Avtor Tema: Ko sprehod postane muka...  (Prebrano 85772 krat)

LUCY

• *
  • Spol: Ženski
  • love_U_bill <3
    • droptince
Ko sprehod postane muka...
« Odgovori #180 : 18 Marec 2009, 14:11:33 »
ja.unega ki ima kratko dlako, pa tak povešen gobec...in ta pes se je enkrat posral na sredo pločnika, in zaje***n lastnik ni niti pogledal iztrebka, ampak je šel kar naprej, jaz sem ga pa ubijala, rezala in davila hkrati s pogledom...

ursika

• *
« Odgovori #181 : 18 Marec 2009, 20:31:10 »
1. niso prenašalci, ampak prinašalci.
2. niso samo tisti, ki imajo velike pse grdi grdi, ampak je tudi mnogo takih s čivavami, pudli..., ki ne pobirajo drekov ravno zato, ker njihoc "srček" naredi tak mali kakec, da se ga itak ne izplača pobrat
3. ogromen in mini drek enako smrdita,tak da sploh ni bistvena velikost, razen, če je drek res tak ogromen, da ti šuh not ostane ::)
4. pes ne voha dreka zato, ker so not koščki neprebavljene hrane ::), ampak zato, ker tako spremlja "dnevne novice", ki jih puščajo njegovi pasji vrstniki.

LUCY

• *
  • love_U_bill <3
    • droptince
« Odgovori #182 : 19 Marec 2009, 13:38:17 »
1. joj, s tem prinašalcem ni treba biti tako pikolovska, pač tipkarska napaka(tako zabita pa spet nisem, da ne bi vedela kako se jim reče ::) )
2. dozdaj sem videla, da drekov ne pobirajo samo lastniki večjih pasem(ki niso tako osveščeni, kot mi na forumu npr.), sicer pa nobenega ne obtožuje, ker jih pomojem 80% še vedno pobere drek, vsakič, ko se pes pokaka
3. kdo je sploh kaj rekel o smradu  ???
4. cookie liže in ovohava samo nedobro prebavljene kakce

ursika

• *
« Odgovori #183 : 19 Marec 2009, 13:51:21 »
Ok. "Tipkarska" napaka se je si kar 2x zgodila, ampak dobro.
Tisto o smradu pa je letelo na to kako se ti gabijo veliki dreki..., meni se mali gabijo enako, sploh če se znajdejo na mojem podplatu in tudi oboji enako smrdijo, zato mi je vseeno ali je majhen al velik, prebavljen( ::)v take podrobnosti se jaz ne spuščam) al neprebavljen.

LUCY

• *
  • love_U_bill <3
    • droptince
« Odgovori #184 : 19 Marec 2009, 13:56:03 »
nkrat je bilo preašalci, drugič pa prienašalci...raje preberi, preden kaj zineš...

kimmi

• *
« Odgovori #185 : 19 Marec 2009, 13:58:29 »
Vidve sta pa zadeli bistvo teme  :D

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #186 : 19 Marec 2009, 14:42:19 »
1. joj, s tem prinašalcem ni treba biti tako pikolovska, pač tipkarska napaka(tako zabita pa spet nisem, da ne bi vedela kako se jim reče ::) )
2. dozdaj sem videla, da drekov ne pobirajo samo lastniki večjih pasem(ki niso tako osveščeni, kot mi na forumu npr.), sicer pa nobenega ne obtožuje, ker jih pomojem 80% še vedno pobere drek, vsakič, ko se pes pokaka
3. kdo je sploh kaj rekel o smradu  ???
4. cookie liže in ovohava samo nedobro prebavljene kakce

Zanimivo je to, da se vedno obtožuje velike pse. Na travnikih kjer jaz pač opazujem st/ranje pa je miljon malih kakcev, veliki so pa bolj kot ne redkost. Sama ob opozarjanju največkrat slišim izgovor, da je ta drekec pa res tako majhen, da se ga niti ne vidi (in zato jaz ponavadi pohodim ravno majhne). V našem bloku sem prepričana, da pobiramo za tremi psi od hmmm cca desetih, za ostale dvomim (oziroma za 4 100% VEM, da ne).
Ja tudi mene motijo dreki, samo ne vnaprej obtoževat velikih psov, ker po centru Lj. in naseljih kjer se gibljem pri nepobiranju absolutno vodijo lastniki malih pasem.

In ja to je absolutno bistvo teme ... ::) Svašta

Smrček

• *
  • Little star :*
« Odgovori #187 : 19 Marec 2009, 15:29:03 »
 ::) ::) Napisala sem da pri nas pobirajo večinoma lastniki manjših pasem! Pa da vrnem udarec... Zakaj potem VI majhne pse ponavadi obtožujete da so nadležni? ;) Sklepam da iz svojih iskušenj a,ne? Jaz sem isto napisala svoje iskušnje + izgled naše okolice...

PS:Ni prava tema...

Eva D.

