Ko sprehod postane muka...

Yo · 85009

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #150 : 14 Marec 2009, 18:47:30
A pol majo parklje ne? sem jaz tud vedno mislila,da majo kopita  :-[

Normalno da imajo parklje če so sodoprsi kopitarji  :D
Mladina mladina :D

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

Yo

• *
Odgovori #151 : 14 Marec 2009, 19:11:50
Sprehod pa lahko postane muka tudi na čisto drug, nepričakovan način... Se mi je zgodilo včeraj...
Pelješ psa na sprehod po vseh reglcih - na povodcu, vrečke za drekce s sabo itd. Se imaš čisto fajn, potem nekdo pristopi do tebe, lepo vpraša, če lahko poboža psa, potem malo povpraša o njem itd. Do tu vse v redu, ja. No, potem se pa zadeva obrne, ko ti ta nekdo pove, da gre tvoj pes z njim  ??? Aja, kako to? Ja, lepo, ker je mučenje, da je pes privezan, da se ne more prosto gibat in da ga bojo odpeljali nekam, kjer bo svoboden, bla  bla bla...  ::) ??? :-\ ??? Nisem si mislila, da se ti lahko zgodi kaj takega, res ne. Sem še danes čisto šokirana.

ursika

• *
Odgovori #152 : 14 Marec 2009, 20:14:06
Kaaaj??? ???
Ne morem verjet! Jaz bi mu rekla naj samo poskusi psa kamorkoli odpeljat, pa bo lahko samo še rešilec njega kam odpeljal!
Ma ne morem verjet, da so ljudje taki idioti!

Glede sprehodov: jaz imam nekaj vedno s seboj, za odganjanje psov in njihovih nadležnih lastnikov... trdo obutev na nogi, v sili nasuvam psa, pa še lastniku zagrozim, če je treba. Ja, vem ja, pravi nasilnež sem, ampak dejansko včasih kaj drugega ne pomaga! Enostavno ne bom dovolila, da drugi uničijo trud, ki sem ga vložila v to, da moj pesjanček uživa in ga ni več strah gužve, novih situacij... Sploh se mi ne da razlagat, da čeprav je moj pes majhen, kljub vsemu zna pokazati zobe- če se počuti ogroženega, zato pri ekstra debilih in njihovih psih pač razložim, da bom psa v sili brcnila, če ga ne bodo dali na povodec. To še najbolj razumejo. Hvala bogu sem do zdaj samo 2x morala uporabit silo, ko se nisem mogla znebit psa, ki je skakal v mojega psa in v mene in ko je pes že napadel mojega psa.

Yo

• *
Odgovori #153 : 14 Marec 2009, 20:26:09
Jaz sem se pretepu izognila, sem rekla, da bom klicala policijo. In tip se je strinjal, ker je menil, da bo tako lažje dobil psa (najbrž).
Moram povedat, da so tokrat odreagirali zelo hitro. En dva tri so prišli, z njim in mano opravili razgovor, popisali zadevo, ko je tip skočil vame in mi vlekel povodec iz rok in je posredovala policistka, v katero se je zagnal, so ga pa še malo "odpeljali na hladno".
Saj pravim, jaz sem še vedno šokirana. Popolnoma.

Yo

• *
Odgovori #154 : 14 Marec 2009, 20:30:55
Enostavno ne bom dovolila, da drugi uničijo trud, ki sem ga vložila v to, da moj pesjanček uživa in ga ni več strah gužve, novih situacij... Sploh se mi ne da razlagat, da čeprav je moj pes majhen, kljub vsemu zna pokazati zobe- če se počuti ogroženega...

