Avtor Tema: Ko sprehod postane muka...  (Prebrano 85743 krat)

Yo

• *
  • Spol: Ženski
Ko sprehod postane muka...
« Odgovori #90 : 13 Marec 2008, 13:33:42 »
A ti kakšnega svojega posodim? Mogoče bo pa učinek obojestransko pozitiven  8) ::) ;D

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #91 : 13 Marec 2008, 13:34:07 »
Lanabela, kakšno socializacijo pa rabiš? Moja hitro vzgaja tečne in vsiljive mladiče  :P
Brez poškodb seveda.  8)

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #92 : 13 Marec 2008, 13:48:52 »
Lanabela moja bi jo hitro zagrabla za vrat in povaljala - tako non stop kaže prijatelju Kanu, da je ona the boss :).

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #93 : 13 Marec 2008, 14:07:50 »
Alba in Andreja - take rabim, ja. Problem je še v tem, da si tamala lekcijo zapomni in je prihodnjič do tega psa primerno vljudna. Zato tisti 10 ki jih lahko dobim na vadbišču ne zadošča več. Doma pa itak natančno ve, koliko si lahko s posamezno psico dovoli.
Yo - se bojim, da bi se ti preveč sekirala. Imam občutek, da ti ni ravno všeč, kadar kakšna tvoja psica prosto teka okrog in obračunava z zoprnimi mladiči. Še posebej, kadar obstaja možnost, da se od nekje prikaže še kakšen tretji.

Yo

• *
« Odgovori #94 : 13 Marec 2008, 14:10:30 »
Eh, mal sem se pohecala  ;)
Layla z mladičem ne bi obračunala, tako da to niti ne pride v poštev  :)
Chopper je druge vrste tip, bi mogoče tvoje lahko kaj koristnega naredile, hehe.
No, potem ti pa tudi srečanj z RW, ki sem jo omenjala prej, ravno ne priporočam, saj je že zelo grdo obdelala tudi mladiča iz naselja...  :-\

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #95 : 13 Marec 2008, 14:12:52 »

Trenutno mi manjka psov.

pridi v prestranek v soboto, za silo bo  ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #96 : 13 Marec 2008, 14:19:50 »
Deteljica, žal nimam prevoza ("tamav" bo še vedno na Japonskem), ostali pa gredo od doma prekmalu. Bom pa kasnejše tekme vsekakor porabila tudi za ta namen.
Yo - za RW sem že prej rekla, da je še prezgodaj. Kasneje bi pa znala biti tudi ta koristna. Za tahude lekcije imam že eno bulmastifko rezervirano. Ampak do takrat bo še preteklo nekaj vode.

Alba

• *
« Odgovori #97 : 13 Marec 2008, 14:36:18 »
Ja Lanabela se bo treba zmeniti, samo moja se najraje takole igra, nekje kje r je nimam na povodcu :).

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #98 : 13 Marec 2008, 14:55:12 »
Ali imaš v planu kakšen sprehod po mengeškem polju?

Alba

• *
« Odgovori #99 : 13 Marec 2008, 14:59:20 »
Ja v soboto dopoldan zagotovo.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #100 : 13 Marec 2008, 15:28:01 »
Če ne boš prezgodnja, bom prišla zraven. Samo s tamalo, da ne bo imela potuhe.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #101 : 13 Marec 2008, 15:52:07 »
Iz muke na zmenkarije  :D :P

nyssa

• *
  • winter joy
« Odgovori #102 : 13 Marec 2008, 16:16:05 »
Uf, tole smo pa tudi mi imeli včeraj, ko mi je oseba, ki točno ve, da imam trapastega psa in kakšen je, dobesedno priletela v psa (pes na povodcu seveda) vreščeč: iiiiiiii, kako je ljubek!
No, potem sem se zadrla jaz, da "takoj roke stran". Pa jebela, no. Če ne bi imela tako hitrih refleksov, bi bila pa jaz kriva. In pa pes, seveda.
Mi imamo to vsak dan  :-\ Pri Gaji seveda ;) Pri Paxxu pa: Bejž stran s tem psom,da ti ne bom kej naredu  ::)
Navsezadnje bom Gaji res morala dajat nagobčnik gor,ker se je mala nehala umikat in samo še šavsa...  :-\
Ampak,hej!kaj pa lahko naredi tak mali lušten kužek,ane?  :-X Saj morjo bit hudi ;)

Yo

• *
« Odgovori #103 : 13 Marec 2008, 16:23:06 »
Ampak,hej!kaj pa lahko naredi tak mali lušten kužek,ane?  :-X Saj morjo bit hudi ;)

Hja, naredi lahko kar precej škode, če gre za tečnega, trmastega psa s histeričnimi izpadi.
Chopper načeloma nekako deluje manjši, pa več kot pol lažji je od Layle npr., vendar sta si po višini kar nekje tam tam. Zobe ima pa tako ali tako večje kot ona, pa tudi pripravljen jih je uporabit veliko prej kot ona.
Ne, folku ni jasno. Še posebej pa me pogreje, ko mi vanj tlačijo otroke. Uf, to imam šele rada. In ko pes zafrkne žnablje dobesedno skoraj čez smrček, se jim zdi celo "cortek" in podobne bedarije. Jaz pa odpravljam težave in ko mi ravno uspe mali korak naprej, me kakšen tak osebek veselo odpelje par korakov nazaj. Pa smo spet tam.

