Avtor Tema: Ko sprehod postane muka...  (Prebrano 85774 krat)

COSTA

• *
  • Spol: Ženski
    • http://www.moj-album.com/uredi/costa/
Ko sprehod postane muka...
« Odgovori #120 : 14 Marec 2008, 20:01:17 »
Čaw,

ma ja, sej vem, da nisi hotela slabo  ;D , se opravičujem  :-* . Saj pravim, da se drugih psov kar izogibam zaradi tega, ker ne vem kako bo reagiral drugi pes in je tudi zelo MALO takih, ki bi se igrali, ker se po mojem mnenju počutijo ogrožene pred takim teličkom  ;D ,

L.P.P. Špela

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #121 : 14 Marec 2008, 22:56:26 »
No mi smo sedaj že tako daleč, da od bližnjega srečanja z belgijskim ovčarjem, ki bi se lahko končalo kar tragično, če nebi jaz imela oči na pecljih vsako sekundo, ...no skratka od takrat je huje kot je bilo kadarkoli. Ko opazi večjega psa, se ustavi, otrpne in čekira situacijo, potem mogoče na pregovarjanje naredi nekaj korakov, in zadnjič smo prišli že tako daleč, da sem jo morala 50m pred psom dvigniti in odnesti mimo. Zakaj? Ker se pijanec od lastnika lahkotno izležava na klopci, pes spuščen kao zraven njega, bil je večji ovčar mix, zraven še ena gospa z nekim cuckom, psa sta se kao nekaj igrala, ampak ko je on ovčar zagledal mojo, je zalajal, pa ne mislim igrivega laježa... In valda moja ni hotela mimo... kljub prepričljivemu pijančevemu dretju, da saj je ful prijazen in nič ne naredi  >:( >:( >:( Pa kaj folku ni jasno, res niso gladki no! 

No mi tudi res ne maramo vsilivih psov, niti tistih na povodcu. Pač ne mara vsilivih psov in pika. Zato je na povodcu ko se srečamo z psi in zato sem jaz ratala zelo netolerantna do lastnikov in njihovih vsiljivih psov...res mi manjka samo še kapljica čez rob naslednjič, preden sunem v gobec naslednjega vsiljivca, lastnik gor ali dol. če se ga jaz izognem in pes vseeno rine v nas, potem mislim da imam vso pravico.

Yo

• *
« Odgovori #122 : 14 Marec 2008, 23:12:11 »
No mi tudi res ne maramo vsilivih psov, niti tistih na povodcu. Pač ne mara vsilivih psov in pika. Zato je na povodcu ko se srečamo z psi in zato sem jaz ratala zelo netolerantna do lastnikov in njihovih vsiljivih psov...res mi manjka samo še kapljica čez rob naslednjič, preden sunem v gobec naslednjega vsiljivca, lastnik gor ali dol. če se ga jaz izognem in pes vseeno rine v nas, potem mislim da imam vso pravico.

Tudi jaz sem netolerantna do amena. Zakaj? Layla ima slabe izkušnje in dolgo sva delali na tem, da je postala tolerantna do psov - če se ji približajo na povodcih in se počasi spoznajo. Chopper ima vedenjske motnje, ki mi jih razna srečanja s "padalci" samo otežujejo. Ja, a je res tako težko razumeti naslednje: IMEJ PSA NA K* ŠTRIKU, PRIBLIŽAJ SE VSAJ PRIBLIŽNO CIVILIZIRANO N PREDVSEM VPRAŠAJ, KAJ IN KAKO.
Je res tako težko?

Dina

• *
« Odgovori #123 : 15 Marec 2008, 07:59:47 »
Da vam povem kaj se je zgodilo včeraj... Sosed, ki ima res mirno, prijazno in ubogljivo bernsko planšarko me je vprašal, če sem dobila kakšno pismo. Pa mu pravim, da ne in vprašam kakšno pismo in od koga. In mi pove, da mu je soseda poslala pismo, da more imeti psičko vedno na navadnem povodcu (on jo ima na flexiju, da ima malo več svobode) in bog ne daj, da jo še kdaj spusti, ker potem ona serje po njihovem travniku in če bo njihova krava pojedla tisto travo, ji bo razpadel želodec... Kakor sem ju jaz videla gresta največkrat po cesti in dol do parka, res tam pa tam mimo njenega travnika (je makedamska pot!), psička pa tudi, če je bila res spuščena ni nikoli dlje stran od lastnika, kot takrat, če jo ima na fleksiju. Sin od te koze, ki je poslala pismo je pa prbiu, da ko bo to njegovo, tudi stopili ne bomo na pot, pa da ne bo nič lepo govoril, da bo vse naredil na grdo. Da ne rečem, da je njihov cucek vedno odvezan, brez nadzora in je že večkrat sral na našem dvorišču, pa nismo pošiljali nobenih opozorilno-grozilnih pisem. V kaj vse se folk ne vtika. To jih pa nič ne briga, da po potoku marsikdaj ure in ure teče krvava voda, če že ne to, pa gnojnica...kdo pa stoji za tem?! >:(

