Oj šele zdaj videla

Evo kar združen odgovor za Mariposo in belo_tačko.
Cena je bila v eni akciji na ebayu skupaj tam okoli 140 eur. Tudi mi smo se odločali prav med temi.
Prav tako sem imela možnost vse tri modele prijeti v roke. Tako mi oster ni sedel v mojo roko. Wahl mi je bil super...prav tako Moser...odločitev med temi dvemi pa je padla izključno zaradi cene

Ampak to je stvar osebne odločitve.
Glede na to da stižem svojega psa na športno- kratko mi je bilo smiselno dokupiti glavo 9,5mm. Tako ji gobček obrijem na 3mm z Moserjevo original glavo. Za hrbet pa uporabim tega osterjevega. Kronico na glavi, tace in rep pa strižem na škarje. Vse to so strižniki/nastavki A5 in gredo križem. Tako tudi vsi ti nastavki (A5) pašejo na vsa ta rezila.
Toda mi imamo kar komplet novo glavo zraven in ne distančnik. Tako, da, bela_tačka to iz tvojega linka je samo distančnik brez rezila. Glava, ki je sama tako narejena da striže 9,5mm izgleda takole http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQXcjP0i7nPqauPYebe-ow_tGmhzhwQKDMqMI2ESHATnMN16FzSCg .
Za striženje potrebuješ eno osnovno glavo, ki ji lahko dodaš plastičen (oz kovinski) distančnik (glavnik) ali pa kar celo glavo zamenjaš z željeno višino striženja. Ta druga varianta je vsaj meni boljša. Tako ''gladko'' ostriženega psa še nisem naredila z glavinikom/distančnikom.

Pa strižem svoje pse že vsaj ene 14 let. Pa sem šele letos prišla do tok fajne mašince.
Mariposa kakšno frizuro bo nosil tvoj maltežan je strar odločitve. Ampak po videm na večih striženih psih se vse kar je daljše od 9mm (ali pri določenem tipu dlake 13mm) rajši striže kar na škarje. Ker je drugače stopničasto postriženo (dobra-slaba mašinca nastavek tak-drugačen = ni velike razlike) Tako da teli distančniki, ki so za okoli 2,5cm niti niso tako zelo super duper.
Ampak vse to je spet stvar okusa, grifa za oblikovanje frizure...če je možno si mašinco dobro oglej/probaj, povprašaj frizerja kako ti psa sedaj striže (če si lahko zraven recimo)...