Ja, ali pa meni razlagat, da naj mi ne skačejo v psa, ki je gluh in slep. Ja, kaj pa, če se ustraši in "narobe" odreagira? A je tako težko lepo vprašat, če ga lahko pobožaš itd.?
Govorim o Habibiju. Sonček, samo kar tako skočit v psa pa vseeno...
Pa saj, če jih imajo tako "radi", naj si svojega nabavijo, pa ga vlečejo po rokah, a ne?

ursika

• *
Odgovori #155 : 14 Marec 2009, 20:48:59
Eh, nima smisla sploh. Jaz več kot očitno pripnem svoje psa že takoj, ko zagledam, da sem nama bliža drug pes, če lastnik na to ne odreagira, prosim, da pripne psa, če začne lajno: "naš ni nevaren...", odvrnem, da moj pa zna bit in če to ne zaleže in mi pes in lastnik delujeta sumljivo, sledi: "če bo treba ga bom nasuvala". Ponavadi to zaleže, čeprav me je že marsikdo "ubil" s pogledom..., jaz pa njega nazaj.

Najbolj zanimiv je bil en starejši tip: grem s psom na sprehod in en del morava po pločniku ob res prometni cesti.
Zaradi idiotov, ki tudi tam pustijo pse kar brez povodca, moj vedno nosi oprsnico, da si v sili ne bi snel ovratnice in skočil na cesto(ker se še zmeraj boji tujih ljudi in vsiljivih velikih psov).
Naenkrat izpred bližnjega lokala priteče nekaj malega šnaucerju podobnega in začne "sikat" proti nama. Jaz psa vzamem v naročje in pogledam okrog sebe, če je kje lastnik. Opazim tipa pri mizi, ki pije pir in gleda proti nam, a niti pomisli ne, da bi svojo ščene odpoklical. Najprej ga ubijem s pogledom, nato mu zabrusim(ravno sem bila tečna kot hudič zaradi drugih zadev) da bom psa zbrcala, če ga ne bo v naslednji sekundi poklical. Tip skoči iz stola in pride po psa.
Nato je začel: " Takega malega psa bi zbrcala?" Jaz:" Ja, če bi blo treba bi ga!" On: "Sram te je lahko, pa sama maš psa" Jaz: "Pa kaj, vas je tudi lahko, ker nimate tako malega psa pod nadzorom in nadleguje mene in mojega psa"
In smo zaključili!

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #156 : 14 Marec 2009, 21:36:18
he he... Ma da ni to bil kaka cvetka iz tistega društva, ali kaj naj bi bili, za osvoboditev živali...  ::)
Bo treba sprej s sabo nosit po novem zaradi njih ali kako...   >:D

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

mat xxl

• *
  • Pudlji so zakon !
Odgovori #157 : 14 Marec 2009, 23:04:50
Še en namig, zelo solidni so tudi razni zaščitni poprovi spreji, namenjeni silobranu, ker žal nikoli ne veš, ali boš svojega malčka lahko obranil, kakega podivjanega kljuseta. Enkrat je silno malo manjkalo, da mi ni en podivjan pitbul razstrgal bivše pudljice, in čeprav me je kar precej skupaj, ne vem, če bi še lahko pomagal, če ti taka zver zagrabi psička za vrat ???  No od takrat zmeram preventivno nosim s seboj sprej in ko se pojavi nadležneš in lastnik z komentarjem ja naš ne bo nič naredil, samo iz žepa potegnem sprej, ga pokažem in rečem, ja naša (na povodcu) se booji velikih psov, če se ji približa, bom ukrepal in jasno pokažem na sprej, večinoma vsi šokirani takoj panično odpokličejo psa in tako zadeve še nisem uporabil nikoli in upam, da ne bo treba, sem pa od ene starejše gospe slišal, da je pošpricala enega divjega pitbulla, ki je po okolici pobil že precej mačk in tudi kakega psa in se je zakadil proti njej, ko je v naročje vzela svojo maltežanko, no psa je menda dobro zadela in je padel po tleh zraven nje in sopel sopel, ko je prišel neodgovoren lastnik, mu je povedala, naj mu spere oči, on ji je pa zagrozil, da jo bo tožil, ker mu je fentala psa, no psa je še videla tudi odvezanega (Dravlje pri Lj) samo se je nje izogibal je pa začel vsakič, ko ga je srečala iz enih 15 m besno lajati nanjo, kar prej ni nikoli videla pri tem psu, očitno je le dobil lekcijo, škoda je le, da je žal tudi ta pes žal samo žrtev skrajno neodgovornega lastnika  >:(