Yo

• *
« Odgovori #124 : 15 Marec 2008, 11:05:17 »
No, pasji drek, če se znajde v krmi, lahko resnično naredi precej škode, tko da... Vsaka taka stvar ima ponavadi dve plati. Za svojo bernko sicer pobira iztrebke?

Dina

• *
« Odgovori #125 : 15 Marec 2008, 12:30:31 »
Kakor sem jaz videla, ja. Samo čakam, da bo kdaj h meni priromalo kakšno pisemce, samo se sigurno ne bo lepo končalo, ker pač ne znam biti tiho in ji bom povedala kar ji gre >:( valda se bo potem govorilo kakšen nevzgojen otrok... ::)

Dina

• *
« Odgovori #126 : 28 Marec 2008, 19:53:23 »
No, sosedje pošijajo pisemca, medtem, ko na sprehodu srečujemo takole svinjarijo in mrhovino, ki pa jih nič ne moti, še manj pa se jih kaj tiče... za bruhat :-X

Da o tem, da je vse smrdelo po eni crkovini sploh ne govorim... >:(

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #127 : 28 Marec 2008, 20:15:44 »
Dina take svinarije ni samo po teh vaših travnikih :-\ Kmetje vse živo v gnoj zmečejo in potem po travnikih rastrosjo in kjer se najdejo vse sorte od kosti in ostale svinarije >:(

COSTA

• *
« Odgovori #128 : 28 Marec 2008, 20:17:50 »
Čaw,

obup, kaj vse najdeš na sprehodu - po polju. Kako pridejo kosti na polje ? Sploh mi ni jasno, jih sprehajalci prinesejo s seboj na sprehode al kaj ? Jest sem enkrat videla sredi polja mislim, da je bila spodnja čeljust, predvidevam, da je bila kravja, upam  ??? . Aha, no je ravno prišel post od aske o tem kako pride taka svinjarija na polje, aja, a tako ? Svašta,

L.P.P. Špela

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #129 : 28 Marec 2008, 20:26:19 »
obup, kaj vse najdeš na sprehodu - po polju. Kako pridejo kosti na polje ?
S gnojem, ki ga kmetje raztrosijo ;)

Dina

• *
« Odgovori #130 : 28 Marec 2008, 20:37:08 »
Ne, ne...tukaj ni bilo nobenega gnoja, pa ležijo take stvari po tleh...včeraj sva šli po spodnji strani, danes pa po zgornji pa je povsod na vsake nekaj korakov takole po tleh...kako je pa prišlo sredi travnika perje in koruza pa tudi ne vem...pa tudi ni še čisto jasno kaj tako grozno smrdi...bomo našle in poslikale :D

COSTA

• *
« Odgovori #131 : 29 April 2008, 08:12:40 »
Čaw,

dejte mi nekaj povedat, kako je s zelenicami v naselju (pred bloki). Danes me je ena mama napadla, da me bo oz. je prijava že podana, ker sprehajam psa na zelenici pred blokom  ???  ;D ,

L.P.P. Špela

COSTA

• *
« Odgovori #132 : 29 April 2008, 08:14:36 »
Aja, pa seveda nisem edina, ki ga šetam tu,

L.P.P. Špela

Yo

• *
« Odgovori #133 : 29 April 2008, 08:31:26 »
Poberi iztrebke, pa ti nič ne more.

