Avtor Tema: Frisbee  (Prebrano 386663 krat)

mayča

• *
  • Spol: Ženski
  • Brigitka in Nelči-Belči
    • Aromaja
Frizbi
« Odgovori #480 : 27 December 2007, 16:35:10 »
Midve z Bri ne bova šli na Freestyle, ampak samo na distance...ker se mi zdi, da mene tale sneg grozno moti in sploh ne morem dobro metat...tako da trenirava samo distance :)

Bri se fuuul trudi, da ujame frizbi v zraku, in mi dostikrat kar skoči v zrak, čeprav je frizbi preceeeeej visoko nad tlemi...in potem ko pristane, se mora spet še enkrat hitro odriniti od tal, da ravno ujame še frizbi z vsemi štirimi tacami v zraku.  :D

Veš kaj me zanima: kako pa je če se psu frizbi prvič, odbije od gobca, in ga nato vendarle še ujame v zraku? se šteje kot neuspešen ulov, ali kot uspešen (glede na to da se frizbi ni dotaknil tal)??

Z  Bri se bova definitivno udeležile treninga pri tebi Jean, mam zacahnjeno, da sem v Sežani (oziroma blizu tam) ;D

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #481 : 27 December 2007, 16:47:50 »
Se steje kot uspesen. Ne samo to, ce ga odbije tako da gre v naslednjo cono, dobi tocke za tisto cono tam, kjer je ujel:

"If a canine tips the disc and subsequently catches the disc in bounds, the catch will be scored where the catch was completed."

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #482 : 27 December 2007, 17:28:21 »
Kako grejo priprave za tekmo? Imate ze freestyle program, ki ga vadite?  8)

Midve bova s pripravam začele po novem letu, ker sem bila sedaj dalj časa bolna in bolj malo zunaj oz. zelo na hitro.
V mislih imam en program (ki sem ga sestavljala za oddajo Dobro jutro), samo izpilit ga je treba. Bo pa tudi vprašanje, kako bo Buffy reagirala v dvorani. Aja, pa še pravo spremljavo je treba najti  ;).

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #483 : 27 December 2007, 21:40:12 »
Midva dvomim da bova šla na freestyle :-[ ne znava pomoje kej dost ::)
Vse ostalo pa že komi čakava :o

A se bomo vsi skupi prijavli? al ste se eni že? al se bo vsak po svoje?
Pomoje bi blo najbolš skupi vzet podatke in na en email vse napisat in poslat :-[

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #484 : 27 December 2007, 22:42:40 »
Vsak se mora sam(a) prijaviti, tako kot tukaj za agility. Obrazec v wordu dobis tukaj:

http://frisbeedog.dogheart.hu/euroflyte-english.htm

Jaz sem ze prijavila Lyro in Olivio, za vse kategorije. Imas se dosti casa--rok za prijavo je 18.1.

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #485 : 03 Januar 2008, 17:28:39 »
Tocno en mesec do tekme. Kako vam gre trening?  >:D

A je kdo kaj slisal od organizaterjev agility? Ali od Millerja? Je kdo probal klicat tja? Jaz sem dvakrat poslala email, ce ne bo kmalu odgovora bom poklicala. Nekaj Cehov bo slo na frisbee tekmo--Jakub in Pumi, Lucka in Darri, Alena in Keysi, ter Michal in Jess. Mogoce se kdo. Oni tudi iscejo cenejso varianto za prenocitev. Jakub bo vzel svojega borderja (Pumi), ker Tervurec (kako se pise Tervuren po slovensko?) Hupi ne mara tepiha kot podlago. Ne vem, kako bosta nasi reagirali. Ne bomo pretiravili z vaults--podlaga bo pretrda in drseca. Passing, flips, in overs. En back vault (Lyra) in en leg vault (Oli), to bo vse.

rapgirl

• *
Frizbi
« Odgovori #486 : 03 Januar 2008, 17:30:22 »
A bo mogoče v lj na razstavi predstavljen tudi frizbi?

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #487 : 03 Januar 2008, 17:36:48 »
Kolikor vem, ni nic organizirano.

rapgirl

• *
Frizbi
« Odgovori #488 : 03 Januar 2008, 17:38:07 »
Škoda.  :(

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
Frizbi
« Odgovori #489 : 03 Januar 2008, 17:43:09 »
Jean...a potem boš dobila frizbije na tekmi?

