)

Glede naslednjega vikenda--meni je cisto vseeno, ali bo v soboto ali v nedeljo. Se odlocimo kasneje, na podlagi vremenske napovedi? Zima letos na Primorskem je bila precej mila, tu je ze skoraj pomlad, kot ze pricajo zvoncki, narcisse, trobentice in druge roze...in tudi klopi.  >:( Enega smo pravkar nasli na Oli.

Predviden program: Se dobimo pri cerkvi v Koprivi (ura? kdaj hocete?) in odkorakamo na moj pasnik (ca. 10 minut hoje, ravno prav za ogrevanje). Vadimo freestyle elemente, na koncu pa cel povezan nastop (da pomerimo cas). Imejte kak sendvic in pijace s sabo, in seveda vodo za pse. Potem gremo k meni domov na eno preprosto kosilo (ce hocete nekaj bolj fancy pa prinesite  ;D), potem po kosilu gremo trenirat minidistance in time trial.

Velja?

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #628 : 20 Januar 2008, 15:33:52 »
Jean, jst upam da bo v soboto, ker v nedeljo imava z Evo pašo. Ura mi je vseeno kdaj (ne prezgodaj)
Pa še nekaj, na tem travniku ne bo elektrike ane?
Jst bi rada radio mela da bo muska za nastope. Lahko prinesem takega prenosnega, za CDje (upam da ga mam no, hehe), na baterije... Vi vsi pa prinesite CDje (ne mp3), če želite met ob treningu svojo glasbo.
Ker jst bi ful rada probala ob glasbi, da ne bo potem Bode zmeden ko bo še glasba in mu bom jst govorila kaj more narest ::)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #629 : 20 Januar 2008, 16:02:21 »
Potem naj bo v soboto. Upajmo, da bo vreme.

Ne, elektrike ni. Ce imas na baterije, super!