Avtor Tema: Frisbee  (Prebrano 386584 krat)

cacy

• *
  • Spol: Ženski
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #1380 : 16 Julij 2008, 23:25:52 »
Jst bi dodala, da imejta primerne frizbije za začetek, pa velikooo igre na začetku... Potem boš pa videla kako bo šlo naprej. Najprej navduši psa za frizbije z igro.

lp

gulu

• *
  • BC Lum, RR Dali in (z)mešanka Nija
Frizbi
« Odgovori #1381 : 16 Julij 2008, 23:45:54 »
Ja, je predaleč :-[ Ker smo se menile za ta mini seminar ravno zaradi tega, ker je v soboto agility tekma v Trbovljah in bi potem Jean nekje pri nas prespala, v nedeljo bi imeli pa seminar. ;)

Kdaj bi bilo tole? Ker imam jst pri Jean že zeloooo dolgo "rezerviran" en seminarček  ::), pa bi rada vedela, če imam čas, da se čimprej zagrebem (čeprav se zna zgoditi tudi, da bo bolje, če bom brez psa  ;)).

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #1382 : 16 Julij 2008, 23:48:13 »
agility tekma v trbovljah je 4.10. ;)

gulu

• *
  • BC Lum, RR Dali in (z)mešanka Nija
Frizbi
« Odgovori #1383 : 16 Julij 2008, 23:51:55 »
Hvala, Manca. To bi pa šlo  :o  (sicer bo ravno po eni premieri v teatru, bom pa malo mačkasta  8))

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
Frizbi
« Odgovori #1384 : 17 Julij 2008, 08:20:11 »
gulu jaaa, ti kar pridi!!!  ;D Ves kok bo veselo  :D :D

Drugace pa, rapgirl, Tamara je vceraj dala idejo, kaj ce bi imeli kar na Kipih raje? Da nebi tisti krivometalci prevec metali dol v gozd na poligonu  :-[ A mislis da bi za gor rabili kaksno extra dovoljenje?

Dina

• *
Frizbi
« Odgovori #1385 : 17 Julij 2008, 10:06:29 »
Al pa tam, kjer hodmo noret, če ni preveč visoka trava?

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
Frizbi
« Odgovori #1386 : 17 Julij 2008, 10:10:09 »
Al pa tam, kjer hodmo noret, če ni preveč visoka trava?

Ma tam ne morem garantirat, da bo pokoseno.. Kipe pa verjetno bojo, ze zaradi agility tekme  :P

rapgirl

• *
Frizbi
« Odgovori #1387 : 17 Julij 2008, 10:19:28 »
Za na kipe rabiš kar nekaj dovoljenj, od rudnika, pa od občine pa tako naprej. In s temi papirji je ful dela. Tako, da jaz bi rajši v kd. Se pa javim, da bo Ajka hodila frisbije iskat.  ;D

Terrierka

• *
  • to the ∞ & beyond
    • KanBri
Frizbi
« Odgovori #1388 : 17 Julij 2008, 10:38:34 »
Jst bi dodala, da imejta primerne frizbije za začetek, pa velikooo igre na začetku... Potem boš pa videla kako bo šlo naprej. Najprej navduši psa za frizbije z igro.
Se morava s Kiaro najprej pohvalit; frizbi lovi z razdalije 2m, tako da se dvigne na zadnje tačke!
Frizbi je kupljen v trgovini z pasjimi igračami, iz blaga in plastike in ni ne vem kako dober, ampak za začetek bo najbrš vredu...drugače pa je čisto navdušena nad frizbijem! ;)

Mayča in Cacy, čakam naslednjo vajo...! ::)
Lp

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #1389 : 17 Julij 2008, 10:59:20 »
Moraš paziti zadnje tačke... ni dobro da pristaja samo na njih. Pristanek po ulovu naj bi bil na vse 4 tačke istočasno. Tako je najboljše za psa in najmanj vrjetnosti, da se kaj poškoduje.

Terrierka, iz kje pa si, če smem vprašat?

Iz blaga frisbi je najboljši za začetek!

Terrierka

• *
  • to the ∞ & beyond
    • KanBri
Frizbi
« Odgovori #1390 : 17 Julij 2008, 11:13:34 »
Kiara ne skoči v zrak, ampak dvigne sprednje tačke, da je višja...a pri tem se tudi lahko poškoduje?! :( ???

mayča

• *
  • Brigitka in Nelči-Belči
    • Aromaja
Frizbi
« Odgovori #1391 : 17 Julij 2008, 12:15:34 »
Moje mnjenje je, da to ni dobro, če pes dviguje samo sprednje tačke...ker lahko iz tega rata to, da ko boš stopnjevala zahtevnost (višino frizbija), se bo pes seveda odrinil od tal, vendar bo telo ostalo v navpični poziciji (torej da so zadnje tace stegnjene vertikalno proti tlom) - kar pa je posledično za pristanek na tleh velika nevarnost za poškodbe.
Tako da jaz tega ne bi dovolila, sploh ker si na začetku in ne rabiš delat takih napak. :)