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #490 : 03 Januar 2008, 17:47:12 »
Ja, od Jakuba. Je ze dal na stran za nas. Ko mi bo povedal tocno ceno (v evrih) za vse modele, bom sporocila naprej. Vecino denarja bi morala zbrati ze pred odhodom, ker sama nimam toliko casha.

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
Frizbi
« Odgovori #491 : 03 Januar 2008, 17:49:17 »
No super. Ti kar sporoči, da ti že plačamo v naprej (da ne boš bankrot zarad nas  ;D) ;)

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #492 : 04 Januar 2008, 10:07:23 »
Tocno en mesec do tekme. Kako vam gre trening?  >:D

A je kdo kaj slisal od organizaterjev agility? Ali od Millerja? Je kdo probal klicat tja?

Midve z Buffy sva se danes lotile treninga. Končno sem zdrava, pa še na dopustu  :D. Tako da bova vadile in potem skupaj sestavile. Tepih je pa približno "podobna podlaga", kot jo imamo trenutno v LJ (steptan, pomrznjen sneg) --- drseča  :-[.

Odgovora od organizatorja za agility ni nobenega  >:(. Pa sem že 2x pisala. Tudi od Millerja ni nič.
Sedaj pišem meil vzrediteljici in še eni prijateljici na Madžarsko, če lahko kako pomagata. Ko kaj izvem, sporočim  ;).

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #493 : 04 Januar 2008, 10:10:42 »
Ja tudi meni ni nič kaj dosti jasno o tem agilityu...
Upam, da se kmal kej zve... ker če ne bo agilitya, mislim da mi ne bomo šli...

Drugač pa sama še razmišlam če bi šla freestyle ali ne ::)
Mogoče bom posnela pogramček in poslala Jean pa pove če je dost dobr da si ne bova sramote delala :D

mayča

• *
  • Brigitka in Nelči-Belči
    • Aromaja
Frizbi
« Odgovori #494 : 04 Januar 2008, 10:22:53 »
ja to je ful fajn ideja...mogoč pa res tut jz to naredim...pa potem dobim strokovno mnenje od Jean  ::)

*sara*

• *
    • Golden handling
Frizbi
« Odgovori #495 : 04 Januar 2008, 12:46:13 »
Ola..danes pa se začne naš tečaj zares  :o  :D. Jean, mi že komaj čakamo tako da..kdaj bo prišla tista 17. ura?  ::)

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #496 : 04 Januar 2008, 13:11:26 »
Midve sva danes najprej povadile vse mete in trikce, ki jih znava. Zdej moram pa vzet listek in kuli ter spisat program. Potem pa veselo na delo s treningi  ;D. V mislih sem imela nekaj podobnega, kot je bilo v oddaji Dobro jutro. Ampak tam se mi je na sredini vse podrlo, ker je bila Jean samo za mikrofonom, men se je pa program iztekel.

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #497 : 04 Januar 2008, 13:58:40 »
Danes sem ze drugic dobila isto sporocilo od organizaterjev agility:

"Dear Jean,

Thank you for your application for our competition. The  entry form will soon be published on our website. I let you know when you can apply.  Also we are going to publish those places where you can stay with your dogs.

See you soon,

István Szabó"

Cacy, sigurno ne bos sramote delala. Ti kar probaj. Pa tudi ce falis na tekmi, ni nic hudega. Saj tudi drugi bodo delali napake.

Ja, lahko gledam posnetke in dam kaksen nasvet. Ce se komu ljubi prej priti na Kras (in ce vreme ne bo prevec grozno) lahko tudi v zivo spremljam. Ce hoces, mi lahko tudi posiljas napisan program (ali tukaj javno objavis) in damo feedback.

*sara*, kmalu bo 17. ura.  ;)

Nika

• *
  • Buda
Frizbi
« Odgovori #498 : 04 Januar 2008, 15:18:38 »
Evo, moja krota že zna backflipe  :D

Ko pa prenizko leti, se pa kar na zadnje postavi  :P

Butterflyi in juggling mu niso kej preveč zanimivi, ker Buda bi laufal pa skakal, tako da tud multiples pridejo v poštev sam ko jih čimdlje vržem  :)

rapgirl

• *
Frizbi
« Odgovori #499 : 04 Januar 2008, 15:22:35 »
Nika super  slike in poze!  :o

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
    • Varstvo psov v Ljubljani
Frizbi
« Odgovori #500 : 04 Januar 2008, 15:29:37 »
 :o
Kaj je dober!

Ima kdo kakšen nasvet kako naj Wi pripravim do tega da bi tudi ona kakšen flip naredila? Razen že ne teče za frisbijem ona sploh noče skočit za njim v zrak (ali pa če ne dalava overs).

