Avtor Tema: Frisbee  (Prebrano 386520 krat)

5rca

• *
  • Spol: Ženski
  • Venka
    • 5rca
Frizbi
« Odgovori #930 : 13 Marec 2008, 06:04:32 »
Jaz zdaj ful uporabljam Euroblend pa mi je ravno tako ful všeč.  :D Se lahko primerja z Jawzom.  :D

SG

• *
  • Spol: Moški
Frizbi
« Odgovori #931 : 13 Marec 2008, 06:19:24 »
Jawz je super frizbi, ki zelo dobro leti. Vendar pa nam ne ustreza, ker je (pre)težak in ga zelo težko pobere.
Sedaj uporabljamo AEROBIE SQUDGIE, ki ima zelo dobre letalne sposobnosti, je lahek in predvsem mehek.
Ko ga potegnem iz žepa in mu ga pokažem se mu meša..... ;D

artichoka

• *
Frizbi
« Odgovori #932 : 13 Marec 2008, 07:10:11 »
Pretekli konec tedna sem prvič sprobala Hero Disc PUP 160 (http://www.frisbeeshop.org/product_info.php?cPath=75&products_id=654) in sem ga po 3 metih lahko samo še v smeti vrgla  :-\ :-[. Pri vsakem ulovu so se na frizbiju naredile luknjice od zob.
Čez Jawz-a ga ni  :o.

Se pravi, da je podoben material kot "Competition standard". Leti odlicno :), ampak samo nekajkrat ???, pol pa kanta >:(.

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #933 : 13 Marec 2008, 07:23:21 »
Jaz zdaj ful uporabljam Euroblend pa mi je ravno tako ful všeč.  :D Se lahko primerja z Jawzom.  :D

Eurablendi so tud super, ampak žal nimajo Pupy verzij, ki so Giji všeč. Ona ima najraje manjše frizbije.
Buffy je itak vseen, kateri frizbi lovi  :D.

Bognedej da ga nehajo delat :-\ ::) :D

Najboljš, da si že zdej začneš zalogo delat  :D.

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #934 : 13 Marec 2008, 07:55:14 »
Glede materiala je navaden Hero se slabsi kot Competition Standard.

petrca, probaj tole za Gio:

http://www.dogshop.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=259

Je manjse premere, material je podoben Hero Extra 235, katere redno uporabljam ze vec kot pol leta in so se vedno bolj ali manj celi.

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #935 : 13 Marec 2008, 08:07:38 »
Zaenkrat ji bom kr 2 Jawz Pup vzela, za Buffy pa Hero XTRA 235.

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
Frizbi
« Odgovori #936 : 13 Marec 2008, 08:25:27 »
Pa saj Gio bi lahko počasi začela navajati na tavelike frizbije. Po mojem bo hitro začela tudi nanje delati, ko boš začela. Meni so ti mali frizbiji čisto čudni.  :D Jaz bi po mojem že pri mladičku začela z velikimi delati, ker se na te male ne moram navadit.  :-\ :D :D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Frizbi
« Odgovori #937 : 13 Marec 2008, 08:31:50 »
Pri Aski se najbolje obnesejo Superhero-ti (nič sledi od zob) :o, pri Jawzu pa po prvi uporabi so bile (kar lepo vidni zobni odtisi) :-\

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #938 : 13 Marec 2008, 09:25:58 »
Pa saj Gio bi lahko počasi začela navajati na tavelike frizbije. Po mojem bo hitro začela tudi nanje delati, ko boš začela. Meni so ti mali frizbiji čisto čudni.  :D Jaz bi po mojem že pri mladičku začela z velikimi delati, ker se na te male ne moram navadit.  :-\ :D :D

Saj sem ji tud velike metala, pa ga potem na pol poti zgubi in ko enkrat pade na tla, ga začne grist in zvijat. Malega pa tko lepo nosi nazaj  ;D.
Ji ne mečem malega zato, ker ne bi bila dovolj velika za tavelkega, ampak zato ker so ji manjši bl všeč  ;). Dokler jih imam in jih lahko uporabljam, ji bom kr tega metala. Če gremo pa kdaj na sprehod in imamo samo velik frizbi s sabo, pa pač tistega lovi. Ko nima izire, je vse dobro  :D.