COSTA

• *
« Odgovori #134 : 29 April 2008, 08:55:40 »
Čaw,

nič ne  ;D , se mi je zdelo ja, hvala,

L.P.P. Špela

gaelic

• *
« Odgovori #135 : 29 April 2008, 10:10:22 »
Na našem koncu imamo eno tako luštno sprehajalno pot. Na eni strani reka na drugi pa večji travniki. In nas je kar veliko, ki tja dnevno vodimo pse.
Nekje na sredini steze je kakšnih 10 metrov od potke manjša njiva. In se nekje od pomladi do jeseni dogaja, da vsako popoldne to njivico obdeluje neka starejša domačinka.
Med nami, ki sprehajamo pse v tem letnem času velja medsebojno obveščanje. Ker boženedaj, da vodiš psa mimo, ko je ona tam. To je vpitja, ma kaj vpitja to mama rjuje čez cel travnik, da se od zdaj psov ne bo več vodilo tam. Pa da psi vse preserjejo, da bomo že videli hudiča. Ni važno ali so psi na povodcu ali je eden ali so trije.  Mama skorajda doživi infarkt, s škornji vkopana v zemljo, maha z motiko in menda jo je jasno slišat do oddaljenega naselja.
In potem doživiš, da njen mož s strupom zaliva krompir in zelje. Na obrazu maska in s strupom veselo šprica čez njivo. Mama pa v avtu skozi priškrtnjeno okno rjuje nate.  >:( ???

n+n

• *
    • PISAN.si
« Odgovori #136 : 29 April 2008, 10:49:21 »
Čaw,

dejte mi nekaj povedat, kako je s zelenicami v naselju (pred bloki). Danes me je ena mama napadla, da me bo oz. je prijava že podana, ker sprehajam psa na zelenici pred blokom  ???  ;D ,

L.P.P. Špela

COSTA, eno vprašanje... a si bila to slučajno kje tukaj, okrog fakultete za organizacijske vede, oziroma pri teh blokih v okolici?
Ker ravno eno tako mamo imamo mi tukaj in bevska na vsakega, ki si drzne s kužkom mimo priti...

lp nina

COSTA

• *
« Odgovori #137 : 29 April 2008, 12:33:32 »
Čaw,

ne, na planini, mislm podn  >:( . Ej, pa nikoli noben tut pisnu ni, a zdej po enem letu se pa najde  pa se mi začne dret, kako ga ne smem na zelenici sprehajat. Pa folk je res bolan, upokojencem je pa res dolcajt  :D ,

L.P.P. Špela

n+n

• *
    • PISAN.si
« Odgovori #138 : 29 April 2008, 12:57:32 »
Ah brez skrbi, zelenice okrog blokov so javna površina, oziroma so občinska last. In ti ta mama, razen tega, da ti pokvari dan (če se ji pustiš), kaj drugega ne more.

Jaz edino gledam, da ne peljem psa na wc ravno tja, kjer se večina otrok najraje igra in valja po travi.

lp Nina

COSTA

• *
« Odgovori #139 : 29 April 2008, 13:06:17 »
Čaw,

ja mal me je pa res vrgla iz tira, mi je žal, da je nisem izignorirala, da sem ji sploh odgovarjala,

L.P.P. Špela

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #140 : 29 April 2008, 13:39:56 »
Zelenica okrog bloka je ponavadi funkcionalna parcela bloka in ni javna površina ali lastnina občine, razen če še niso poštimali kar bi morali že zdavnaj po zakonu predpisano - etažno lastnino...

Ne more ti pa samo eden lastnik ali celo nekdo, ki nima veze z lastnino prepovedat kar koli, razen, da tam ne pustiš dreka ;)