ursika

• *
Odgovori #158 : 15 Marec 2009, 09:43:17
Jaz imam solzilec, ampak za branit se pred vsiljivci na dveh nogah, ker nikoli ne veš...
Poznam primere, ko so psi dobesedno raztrgali manjše pse, če samo pomislim, da bi se to zgodilu mojemu psu, me kar strese.
Mojo pokojno psičko je enkrat napdel nemški ovčar, ki očitno ni videl nič razen boksa in ravno ko sva s kolegico šle mimo je pobegnil in brez opozorila napadel mojo psičko, ki je bila velikosti jazbečarja. Niti povohal je ni, samo zgrabil jo je za vrat in skčil na njo. Jaz sem kar v afektu skočla na njega in ga z golimi rokami zgrabla za vrat(je še mene skraj pogrizel), ga zvlekla dol iz nje in ga z vso silo, ki sem jo premogla, brcnila v gobec. Potem se je odmaknil,ampak se je že obrnil proti kolegici, ki je imela dalmatinca na povodcu. Lastniki psa so slišali krike in opazili, da je nekdo pozabil zapret vrata boksa in da njihovega psa ni in so ga poklicali. Nama se ni prišel nihče opravičit, čeprav so izza ograje videli, da je pes nekoga napadel.
Hvala bugu je bila moja psička ok in smo nadaljevali sprehod, kot da ni bilo nič, čeprav so se mi še par ur roke tresle.
To je bilo leta nazaj, ker če bi se mi to zdaj zgodilo, bi zbesnela in poklicala policijo, če že druga ne.

Yo

• *
Odgovori #159 : 15 Marec 2009, 19:10:49
Pa da ne bomo samo negativni in pesimisti, bom v to temo napisala, kako lep je bil današnji sprehod po Šiški  :)
Greva midva s Habibijem in nasproti nama prihajata 2 mlada fanta s SBT-jem (samica) in z nečim, na daleč podobnim velikemu bulčku. Ta ki je imel "velikega bulčka" je le-to (kasneje ugotovljeno samica), takoj poklical in pripel. Smo si prišli nasproti, vsi trije psi so pokazali, da bi se malo povohali. Pa sem povedala, da bi mi to bolj počasi, ker pes slabo sliši in ne vidi in sta bila oba zelo uvidevna. Najprej je SBT-jevka prišla do Habibija, je takoj beseda dala besedo, kasneje je fant odvezal še "velikega bulčka" = križanec APBT in ameriški buldog. In smo se zelo fajn imeli, Habibi čisto navdušen, mi smo se pa načvekali  :)
No, a je tako težko lepo počasi pse skupaj spustit, če pokažejo, da bo vse OK? Niti ne.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #160 : 16 Marec 2009, 08:04:38
Tudi v Šiški  pa je pred dobrim mesecem mesecem en PB slični pes ubil maltežančka prijeteljice moje hčere. Ker smo ga torej osebno poznali (vedno s eigral z otroci in tudi našimi psi), samo zelo zgoroženi. Psiček je bil namreč vesele, povsem socializirane sorte, ni paničaril, ni se spuščal v druge pse, znal se je igrati z velikimi in malimi psi obeh spolov (kar pri naročnih variantah ni kar tako). Ker ga nekaj časa ni bilo videti sem povprašala očeta in je povedal,da mu je en PB - tako ga je on opisal( na vrvici pripet!) z enim ugrizom prelomil hrbet. Vodila ga je starejša gospa in jo je pripet potegnil tisti m ali dva do njihovega in samo zagrabil.Takoj ga je odnesel na vetrino, pa žal ni bilo mogoče nič pomagat, ker je bila hrbtenica zlomljena (poleg prelukjnanih pljuč).
Spet en primer, kako tudi vrvice popolnma nič ne pomagajo, če je na drugi stani nesposoben vodnik.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Yo

