Avtor Tema: Frisbee  (Prebrano 386433 krat)

deteljica

• Pravi Pesjanar
  • Spol: Ženski
Frizbi
« Odgovori #840 : 08 Februar 2008, 09:46:35 »
Hvala, ampak... Zakaj?  ???
za trenersko funkcijo-seveda ;D

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
    • Varstvo psov v Ljubljani
Frizbi
« Odgovori #841 : 08 Februar 2008, 10:00:54 »
No potem pridem jaz z Wičkom. ;)
Koliko približno pa bi bila cena?

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #842 : 08 Februar 2008, 10:32:17 »
Bom potem sporocila, ko bom imela boljso predstavo o financih. Ne bo drago. Maksimalno 25 evrov na dan.

Dina

• *
Frizbi
« Odgovori #843 : 08 Februar 2008, 18:25:29 »
Hej!

Imam en dokaz, da ne bo kdo rekel, da so samo borderji za frizbi  :D :P :D

Lp ;)

sibila

• *
  • still more white...
Frizbi
« Odgovori #844 : 08 Februar 2008, 21:18:25 »
So nas pa res vse temeljito navdušili...
Ampak moja je pravi štor proti tem skakalcem :-[ :P ;) Jaz ful rada pogledam vaše skokce na filmčkih,kako se podijo...Jih je pravi užitek gledat.
Moja pa se ga vsak dan manj boji in zdaj že pogumno šavsne v zrak za frizbijem-seveda ponavadi mimo :P ::)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #845 : 08 Februar 2008, 22:29:38 »
Dobila sem odgovor od Sabine Bruns:

Hello Jean,
We are fine, I hope you do very well also? In deed we already planned a seminar week over here, it will start 3rd of August and end at the 8th of August. The costs will be 200 Euro per Person, camping is for free. It is also possible to stay in a cheap and nice hotel close to our house. (20 Euro/Night/person, dogs are allowed, please not in
the beds...people can share rooms, they have rooms for 3, 2 or 5 people)

I have competed once under Skyhoundz rules but we had unexperienced judges, which may have caused a strange judging. Looking forward to hear about your
experiences.

We would like to come over to Slovenia, seems to be a really beautiful country. It is also really far, far away. Probably is it very cheap to take an airplane? Usually this is really cheaper and also safes a lot of money.  24.+25.May is a free weekend, but for May and June this is the only free weekend this year.

Sorry for answering so late. We were incredible busy with our puppies, the dog school and shows.....

Greetings from Germany, Sabine

Nika

• *
  • Buda
Frizbi
« Odgovori #846 : 09 Februar 2008, 15:24:10 »
Imam en dokaz, da ne bo kdo rekel, da so samo borderji za frizbi 

Verjetno je razmerje ostalih pasem proti borderjem v prid ostalim. Že samo v tej temi se najdejo rotvajlerji, višavci, bullčki, nemci  ;), ... Sam je problem pri večjih pasmah, ker ne morejo fejst konkurirat manjšim in bolj agilnim. Mene recimo fascinirajo odboji od telesa, sam z mojim to nekak ne gre  :D Sva že poskušala, sam se js zlomim.
Jean, kaki so kaj rezultati velikih psov na tekmovanjih?

Dina

• *
Frizbi
« Odgovori #847 : 09 Februar 2008, 15:30:53 »
Ja Nika, imaš prav :) jaz si tudi ne predstavljam, da bi moja skakala po meni :D Že tko je ena klada, k hoče v naročje splezat, ne pa da bi še poln šus priletela ;D

SG

• *
  • Spol: Moški
Frizbi
« Odgovori #848 : 09 Februar 2008, 18:33:13 »
Tudi hrti imajo radi frizbije...

Po 45 minutah frizbija....

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
Frizbi
« Odgovori #849 : 12 Februar 2008, 18:18:50 »
Se pridružujemo klubu  neborderskih frizbijašev... in da ne boste mislili, da so molosi samo za na kavč ;)

(v resnici ni tako suha, samo tako se stegne ::))

Lp nina

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
Frizbi
« Odgovori #850 : 12 Februar 2008, 18:21:07 »
ninci, kok je hudaaaaaaaaaaaa!  :o :o :o  :-*

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #851 : 12 Februar 2008, 18:23:32 »
Ja meni je čist hudo gledat tkole slikce "neborderjev"  ;D :o
Res so vsi super... Pomoje mi je tko hudo kot da bi vidla kakega dalmatinca ali molosa past ovce ;D
Res je da gre nekaterim pasmam boljše frisbi, a to še ne pomeni da drugi ne smejo uživat ;D tako vodniki kot psi 8)
Slikce&filmčki so vedno zaželjeni ;)

Dina

• *
Frizbi
« Odgovori #852 : 12 Februar 2008, 18:44:00 »

