Avtor Tema: Tibetanski španjel [Tibetan Spaniel]  (Prebrano 253530 krat)

nincy

• *
  • Spol: Ženski
  • тнє σиє ωнσ мαкєѕ му ∂αу
    • moj-album
Re: Tibetanski španjel [Tibetan Spaniel]
« Odgovori #300 : 18 Februar 2007, 13:44:53 »
Kot so že ostali povedali - (sodim po videzu) to ni pekinez, tudi če je brez rodovnika. Prej je tibetanski španjel brez rodovnika.
Glede hrbtenice - kolikor vem, tibetanski španjeli nimajo kakšnih posebnih težav s hrbtenico ??? vsaj nikjer še niso bile le-te omenjene. Tako da, ne skrbi preveč glede tega.
In kdo ti je rekel, da je to pekinez? Od kje si psičko dobila?(Pač, sem firbec :-[ )
Mislim, da bi to psičko samo zamenjali s pekinezom (ker meni se zdi zelo podobna tibetanskemu španjelu)? Očitno ne poznajo pasmo tibetanski španjel?

Lp, nina!

NiKiCa

• *
« Odgovori #301 : 18 Februar 2007, 20:09:24 »
morem rečt da tudi sama ne pasme nisem poznala, še nikol slišala za njo.  :-[ psičko sem dobila od njenih začasnih skrbnikov. moja psička je zamenjala že zelo veliko lastnikov mislim da sem jast njena 4 lastnica in seveda tudi zadnja  :)

klara

• *
  • …соuѕє ωє аяє Ғєєιіиg ιоυє ټ
« Odgovori #302 : 18 Februar 2007, 20:19:39 »
Ti kar lepo obdrži svojo psičko...in nikomur je ne daj! :)

Če pa boš še gdaj kupovala psa, se odloči raje za čistokrvnega, pa ne samo zato ker bi bil lahkopes brez rodovnika mešanec, ampak tudi zaradi različnih bolezni, itd.

lp,klara

Lobsang

• *
  • Moji mali tibetančki
    • Lobsang - tibetanski španjeli
« Odgovori #303 : 19 Februar 2007, 18:57:11 »
Malce mi je čudno, da vsi takoj psa začenete soditi po videzu psa in nato sklepati pod katero pasmo bi dali le -tega...
Koliko od vas vas je tukaj, ki si  upate trditi da pa to pasmo resnično poznate?
Koliko od vas ima resnično izkušnje s samo pasmo in se z njo tudi tako ali drugače aktivno ukvarja...?

Sama imam zelo rada te kužke, tudi kar nekaj predstavnikov le-teh imam, pa si nebi upala trditi, da jo popolnoma poznam, še manj pa se spuščati na nivo ocenjevanja slik nerodovniških psov in primerjat podobnost.

Vem da bi vam marsikateri vzreditelj jasno povedal, da je kuža tibetanski španjel, tisti ki ima tudi rodovnik in potem imamo še tukaj standard.

Torej, če ima tvoj kuža več kot 5 kg to še ne pomeni ničesar - standard je eno, realnost pa drugo. Tudi rodovniški psi lahko sekajo standard in nikjer ni zapisano da bodo le -ti takšni kot je tam zapisano, pa še vseeno je to TŠ.

In mi je žal ampak sama opazim kar nekaj odstopanj pri tem omenjenem psu, ki me spominjajo slej kot prej na kaj drugega.

klara

• *
« Odgovori #304 : 20 Februar 2007, 11:31:45 »

Koliko od vas vas je tukaj, ki si  upate trditi da pa to pasmo resnično poznate?
Koliko od vas ima resnično izkušnje s samo pasmo in se z njo tudi tako ali drugače aktivno ukvarja...?

Jaz si upam trdit da poznam to pasmo in lahko v njej dosti povem, kot otrok!

Imam pa tudi izkušnje z njo,doma imam psičko in skrbim zanjo in se z njo ukvarjam!

(Samo svoja mnenja smo povedal lobsang)

lp,klara

Sassy

• *
  • Sassy love forever!!
    • Sassy chihuahuas
« Odgovori #305 : 20 Februar 2007, 14:00:20 »
Nisem expert za tibetanske spanjele, bi ga pa sigurno prepoznala ce bi ga videla na cesti, pa me potem lastnik cudno pogleda kako vem da je TS..  :D  No ce nebi poznala Nely se nikoli verjetno nebi toliko pozanimala o TSjih.

nikica na zalost prodajajo take kuzke kot nerodovniske pekinezerje.. in kar je se bolj zalostno nihce sploh ne ve kako pekinezer izgleda, ker bo vsak mislil da priblizno tako kot tvoj. zalostno ampak tako je.. nic ne bom trdila zate ampak ponavadi ljudje ko ugotovijo da njihov kuza ni tiste pasme katero so kupili se naprej veselo razlagajo da je to zlati prinasalec, pekinezer, maltezan, itd... in tako gre zmotno misljenje kako dolocena pasma izgleda naprej.. zalostno..

