Avtor Tema: Frisbee  (Prebrano 386420 krat)

Ora

• *
Frizbi
« Odgovori #1110 : 16 April 2008, 10:16:11 »
cacy :) Jean mi je povedala, da ti zbiraš naročila za frizbije. Mi se z njo vidimo v nedeljo in sva dogovorjeni, da bomo dali naročila in denar kar njej in bo ona uredila s tabo. Trenutno imam zbranih naročil za 8 frizbijev in vem, da je še kar precej interesentov, ki bodo plačali v nedeljo. Glede barv so sicer že dali želje, ampak mislim, da noben ne bo kompliciral, če bodo kakšne druge barve... Zanima me samo ali je tale naša nedeljska varianta izvedljiva, ker ti omenjaš "do petka"?

cacy

• *
  • Spol: Ženski
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #1111 : 16 April 2008, 10:35:43 »
Ora, mi je Jean že sporočila vse ;D tako da ni problema. ;)

Žal je toliko naročil, da je tudi Jakubu že zmanjkalo frizbijev in ima Hero Xtra (na katere je v tej rundi največji naval) le še zelene in vijolične barve.
Druge barve žal niso več možne :-\

Za druge frizbije pa ni problema. Tisto kar je na internetni strani napisano (tudi barve) je možno.
Če karkoli ni možno pa takoj sporočim, ker za skoraj vsako zadevo vprašam Jakuba, če je ok. ::)

Ivana

• *
    • Pritlikavi pinči
Frizbi
« Odgovori #1112 : 16 April 2008, 11:02:41 »
cacy a lahko jaz tudi Ori dam denar, pa ga ona dostavi tebi (moje naročilo sem sicer poslala petrci, pa povedat mi morate kolk denarja)

Lp, Ivana

culto

• *
  • Spol: Moški
Frizbi
« Odgovori #1113 : 16 April 2008, 11:09:29 »
moram se mal v roke vzet glede teh metov  :D
...kdo to reče ;D  ;D ;)! To kvečjemu velja zame :-[.

maja 72; je treba še vedno držat pesti za poligon?

cacy; kdaj pa pridejo frizbiji, že kaj veš?

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #1114 : 16 April 2008, 11:19:24 »
Ivana, o znesku te bomo pravočasno obvestili  ;D.

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #1115 : 16 April 2008, 11:22:21 »
Ora, mogoce ne bi bilo slabo, ce mi sporocis ze v petek zvecer, katere frizbije bi radi narocili, da jaz prej preverim pri Jakubu, ce so na zalogi. Danes mi je sporocil, da ima cca. 30 Hero Sonic in 40 Xtra.

Ce slucajno ne bi imeli seminarja v nedeljo (zaradi npr. slabega vremena), moramo izmisliti nek Plan B za predajo denarja.

Culto, mozno je, da jih grem iskati ze na zacetku maja. Ce ne takrat, potem 25.5.

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #1116 : 16 April 2008, 11:25:48 »
Ivana, načeloma lahko daš denar Ori... ampak če imaš KLIK potem ti bo pomoje lažje kar nakazat ;)
Mislim, da tud petrci lahko osebno daš v GR (če se petrca strinja :-[). Točen znesek dobiš v petek (obvestilo).

Če ne bo Jean prinesla frizbijev v začetku meseca, jih bomo dobili po pošti. V parih dneh bo točno jasno kdaj in kako bomo dobili frizbije.

lp

Ora

• *
Frizbi
« Odgovori #1117 : 16 April 2008, 11:50:54 »
Cacy, hvala :) Glede barv ne bomo komplicirali.
Jean, če lahko nakažemo na KLIK, je to potem lahko plan B  :D Do petka ti pa sporočim naročila za tiste, ki bodo naročili preko mene.
Kaj pa plan B, če zaradi slabega vremena naš frizbi day odpade? :'( ???

Ivana, midve se morava pa do petka itak videti, če ne za trening (te že prav pogrešamo :( ), pa vsaj da mi predaš ključe. S Tanjo sem se vse zmenila ;)

Tullika

• *
    • ...blog...
Frizbi
« Odgovori #1118 : 16 April 2008, 13:18:01 »
Hej!

Sem ena tistih, ki bo celo nedeljo metala frizbije in letala za njimi naokoli po poligonu. :o Nisem še sicer prebrala celotne teme, jo bom pa definitivno, ker me zadeva čisto zares privlači. Doma imam dva PRT-ja, vedno in povsod pripravljena na akcijo. Sama pa metov ravno ne obvladam, ampak itak pravijo, da je vsekakor dobro it na kak seminar, ne? Komaj čakam že in milo prosim višje sile, da bi v nedeljo sijalo sonce!

