Avtor Tema: Frisbee  (Prebrano 386621 krat)

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • The Red Dogs
    • Varstvo psov v Ljubljani
Frizbi
« Odgovori #240 : 02 Oktober 2007, 14:28:54 »
Jaz in Wi bi tudi kar nadaljevalni tečaj. ;)
Nekaj takega, kot je rekel Ron jaz delam pri Wi.

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #241 : 03 Oktober 2007, 11:09:38 »
A Tana tud bolj navpično skače za frizbijem, al so slučajno taki posnetki?

SKY

• *
  • Spol: Moški
    • CHUNAS LEGACY
Frizbi
« Odgovori #242 : 03 Oktober 2007, 11:22:54 »
Citiraj
samo še izmerit moramo rekord

Naš je cca. 78 metrov. +/-  max. kakšen meter.

Lp Zoran

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #243 : 03 Oktober 2007, 12:05:43 »
Naš je cca. 78 metrov. +/-  max. kakšen meter.

Sky, cimprej na tekmo! Na EP v Quadrupedu (longdistance) je bil najdaljsi met za moske 64,6, za zenske (moj) 54,3. Rekord za zenske mislim da je 61,3 (imam namen to nekoc presegati  ;) ), za moske 86,7 (1 yard = .9144 m)

http://www.thequadruped.com/Recs.htm

zoe

• Moderator
    • Ginny
Frizbi
« Odgovori #244 : 03 Oktober 2007, 12:10:56 »
Z Ginny sva se včeraj odpravili na sprehod do Tivolija, kjer sva malo potrenirali tudi s frizbiji.
Upam, da mi bo datum za seminar ustrezal, se mi zdi, da bi mi zelo koristil.

Sva pa delali tako, da je skočila čez mojo nogo in ugriznila frizbi, ki sem ga držala v zraku. To ji je ful všeč :D
Tudi daljše mete že ujame, a ko frizbi ujame, ga spusti in gre vohljati po svoje ::) Bova morali zgleda ful postopoma delati nad tem, da bo nora na frizbi.

lp

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #245 : 03 Oktober 2007, 19:09:56 »
imam samo 2 frizbija, koliko pa jih je treba imet? Al tudi z dvema gre za začetek?

Dva sta boljsa kot eden,ampak je dobro imeti vsaj tri (ce ne 6 ali 10...), ker prva stvar, ki jo je treba psa nauciti potem, ko zna loviti frisbi v zraku, je to, da po komandi pusti prvi frisbi in usmeri vso pozornost na drugi in potem tretji in tako naprej. (Govorim seveda o freestyleu, za minidistance rabis samo enega.) Ker nimas casa vmes pobrati frisbi vsakic, ko ga pes pusti, moras imeti nekaj na zalogi.

No, kdaj in kje bo(do) seminar(ji)? Bo kmalu zima...

cowgirl

• *
  • Koodygoody
Frizbi
« Odgovori #246 : 03 Oktober 2007, 19:48:12 »
Tana skoraj vedno ujame frizbi - če je le met dober in ulovljiv. Ponavadi skoči samo s sprednjimi nogami... je pogruntala, da je stran metanje energije, če se cela vrže v zrak. :P Škoda... včasih je ulovila frizbi, ko je bila cela v zraku. sedaj pa raje tako za njim laufa, da ji treba preveč skočit za njim.  8)

SKY: uuauuu 78m! noro! moram izmerit. pomojem najlažje na fuzbal placu. polovica je 50m... ampak itak, da vrže samo Grega tako daleč. jaz sem bolj nežna s frizbijem...  :-[

rapgirl

• *
Frizbi
« Odgovori #247 : 03 Oktober 2007, 19:57:47 »
Jaz pa ne vem kako naj Ajko naudušim za frizbi!?   :-\  Sem poskušala pa nikakor noče, čeprav rabi pri vsaki igrači, da se je navadi, ampak frisbija se nekako ni. A mi lahko kdo svetuje? Plis!!!!!