:-* :-* :-* Nely, Maniju in Zidancku... ostalim jih pa poslji po posti  ;)

lp,

Ursa

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #306 : 20 Februar 2007, 14:27:35 »
Jaz si upam trdit da poznam to pasmo in lahko v njej dosti povem, kot otrok!

Imam pa tudi izkušnje z njo,doma imam psičko in skrbim zanjo in se z njo ukvarjam!

(Samo svoja mnenja smo povedal lobsang)

Treba je razumeti, da je Lobsang vzrediteljica (če se ne motim  :-[ ), ki gleda na pasmo malo drugače kot klara in nincy - seveda letom in izkušnjam primerno.
Zato Lobsang - se strinjam s tvojim zadnjim postom, vendar omenjena dekleta so zelo mlada (če se ne motim okoli 10let), zato je jasno, da ne gledajo na pse tako kot ti (pa ne da poskušam opravičevati - samo mogoče osvetliti določene besede)
In Klara - Lobsang je tiste vrste človek, katere sporočila se splača 2x (ali večkrat) prebrati in se iz njih kaj naučiti o pasmi, ki jo imaš tako rada. Konec koncev ima Lobsang neprimerno več (dolgoletnih) izkušenj s temi kužki in ve o njih zelo veliko. ;)

Lp,
M

klara

• *
« Odgovori #307 : 20 Februar 2007, 14:42:01 »
Ja saj nisem nič jezna. :)
Samo povem da smo ocenile po izgledu,in kar je res nismo stare 20 let! ::)

nisem nič slabega hotela!

lp,klara

UrsH+ek

• *
  • I'm CoOl I'm HoT i'M eVeRyThInG uR nOt!
« Odgovori #308 : 20 Februar 2007, 18:13:57 »
koliko pa približno stanejo TŠ-ji mladički in pa odrasli TŠ-ji??

Lobsang

• *
  • Moji mali tibetančki
« Odgovori #309 : 20 Februar 2007, 20:32:53 »
Nikakor ne trdim, da imam veliko izkušenj, ker jih nimam in to tudi priznam - sama pasma pa me zelo zanima in jo imam zelo rada....
Vem da so to mlajše osebe, in da razmišljajo drugače, pa me vseeno pogreje ko preberem da se je nekdo nekaj o pasmi naučil iz knjige, kjer določena gospa opisuje kako je naključno imela leglo.... in vsekakor to ni specializirana knjiga o TŠ-jih kjer se da veliko izvedet, pa še vseeno ne vsega (tudi Tosy je omenila, da takšne knjige ne bo mogoče dobiti v naših knjigarnah, še manj pa v knjižnicah - potrebno jo je naročiti na internetu)....

In prav tako me pogreje ko vedno znova poslušam in dobivam maile - a je to TŠ?
Ja je če imaš rodovnik če ne je lahko tud jazbečar mešan z xxx psom - na žalost pač tako je.

Ne obsojam pa forumašice, ki je sprejela psičko in hkrati naredila odlično delo - saj verjamem da bo za njo več kot odlično poskrbela in jo imela rada pa kakršna koli pasma že bila!

Veliko sreče! ;)

Lobsang

• *
  • Moji mali tibetančki
« Odgovori #310 : 20 Februar 2007, 20:34:31 »
Glede cene - verjemi da ni draži kot kakršna koli majhna pasma - saj se cene majhnih pasem gibljejo v istem krogu!
Odrasel španjel - npr moja Nely - hm razmišljam, in razmišljam - nima cene - ok ima jo - JE NEPRECENLJIVE VREDNOSTI  ;D
(in vsekakor ni na prodaj, ne danes, ne jutri in ne v bodoče  :P )

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
« Odgovori #311 : 20 Februar 2007, 22:29:51 »
lobsang-mimogrede...koliko so pa stari tvoji "tamali" in v katere konce bodo (so) šli???(firbc... :D)
lp

Lobsang

• *
  • Moji mali tibetančki
« Odgovori #312 : 21 Februar 2007, 09:50:12 »
jenny3 srati so 2,5 meseca - samički sta v Ljubljani, en samček uživa v Budimpešti, en se pa do konca drugega meseca še šopiril pr meni :) in se bo preden odide v hladne kraje na Finsko še pokazal v Zagrebu :) v baby razredu :)