Jst mali frizbi lepše in dlje vržem, kot velikega  ::)

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
Frizbi
« Odgovori #939 : 13 Marec 2008, 09:41:50 »
Saj sem ji tud velike metala, pa ga potem na pol poti zgubi in ko enkrat pade na tla, ga začne grist in zvijat. Malega pa tko lepo nosi nazaj  ;D.
Ji ne mečem malega zato, ker ne bi bila dovolj velika za tavelkega, ampak zato ker so ji manjši bl všeč  ;).

Ja, saj vem. Ampak mali meni ni všeč, zato sem raje za tavelke.  :D Samo saj glavno, da se mate fino.  ;)

Jst mali frizbi lepše in dlje vržem, kot velikega  ::)

Jaz ga pa ne morem normalno prijeti (ga nisem navajena) potem ga pa tudi vržem ne dobro.  :-\ ::) :D

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #940 : 13 Marec 2008, 10:38:25 »
Samo saj glavno, da se mate fino.  ;)

Giji bi po mojem tud kuhinjski krožnik lahko vrgel, pa bo veselo letela za njim in ga skušala prinest  :D. Ali kaj drugega ki je okroglo in podobno frizbiju. Še ko je imela vročino in sem doma frizbije pospravljala, je prišla zraven s svetlikajočimi se očmi.

culto

• *
Frizbi
« Odgovori #941 : 15 Marec 2008, 21:47:58 »
Midva z Casperjem uporabljava samo Jawze premera 22 cm.
Lahko rečem, da jih z lahkoto lovi in prinaša, pa čeprav je Caspi precej majhen :)

Kako pa kaj potekajo priprave na Frisbee seminar & frisbee 4 fun ?

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
Frizbi
« Odgovori #942 : 15 Marec 2008, 21:49:16 »
Kolk je hud na drugi fotki.  :o :o :o :o

Alya

• Pesjanar
Frizbi
« Odgovori #943 : 15 Marec 2008, 21:54:34 »
Kaj je dober! :o  To je jack russelček ne? :P

silver

• *
    • Astor
Frizbi
« Odgovori #944 : 16 Marec 2008, 12:17:06 »
Kok je hud na obeh fotkah  :o

Alja ja najbrž je jack russel terier al pa parsson russel terier

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #945 : 16 Marec 2008, 23:02:37 »
Parson Russell.  ;) Naravni talent za frizbi, kot se vidi v sliki.

Culto, priprave potekajo. Za igrisce imamo zdaj vse potrebno dovoljenje in soglasje (koncno--nekaj casa sem se mucila s tem, ampak je slo), tudi ostali potrebni papirji so bolj ali manj poslani, tako da organizacijsko je kar vredu. Donatorska pomoc bi pa prav prisla, da pokrijemo stroske za cehe-goste. In seveda najbolj vazno je, da pridejo tekmovalci, navijaci in gledalci z nasmehom na obrazu in da skupaj ustvarjamo lepo vzdusje na dan.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
Frizbi
« Odgovori #946 : 16 Marec 2008, 23:21:08 »
Z mojim predragim malim cuckom sva že nekaj časa na bojni nogi in nujno rabim nekaj novega in zanimivega. Razmišljam o frisbeeju. Ampak tu nastopi problem. Neon ni pes z najmehkejšim ugrizom in ni takšen, da bi prišprintal direktno k meni in mi frisbee spustil ampak bo raje v zmernem kasu racal proti meni in vmes še malo glodal tisto kar ima pač v gobcu. Ali obstaja mehak (talent za poškodbe dlesni in žnabljev) frisbee ki je po možnosti odporen na "malo" močnejši ugriz? Lepo bi bilo, če bi še plaval na vodi in bi letel daleč ampak počasi, ker nekih hudih pospeškov nima  ;)

Lepo prosim za pomoč.

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
Frizbi
« Odgovori #947 : 17 Marec 2008, 06:50:13 »
Jawz je odporen na močne ugrize (mislim, da ga ima tudi Urška), meni se tudi ne zdi trd, ampak na žalost ne plava.  :(

SG

• *
Frizbi
« Odgovori #948 : 17 Marec 2008, 07:52:38 »
Ali obstaja mehak (talent za poškodbe dlesni in žnabljev) frisbee ki je po možnosti odporen na "malo" močnejši ugriz? Lepo bi bilo, če bi še plaval na vodi in bi letel daleč ampak počasi, ker nekih hudih pospeškov nima  ;)

Lepo prosim za pomoč.

AEROBIE SQUDGIE (http://www.aerobie.com/)   
Glej razdelek Sport product....