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #104 : 13 Marec 2008, 17:12:17 »
Lanabela, kako veš, kdaj je mladička pripravljena na takšne in kdaj na drugačne pse ali ljudi?

COSTA

• *
    • http://www.moj-album.com/uredi/costa/
« Odgovori #105 : 13 Marec 2008, 19:19:45 »
Čaw,

jest pa sem ena izmed tistih, na katere se jezite zaradi neposlušnosti psa  :P  ;D IN ZATO JAZ Costo na polju, kjer je spuščen, VEDNO, ko od daleč vidim človeka s psom, pokličem, ga pripnem in se na kak meter ali dva daleč sprehodim mimo in ko sva mimo, ga spet spustim in greva lepo naprej.  Ljudem sicer ne govorim, da itak ne bo nič naredil ampak si sama pri sebi to mislim, ker je to res, ampak je Costa full vsiljiv in bi se full rad igral z vsakim in nikoli ne morem vedeti ali ga bo tisti drugi popadel al ne, tako da se raje kar izogibam psom. Se je pa tudi že zgodilo, je prišel tip proti meni s SBT-jko in je rekel, da ga lahko odpnem, da se bosta igrala, ker ona ni huda in  sta se potem res prav lepo igrala (če temu lahko tako rečem)  ;D , to igranje s Costkotom izgleda sicer tako, da on psa preganja ker uni itak beži pred takim norcem  :o , sčasoma pa vidi, da Costa sploh ni tak bawbaw in rep je pokonci  :) .

Fora pri nama je, da Costa čisto nič ne sliši, ko ga kličem, res se moram dret  >:D . Če pa vidi psa, ufff, to pa ni šans, ne bi prišu k nogi pa če je ne vem kwa - ni šans. In  zato ga jest vedno privežem,

L.P.P. Špela   

Yo

• *
« Odgovori #106 : 13 Marec 2008, 19:26:31 »
No, glede na opisano je blazno brihtno in odgovorno, kar si dovoliš. Mene raje ne srečaj oz. upam, da me ne boš. Take izjave me pa razp*, res.

COSTA

• *
« Odgovori #107 : 13 Marec 2008, 19:27:48 »
Ne štekam, še enkrat  :)

Alba

• *
« Odgovori #108 : 13 Marec 2008, 19:34:59 »
Lanabela nisem jutranji človek po navadi grem okoli desete, pol enajste ure, prej zagotovo ne :).

Yo

• *
« Odgovori #109 : 13 Marec 2008, 19:38:25 »
Ne štekam, še enkrat  :)

Česa ne štekaš? Če te pes ne uboga in ga nimaš pod kontrolo, kaj ima za letat spuščen naokoli?

Yo

• *
« Odgovori #110 : 13 Marec 2008, 19:42:08 »
Pa preden bo spet kdo blazno brihten, bom kar napisala svojo DANAŠNJO izkušnjo. Ravno zato, ker se zavedam, da z mojim psom oz. nekaj v njegovi glavi ne funkcionira po pravilih, me je njegova veterinarka dr. Selanova napotila na dekle, ki se ukvarja s takimi vedenjsko motenimi psi. Ne morete verjet, kako zelo v pomoč mi je bilo, ko sta med ocenjevanjem vedenja in reakcij psa ob zelo prometni cesti vanj priletela 2 "padalca". Eden od že omenjenih mešancev in SBT, ki sem se ga "zelo elegantno znebila" s krepko brco direkt v gobec. No, lastnika sta bila tam daleč nekje in niti nista odreagirala. Dajte malo začet možgane uporabljat!