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
« Odgovori #313 : 21 Februar 2007, 16:04:12 »
sem pogledala slikice na tvoji spletni strani - mali so pravi cukri :-*

Alya

• Pesjanar
« Odgovori #314 : 26 Februar 2007, 19:05:28 »
Se še jaz malo oglasim!Nisem še izbrala pasme ampak,verjetno bo pes iz FCI 9 skupine(družni psi)!So pares vsi tibetančki na tem forumu pravi cukri!!! :-*

Lobsang

• *
  • Moji mali tibetančki
« Odgovori #315 : 26 Februar 2007, 19:55:18 »
Alya tebe smo pa prav čakali kdaj boš prišla še sem....  :o

varja

• *
    • Starmeadows
« Odgovori #316 : 27 Februar 2007, 10:18:41 »
hahahaha!!!!!  ;D

škoda, da nismo stavili, kdaj bo Alya tudi med tibije zašla.  :P  Ampak, ker se vzorec ponavlja, kot je prišla, bo tudi šla.  ::) 

Alya

• Pesjanar
« Odgovori #317 : 27 Februar 2007, 13:49:52 »
 :-[  :-[  :-[

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #318 : 27 Februar 2007, 13:57:11 »
Nekaj mi ni jasno... če se nekdo trudi in poskuša najti pasmo, ki bo ustrezala njihovi družini in načinu življenja, se pozanima o negi, ceni in vzreditelju vam ni prav, če kupi psa na hitro po možnosti pri preprodajalcu in nima pojma o pasmi, ki jo kupi vam tudi ni prav... Kako naj bi potem psa človek po vašem sploh kupoval? Smo ji predlagali FCI 9, ker je večina psov majhna, še vedno dovolj aktivna da bo z njimi hodila na sprehode in izlete, z njimi so manjši stroški, kar se prehrane tiče itd. kot s kakšno drugo veliko pasmo, ... in punca pač zbira informacije. Dajte malo računat s tem, da gre za otroka, ne za neko odraslo osebo in da lepa beseda lepo mesto najde ;) in da zna biti tak otrok, ki se vsaj malo pozanima o pasmi pred nakupom oz. se pozanima tudi o 10-ih pasmah če je potrebno dobra naložba za kinološko prihodnost ;) ni veliko takih.

Lp nina

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
    • Collies of the Holy Mountain
« Odgovori #319 : 27 Februar 2007, 14:34:15 »
Da malo popestrimo... ;) to je link do spletne strani ene gospe iz Istambula, ki ima zelo lepe tibetančke...  ;) http://www.om-tibet.com/ ! GG

Lobsang

• *
  • Moji mali tibetančki
« Odgovori #320 : 27 Februar 2007, 16:46:05 »
Ne Nincy tokrat smo se pa narobe razumeli...
Z Alyo smo dost debatirali tudi na sosednjem forumu in ne samo na tem in skoraj da se nismo stavili kje pri katerih pasmah si bomo še pisali...

Jaz osebno če bi imela otroka in bi se v naši družini odločili za psa, bi ga iskala jaz in to nikakor nebi prepustila otroku!
Drugače pa lahko sama malce pobrskaš, pa vidiš da ji starši v večini naročajo naj se pozanima o ceni, ko sprevidijo da se cene majhnih psov gibljejo od 800 € pa navzgor ji rečejo naj poišče novega psa - tukaj nikakor več ne gre za majhnega psa in karakter psa, ampak prvobitno za ceno!

Lahko si imela možnost tudi prebrati, da se je pojavil oglas na bolhi, da se išče nerodovniški kavalir, in samo vprašanje časa je kdaj se bo iskal še kak drug nerodovniški.

Jaz vem kako je ko si otrok želi psa, tudi sama sem bila v enaki situaciji, pa sem danes morda toliko bolj vesela, da je pri nas veljala prepoved - saj sem kasneje sama sebi poiskala primerno pasmo in se hkrati tudi poučila kaj sploh rodovnik je. Če bi kužka dobila kot otrok, ta definitivno rodovnika nebi imel - torej v vsakem dobrem je nekaj slabega!

Sama če bi doma imela mladičke le-te nikoli nebi prodala družini, ki za iskanje in povpraševanje zaposlijo otroka (pa čeprav priznam da so le-ti včasih bolj bistri) - tudi meni se je dogajalo, da so na telefon dali otroka, ki je komaj govoril in spravil ven tiste par besed o ceni...
Žal mi je ampak še vedno imam svoj kriterij in še vedno menim da otrok ne da ne more imeti rad psa ampak, finančno in s skrbjo pa še vedno starši v veliki meri naredijo in če ne - potem je bolje da psa ni!