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
Frizbi
« Odgovori #248 : 03 Oktober 2007, 20:52:05 »
Jaz pa ne vem kako naj Ajko naudušim za frizbi!?   :-\  Sem poskušala pa nikakor noče, čeprav rabi pri vsaki igrači, da se je navadi, ampak frisbija se nekako ni. A mi lahko kdo svetuje? Plis!!!!!

Jaz sem imela isti problem - in čeprav piše, da ni priporočljivo s hrano nagrajevati frizbija...  no jaz sem ga, in se je obrestovalo  :)  sem pač klikala za vsak prijem frizbija iz moje roke..  in mu je hitr potegnilo da bo nagrada če prime frizbi, kjerkoli le-ta je  :)    sem potem tudi tekla z njim pred psom da se je navadil prijeti ga med tekom..  pol ko je to z veseljem začel počet sem pa poskusila z rollerji  (u bistvu sem začela s tem danes  ;D - in je bil rezultat!  se mi zdi  :-[    klik (http://www.youtube.com/watch?v=JNyBepEGN8E) )  :)  

SKY

• *
    • CHUNAS LEGACY
Frizbi
« Odgovori #249 : 03 Oktober 2007, 21:07:16 »
Hm,ja samo moram jaz malo razložit teh najinih 78 metrov,preden naju kdo prijavi kar na kakšno svetovno prvenstvo. ;)

To je bil žal en sam samcat osamljen primer,zato smo ga tudi zmerili.
Ni pa niti ni bil klasični frizbi,ampak tisti obroč,ki se lahko kupi v GIGA športu ali Inter šparu in leti res zelo daleč.

Drugače sem pa jaz še precej neroden pri metanju,čeprav zdaj mečem že kar kakšni dve leti. (Odkar imam Loka.)  ;)

Lp Zoran

SKY

• *
    • CHUNAS LEGACY
Frizbi
« Odgovori #250 : 03 Oktober 2007, 21:09:51 »
p.s. Ta obroč,če mi je uspelo dobro vreči,je letel tudi čez celotno nogometno igrišče.   :o

Lp Zoran

cowgirl

• *
  • Koodygoody
Frizbi
« Odgovori #251 : 03 Oktober 2007, 21:29:23 »
p.s. Ta obroč,če mi je uspelo dobro vreči,je letel tudi čez celotno nogometno igrišče.   :o

Lp Zoran

A so določeni frizbiji za tekmo v long distance?
upam, da tega še niste pisal... k sm prešpricala te pogovore... sori.  :-[

SKY: pomojem je za trening psa to super....

SKY

• *
    • CHUNAS LEGACY
Frizbi
« Odgovori #252 : 03 Oktober 2007, 21:31:38 »
Citiraj
SKY: pomojem je za trening psa to super....

Ja,saj še moram kupiti kakšen ta obroč,ker so res super.Me je ful presenetil,ko sem ga prvič vrgel in je kar letel in letel in letel.....v sosedov vrt.    :-[

Lp Zoran

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #253 : 03 Oktober 2007, 21:34:27 »
A so določeni frizbiji za tekmo v long distance?

Ja. Fastback ali Hero Extra 235.

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Frizbi
« Odgovori #254 : 04 Oktober 2007, 08:19:16 »
Frizbi seminar je odličen, pohvale Jean ( ja začetni tek je fajn :o) in seveda obema Petrama za organizacijo..
Jaz grem v nadaljevalnega, čeprav trenutno ne treniram... :D

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #255 : 05 Oktober 2007, 16:25:04 »
test

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #256 : 05 Oktober 2007, 16:26:17 »
Ha, zgleda, da mi je uspelo pripeti nas scoresheet za freestyle. Reportaza sledi.

