joojjj!
kris_tina in *Castro*, preberita si tole: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=9109.0
Sumim, da sta oba kupila svoje kužke pri preprodajalcih in nikakor ne od vzreditelja...velika napaka...na žalost ne samo v škodo vama, ampak tudi v škodo mnogih drugih kužkov...
Ko oz. če bosta kupila novega buldoga, priporočam samo preverjene vzreditelje, ki resnično vzrejajo tako, kot se to dela! Pokličita na Kinološko zvezo Slovenije, pa naj vam povedo, kateri so ti vzreditelji!
NE KUPUJTE PSA PRI PREPRODAJALCU, pri nekom, ki vam psa kar nekam dostavi, pri nekom, kjer ne morete videti celega legla in mamice in to velikokrat in seveda mora biti ob ogledu legla vse tipi-top, ne pa da imamo občutek, da prodajalec nekaj skriva in nima časa! Jaz sem mojega kuža v leglu videla vsaj 5x, preden sem ga odpeljala domov, z vzrediteljem sem se ure in ure (v živo in po telefonu) pogovarjala o leglu, starših, mladičkih, temeljito in pri vseh možnih virih sem se pozanimala, pri kom kupujem psa... V bistvu pravemu in zaupanja vrednemu vzreditelju nikakor ni vseeno, komu bo prodal psa, zato lahko pričakujete, da vas bo vsekakor povabil na ogled legla in vas tudi veliko spraševal, ne pa da vam kar nekam dostavi psa, ker nima časa. Aja, pa da ne bo pomote: samo rodovniška vzreja je lahko zaupanja vredna, pa še tu velja, da se je potrebno dobro pozanimati, ker na žalost niti vsaka rodovniška vzreja ni zaupanja vredna! In če že vzamete nerodovniške kao "čistopasemske" kužke-NE PLAČUJTE za njih! Če jih dobite zastonj in ste pripravljeni nase prevzeti vse breme, ki ga neregistrirana vzreja prinaša, ok! NE PLAČUJTE za nerodovniške pse, ker s tem največkrat plačate ljudem, ki pse samo izkoriščajo za denar in z vašim plačilom dobijo potrdilo, da se izkoriščanje psic in mladičev splača!