Vse skupaj se je začelo lani, ko je bil na Barju Agility4fun in sem opazovala punco ki se je s svojo borderko "žogala" s frizbijem.  Od takrat dalje, pa si tudi sama po tihem želim, da bi tudi sam uspelo kaj podobnega.

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #1119 : 16 April 2008, 13:43:10 »
Vse skupaj se je začelo lani, ko je bil na Barju Agility4fun in sem opazovala punco ki se je s svojo borderko "žogala" s frizbijem.  Od takrat dalje, pa si tudi sama po tihem želim, da bi tudi sam uspelo kaj podobnega.

Misliš na tole "letečo" borderko  ;D

Tullika

• *
    • ...blog...
Frizbi
« Odgovori #1120 : 16 April 2008, 13:47:54 »
 ;) mhm, saj se mi je po tihem zdelo da je vse skupaj povezano s  petrco :-[  in zdaj vidim da imam popolnoma prav.  ;D  Ja, popolnoma me je očarala, oz sta me očarali, priznam! V "baldahin" senčki nedaleč stran,  pa se je skrival še en mali border oz borderka z največjo kostko ever... 8)  V bistvu imam cel kup fotk "letečke", sam najdem jih nikjer ne. Še iščem in napopam ko najdem, ok?

maja72

• Gost
Frizbi
« Odgovori #1121 : 16 April 2008, 13:56:13 »
petrca, cacy: Tisti prostor je skoraj too good to be true  ::). Pa v bistvu ni nobene stavbe v bližini, kjer bi frizbiji lahko zasilno pristajali  :D. Ko sva namreč zadnjič z Mojim metala in mi je on dokazoval, da si razliko med Jawzem in Herom Extra samo domišljam, je edinega Herota, ki ga imava, poslal na edini skedenj daleč naokoli  >:(. Na najvišji del strehe skednja  >:(. Reševanje frizbija je bila pa potem zabava meseca  ;D.

Daj no, kako je potem s klubom in podobnimi oficialnostmi? Mi toliko treniramo, da bi radi drugo leto vsaj na ene par tekem PRI NAS šli  :P.

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #1122 : 16 April 2008, 14:00:19 »
;) mhm, saj se mi je po tihem zdelo da je vse skupaj povezano s  petrco :-[  in zdaj vidim da imam popolnoma prav.  ;D  Ja, popolnoma me je očarala, oz sta me očarali, priznam! V "baldahin" senčki nedaleč stran,  pa se je skrival še en mali border oz borderka z največjo kostko ever... 8)  V bistvu imam cel kup fotk "letečke", sam najdem jih nikjer ne. Še iščem in napopam ko najdem, ok?

Mala borderka je bila Mi, katere lastnica je tincy. Čez 1 mesec bo dopolnila 1 leto  :o in ji gre super s frizbiji.

Tullika

• *
    • ...blog...
Frizbi
« Odgovori #1123 : 16 April 2008, 14:06:43 »
Aha, tako torej.  Jaz se spomnim malega cukra in neprestano je mahala z repom, samo da si jo pogledal. Luštna punčka, tale Mi.  ;D Počasi bom pa povezala kdo je s kom in čigav je kateri pes.  ;) Čeprav, priznam, borderji so mi vsaj zaenkrat čisto preveč podobni, da bi lahko točno ločila za katerega psa gre. :-[ :-\ vsaj po sliki no.  Se bom malo bolj poglobila, pa bo...

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #1124 : 16 April 2008, 14:30:05 »
Jaz tezko locim PRT-je!  :P :P :P

Pa me boste naucili v nedeljo, ce ne bodo cisto vsi iste barve--to se pravi rjave, od blata namrec.

Tullika

• *
    • ...blog...
Frizbi
« Odgovori #1125 : 16 April 2008, 14:37:59 »
 ;D :P Eh, brez problema, bomo pa pohiteli in ti na začetku vse predstavili in povedali razlike. ;D  Ker potem bomo verjetno tudi lastniki vsi enaki, potacani.  :P Pa nič za to, važno je samo to, da bo super truper fino! :o

Jana*

• *
  • Tery & Brie
    • dA
Frizbi
« Odgovori #1126 : 18 April 2008, 22:14:29 »
Evo... leteči višavc  ;D

*sara*

• *
    • Golden handling
Frizbi
« Odgovori #1127 : 19 April 2008, 09:26:18 »
Super sta Jana!!  :o  :o.
Pa še ena ideja kako pripraviti psa da ti prinaša oz. gre iskat frizbi. Še drugi pogoj, pes mora met rad vodo.
izgleda pa nekako takole:
http://www.mojvideo.com/video-new-frisbee-game/6df3df336d648432ec91
Je sicer boljše če to delaš v reki ali jezeru (kjer lahko še plava zraven ;)), ampak za doma pa je dovolj kakšen bazenček ali vedro ;).