• *
Odgovori #161 : 16 Marec 2009, 08:25:43
Ja, saj, zato pa vedno tulim, naj bodo srečanja nadzorovana in vodniki previdni. Pes je pes, neglede na pasmo. In nikoli ne veš, kaj se mu lahko splete v betici.

rapgirl

• *
Odgovori #162 : 16 Marec 2009, 09:41:30
No, jaz se po našem mestu preprosto ne upam več sprehajati. Kljub temu, da imam sprej. Sosed ima bokserja, ki je ubil že 2 psa, pa se še vedno šeta prosto po prešernu po našem hribu. V dolini se sprehajajo psi, brez vodnikov.

Enkrat sem šla z Ajko po dolini, pa pride en pes, jaz ga seveda naganjam, ker ga ne poznam in prvič vidim. Za mano pa ena gospa tuli: sej ne bo nič naredil, poznam njegove lastnike. Jaz pa: ja pol pa naj ga oni na sprehod peljejo na vrvici in ga še kr naganjam stran od Ajke. Kaj pa jaz vem, ona poozna lastnike, pa psa po videzu. To je pa vse. ONa pa: ja so bolani, ne morejo z njim na sprehod, pa ga spustijo. Meni pa seveda prekipi. Milsim, kaj potem imajo taki ljudje psa, če ga ne morejo še na sprehod peljati in skrbeti za njega.

Plus tega se po dolini tudi sprehajata ena malionvka in njen mladič (mešanec seveda) in napadata pse. Mislim, pa sem šla do lastnice, ker vem kera je in ji povedala, kaj delata. Ona pa: moja dva psa pa že ne. Ja valda, ne vem no, al naj vrjamem svojim očem ali njenim nedolžnim zgodbam. :X

lp
maja

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

sasha

• *
Odgovori #163 : 16 Marec 2009, 09:49:37
Take ljudi prijavite na policijo ali pa pse popokajte in odpeljite v zavetisce, pa jim dajte podatke od lastnikov..

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #164 : 16 Marec 2009, 10:05:07
rapgirl, glede sosedovega boxerja.. misliš tistega takoj zraven mene? Glede na to da ima isto  par pobojev na vesti.. :-\

Macika

• *
Odgovori #165 : 16 Marec 2009, 10:17:10
Pri meni je podobno kot pri Rapgirl. Sploh nevem več, kam naj grem na sprehod, vsepovsod spuščeni cucki  >:( Lastniki pa seveda z varne razdalje gledajo kako se otepam cuckov, ki se plazijo in skačejo v naju. Zadnič sem šla na sprehod, seveda en cucek v naju, ga naganjam, on nič. Ga počim s povodcem, on nič. Lastniki so me pa skozi okno gledali ven  :-X Ko sem ga pa brcnila, so ga pa hitro prišli 'pospravit' v hišo z raznoraznimi pripombami, kako sem krut človek  :-X Za znoret  >:(

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

rapgirl

• *
Odgovori #166 : 16 Marec 2009, 14:04:10
Ja sosedovega bokserja ja. Se mi pa pes smili, ni on kriv da je tak. Jaz bi lastnike res dobro kaznovala.  >:(

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

kimmi

• *
Odgovori #167 : 16 Marec 2009, 14:15:28
Ja, tale sosedov bokser  >:(. Mi tudi ne upamo več  po naši ulici na sprehod, ker prileti iz ovinka in direkt na psa. Brez opozorila in obotavljanja. Pa je bila stvar prijavljena na policijo, so celo prišli k nam po podatke in poročilo ker smo bili priča pri napadu. Zadeva pa se prav nič ne spremenijo >:(. Sploh ne vem, kaj bi lahko storili. Nelly, a ti vidiš tega psa z vašega dvorišča? Ali je sloh kaj pod nadzorom ali je vedno spuščen?
Lep dan