• *
  • When I look in those bright brown eyes...
« Odgovori #188 : 19 Marec 2009, 15:30:02 »
Pa sploh ni problem v malih ali velikih psih in to kako kateri kaka  :)... Problem je v neodgovornih lastnikih, ki ne pobirajo za njimi in takih je veliko  >:(! Jaz folku težim zarad tega (če vidim, kako pes opravlja potrebo, njihovi lastniki se pa "butalce" nardijo) in jim bom težila še naprej... Res ni prijetno, da pobereš drek za svojim, potem pa stopiš v sosednjega  :(...
Ampak me to defenitivno moti manj, kot pa to, da nekateri "butalci" trapasti ne privežejo svojega psa, če vidijo, da je tečen in na vsak način skače v mojega (privezanega) ali pa ga celo napade!!! Takih je cel kup  >:(! Potem pa si dovolijo še pametovati, da se morajo psi med sabo zmenit  >:(!!! In ponavadi so ravno mali psi, taki ki jih lastniki itak ne vzgajajo, na sprehodih spuščeni in ravno taki "nesocializirani", ki bi mogli bit na štriku vedno, pa niso, napadajo mojega! Pa je posledično zaradi tega "uničen" še moj pes, ker je postal agresiven do vsakega psa, če samo skoči nanj, jaz pa tudi, ker sem z živci čist na koncu, ko zagledam kakega zmešanega "terierčka"... Groza  >:(!

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #189 : 19 Marec 2009, 15:39:29 »
Smrček umiri se. Hočeš ali nočeš, tudi pri nas v trzinu je več manjših psov, ki lajajo in se usajajo na veliko. Seveda obstajajo tudi veliki, ki so tečni in mali, ki so pravi sončki.

Ne vem zakaj je potrebno takoj biti užaljen. Da bi pa za psi pobirali pretežno lastniki malih pasem pa ne vem no. Pobira naj vsak pa bo.

Smrček

• *
  • Little star :*
« Odgovori #190 : 19 Marec 2009, 15:42:34 »
Jaz sem čisto mirna ;)  pa tudi užaljena nisem. Sploh nevem kje si dobila idejo? pa sej ni važno! Nehimo smetit pa je....

LUCY

• *
  • love_U_bill <3
    • droptince
« Odgovori #191 : 19 Marec 2009, 18:36:28 »
saj ne... :-\

awinita

• *
« Odgovori #192 : 20 Marec 2009, 08:27:32 »
Mislim da bomo kmalu rabili kakšnega psihoterapevta tukaj na forumih :o :o, verjetno smer pediatrija :D :D :D :D :D :D.

ursika

• *
« Odgovori #193 : 20 Marec 2009, 09:46:02 »
Pedopsihiater bi bil še najbolj dobrodošel. Pa tudi kakšen slavist. Pa nedo, ki bi razložil te "big phenomena" o vohanju in lizanju neprebavljenih iztrebkov ::) . Pol bi pa še kak policist prav prišel, da bi usmerjal promet oz. uporabnike, da bi pisali v skladu z naslovom teme.  :D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #194 : 20 Marec 2009, 10:10:37 »
Pedopsihiater bi bil še najbolj dobrodošel. Pa tudi kakšen slavist. Pa nedo, ki bi razložil te "big phenomena" o vohanju in lizanju neprebavljenih iztrebkov ::) . Pol bi pa še kak policist prav prišel, da bi usmerjal promet oz. uporabnike, da bi pisali v skladu z naslovom teme.  :D
:D :D :D :D :D

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #195 : 24 April 2009, 02:04:32 »
Sicer ni ravno za sem, samo jezna kot ris... >:(
Opozorilo velja voznikom, saj sva danes s Thebo doživeli nekaj na kar resnično nisem bila pripravljena.
Na poti iz sprehoda sem se ustavila na bankomatu, Thebo dala na sedi na mojo levo 5-10cm od moje noge. Seveda sem povodec še vedno pridno držala v roki in vstavila kartico. Ko sem vpisovala PIN, pa kar naenkrat v mojo bejbo v vzvratno zapelje avto, ki je bil prej parkiran. Gospa je verjetno zapeljala brez da bi prej pogledala nazaj. Seveda je počilo, gospa pa ven in se opravičuje, da je ni videla (kristusove gate, saj ni čivava :o >:()... Hvalabogu za zdaj vse kaže, da fizično ni hujšega. Se pa sprašujem kaj bi bilo, če bi poleg Thebe kot je še stokrat prej, stal moj Samo. Verjetno bi ga ubila :-X Hvalabogu za slabo vreme in virozo.
Resnično si nisem predstavljala, da mi lahko kdo na tak način "povozi" psa. Vedno vsem razlagam o pomembnosti povodca, varnosti psa in drugih potem pa se zgodi takšna oslarija :-\
lp
T.