Tullika

• *
    • ...blog...
Frizbi
« Odgovori #1128 : 22 April 2008, 07:31:07 »
Bom še tukaj napisala, ker ne vem a Jean spremlja tudi "naš" forum. Torej, najlepša hvala za vso potrpežljivost, vztrajnost, prijaznost  Jean, jaz osebno komaj čakam na še. Bil je fenomenalen dan, naučila sem se ogromno in da še to povem, gre nam veeeliiiiiiiiiiiko bolje kot nam je šlo... :o

maja72

• Gost
Frizbi
« Odgovori #1129 : 22 April 2008, 08:20:18 »
Jean, kje ti najdeš datume tekem, ki so organizirane po Evropi  ::)? A so na vsaki tekmi vse kategorije? Mene zanima v bistvu samo freestyle, pa kolikor sem Jakuba razumela, moraš poleg freestyla vseeno obvezno tudi mini distance metat  ::)? Letos in drugo leto bi šla na nekaj canine freestyle tekem, za vstopni razred imata oba psa vse pogoje. Pa če bi bil morda kje v bližini še kak frizbi dogodek, bi šla pogledat. Hvala za informacije!

Pred kratkim sem dobila knjigo Hundefrisbee Sabine Bruns in Marcusa Wolffa, zmagovalcev vseh dosedanjih evropskih prvenstve v kategoriji Dogfrisbee - Open. Knjiga je zelo didaktična, prikazani in natančno opisani so vsi meti; pri vsakem metu so čez par strani skice s položajem prstov, vrsto spina ipd. Ker je knjiga barvna in je njena didaktičnost ravno v tem, da so številne skice, fotokopiranje ne pride v poštev  :-\, ker se s tem izgubi vsa sporočilan kvaliteta knjige. Je pa res odlična. Še posebej mi je všeč zato, ker niso na vseh slikah borderji :P, večina stvari je prikazanih z belgijci, prinašalci in mešanci kar tako.

petrca

• Pesjanar
    • petrca
Frizbi
« Odgovori #1130 : 22 April 2008, 09:09:54 »
Tole knjigo sem jaz lansko leto dobila  ;D. Mi je tud zelo všeč. Se mi pa čudno zdi, da ni angleškega prevoda (je pa polno drugih).
Če si podrobno gledala slikce in brala opise, ta knjiga opisuje, da se pri preskoku (čez nogo, hrbet, ...) frizbi podaja za skokom. Jakub nam je pa razlagal ravno obratno, kar se mi je po eni strani zdelo bolj logično, saj pes loči med preskokom in dotikom (vault).

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #1131 : 22 April 2008, 09:34:55 »
Tullika, prosim povabi se ostale PRT-evce (a sem prav napisala  ???), ki se zanimajo za frizbi, v ta forum tukaj, ker se veliko pogovarjamo in ce imajo kaksna vprasanja glede treninga, opreme, dogodkov in podobno, bodo ljudje tukaj sigurno priskocili na pomoc. Lahko preko tega foruma tudi dogovorite za srecanje za vadbo metanja (brez psov).

maja72, sem narocena na European disc dog list:

http://de.groups.yahoo.com/group/european_disc_dog_list/?v=1&t=search&ch=web&pub=groups&sec=group&slk=1

in dobim nekaj informacij na tak nacin, za dogajanja na Ceskem pa spremljam Jakubovo spletno stran:

http://www.discdog.cz/

Za Madzarsko pa tukaj:

http://frisbeedog.dogheart.hu/

Za Polsko tukaj (ampak nimam namena iti tja, ker mi je predalec):

http://dogfrisbee.pl/

Veliko se dogaja v Nemciji (predvsem na severnem delu), Belgiji, in na Nizozemskem, ampak ne spremljam, ker mi je predalec. Letos bom najvec hodila na Madzarsko in na Cesko. In sevedo v Slovenijo! Komaj cakam naslednjo tekmo pri nas!  ;D Kdaj/kje bo?