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
    • Varstvo psov v Ljubljani
Frizbi
« Odgovori #257 : 05 Oktober 2007, 17:09:43 »
Jean kdaj približno pa naj bi bila ta frisbi predstavitev? Jaz sem šele zdaj opazila, da imam na isti dan razstavo ( :-[) in mi najbrž ne bo uspelo priti v Naklo pred 16. uro. :-\

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #258 : 05 Oktober 2007, 17:15:07 »
Jean kdaj približno pa naj bi bila ta frisbi predstavitev? Jaz sem šele zdaj opazila, da imam na isti dan razstavo ( :-[) in mi najbrž ne bo uspelo priti v Naklo pred 16. uro. :-\

po mojem bo ob 16. vec kot dovolj zgodaj--predstavitev bo na koncu agility tekme, pred razglasitvijo rezultatov...ponavadi je to okoli 17.

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #259 : 05 Oktober 2007, 18:33:11 »
EP v Dogfrisbee, nadaljevanje….

(Sorry for the long interruption in the report, life/work got in the way…and anyway we are all watching the WC in agility.) Ampak zdaj se laze porocam, ker med tem casom sem dobila svoj scoresheet za freestyle (glej priponko v prejsnjem sporocilu).

Torej, reportaza o freestyleu. Bila sem popolnoma navdusena, da mi je uspelo z Lyro koncati na tretjem mestu v svoji kategoriji. (Oli ni tekmovala, ker za freestyle je izkljucno Monikin pes, Monika pa ni mogla na EP zaradi sole.) Zakaj? Prvic zato, ker freestyle je najina sibka tocka (je zelo zahtevna disciplina, in sva precej boljsi v minidistanceu), drugic zato, ker sem mocno dvomila, da spadava v kategoriji “advanced” namesto “starters,” glede na to, kako malo casa sva v sportu in kako malo izkusnje imava na tekmovanjih.

Koncni rezultat za freestyle je sestavljen iz rezultatov treh delov: 1. runda freestyle (stevilo tock od maksimalnih 40), ena runda minidstancea (stevilo tock od maksimalnih 22,5), in 2. runda freestyle, ki ima se dodatno tezo (faktor 1,5).

Prvo rundo se mi je zdelo da sva kar dobro izpeljali. Pri teh freestyle programih nikoli ne ves, kako bo slo. Vsaj jaz (kot razmeroma neizkusena igralka) ne. Vcasih sva uskljajeni, vcasih (bolj pogosto!) nisva, in se isceva drug drugo. Vidis to tudi pri drugih, komunikacija med psom in vodnikom vcasih ne stima, pes spregleda frisbi in/ali tece v cisto drugo smer namesto tja, kamor ga je vodnik metal. Pred tekmo mi ni uspelo niti enkrat na treningu izpeljati cel program brez prekinitve. Tudi ne ves, kako bo s casom (imas dve minuti na razpolagi, oz. 90 sekund za kategoriji ''starters'' in ''mladi psi'') ...ali bos prej koncal, pa ti ostane se minuto za izpolniti (kar je lahko cela vecnost!), pa ne ves, kaj naj bi delal, ali (se hujse) ti zmanjkuje casa, pa ne prides niti do polovice tega programa, kar si imel v mislih (moras pa imeti vsaj 4 od 7-ih elementov v programu ocenjene). Zato sem bila prijetno presenecena, kako gladko je slo vse skupaj v prvi rundi. Vse nacrtovane elemente sva pokazali, in to dokaj uspesno, na koncu je ostalo kakih 15 sekund (ti sporocajo preko zvocnik, koliko casa ti ostane) in sem lahko ta cas napolnila z dodatnimi figurcami, katere sem ze vnaprej pripravila za rezervo. ''Disc management'' mi je slo super, vsaj tako sem cutila—mi ni bilo treba hitro laufati okoli v iskanju discov (frisbijev), zalogo sem zmeraj imela kar pri roki, imela sem cas jih iskati po igriscu medtem, ko je Lyra lovila kaksen daljsi met. Tudi Ron Watson me je pohvalil prav pri tej tocki, ko sva se kasneje pogovarjala. Slo je zelo gladko. Edina stvar, nad katero sem bila razocarana pri tem nastopu, je bil najin ''round the world''. V treningu je bil ta element ponavadi najbolj zanesljiv, pri nastopu pa nisva bili dobro usklajeni.