Kimmy

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #168 : 16 Marec 2009, 14:15:57
Joj folk dajte prijavljat no. Kolegica jih je ravno v petek krepko skasirala. Ne govorim o praskah, gre za grdo razmrcvarjeno roko, hrbet in nogo. Najhuje je, da je bila že 10. žrtev istega psa in če bi prijavo podala prva dva, bi bilo osmim prišparano...
Dokler se bo samo po forumih pisalo ne bo nič bolje. VSAKO nepravilnost je treba prijaviti.
lp
T.

8)

kimmi

• *
Odgovori #169 : 16 Marec 2009, 15:04:01
Saj v našem primeru je soseda javila na policijo, so prišli, popisali sosedo in nas, ki smo bili priče. Super, upam še, da bodo lastniku povedali vse naše podtke >:(. Potem pa se ni zgodilo nič. Šli so baje tudi k lastniku psa, ampak zgodilo se ni nič. Naslednji teden je napade drugega psa, gospa ni upala podat prijave, ker je imela z lastnikom psa že slabe izkušnje in se ga boji :'(. In še zdaj se pes sprehaja okrog povsem brez nadzora in mi ne upamo na našo ulico na sprehode. Se vozimo v 6 km oddaljen park, kjer so psi civilizirani in se sprehajajo z lastniki.
Ne vem, kaj bi še lahko storili.
Kimmy

kajči

• *
Odgovori #170 : 16 Marec 2009, 15:18:13
Vsakic ko je ta bokser zunaj poklicite na policijo. Povejte, da se psa bojite in da ne upate mimo. Saj na policiji vedo za koga gre. Bolj kot boste tecnarile, prej se bo ukrepalo. Mi je pa res zal, da imate sranje tam gor. :(

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #171 : 16 Marec 2009, 17:05:33
Kimmi poznana zgodba.. nas loči samo 1m visoka ograja.  :-\

Z prijavami se očitno ne bo nič premaknilo. Vsaj ne v tem primeru, očitno. Najhujše je edino to, da kljub vsemu se mi pesjana smilita, ker ne živita ravno v zavidljivih razmerah niti nista sama kriva da sta taka kakršna sta.. napačna vzgoja že od začeka, prešla v druge roke, ki spet niso hvale vredne.. večkrat lačna kot sita itd. Posvoje se mi smilita, sploh ko sredi zime premraženo spita na golih tleh in znata prav hvaležno gledati ter cviliti za pest briketov.

Ostalo na zs... :-X

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #172 : 16 Marec 2009, 17:09:53
Nelly daj se meni na zs da vidim.. Ker vcasih tudi midva mimo prideva (no, zdaj odkar se tole plete ne vec), in mi je zgodba poznana..

Drugace pa, punce, ce res nic drugega ne pomaga, tok casa tezit policajem da je pes spuscen, da si ne upate iz hise, dokler ne bojo nekaj ukrenili. Ce ne prej jim boste sle na zivce in se bojo zmigali ter urgirali.

Aja, pa glede te malinovke. Jaz jo skoraj vsak dan vidim ko grem iz sihta, kako se prosto po presernu brez ovratnice seta v parku pred obcino. Otroci in pa delavci ji pa palce mecejo, da jih nosi nazaj. Si niti ne upam predstavljat kaj bi bilo, ce bi slucajno mim prisla z mojim kosmatincem..  ::) ::)

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

kajči

• *
Odgovori #173 : 17 Marec 2009, 15:30:58
ovcka, ne vidis vec malinovke, temvec njenega sina. Psica je namrec pred kaksnim letom izginila. Hm, ceprav zdajle razmisljam, ce ni izginil njen sin in je ostala samo psica. Sta si bila pa precej podobna...sin malo temnejsi, ampak izgleda kot taprav malinovc.
Je zadnjic zabaval celo gostilno (Megas), ko je nosil prazno flaso. Potem pa bi ga kmalu avto zbil, ko je stekel proti obcini k eni psici. Imajo pa pri hisi se pitbula in samo cakam kdaj se bo tudi tisti zacel sprehajat naokrog. ::)