Na voljo v trgovinah GIGA SPORT (cena 9,99 EUR) ali direktno pri zastopniku ITU-IMEX d.o.o. (01/563-15-09; 01/561-24-21)

Nika

• *
  • Buda
Frizbi
« Odgovori #949 : 17 Marec 2008, 14:59:59 »
V Mr.petu prodajajo ene debele roza frizbije iz take fajn gume, ki pri nama drži že ene 3 mesce. Baje je iz takega materiala kot so avtomobilske gume. jaz sem ful dvomila, ker so na sredini frizbija še 3 luknje in sem bila ziher, da bo šlo vse skupi narazen. Sam luknjice od zobov se poznajo, drugače je pa super, čeprav ga včasih tut žvaka. Pa na vodi plava  ;)

cowgirl

• *
  • Koodygoody
Frizbi
« Odgovori #950 : 17 Marec 2008, 20:41:30 »
V Mr.petu prodajajo ene debele roza frizbije iz take fajn gume, ki pri nama drži že ene 3 mesce. Baje je iz takega materiala kot so avtomobilske gume. jaz sem ful dvomila, ker so na sredini frizbija še 3 luknje in sem bila ziher, da bo šlo vse skupi narazen. Sam luknjice od zobov se poznajo, drugače je pa super, čeprav ga včasih tut žvaka. Pa na vodi plava  ;)

Mi smo tud začeli s tem roza z luknjami. Najbrž je res najprimernejši za pse z večjim/močnejšim gobcem. Za začetnike tudi priporočam - začetnike pse...
Sedaj smo se že specializarili na long distance frizbije. Taki, ki dobro letijo in niso težki.

maja72

• Gost
Frizbi
« Odgovori #951 : 19 Marec 2008, 20:17:18 »
Naš pes ima tako nesposobne metalce, da je hitrejši od frizbija.
Nujno potrebujemo inštruktorja za motorično hendikepirane vodnike ;).
Mal se hecam, se učimo in se pri tem neizmerno zabavamo  :o.

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
Frizbi
« Odgovori #952 : 22 Marec 2008, 19:11:55 »
Mene pa zanima, koliko bi bilo interesa, če se naredi kakšen tečaj frizbija v Ljubljani? V bistvu bi šlo za isto zadevo kot jo imajo v Ajdovščini samo zanima me, koliko bi vas bilo za to, da vidimo, če se splača Jean vozit v Ljubljano.  :-\ Za tiste, ki so čisti začetniki, bi bili pač čisto začetki. Za tiste pa, ki že malo več znamo/jo pa bi skupaj pripravljali kakšne točke in reševali kakšne probleme. Kdo bi bil za?

Ivana

• *
    • Pritlikavi pinči
Frizbi
« Odgovori #953 : 22 Marec 2008, 19:28:33 »
Mene tale tečaj zanima, če bi mi le termin ustrezal.
Meni se je Jawz zelo dobro obnesel tudi pri zelo težki in močni pasmi - nemška doga. Na njem se praktično nič ne pozna, leti še vedno dobro ...

Lp, Ivana

negresco

• *
Frizbi
« Odgovori #954 : 22 Marec 2008, 20:52:53 »
zivjo

kdo bi ga pa imel???
drugac sem tudi za samo ce bi mi termini ustrezali

lp dasa

*sara*

• *
    • Golden handling
Frizbi
« Odgovori #955 : 22 Marec 2008, 20:59:56 »
Rezultat 3 mesečnega dela...čeprav se mi zdi da smo učiraj doživele "razsvetljenje"  :D  :D
Hvala Jean za vsa trud in da ne obupaš nad nama ;)  :-* ...
http://www.mojvideo.com/video-riva-frizbi/1beafcd6185224aa4e76&category=mr&time=a

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
Frizbi
« Odgovori #956 : 22 Marec 2008, 21:28:04 »
5rca tudi mene bi zanimal tecaj, seveda ce bi mi termin in dan v tednu ustrezal..  ;)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #957 : 22 Marec 2008, 22:25:32 »
*sara* very nice  :o ;)

Kdo je tvoj cameraman?

Zarja

• Gost
Frizbi
« Odgovori #958 : 22 Marec 2008, 22:33:29 »
Lahko pride tudi kdo, ki ima mladiča, ki še dolgo ne bo mogel skakati za frizbijem?  :-[ 

Če že, bi bila pa tudi jaz bolj za Ljubljano ...

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #959 : 22 Marec 2008, 22:37:09 »
Lahko. Prva ura vsakega srecanja je namenjena metanju (brez psa), trening s psom pa itak poteka individualno.