To je samo moje mnenje upam da ne bo jeze!

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #321 : 27 Februar 2007, 17:00:45 »
Lobsang ne bo jeze, samo pač se mi zdi, da bi bilo bolje če bi z njo komunicirali pa magari če ji na vsakem forumu 100x poveste isto, mogoče celo to da za psa še niso primerni, da naj počakajo še malo, da naj še malo pobrska prebere, ne vem kaj ste ji pisali drugje ker ne berem... ampak otrok vsaj kaže interes. Meni se zdi to bistveno in da je pripravljena kaj prebrat in vprašat. Da cena pri starših igra glavno vlogo... ja seveda saj ga pri večini, za to pa pse kupujejo pri preprodajalcih ::)

Te razumem kot vzrediteljico seveda, se moramo pa vsi kdaj postavit kakšnih par let nazaj v tista otroška leta ko smo tudi sami doma težili, da bi imeli psa, pa so nam starši postavljali vse mogoče in nemogoče pogoje preden smo se dovolj izkazali ;)

Lp nina

Lobsang

• *
  • Moji mali tibetančki
« Odgovori #322 : 28 Februar 2007, 09:09:07 »
Da malo popestrimo... ;) to je link do spletne strani ene gospe iz Istambula, ki ima zelo lepe tibetančke...  ;) http://www.om-tibet.com/ ! GG

Ne morem si pomagat GG - ampak skoz ko odprem to temo se nasmejim  :D

GoldenGirl

• *
  • For Your Eyes Only
    • Collies of the Holy Mountain
« Odgovori #323 : 28 Februar 2007, 14:52:58 »
Lobsang...To je pa že positivno...  :) ;D :D GG

Lobsang

• *
  • Moji mali tibetančki
« Odgovori #324 : 15 April 2007, 10:06:24 »
Da tale tema nebi čisto zamrla evo nas s slikcami  ;) in novičkami.

Nely je že tretjo leto zapored osvojila 1. mesto za TOP Tš-ja

Zidane pa je bil najboljši med mladički

Torej smo zelo ponosni  8) :P

Tosy

• Pesjanar
« Odgovori #325 : 15 April 2007, 12:46:05 »
Sicer smo že pokomentirali Nely in Zidančka, ampak vseeno. Lepotca. :-|~

Evo, pa še malo Tosy (ma nova vzedvka Škrat in Zajc ::) ), ker sem jo nazadnje kaj fotkala verjetno pred pol leta.

Pes. Kost. Kaj zdaj?

:P

Mnjam.

Neki random veter v laseh. :)

Jih potem še več prilepim, zdaj šibam na kosilo. ;)

Lobsang

• *
  • Moji mali tibetančki
« Odgovori #326 : 15 April 2007, 14:53:20 »
Zelo lepe slikce Tosy...

Tale z kostjo je pa nam super znana - če jaz svoji Nely dam kost v stanovanju, gre kar na posteljo (mojo seveda) in se jo potrudi v deke zakopat  ;D

Tosy

• Pesjanar
« Odgovori #327 : 15 April 2007, 18:07:59 »
Hvala. :) Sem res po zelo dolgem času slikala.

Glede teh kosti je pa sam križ in kraž. Tosy še kak malo večji kos njenega kosila odnese na zofo in mljaska in žveči tako da se na 1 km verjetno sliši. Sicer zakopat ne poskuša ničesar, ampak ko konča ponavadi zleze pod koco, ker ve da ne bi smela jest gor potem pa se valja in neke zvoke dela. Pa prideš in se hočeš vsesti pa ti skoraj srce v hlače pade, ko vidiš premikajočo se deko. :o

Evo, še zadnjih par.

Pred opravljanjem dela je treba preverit podlago...

Nato sončenje na travci za lepo polt. 8)

Uvod v drugo stopnjo (metanje na travo).

Za tem ekstremno sončenje, ki vključuje voluhanje.

Pa še neka nova poza. ::)

Lobsang

• *
  • Moji mali tibetančki
« Odgovori #328 : 15 April 2007, 19:13:46 »
Tosy tale nova poza zgleda perfektno razstavna - pa si rekla da sta pozabile  :P

Jap mi vsako kost hočemo zakopat, tako da se potrudimo, da nam to uspe  ;)

Tosy

• Pesjanar
« Odgovori #329 : 16 April 2007, 19:04:25 »
Sej sva pozab'li. ;) A niso zadnje noge preveč pod kotom? Poleg tega se je tako samo podpolcala, ker je veter močno pihal. :P