Nelly, saj vem....sranje... :'(

Gina

• *
Odgovori #174 : 17 Marec 2009, 16:22:13
kajči - bo kar malinovka, menda so se psa nahitrco znebili , punca je pa še pri hiši. Vsak dan je res v parku, kjer ji otroci ko hodijo iz šole nonstop mečejo flaše, palce ... ona pa vsa vesela, da se vsaj en z njo "ukvarja" ...
 Glede na to, da sem imela pred leti z njo in njenim kompanjonom, ko je bil še živ ( NO ) večkrat samo sranje ..., naj ti povem rapgirl, da ti čisto verjamem da je lastnica ( oz. babica ki živi v hiši, lastnica je itak tamala, ki ne živi več tukaj ) tako odreagirala, ker to je pri tej hiši standard in močno dvomim, da se bo kdaj to spremenilo. Tu imajo že vrsto let pse, imeli so tudi zelo hude pse, ki so napadali od psov do ljudi, sosede  ... niti v trgovino naproti folk ni več upal hoditi .....VEDNO brez nadzora, gore pritožb, prijav, postopkov .... pa je še vedno stara pesem. Ne vem ... morda bi pa zaleglo, če bi morali vsakič po psico v zonzani ...
Aja - glede bokserjev tam gori na hribu .... nekaj sem pa res že slišala okrog tega. Potem to drži ? Da ima namreč človek, ki je svoje čase služil z legli kvazi pitbulov, z njimi grdo ravnal ... zdaj pa dva bokserja ? Oba odrasla, pes baje rodovniški, psička pa čist shirana ...oba vedno frej, napadalna do vsega .... Ja pa kaj je folku ? Za njega se ve, da če ju je nabavil , ju je zgolj in samo za mladiče, in spet bodo tu legla , kao pasemska, psi pa bolani , agresivni ...
Se strinjam z drugimi, da dajte vsakič, ko ju vidite zunaj klicati policijo ... čeprav vas tud nekako štekam, da se s takim človekom ( ki je btw dober znanec policiji ) nočete "petljati" . Pa naj vsakič dobi kazen za frej pse, zanj tud dvomim da ima pse cepljene .... 
Je pa res, da je nemogoče iti tkole s psom na sprehod, ko samo čakaš s katerega vogala ti bo kak podivjan pes uletel . Že pri nas " v dolini" je ogromno psov brez nadzora, mene npr. pa najbolj motijo , kar naenkrat jih je ogromno , lastniki raznih višavcev in drugih malih pasem, ki se zbirajo v mestnem parku in se imajo tako fino. >:( Psi na frej, se "igrajo", ponavadi jih je ene 5, 6 ... pa nobenga  nič ne motijo . Kljub temu da so tam igrala, mamice z majhnimi otroci ... ampak ne vem, a ker so majhni pa lušni jim je pa kar vse dovoljeno, pa serjejo verjetn tud ne . In potem greva s kolegico mimo, vsaka svojo psico na štriku, pa začnejo en za drugim lajat v njiju, včasih se še celo kakšen zaganja prav od blizu ... ampak izpadeta najini žleht, ker sta večji in bolj grozn zgledata. Pa če bi npr. kak priletel v mojo, pa če bi se kaj zgodilo ... ja verjetn bi bla moja tista, ki je napadalna. Mislm ... narobe svet .