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
    • noorin album
« Odgovori #141 : 29 April 2008, 17:15:58 »
vidim, da imamo vsi pretežno iste probleme. Jaz se vam oglašam s štajerske in naj povem, da je tudi tukaj na tone psov in lastnikov, ki so definitivno za v osamo. Moja prejšnja psica je bla taka, da je imela vse rada, niti malo napadalna, samo da se je igralo, pa da so jo božali, pa nikoli nisem mogla tega preprečit. Sem jo imela vedno na vrvici, in ko sem mela eno uro časa, da bi jo učila kak mora hodit, da ne sme glave smotane za vsakim obrnit, so se vedno našli idioti, ki so skočili v njo. Pa sem se lahko namrdnila, pa skregala, pa nikoli ni nič zaleglo, ker mi je blo nerodno se tam dret na nekoga. Ponosno povem, da mi že nekaj časa več ni nerodno. Rada bi, da je moja mala pujsika lepo vzgojena, da nima travm, da se ne boji ljudi in tujih psov in predvsem da se ne zaganja v tujce. In glede na pasmo, to niti ni tako težko dosežt, ker niso največji ljubitelji tujcev. In je blo vse ok, o incidentih ne bom govorila, ker sem že na drugih forumih, bom pa povedala, da smo se (živimo namreč v blokovskem naselju) spokregali s tričetrt sosedi, malo daljnimi sosedi, skratka z vsemi ki so v okolici 500m. Smo se enkrat šetkali, pa sta prišla ena dva z mladičko bulldogico, in smo glih meli čas, tako da smo našo pustili(ne spustili), da vidimo če ji paše. In se je šla malo špilat. Medtem sem bila deležna mislim da vsaj 10 kritik na račun, kako jaz vzgajam svojega psa, prvič, da pes ko se voha z drugim psom ne sme biti privezan, ker ni sproščen. pa finte na temo, zakaj je tetovirana, da je to mučenje živali, in da rodovniški psi niso tetovirani, ker je to zločin. Njuna bulldogica je bila od kje drugje kot s Srbije, seveda netetovirana. Iz enostavnega razloga, ker sta mi šla na živce,in ker je mala bulldogica skakala po moji, da sem slišala kak rebra pokajo, sem se odločila, da se moja psička z njuno ne bo več družila. Pika. In čez kak teden se je ista psička sprehajala(neprivezana) z drugo tetko, verjetno z mamo originalnega lastnika. In ona cela vesela v nas, da je čakala, da kdo pride da se igrajo. Moja je bla čista, ker je bla skopana, mela sem še pol ure do službe, pa ni se mi dalo da se z njo igra. In sem pač rekla, da mi ni všeč kako se igrata, ker nočem da se naleze tega dihanja(nič nimam proti), ampak moja psica diha totalno normalno, ko pa je bla 15minut z tisto, pa ga je hropla ko svinja. in sedaj se nihče več ne "pogovarja" z nami. Tak da recept za uspešno in dokaj samostojno življenje je vsekakor:največjemu gobcu v vasi, mestu, kjerkoli že pač, je, povedati kar mu gre. Na koncu bom napisala še to, da imam rada nasploh vse živali, pse, mačke...., ni važna pasma, bulldogi so luštkani, in njihovo dihanje me ne moti, niti malo. Bi me pa motilo, če moja zverina tako hrope, ker pač to ne spada k pasmi.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #142 : 29 April 2008, 17:51:03 »
Čaw,

obup, kaj vse najdeš na sprehodu - po polju. Kako pridejo kosti na polje ?

Potepuški psi razvlečejo...
Aska malo te svinjarije se znajde v gnoju,sori.Večino tega dreka folk zmeče na robove gozda potem pa psi in lisice razvlečjo...

Dina

• *
« Odgovori #143 : 30 April 2008, 08:43:19 »
Potepuški psi razvlečejo...

Ni ravno veliko potepuških psov tukaj okoli. Upam si trdit, da sem zadnje čase videla le enega, pa še ta ni izgledal potepuški, ampak bolj kot ne izgubljen :) Tako da res ne vem kako se je tisto znašlo tam...in ne upam si pomislit kaj je še vse not po grmovju ob vodi, ker neznosno smrdi..po eni crkovini :-X >:( >:(

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #144 : 30 April 2008, 13:01:17 »
V gnoju sem videla že: kosti, polpreperele svinjske želodce, čreva, rogove, parklje, polpreperele mačke, golobe, vmes se je znašel celo skobec. V gnoju, ne prinešeno od živali od kdovekod. So pa seveda živali to prenešale okrog, ko je bilo enkrat posuto po travniku. Seveda se zgodi, da kakšno kost prinesejo tudi živali. Pod enim drevesom, na katerem se vedno zadržujejo vrane, je recimo prava kostnica.

Glede na križe in težave, ki so s psi v blokovskih naseljih pa se mi poraja vprašanje, če ne bi kazalo števila psov v njih drastično omejiti. Očitno je njihovo število preseglo maksimum, ki ga še zdrži okolje. Nekoč psov v blokih sploh niso smeli imeti, ali pa je moral vsak, ki si je želel psa najprej dobiti soglasje od sosedov. Če bi bili ljudje nekoliko strpnejši in obzirnejši, to niti ne bi bilo potrebno.

Chiba

• *
    • Canis Carnium
« Odgovori #145 : 30 April 2008, 18:14:55 »
V gnoju sem videla že: kosti, polpreperele svinjske želodce, čreva, rogove, parklje, polpreperele mačke, golobe, vmes se je znašel celo skobec. V gnoju, ne prinešeno od živali od kdovekod. So pa seveda živali to prenešale okrog, ko je bilo enkrat posuto po travniku. Seveda se zgodi, da kakšno kost prinesejo tudi živali. Pod enim drevesom, na katerem se vedno zadržujejo vrane, je recimo prava kostnica.