Tako sem koncala s obcutkom, da se nisva osramotili, in da mogoce res spadava med ''advanced''. Nisem gledala vseh ostalih, kako jim je slo (sem raje peljala psici na sprehod za sprostitev in nagrado), imela sem obcutek, da bova nekje v sredini, ne najboljsi ampak tudi ne najslabsji (vse skupaj jih je bilo 15 v tej kategoriji).

Isti dan (v soboto) je sledilo minidistance (se tudi imenuje ''toss and fetch''). Tukaj pa me ni bilo strah, da se ni bi dobro odrezali, in moje zaupanje vase in v svojega psa je bilo (tokrat) upraviceno: 19,5 tock sva si nabrali. Sicer ne vem, koliko tock so drugi dobili, ampak stavim, da sva bili blizu vrha, ce ne celo na samem vrhu.

Tako po prvem dnevu tekmovanja sva bili na drugem mestu na podlagi skupno nabranih tock za 1. rundo freestyle ter minidistance, in sem bila lahko zadovoljna z vmesnim rezultatom.

Skrbelo me je, kako bo. Prvouvrscen pes je imel precejsno prednost pred ostalimi, medtem ko so bile razlike med 2., 3., 4., in 5. mestami razmeroma mahjne—par tock ali pa manj. Zavedala sem se, da je moj adut minidistance, in da sva bili visoko uvrsceni po prvi rundi predvsem zaradi stevila dodanih tock od minidistancea, medtem ko drugi so precej boljsi v freestyleu. Poleg tega, drugi freestyle nastop ima 50% vecjo tezo kot prvi. Zato sem vedela, da ce hocem koncati med prvimi tremi, moram zelo dobro izpeljati drugi freestyle, se boljsi kot prvic. Kaksen pritisk!

No, slo je, ampak po mojem obcutku ne tako dobro kot prvic. Ko vidim svoj scoresheet (so poslali vsem tekmovalcem po emailu), se prav cudim, da je bil drugi nastop ocenjen skoraj isto, kot prvi, ker sem res imela slab obcutek pri drugemu. Edino round the world nama je boljse slo, ostalo pa po mojem dosti slabse (se vidi v scoresheetu pri ''directional movement'', da je bil ''round the world'' bolj uspesen drugic—1,8 namesto 1,72). En element, multiples, sem dala cisto ven iz programa—zmanjkalo je casa, ker tokrat sva vec casa izgubila v iskanju drug drugo. Najvec tock svo izgubili (v primerjavi s prvim nastopom) v ''team''—velikokrat nisva bili dobro usklajeni.  Tudi Lyrin ''catch ratio'' je bil slabsi. Tako da sem takoj vedela, da sva padli bolj nizko po rangu, nisem pa vedela, ali bova koncala na 4., 5., ali 6. mestu, ali se nizje. Dvomila sem, da bova na 3. mestu.

Koncnih rezultatov niso objavili prej na oglasni deski, smo zvedeli sele na koncu, ko smo bili vsi zbrani in so razglasili vse rezultate za celo tekmovanje. Seveda povejo vse, od zadnjega mesta do prvega, za vsako kategorijo posebej. Precej napeto. Ko so razglasili rezultate za freestyle advanced in nisem slisala mojega imena, ko so povedali, kdo je koncal na 4. mestu, sem takoj vedela, da sva tretji. Seveda sem bila navdusena, v istem trenutku pa me je najbolj skrbelo, kaj naj naredim z Olivio. Sem jo na hitro privezala pri ograji malo proc od zbrane mase ljudi in psov, in samo upala, da ne bo kaksen otrok tekel mimo ali se hujse, sel k njej (eni otroci so veselo laufali po celem igriscu). Tudi ovce so bile na igriscu, ker na koncu tekomovanja so imeli predstavitev pasnje. Oli se je tresla iz vznemirjenosti, radovednosti, in navdusenosti ves cas, ko so ovcarji (border collies) delali z ovcami. Sla sem z Lyro po pokal in ves cas, ko sva bili na stopnickah, sem gledala, kaj dela Oli pri ograji. K sreci, je bila pridna.