:D pri nas bo treba še malo počakat, ker smo za enkrat še pri tem, da tamala leti po frizbi, neki časa koplje po njem, da ga lahko pobere, pol ga pa vsa ponosna nos naokrog :)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Frizbi
« Odgovori #853 : 12 Februar 2008, 18:48:16 »
Ja meni je čist hudo gledat tkole slikce "neborderjev"  ;D :o
Res so vsi super... Pomoje mi je tko hudo kot da bi vidla kakega dalmatinca ali molosa past ovce ;D
Res je da gre nekaterim pasmam boljše frisbi, a to še ne pomeni da drugi ne smejo uživat ;D tako vodniki kot psi 8)

Moja bi tud ovce zganjala ni problema, samo jih zaradi bolj grobega načina paše uporabljajo raje za govedo in prašiče ::)

Je pa res odtrgana ja ::) In po pol urnem lavfanju in lovljenju frizbija je celo zmatrana! Samo se bojim, da bo hotela skoz več :-\ ::)

Lp nina

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
Frizbi
« Odgovori #854 : 12 Februar 2008, 19:47:36 »
ninci ampak Brihti gre tole ful dobro  :o :o

Ah, mi smo se vedno v fazi navajanja na frizbi oz. dopovedovanja, da je to ful dobr.. Sedaj imam celo nov problem, recimo, ko on dobi en frizbi, ga ne briga, da imam jaz se dva v rokah, ki jih mislim vrzt.. Ne, on bi s tistim taprvim pocel vsega boga, ga malo grizel, kopal po njem, etc..
Torej, kako mu vzbudit zeljo po drugem, tretjem in petem oz. po tistem, ki ga imam jaz, ne po tistem, ki ga ze ima on?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Frizbi
« Odgovori #855 : 12 Februar 2008, 20:30:21 »
Ovčka a ti njega kaj nagrajuješ da ti frisbi prinaša? Menjaš plen za nagrado? Ponavadi je to problem, pes prinese in ti spet vržeš in spet in spet in spet... in on nikoli nič ne dobi v zameno (razen da vržeš frisbi). Rabi nagrado ;) da bo z veseljem prinašal. Ko bo pa že res psihopat, lahko nagrajuješ redkeje oz. mu bo že sam met frisbija lahko nagrada čeprav ukinila jaz tega nagrajevanja sploh ne bi. Pes rabi eno potrditev in "del plena", ki ga je prinesel.

Lp nina

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
Frizbi
« Odgovori #856 : 12 Februar 2008, 22:39:10 »
Ne zmeri  :-[ :-[  Mah, priboljska noce zmeraj vzet oz. jih ven pljuva (sploh brikete), ce ga pa nagradim z igro z zogico je pa potem tista bolj zanimiva kot frizbi..  ::) Sedaj par dni poiskusam tako, da se vsakic kar s frizbijem poigrava - malo vleceva in tko..

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Frizbi
« Odgovori #857 : 12 Februar 2008, 23:10:04 »
Ovcka potem mu vrži en frizbi in tega naj to prinese in ga nagradiš z drugim, ko mu ga vržeš,... ;)

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #858 : 13 Februar 2008, 08:17:37 »
Jean, kaki so kaj rezultati velikih psov na tekmovanjih?

Na EP-u je bil en doberman, ki je bil odlicen (glej sliko). Tudi ta weimeraner je bil uspesen.

Poleg borderjev so tudi malinovci, kelpiji, avstralski govedarji, avstralski ovcarji, JRT, itn naravno nadarjeni za ta sport. Pa marsikateri mesanec. Po mojem bi bili hrvaski ovcarji tudi odlicni, nisem se videla kaksnega HO na tekmi. Upam, da jih letos bo! Na slovenski ekipi.

Na frisbee prireditev, ki jo organiziramo pri nas, pridejo nekateri cehi. Zaenkrat je pasemska sestava takole: 1x border collie, 1x Belgian Tervuren, 2x chodsky pes (Bohemian shepherd, avtohtona ceska pasma, ki je ne priznava FCI), 1x boxer, 1x Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #859 : 13 Februar 2008, 08:48:52 »
Ovcka potem mu vrži en frizbi in tega naj to prinese in ga nagradiš z drugim, ko mu ga vržeš,... ;)

Pri Giji taka nagrada ni "vžgala". Sedaj imava vedno samo en frizbi in ko ga prinese nazaj, najprej sledi klik potem se pa vlečeva in igrava. Na besedo "spusti" ga spusti in v nizkem štartu čaka na nov met.
Buffy pa že od nekdaj prinese vse nazaj in čaka na nov met. Ni važno ali gre za žogico, palico, frizbi, igračo, ...

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Frizbi
« Odgovori #860 : 13 Februar 2008, 08:58:44 »

Ja problem je če pes že v osnovi prvega ne prinese nazaj.  ;) Potem niti nimaš možnosti drugega vržt ::).