Pred leti sem našla kravjo lobanjo na travniku.  ::)

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
« Odgovori #146 : 14 Marec 2009, 15:13:20 »
tudi mi zadnje čase odkrivamo 'bogastva' posutega gnoja..kosti, piščančje noge, kopita, našli smo tudi že kravjo nogo (od kopita do kolena), na pol 'sfaširane' mačke..

pa še dogodek od včeraj..
Z mojo psičko Iris se igrava na igrišču. Pojavi se dalmatinec, ki naj bi slišal na ime Janko. Primem svojo v naročje in čakam, da pride lastnik po svojega psa. Toda on ga samo kliče (tako je bilo cca 5 minut). Meni je dovolj, grem z Iris v našo ulico in se igrava naprej. Pa se spet pojavi Janko (za nameček se še polula na našo živo mejo..aja pred tem je opravil še veliko potrebo zraven drevesa pri igrišču. Povem lastniku, on pa se dela da me ne sliši in reče: ''To je danes tak, ker ni bil še nič zunaj (ura 5 popoldne)..rečem še enkrat..ni odziva)
No, v naši ulici se usedem na tla (z Iris v naročju) in spet čakam, da pride lastnik po psa. Ta končno le pride in mi začne govort, naj odnesem svojega psa v naročju stran (oz. dobesedno: nej sam grem), da bo on že klical psa pa bo prišel za njim..Preteklo je že 10 min. Vedela sem, da klicanje ne bo pomagalo, saj je bil odziv psa na to nikakršen. Povem lastniku, da ne mislim iti nikamor, ker sem v svoji ulici in imam pravico biti tukaj. Vstanem, se obrnem...in kaj on naredi? Porine me! Skoraj pa bi zletela z glavo naprej. A-a tkole se pa jaz ne grem. Začne se dret name, da naj grem v hišo za 5 minut, da bo pes že šel za njim. Oprostite, ampak jaz imam pravico bit zunaj (sploh pa pred svojo hišo!) in da je on tisti, ki bi moral že enkrat odpeljat svojega psa. Jaz ne grem nikamor. On pa: ''Ja ne, ti pejd v hišo, jaz nimam štrika!'' ..me ne zanima..poskrb za svojga psa..(komot bi lahko šel po štrik v avto..aja ups, če ga sploh ima s seboj..že tko se je 2x vrnil vmes do avta, pa je videl, da pes na to ne reagira). In on se začne dret name: ''Not sm reku! Zgin not! Takoj!'' ...nenene..Kdo pa ste Vi, da mi boste tkole ukazval?!.. On začne spet klicat psa, jaz se vdam in grem na balkon pred vhod. Njegov pes pa za mano. Lastnik pa spet meni: ''Zakva pa zej tle stojiš, če sm ti reku da pejd za 5 minut not??!! Jz: ''Ja oprosti, ker nimam ključa! Ne morte me podit z mojga ozemlja, ker vas pač Vaš pes ne šlivi..'' In on pride na balkon, zagrab psa, ga odnese dol in ga začne pretepat in nadirat!!! Sama ob tem ne morem bit tih pa rečem: ''Amm, oprostite, ampak tkole Vaš pes ne bo nikol več rad k Vam prihajal, ker se Vas bo začel bat.'' On: ''Kva pa si mi ti tle, da mi boš govorila česa ne smem delat?! Jaz: ''Amm ubistvu sem samo inštruktorica v pasji šoli..''
Prime psa za vrat in ga odvleče do avta.. :-X :-X :-X

O.o   halooo??

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #147 : 14 Marec 2009, 15:29:38 »
našli smo tudi že kravjo nogo (od kopita do kolena),

Pol ste našli kvečjemu konjsko nogo, krave nimajo kopit ::)

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
« Odgovori #148 : 14 Marec 2009, 15:40:14 »
Pol ste našli kvečjemu konjsko nogo, krave nimajo kopit ::)

oops  ::) :-[ saj tud se ne spomnim ali je imela kopito ali ne, bila je pa noga od živine..s tem sem hotela samo povedat da je bila do kolena cela, ne samo del..
blond možgani pač :-[ :)

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #149 : 14 Marec 2009, 18:24:31 »
A pol majo parklje ne? sem jaz tud vedno mislila,da majo kopita  :-[