Lp

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #175 : 18 Marec 2009, 08:05:14
Saj v našem primeru je soseda javila na policijo, so prišli, popisali sosedo in nas, ki smo bili priče. Super, upam še, da bodo lastniku povedali vse naše podtke >:(. Potem pa se ni zgodilo nič. Šli so baje tudi k lastniku psa, ampak zgodilo se ni nič. Naslednji teden je napade drugega psa, gospa ni upala podat prijave, ker je imela z lastnikom psa že slabe izkušnje in se ga boji :'(. In še zdaj se pes sprehaja okrog povsem brez nadzora in mi ne upamo na našo ulico na sprehode. Se vozimo v 6 km oddaljen park, kjer so psi civilizirani in se sprehajajo z lastniki.
Ne vem, kaj bi še lahko storili.
Kimmy
ujemite psa in ga odpeljite v zavetišče, s pipombo,da pes luta sam okoli in napada pse in ljudi.
Potem mu bodo tam dali kartoteko in latnik bo plačal, da ga dobi nazaj in čas porabil za iz ga iskat  :P.

In tako vsakič, ko bo zunaj sam  ;).

Če pa ga ne pride iskat pa sploh super  8).

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #176 : 18 Marec 2009, 08:13:26
Nihče ga ne bo iskal, še manj plačal. Čez kakšen teden ali dva bo drugi, mogoče še hujši kot ta.. po vsej verjetnosti. Začaran krog, ki se vleče leta in leta.

Rada bi videla junaka, ki bi psa lovil ter ga kam transportiral..  :-\ Problem je malo globlji od tega, da pes pač uide in malo "pop!"%i".. tko je.

kimmi

• *
Odgovori #177 : 18 Marec 2009, 09:38:56
Ja, tudi jaz bi rada videla tistega, ki bo njegovega psa ujel in ga vodil v zavetišče. Jaz ima dva psa 100 m od njegove hiše, tako da si ne želim spuščati z njim v kakšne osebne spore :'(. Verjetno pa bi bile res kmalu novi psi na verigi, ja. >:(

LUCY

• *
  • love_U_bill <3
Odgovori #178 : 18 Marec 2009, 13:41:53
jooj, kakšne zgodbe...upam, da še pri nas ne bo tako ;)...je tudi en precej nevaren pes, ampak na srečo na povodcu...

glede tega naslova,"ko sprehod postane muka", bi rada dodala, da mi gredo tisti lastniki, ki ne poberajo drekov svojih lastnih pso zelooo na živce. Če niso sposobni pobrat enega zaje*****a dreka, ja potem pa si naj nabavijo psa, ki bo imel manjše, ali si ga pa sploh ne kupijo...ker to je res muka, ker vsakič ko narediš korak, samo moliš, da ne boš pohodil kakšnega iztrebka...potem so pa kakšni še neprebavljeni, in imajo notri še kakšne koščke hrane, in se cookie(po navadi) zapodi vanje, jih liže in ovohava(iztrebke namreč), da se mi potem gnusi...in zaradi takšnih lenih riti, ki se ne morejo sklonit nastradamo lastniki, ki poberemo še najmanjši drekec, ki ga pokaka naš pes...fora je pa še v tem, da ponavadi ravno mi(lastniki manjših psov)najbolj vesto pobiramo iztrebke naših psov, ker bi se komaj poznalo, če bi stopil nanje, ne pa tisti kupi dreka, ki jih ustvarajo nemški ovčarji, zlati prenašalci(in drugi prinešalci seveda), labradorci, boxarji...neverjetno!!!!

LOVE TOKIO HOTEL!!!!
spletna stran: http://droptince.mojforum.si/droptince.html

Smrček

• *
  • Little star :*
Odgovori #179 : 18 Marec 2009, 13:52:12
Hahaahaha :D :D :o LUCY rajši ne komentiram... Čerav je pa res da je naša okolica totalno ''posrana'' samo ponavadi pobirajo samo lastniki manjši pasem, ker se vrjetno lastnikom velikih gnusi! A meni se pa ne ko ga pohodim?

PS:Ker je že un ''velik nevaren pes, ki ga imajo vedno na povodcu''? a misliš tistega ki skoraj zruši gospodarja če malo cukne?

I´m the sweetest trouble maker ;) :D