COSTA

• *
« Odgovori #111 : 13 Marec 2008, 19:48:36 »
Ja, če ni nikogar naokoli, ga spustim. No, saj tako hudo ni, saj uboga oz. se odziva na klice samo ne tako popolno, se pa.  Je prišlo do nesporazuma. Ni tako hudo, kot je bilo slišati, ko ga pokličem, oz. ga moram ene dvakrat in reči pridi sem in pride. Vem pa, da ne bi prišel, če bi videl psa. Zato sem napisala sem, da ga vedno pripnem, ko srečam drugega psa, da greva samo mimo, ga veliko praj pokličem in pripnem, da on splon ne dojame, da je v bližini kak pes, če mi pa človek reče, da je vredu, da se lahko igrata, ga pa bom spustila, zakaj pa se ne bi smeli igrat ? Sem prejle pozabila napisati, da se naju pa itak večina ogne, ker imam pač telička na povodcu  :) ,

L.P.P. Špel

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #112 : 13 Marec 2008, 21:25:55 »
Če pes ne pride v vsaki situaciji, se ga spušča, če se ga pač že mora  ::) na ograjenem območju. Ne boš vedno hitrejša od psa. In tudi igra z večjim psom je lahko nevarna. Dovolj, da stopi na psa in z malo smole je poškodba hrbtenice ali česa drugega. Mojo učim od začetka ignoriranje ostalih psov in ljudi. Če taka nebi bila in nebi prišla ob prvem klicu takoj povsod, bi v njenem najboljšem primeru vlekla za sabo 10 m štrik.
Doga ni nič manj pametna od drugih psov da bi obvladala vsaj odpoklic, ki je itak nuja za vsakega, za tako maso pa sploh.
Malo predvidevanja ne škodi.

sibila

• *
  • still more white...
« Odgovori #113 : 13 Marec 2008, 21:42:26 »
Ja,fora je v tem,da dokler imaš mladička,ki se hoče z vsakim igrat,ti je verjetno res vseeno ali te zelo uboga ali pa včasih malo "presliši" kaj...Ko ti bo pa zrasel v veliko odraslo mrcino,pa te ne bo nič poslušal,pa se mogoče s samci ne bo hotel več samo igrati.
Ti govorim iz lastnih izkušenj,ker se sama tudi nisem kaj prida obremenjevala z odpoklicem,ko je bila moja majhna.Je bila tako prijazna,pa z vsakim se je želela samo igrati,komaj pri štirih letih se je to spremenilo in mi je resnično žal,da je nisem ignoriranja psov učila že od malega,pa se moram sedaj bolj mučit.Pa ni zdaj napadalna do psov,ampak včasih ji pa kak ni všeč in to hitro pokaže...
Pa verjetno lastnikom(predvsem) malih psov,ne bi bilo prijetno če bi moja priletela k vsakemu,človek se pač ustraši.No,vsaj jaz se,kadar kaki velikani spuščeni laufajo naokrog...Najbolj pa me razp...ko jih spuščajo po mestnem parku,da bi jih vsaj po kakih zakotnih travnikih.Pa mi je vseeno,če so prijazni ali ne,ker jaz tega naprej ne vem in se včasih malo ustrašim.Zaradi mene so pa lahko vsi odvezani,če grejo lepo mimo in ne pridejo silit v mojo.Ne pa eni,ki pride direkt v njo,da ne vem al jo bo pojedo ali kaj...
No,tako lepo sem jo naučila ignorirat ljudi,da mi je res žal da je psov nisem prej,ker se po moje to tudi pozna,če kak pridrvi k tvojemu psu,verjetno ta mirneje odreagira kot pa tak,ki se vedno pozdravlja z drugimi.Moje so se pa itak povečini bali,ko je tako tolkla s tacami in rit sukala.Še zdaj,ko se kakega prijatelja tako razveseli,tisti kar malo mižika,ko začne moja migat...Doge pa so po mojih izkušnjah podobni divjaki...

COSTA

• *
« Odgovori #114 : 14 Marec 2008, 12:02:01 »
Čaw,

O.K. zdej pa še enkrat: predenj Costo odpnem pogledam na vse konce polja, če je kje kak pes oz. sprehajalec ali sam ali s psom. Če ga ni ali da je dvesto metrov stran in hodi stran od naju, ga mirno lahko spustim, ker tako daleč nikoli ne gre oz. ga zamotim z žogico in se v miru lahko igrava. Če vidim že ob prihodu na polje, da je tam pes oz. gre proti nama, grem ali v čisto drugo smer, kjer ni nikogar (tudi ene dvesto metrov stran) ali pa ga ne odpenjam dokler ne gre človek mimo. Vedno sem na preži, vedno gledam v vse smeri, kje je kak sprehajalec in vedno, ko katerega vidim že na DALEČ, se ga ognem na kilometer ali pa pokličem Costo ga pripnem in greva mimo. Ko gre sprehajalec mimo, Costa nikoli ne gre ZA NJIM ampak gre naprej oz. ga odpnem, ko sva daleč.

Jest Costo že od malega ne spuščam k vsakemu psu da se vsaj pozdravita. Greva enostavno mimo. Glih zaradi tega, ker ne vem kako bo drugi pes odreagiral na Costo. In od tod tudi strah, da ko bo malo starejši, da bo postal napadalen do psov. 