Freestyle tekme so bolj redke, ker rabis 4 kvalificirane sodnike.

culto

• *
Frizbi
« Odgovori #1132 : 22 April 2008, 21:08:46 »
Jean; Danes sva vadila flipe(v desno) in res, odlično nama je šlo ;D. Sploh ni težko, samo prav je treba frizbi metat.
Nekajkrat mu je uspel tak lep skok, videti je bilo skoraj kot salta. V nedeljo si mi rekla, naj poizkusim kombinacijo flipa in skoka ob telesu(vault). Sploh ni tako težko, v bistvu je meni še lažje, ker Casper ne pridrvi s tako hitrostjo na skok, kot, kadar mu vržem frizbi daleč stran. Pa še dobro zgleda 8).

Tudi jaz komaj čakam naslednjo tekmo pri nas. Maja, frisbee freestyle je res najbolj ataktiven, sploh, če je dobra glasba in koreografija. No, vsaj meni se tako zdi ;).

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #1133 : 22 April 2008, 21:25:08 »
Culto, super. Casper je pravi atlet/akrobat. Ampak ne pozabi, da je se mlad, tako da ne prevec hiteti z zahtevnimi skoki. Na tekmi so flipi in vaulti prepovedani dokler psu ne izpolni 18 mesecev. Jaz mislim, da jih lahko varno vadita doma, ker ti dobro obvladas metanja in Casper ze po naravi ima zelo dober (varen) stil pri skakanju (predvsem ima lep pristanek na vseh stirih), ampak vseeno ti svetujem, da ne pretiravas. Jaz verjamem, da je sposoben salto naredit pri flipu, ampak za zdaj pa bi jaz svetovala, da vrzes bolj po strani in ne toliko visoko v zraku, da tega ne se naredi. Tako so mi tudi povedali Cehi, ko sem vprasala, kako delati z mladim psom.

Jean

• *
Frizbi
« Odgovori #1134 : 22 April 2008, 21:41:40 »
No, ko smo ze pri temi varnost, bom tukaj prelepila nekaj napotkov, ki sem jih pripravila. To povem takoj na zacetku pri vsakem seminarju, ampak vseeno vidim potem stvari, ki me skrbijo. Tudi Cehi so imeli pripombe glede tega (kakor 5rca je ze povedala). Besedilo je v anglescini, bom zelo hvalezna, ce bo kdo prevedel v slovenscino in da to potem razsirimo vsem, ki se ukvarjajo ali imajo namen se ukvariti z dog frisbee-jem.

DOG FRISBEE SAFETY RULES

1.   Only play with one dog at a time. Don’t expose your dog(s) to dangerous collisions and dog fights.

2.   Only play on a level, open space: the surface should not be too hard, and there should not be any obstacles anywhere nearby that could endanger a dog chasing after a frisbee. A soft, springy grass surface is best; sand provides a nice cushiony surface for the dog’s legs, but the grains can get into the discs and cause damage to the dog’s teeth if the frisbee is frequently retrieved from the ground rather than the air.

3.   Never throw directly at the dog (except for flips, multiples, and short butterflies).

4.   Warm your dog up before training, and cool him down afterwards.

5.    Don't overdo it. Quite BEFORE the dog gets tired. A tired dog is at much greater risk of injury. Even a very fit dog gets tired after just a couple of minutes of chasing frisbees. Don’t play for more than a few minutes at a time without a break.

6.    Be especially protective of young dogs. Avoid flips, vaults, and high jumps until the dog has matured physically. In competition, doing such moves with dogs younger than 18 months will result in disqualification.

7.   Good landings are important. Ideally the dog should land on all four feet after a leap. Some dogs do this naturally, others have a tendency to come down hard on their hind legs only, and need to be taught how to land well.

8.   GOOD, ACCURATE THROWING IS CRUCIAL. If your dog has a lot of motivation and drive, he will try his utmost to get the frisbee no matter how badly you throw it, which can lead to dangerous situations. Practice throwing without the dog much more than with the dog. General rule of thumb: 50-100 dogless throws for every throw to the dog, or one hour of throwing practice for you without the dog for every five minutes of throwing to the dog, etc.

