Ne Nincy tokrat smo se pa narobe razumeli...
Z Alyo smo dost debatirali tudi na sosednjem forumu in ne samo na tem in skoraj da se nismo stavili kje pri katerih pasmah si bomo še pisali...
Jaz osebno če bi imela otroka in bi se v naši družini odločili za psa, bi ga iskala jaz in to nikakor nebi prepustila otroku!
Drugače pa lahko sama malce pobrskaš, pa vidiš da ji starši v večini naročajo naj se pozanima o ceni, ko sprevidijo da se cene majhnih psov gibljejo od 800 € pa navzgor ji rečejo naj poišče novega psa - tukaj nikakor več ne gre za majhnega psa in karakter psa, ampak prvobitno za ceno!
Lahko si imela možnost tudi prebrati, da se je pojavil oglas na bolhi, da se išče nerodovniški kavalir, in samo vprašanje časa je kdaj se bo iskal še kak drug nerodovniški.
Jaz vem kako je ko si otrok želi psa, tudi sama sem bila v enaki situaciji, pa sem danes morda toliko bolj vesela, da je pri nas veljala prepoved - saj sem kasneje sama sebi poiskala primerno pasmo in se hkrati tudi poučila kaj sploh rodovnik je. Če bi kužka dobila kot otrok, ta definitivno rodovnika nebi imel - torej v vsakem dobrem je nekaj slabega!
Sama če bi doma imela mladičke le-te nikoli nebi prodala družini, ki za iskanje in povpraševanje zaposlijo otroka (pa čeprav priznam da so le-ti včasih bolj bistri) - tudi meni se je dogajalo, da so na telefon dali otroka, ki je komaj govoril in spravil ven tiste par besed o ceni...
Žal mi je ampak še vedno imam svoj kriterij in še vedno menim da otrok ne da ne more imeti rad psa ampak, finančno in s skrbjo pa še vedno starši v veliki meri naredijo in če ne - potem je bolje da psa ni!
To je samo moje mnenje upam da ne bo jeze!