Morda še dodatna informacija - začni podajat psu/psički narobe obrnjen frizbi (tako naj bi se pes navadil pravilno loviti frizbi - in posledično tudi pravilno odskakovati in pristajati na vseh 4 tačkah).  :)

Mimogrede, jaz sem pa danes dobila 10 novih frizbijev (hero xtra) iz Nizozemske in smo z Bri in Nelly čisto navdušene!!!  :D :D :D
Lahko si tudi ogledate najin trening za tekmo v  Pragi - moram pa povedati, da sem bila tukaj čisto zmedena in nisem ŠE imela v glavi vrstni red metov in trikov in tako izgleda malo zmedeno  ::) no ja...sej do tekme imam še nekaj časa ::)

http://www.youtube.com/watch?v=hiY0hEVSJ8o

Terrierka

• *
  • to the ∞ & beyond
    • KanBri
Frizbi
« Odgovori #1392 : 17 Julij 2008, 12:28:12 »
Mayča, kako jo pa odvadim, da dviguje sprednje tačke in skoči v zrak pravilno? ???

cacy

• *
    • My life...
Frizbi
« Odgovori #1393 : 17 Julij 2008, 12:38:11 »
To "slabo" pristajanje je zelo pogosta napaka... veliko ima ta problem (tud jst), in predvsem zato ker smo začeli učiti narobe in ker nismo znali.
Na seminarju smo dobili nekaj napotkov glede tega, ampak to je zelo težko po forumu razlagat...

ker si iz Lj oz. okolice in ce imas prevoz se lahko kdaj zmenimo za kak skupn trening (drug tedn bomo vrjetno spet v tivoliju)...

Terrierka

• *
  • to the ∞ & beyond
    • KanBri
Frizbi
« Odgovori #1394 : 17 Julij 2008, 12:41:39 »
Ja, super ideja! :o Samo naslednji teden ne morem, ker me ni doma... :-[

mayča

• *
    • Aromaja
Frizbi
« Odgovori #1395 : 17 Julij 2008, 12:45:07 »
hmm...saj pravim, mogoče bi res pomagalo to, da ji mečes narobe obrnjen frizbi (za 180stopinj) :) ampak ne ta frizbi potem metat 2metra stran, ampak par cm, dm stran od njenega gobčka...

Jaz sem z Nelly samo to delala prve 3-4 mesece (ampak ona je že tko po defaultu skokica, in sem ji s takimi frizbiji le še pomagala, da se je pravilno naučila prijeti frizbi - od zgoraj navzdol in ne obratno)...

Pri Bri, ki je pa že starejša, in ko se ji ne da več razmišljat kako mora skočiti, se včasih prav nevarno postavi na zadnje noge in zato pred serijo metov naredim nekaj vaj toliko da jo spomnim kako mora skakat.
Fajn je, ko je pes navajen frizbijev seveda, da držiš (narobe obrnjen frizbi lahko) recimo v višini svojih ramen in ko se pes odrine v zrak, hitro spustiš roko s frizbijem vred recimo na nivo bokov, da prisiliš psa, da se z gobčkom/glavo/prednjimi  tacami prisili, da sledi frizbiju in tvoji roki dol, in tako pristane na vseh 4 tacah :) upam da me razumeš... To se zgodi hitro...in ko vidiš da pes pravilno pristane, mu podaš frizbi in ga nagradiš z igro :) Če bi pa res lahko prišla na kak skupen trening, bi lahko seveda lažje ti pokazali in ti tudi povedali kaj in kako  ::)

Terrierka

• *
  • to the ∞ & beyond
    • KanBri
Frizbi
« Odgovori #1396 : 17 Julij 2008, 13:20:30 »
hmm...saj pravim, mogoče bi res pomagalo to, da ji mečes narobe obrnjen frizbi (za 180stopinj) :) ampak ne ta frizbi potem metat 2metra stran, ampak par cm, dm stran od njenega gobčka...
Ta moj frizbi je iz obeh strani enak, zato je vseeno če ga obrnem... :-\

zoe

• Moderator
    • Ginny
Frizbi
« Odgovori #1397 : 17 Julij 2008, 14:12:08 »
Jeee, moj pes je pa navdušen nad Jawzom! Do zdaj sem imela super hero frizbi in ga sploh ni hotela loviti, zgleda ji je bil pretrd. Danes sva pa probali z Jawzom in ji je bil všeč :o ;D

A ma drug teden kdo od vas, ki bolj obvlada, (cacy, mayča) kej časa, da bi malo razložil kako začeti? Ne bi rada kaj narobe naredila, zdaj ko ji je ravno všeč postal.

culto

• *
  • Spol: Moški
Frizbi
« Odgovori #1398 : 17 Julij 2008, 15:40:53 »
Terrierka; Najbolj važno je, da je Kiara navdušena nad frizbijem, da ga rada lovi, se igra z njim...Če je tako, potem sta že skoraj zmagali  ;). Moj Casper samo da me vidi s frizbijem v roki, kar cvili od navdušenja  :D . Če sem tiho, brez kakšnegakoli  povelja, mi sam od sebe ponuja razna vedenja (osemke, obrate, hojo nazaj med nogami itd.) samo zato, da bi lahko zdirjal za frizbijem. Se pravi, frizbi ji mora biti dober motiv.