9.   Likewise, don’t let other people throw to your dog unless you have confidence in their throwing ability.

10.   Clean your frisbees after each use and check them for sharp edges that can cut the dog’s mouth. You can smooth these with sandpaper. Discs that show a lot of wear and bite marks should not be used for the dog (you can still practice throwing with them).

maja72

• Gost
Frizbi
« Odgovori #1135 : 22 April 2008, 21:47:53 »
Jean: Najlepša hvala za podatke  :o! Tudi jaz sem gledala severno Nemčijo, v bližini Essna imaš poleti eno krasno nekajdnevno prireditev. Ampak kaj, ko je to res daleč  :(. Pri 4 fun tekmah najbrž ne rabiš 4 uradnih sodnikov  ::)? Pozdravljam opozorila glede varnosti; v naši bolj ta "luzerski" skupini so nam punce ves čas govorile "don't forget you are here to have fun, not to compete" ;).

petrca: Jaz pri preskoku mečem za skokom in tako so nam razlagale punce v naši skupini na seminarju  ::); pa po pravici povedano je glede na moje motorične (ne)sposobnosti to zame tudi lažje  :-[. Bo treba še enkrat Jakuba ali Rona vprašat. Sem brala ene Ronove zapiske (mislim da na njegovi strani) in nekam sumljivo veliko Slovenke hvali  :P.

culto: Meni osebno je in bo prioriteta canine freestyle, ki mi je tudi najbolj všeč. Frizbi je zraven kot kateri koli drug rekvizit ;). Pri canine f. imaš bistveno več obveznih elementov  in 1/3 heelworka, ki ga pri frizbi f., kolikor sem uspela razumeti, ni. V bistvu imam jaz za psa frizbi kot sprostitev po delu, ker glupi pes ne ve, da je to tudi delo  ;D.

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #1136 : 22 April 2008, 22:08:54 »
maja72, kaka luzerska skupina ??? pa ja ni blo kej narobe :'(
Kje si našla zapiske Rona? koga hvali :o :D

Ja vsekakor je treba paziti nase in svojega psa!
Hvala Jean za safety rules!

Ljudje, Uživat je treba ;D

Jst nažalost sploh nimam časa za frizbi  :'(

Ima kdo 18.5. čas? da se dobimo kje? pa naredimo en frizbi meet/trening?
(mene zdele par dni ni v SLO, ampak imam to nedeljo 18.5. frej, tako da bi se lahko kej zmenili (seveda če bo vreme dopustilo))

lp

maja72

• Gost
Frizbi
« Odgovori #1137 : 22 April 2008, 22:46:37 »
cacy: Ne, ne, vse je bilo v redu, v bistvu je bilo enkratno! Bi morala še malo k nam zaviti, da bi videla, kaj vse smo mi "delali" - gledali, kako Verča in Miša žonglirata s 6 frizbiji med hojo, vmes sta si jih še celo menjali  :o. Meni to še v počasnem posnetku ne bi bilo jasno, punci sta pa razturali, absolutno. Želela sem samo povedat, da so nam v pogovorih kar tako povedale, da smo mi malo preveč zaresni in da preveč delamo, da je treba tudi samo v luft gledat in žonglirat. A veš, kaj mislim, ali sem bila spet nerodna  :-[.

Saj ko bi se jaz spomnila, kje sem to brala  :-[. Mogoče je bilo na K9disc strani  ::)? Je bilo pa nekaj v tem smislu, kako je zadovoljen, da se ta šport v Evropi poleg v Nemčiji in na Nizozemskem razvija tudi na Češkem, Poljskem in v Sloveniji, kjer so še posebej zagreti - no, nekaj v tem smislu je pisalo, sem iskala, kje bi to bilo, pa trenutno ne najdem  :-[. Čist men podobno, da si ne dam nobene strani med favorites  :-[.

culto

• *
Frizbi
« Odgovori #1138 : 22 April 2008, 23:35:44 »

Ima kdo 18.5. čas? da se dobimo kje? pa naredimo en frizbi meet/trening?

Sem si že obkrožil na koledarju  ;D ;)

culto

• *
Frizbi
« Odgovori #1139 : 26 April 2008, 22:24:54 »
Jean; Danes sva vadila flipe(v desno) in res, odlično nama je šlo ;D. Sploh ni težko, samo prav je treba frizbi metat.
Nekajkrat mu je uspel tak lep skok, videti je bilo skoraj kot salta. V nedeljo si mi rekla, naj poizkusim kombinacijo flipa in skoka ob telesu(vault). Sploh ni tako težko, v bistvu je meni še lažje, ker Casper ne pridrvi s tako hitrostjo na skok, kot, kadar mu vržem frizbi daleč stran. Pa še dobro zgleda 8).

Približno takole to zgleda KLIK (http://www.youtube.com/watch?v=ksk4-Zn_LYA)

Drugače pa res ne pretiravava, veš da pazim nanj.