Nika

• *
  • Buda
Frizbi
« Odgovori #501 : 04 Januar 2008, 16:18:27 »
Hvala  :) Slike so bolj tko-tko, ker je od blizu slikan brez nastavitev z levo roko pa v gibanju  :D Slaba kombinacija v glavnem

Azu, kaj pa če bi ji ga nad glavo držala, pa da ti ga iz rok vzame?

artichoka

• *
Frizbi
« Odgovori #502 : 04 Januar 2008, 16:31:44 »
Ima kdo kakšen nasvet kako naj Wi pripravim do tega da bi tudi ona kakšen flip naredila? Razen že ne teče za frisbijem ona sploh noče skočit za njim v zrak (ali pa če ne dalava overs).

Azu, mi smo Arta navajali takole:
jaz drzim frisbee visoko v zraku, ko on pritece do mene, zamahnem s frisbeejem v nasprotno stran in mu recem hop ali pa flip.
A je tale razlaga sploh razumljiva?  :-[

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Frizbi
« Odgovori #503 : 04 Januar 2008, 16:49:46 »
Sem šla oboje ven sprobat.

jaz drzim frisbee visoko v zraku, ko on pritece do mene, zamahnem s frisbeejem v nasprotno stran in mu recem hop ali pa flip.
A je tale razlaga sploh razumljiva?  :-[

Tukaj naredi odboj od mojega telesa in skoči za frisbijem (seveda v 90% sfali). (kje je dobila to idejo? ???)

Citiraj
Azu, kaj pa če bi ji ga nad glavo držala, pa da ti ga iz rok vzame?

Tudi že prej poskusila pa vedno samo skoči v zrak in naprej proti meni ter ga vzame. Se ne obrne niti za 1°. :-\ Pa ne glede na to, kako imam frisbi obrnjen (vodoravno, poševno, pod nevemkerim kotom itd.

artichoka

• *
Frizbi
« Odgovori #504 : 04 Januar 2008, 18:12:23 »
Jaz drzim frisbee cimbolj stran od sebe, ker se drugac mali vame zaletava (ker ne zna odboja od telesa).

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Frizbi
« Odgovori #505 : 04 Januar 2008, 18:22:33 »
Jaz sem dala čisto od sebe, pa se je še vedno odbila od mojega telesa (pa je vseeno ali imam spredaj ali ob strani, se pa ob boku odbije).

5rca

• *
  • Venka
    • 5rca
Frizbi
« Odgovori #506 : 04 Januar 2008, 18:23:57 »
A skače za snegom na flipe ali pa za žogico? Bi lahko povezala, če ti.

Drugače jaz sem Veni postopoma učila te flipe, ker jih ni rada delala. Najprej samo toliko, da obrne glavo, potem pa vedno več. Zdaj ji že kar gredo (skoki za kepami so fenimenalni (pa tudi na začetku ni delala flipov - zdaj pa ful visoko skače) - če bo to povezala na frizbi, bo res kul).

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Frizbi
« Odgovori #507 : 04 Januar 2008, 18:29:07 »
Tudi za kepami in žogami skače enako. Ali se obije od telesa (takoj sem jo tudi začela učit odboj) ali pa skoči v zrak proti meni in se ne obrne ne v levo ne v desno. Niti za milimeter.

Nika

• *
  • Buda
Frizbi
« Odgovori #508 : 04 Januar 2008, 19:22:25 »
Tudi že prej poskusila pa vedno samo skoči v zrak in naprej proti meni ter ga vzame. Se ne obrne niti za 1°. :-\ Pa ne glede na to, kako imam frisbi obrnjen (vodoravno, poševno, pod nevemkerim kotom itd.

Ko je v zraku ti ga vzame? Probi v trenutku ko je ona že v skoku, frizbi zavrtet v kakršnokoli smer. Samo toliko da začne mal sukat glavo.

*sara*

• *
    • Golden handling
Frizbi
« Odgovori #509 : 04 Januar 2008, 20:03:51 »
Pa smo nazaj (no že pred nekaj časa ampak zdaj pred računalnikom :D). Jean, blo je SUPER in jas že komaj čakam naslednji teden  :o  :D . Hvala tebi in tvoji hčirki (saj je Monika ne..upam da sem si prav zapomnila  :-[ ) ki sta meli potrplejnje tudi s takim amaterjem pri frisbiju kot sem jast :). Se vidimo naslednji teden  ;D