Potem je pa seveda tudi zelo važno, da znaš metat frizbije.  Na seminarju v Ajdovščini smo prvi dan vadili brez psov. Res bo najbolje, da prideš enkrat pogledat, kako to mi počnemo (mogoče drug teden v Tivoli), pa da ti malo pokažemo. Če imaš mogoče koga, da bi doma z njim vadila mete, pa še toliko bolje.

To, da pes pri doskoku pristaja samo na zadnje noge je pa res zoprno. Pa zopet mislim, da smo za to največkrat krivi mi, vodniki. Vsaj pri meni je tako. Sicer Casper dokaj lepo pristaja na vse štiri, včasih se pa tudi to zgodi. Trudim se, da mu frizbijev ne mečem  previsoko, kar je med drugim tudi lahko vzrok za slab doskok...

pa še en skok s pristankom na vse štiri  8)

zoe

• Moderator
    • Ginny
Frizbi
« Odgovori #1399 : 17 Julij 2008, 16:35:29 »
Kdaj se dobite v tivoliju? Lahko tudi na zs :)

mayča

• *
    • Aromaja
Frizbi
« Odgovori #1400 : 17 Julij 2008, 16:37:47 »
Ni še 100% kdaj - ko bo, bomo sporočili!  :)

zoe

• Moderator
    • Ginny
Frizbi
« Odgovori #1401 : 17 Julij 2008, 16:50:32 »
Ok.

kala,runo,bella

• *
Frizbi
« Odgovori #1402 : 17 Julij 2008, 21:22:17 »
No jaz sem se končno naučila metati rollerje ( zahvala gre seveda obema Majama  :D , ki sta mi poslali DVD-je pa seveda Jean ki mi je že prej dala link ) , sedaj je bil samo problem Marshalla navdušiti nad rollerji, ker mu sploh niso bili všeč  ::)
No in ker rad dela na hrano, sem v frizbi prilepila briketek ( imava tri frizbije ) mu dala za povohat in sem mu vrgla roller, seveda je takoj šibnil za njim in ga ujej, lepo odlepil briketek in mi prinesel frizbi. Po treh metih z briketi je naslednji roller lovil brez briketka in je sedaj noro navdušen nad rollerji  :o :o :D

najchy

• *
    • Spletna stran
Frizbi
« Odgovori #1403 : 17 Julij 2008, 21:28:13 »
Mega si se to spoulna. :o :D

rapgirl

• *
Frizbi
« Odgovori #1404 : 17 Julij 2008, 22:07:58 »
No Ajka je danes dobila jawza in je nad njim navdušena. Veliko bolj kot nad prejšnim frisbijem. Je jawz bolj mehak in pomojem je tudi to. ;) Sicer pa je danes prvič ujela neko srednje dolgo podajo (frisbi je ujella v zraku) tako da sem zelo vesela.

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Frizbi
« Odgovori #1405 : 17 Julij 2008, 23:20:07 »
mayča zakooon :o :o :o res mata hudo koreografijo pa muzko :o

maja72

• Gost
Frizbi
« Odgovori #1406 : 17 Julij 2008, 23:43:50 »
mayča: Hudaaa koreografija  :o :o :o. Zelo dinamična, skoraj brez statičnih vaj, pa ogrooomnooo metov v tako kratkem času  :o :o :o. Jaz mislim, da lahko tudi tokrat računamo, da se vrneš s kakim pokalčkom  8). Čestitke tebi in Bri, super sta (ko je Moj tole z mano gledal, je brundal "ma čist prf/$n#?& pes", mislil je pa v pozitivnem smislu ;)).

mayča

• *
    • Aromaja
Frizbi
« Odgovori #1407 : 18 Julij 2008, 10:27:20 »
hihi! hvala!  :D :D :D
ampak sej pravim, to še vedno ni to kar bo upam, da na tekmi  ::)

rapgirl

• *
Frizbi
« Odgovori #1408 : 18 Julij 2008, 17:27:13 »
Mi smo danes tudi kot nori lovili frisbi:
Eden . . .

. . . pa še eden. . .

moj si!

vsak mora imeti svoj frisbi!

moj je . . . jupi

Sedaj te pa imam!