Uglavnem pišete oz. me kritizirate, kot da imam res ne vem kakšno pošast, da bi moral biti VEDNO IN SAMO NA ŠTRIKU. On je en čisto prijazen kuža, ki misli samo na igro ampak, ker je prevelik divjak, ga ne pustim s povodca, kjer so V BLIŽINI psi. On vedno sili v pse, ki jih srečava na sprehodu ampak ga jest vlečem stran, da greva naprej.

L.P.P. Špela

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #115 : 14 Marec 2008, 12:10:51 »
Hja odzivamo se na napisano... ::)
Mi te ne poznamo, da bi kar vedli...

Jest Costo že od malega ne spuščam k vsakemu psu da se vsaj pozdravita. Greva enostavno mimo. Glih zaradi tega, ker ne vem kako bo drugi pes odreagiral na Costo. In od tod tudi strah, da ko bo malo starejši, da bo postal napadalen do psov. 

In zakaj misliš, da bi zaradi tega postal napadalen? Prej se bo zgodilo, da ne bo hotel nadvladat, če jih bo ignoriral... Ker ga pač ne bodo brigali.

nyssa

• *
  • winter joy
« Odgovori #116 : 14 Marec 2008, 12:21:07 »
Saj jaz nič ne rečem,Gaja se zapodi v vsakega nepoznanega psa(ali človeka),ki ga zagleda,jo pa vseeno spuščam,ko smo na samem,tako da imam pregled nad območjem.
Sem prakticirala tudi to,da je bila spuščena v urbanem naselju,ampak je takrat še bila mirna in ni delala zdrah. Sem pa nehala s tem,ko se je spremenila,ko sem dobila Paxxa in mi je enkrat zletela v eno ogromno spuščeno psico,se ji obesila za vrat,se ji podredila,ko jo je tista psica poskušala šavsnit nazaj,vrgla se je na hrbet,ko se je psica obrnila,da bi šla stran,je Gaja spet letela v njo in se ji obesila na stegno.
Na srečo je imela psica dovolj dlake,da ni prišlo do kože,ampak od takrat je Gaja na povodcu kjer so drugi ljudje(ki jih ljubi približno isto,kot pse ;) ) in psi.
Tudi nama odpoklic ne gre 100%(bolj 60% ),nama pa zato gre povelje ČAKAJ na daljavo 99% (1 od 10 presliši,hehe   :D )Če slučajno spregledam koga ko smo na samem kje in se mala zapodi v njega,se zaderem ČAKAJ in mala pade dol(prostor ali sedi) in čaka,da pridem po njo.
Dokler ne pridem do nje,niti ne trzne.

Paxxa pa ne spuščam nikoli in nikjer,razen če nisem 100%,da ga bom lahko ustavila(do zdaj mi je še vedno uspelo),ko bi šel on pofirbcat malo kam.

COSTA

• *
« Odgovori #117 : 14 Marec 2008, 15:03:14 »
Hja odzivamo se na napisano... ::)
Mi te ne poznamo, da bi kar vedli...

Aja na to, da sem napisala, da je Costa na povodcu, ko OD DALEČ zagledam psa, ker vem, da če bi bil spuščen, bi letel k psu. Jest se zavedam, da imava problem pri odpoklicu in ga v naselju tudi ne spuščam s štrika. Na polju pa, ko je velika preglednost nad poljem, vedno sem na preži, ko v "bližini" ni NIKOGAR, ga pa brez problema spustim. Saj, če ga pokličem, pride, vendar samo v primeru, da ni nobenega psa oz. ga on še ne vidi.

L.P.P. Špela

COSTA

• *
« Odgovori #118 : 14 Marec 2008, 15:04:20 »
Opsa, nekaj ni prav  :P ,

L.P.P. Špela

sibila

• *
  • still more white...
« Odgovori #119 : 14 Marec 2008, 19:04:49 »
COSTA,pa saj jaz nisem tako mislila,mislim da nas veliko nima 100% odpoklica pa vseeno pse spuščamo,kjer ni ljudi in psov.
Jaz sem ti želela smo povedat,da te čisto razumem,ker je moja bila tudi tak divjak kot majhna.Je hotela vsakega pozdravit,potem pa se je začela še divje igrat.No,jaz sem ji pa to še omogočala,seveda če so lastniki drugega psa to dovolili.Pa mi je včasih malo žal,ker jo še zdaj včasih zelo zanimajo in se moram zelo trudit za njeno pozornost v bližini drugih psov.
Me pa nekaj zanima,odgovori izkušenih,zakaj je za kasneje pomembno ,da se nauči ignoriranja psov?Mislim s tega stališča,ko je zgoraj pisalo,da potem nima potrebe po uveljavljanju?To me zanima,tiste klasične razlage tako poznam...