Če se za frisbi vlečeta in cufata mu pusti zmagat.

Lp nina

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #861 : 13 Februar 2008, 10:47:34 »
Pomembno vprasanje:

Kako bomo napisali po slovensko:

1. frisbee
2. frisbi
3. frizbi

A naredimo anketo? Jaz ne znam.

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #862 : 13 Februar 2008, 12:02:05 »
Slovensko je frizbi  ;)

trigi

• Administrator
  • Spol: Moški
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
    • Moja Najljubša Stran ;)
Frizbi
« Odgovori #863 : 13 Februar 2008, 22:50:48 »
Petrca: to pa ni res  :D Slovensko je "leteči krožnik" :D  ;D

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #864 : 14 Februar 2008, 07:41:54 »
V trgovinah imajo napisan frizbi  :P.
In tudi športna panoga se imenuje Ultimate frizbi (lahko da je še katera druga, jaz poznam le to).

maja72

• Gost
Frizbi
« Odgovori #865 : 14 Februar 2008, 19:02:36 »
Glede zapisa z jezikoslovnega stališča ni dileme - frizbi ;).
Ali mogoče kdo pozna tele fante in dekleta: http://www.frizbi.si/ ? Ugotavljam namreč, da če je pes v kratkem času napravil velik napredek, se mojega ne da meriti niti v mišjih milimetrih  :-[. Niti enega lepega butterflyja mi še ni uspelo vreči  :-[. Res sem motorični kreten  :-[.

Tole ja pa eden najinih prvih poskusov z Bajkom in frizbijem. Zdaj že lepo mečeva na razdalje, to je samo malo za okus, da se vidi, kako zelo hvaležna sva za poslane frizbije in DVD, po katerem se pridno učimo. Bom poskušala ta vikend posneti kaj novega ...
http://www.youtube.com/watch?v=PDxjUhTqIks

Na posnetkih je uporabljen Jawz na 2200 m in cca. minus 10; v nekaj minutah je bil trd kot kamen  ::). Brez Frostbitov ne bo šlo, po moje ;).

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #866 : 14 Februar 2008, 20:40:03 »
Super vama gre! Kje ste bili?

Mene zelo mika, da bi trenirala se ultimate frisbee (ok, frizbi). Rabim nek sport, v katerem bi vec laufala/sprintala, se mi ne da iti na jogging kar tako, sem bolj motivirana, da hitro in dolgo tecem, ce laufam za zogo ali pa frizbi. Skoda, ker je Ljubljana tako dalec.

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #867 : 14 Februar 2008, 20:58:51 »
Maja72, iz kje sta??
Tvoj Bajk zgleda ful zagret za frizbi :o fino, zdej je treba samo še vadit ;D
Men se zdi najlažje učit, če ti nekdo pokaže kako se kaj meče, tisto na DVDju je zelooo težko osvojit ;D tud men ni šlo :-[

maja72

• Gost
Frizbi
« Odgovori #868 : 14 Februar 2008, 22:06:35 »
Smo iz Škofje Loke, Gorenjska. Bajk je zelo hvaležen kuža, ker se mu vedno da sodelovati z mano. Frizbi mu je res zelo všeč, zdaj ko mečeva na malo daljše razdalje, pa sploh. Pri nama sem jaz bolj ta štorasta  :-[, ampak volje za delo imava pa oba. Bova veliko, veliko vadila, pa se bo enkrat že poznalo, a ne ;). Sicer delava canine freestyle, veliko elementov nama bo od tam prišlo prav, ampak dokler ne zna lepo lovit, ga nič ne obremenjujem z artističnimi vložki, da ne bova samo zbrke naredila  :-[.

Poleg Bajka imam še psičko Amelie, pasme parson russell terier, ki je stara 5 mesecev in še vedno menja zobe  :-\, tako da ji ne mečem prav veliko. Je pa psička čisti spid, včeraj je bila sterilizirana, danes pa že hara naokoli in bi najraje vaulte ob moj trebuh delala (s satelitom okrog vratu)  ::). A je to OK, da ji jaz kar obične Jawze mečem, nje nič ne moti, ker so pač malo veliki ...

Ja, tudi jaz mislim, da se je najbrž najlažje učit, če ti nekdo pokaže. Ker DVD sem si že n-krat pogledala in mi prav nič boljše ne gre, sem čisti antitalent  :-[. Sem prosila enega fanta, da mi malo pokaže, pa se gremo za vikend na Primorsko učit metat.

Filmček je bil posnet v francoskih Alpah, kjer je zelo veliko snega in je zelo zelo lepo.

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #869 : 15 Februar 2008, 07:23:40 »
maja72, ste končno nazaj  ;D. Vidim, da ste uživali  :o.

Upam, da prideš naslednjo soboto v Železnike pogledat, da ti predstavim še ostalo "frizbi bando"  :D. Se boš lahko še tam mal učila in gledala  ;)