No, tako je slo najino freestyle. Ce pogledas rezultate (http://www.dogfrisbee.org/e_wyniki.htm), vidis, kaksno sreco sva imeli, da sva (lih) prisli do pokala. Ca. eight and a half points behind the first-place team, 7 points behind the second-place team—but just barely ahead of the fourth-place, fifth-place, sixth-place etc. teams. Za las je slo. Thank you, minidistance!

+1

Ivana

• *
    • Pritlikavi pinči
Frizbi
« Odgovori #260 : 08 Oktober 2007, 03:07:43 »
Jaz mislim, da si tale zanimiva panoga zasluži svojo temo in da se lahko o tekmovanjih, seminarjih in podobnim v povezavi s frizbiji kar tukajle pogovarjamo.
Danes se je na KD Barje (v organizaciji cacy in cowgirl) odvijal že drugi frizbi seminar, ki ga je viodila trenutno edina slovenska tekmovalka Jean Mccollister. Moram priznati, da me zelo veseli, da se je končno nekdo tega lotil zelo resno.
Ker je zanimanja za to disciplino vse več, upam reči, da bo Jean še nadaljevala z izpopolnjevanjem našega znanja, pa upam da tudi koga na tekmo spravimo - danes smo na seminarju že videli nekaj kandidatov.

Lp, Ivana

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #261 : 08 Oktober 2007, 07:55:48 »
Ja, kar nekaj casa se mi zdi da je "frizbi" (oz. "frisbi"--kako bomo crkovali po slovensko  ??? ) nekaj vec, kot samo igrace.

Domaca naloga za tiste, ki so ze dali seminar skozi--v slikah (ce mi uspe pripeti) vidite dva meta--airbounce in under the leg. Znate tudi vi tako?

(vec slik tukaj: http://flickr.com/photos/78687170@N00/sets/72157602311293943/)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #262 : 08 Oktober 2007, 07:56:26 »
se druga slika--under leg throw:

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #263 : 08 Oktober 2007, 09:08:48 »
Znate tudi vi tako?

Ne še  :D. Mogoče enkrat, ko bomo imeli več ur metanja in treninga za sabo  :o.

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #264 : 08 Oktober 2007, 16:55:36 »
More throws to practice  ;):

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #265 : 08 Oktober 2007, 16:59:56 »
And here's a nice sequence:

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
Frizbi
« Odgovori #266 : 08 Oktober 2007, 17:54:32 »
Jean mislim, da bom mogla dat še kakšen seminar za sabo, da bom kej tazga znala! (no se bom potrudila kej zmutit tudi sama  :-[ )

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #267 : 08 Oktober 2007, 20:02:38 »
Z Buffy se sedaj (oz. že kar nekaj časa) učiva odriv od telesa in odriv + skok preko hrbta  ;). Zaenkrat nama gre odriv od telesa bolje. Jaz moram sicer imeti na vsake toliko časa nekaj-dnevno pavzo zaradi modric, ki nastanejo na mojem telesu  :-[.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
Frizbi
« Odgovori #268 : 08 Oktober 2007, 20:06:28 »
wow nore slikce!   Pa kk vam rata tako lepo slikat pse v zraku  :o   da ne omenjam spretnosti z metanjem frizbijev  ;)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #269 : 08 Oktober 2007, 21:33:29 »
Se nekaj slik (sem jih danes odkrila na internetu):