LUCY

• *
  • love_U_bill <3
    • droptince
« Odgovori #196 : 24 April 2009, 19:04:18 »
pač so eni ljudje zabiti...mogoče ga pa res ni videla...kaj pa veš...mogoče b bilo pri tebi enako, če bi bila raztresena ali kaj takega...kako veš, zakaj se je to zgodilo...in jo obtožuješ? :(

Yo

• *
« Odgovori #197 : 25 April 2009, 08:58:48 »
pač so eni ljudje zabiti...mogoče ga pa res ni videla...kaj pa veš...mogoče b bilo pri tebi enako, če bi bila raztresena ali kaj takega...kako veš, zakaj se je to zgodilo...in jo obtožuješ? :(

A potem pač kar voziš, ker nisi videl, pa magari speštaš otroka npr.?

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #198 : 25 April 2009, 09:32:13 »
Doge ne morš zgrešit, ne glede na kterem koncu avta je

tajka

• *
  • moja pesjanka
« Odgovori #199 : 25 April 2009, 09:49:08 »
uf :( tudi mi mamo težave z neprivezano psico (nemški bokser!!! >:() ,pa saj ko jo lastnik pokliče PONAVADI pride ampak me je pa vedno strah, da bo bokserka kdaj ugriznila mojo tajko,čeprav je taja večja od nje ::). Tudi jaz spustim mojo, vendarvčasih sploh noče poslušat :'(-MA KDO KAKŠEN NASVET GLEDE TEGA? :-\

Yo

• *
« Odgovori #200 : 25 April 2009, 10:17:47 »

Oz. če ne vidiš doge, potem manjšega otroka tudi ne oz. še manj. Konec koncev potem tudi Tečke ni videla, saj sta bili skupaj. Pa Tečka tudi ni tako zelo majhna, a ne?

LUCY

• *
  • love_U_bill <3
    • droptince
« Odgovori #201 : 25 April 2009, 11:24:49 »

ups, sploh nisem vedela da je doga  :-[...ja, to je pa potem že malo drgače  :)  ;)

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #202 : 25 April 2009, 11:40:20 »
Saj zato gre. Če bi šlo za malega psa bi razumela, saj ga vzvratno mimogrede spregledaš (ker je pač v mrtvem kotu) in bi bil odmaknjen od mene. Theba pa je sedela poleg moje leve noge. Če naju ni opazila bi pa zlahka spregledala tudi mojega Samota ali kakšnega še mlajšega otroka ;)
Pa je pravzaprav niti ne obtožujem. Samo vedno bolj se mi dozdeva, da so vsi bolj kot ne precej neprevidni v prometu, pri oskrbi živali, pri otrocih (in nekateri ne samo pri lastnih, določene osebe celo na tuje otroke ne pazijo tako kot bi bilo potrebno :o)... Včeraj sem namreč še sama sedla v taksi in doživela prometno z izidom počenega rebrca (ne vem a je to znak, da bognedaj, da začnem sama vozit ali kako ??? ).
Naj se ljudje že enkrat streznijo in začnejo gledat še kam drugam kot zase, vase, nase in svoje riti.

Yo

• *
« Odgovori #203 : 25 April 2009, 13:53:52 »
Drugič nesreče planiraj skupaj z mano, če že mora bit vse na isti dan. Bo manj dolgčasa med čakanjem na urenci  ;D
Kako si in kako je Theba?

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #204 : 25 April 2009, 14:41:47 »
Sicer je čisto OT...
Bolijo rebra, od jutra še vrat, imam mravljinčasto in "švoh" levo roko... Žurka v glavnem.  ;)
Theba je fizično ok, malce se boji avtomobilov, če peljejo proti nama... Bo že. Počasi bo spoznala, da je ne bo prav vsak avto nabil.

Samo tole z urgenco se pa strinjam. Sem zabila 4 ure... Me nagovarjajo, da naj grem nazaj zaradi vratu in roke, pa mi ni več do čakanja tam. Če skup padem ali kaj podobnega me bodo pa že odvlekli menda ;D

Yo

• *
« Odgovori #205 : 25 April 2009, 14:48:30 »
Ma, vseeno pojdi, ne se hecat.

gornik

• *
« Odgovori #206 : 03 Februar 2012, 19:30:58 »
Nasveti za obrambo pred psi:

http://obrambapes.ednevnik.si

rooxye

• *
  • Spol: Moški
  • I love dogs more than you do.
    • Dogs, why so perfect?
« Odgovori #207 : 30 December 2012, 19:28:01 »
A ima kdo kakšen posnetek na YT ali kje drugje, kako naj bi sprehod izgledal?

Mislim predvsem na razporeditev časa, ko je pes sproščen in ko dela vaje...

Nox

• *
« Odgovori #208 : 30 December 2012, 22:11:52 »
Jaz imam pa eno malo drugačno vprašanje, kakolahko izveš ali je pes vpisan v register nevarnih psov? Mislim, da bi psica, ki jo mi srečujemo na sprehodu morala bit (že sigurno je bila 2x prijavljena), pa se še vedno sprehala brez povodca tudi do 100m od lastnika, da en govorim, da je napadalna argentinka.... Če je vpisana v register, potem MORA bit na povodcu, vedno, ane? Želela bi vedet, da lahko naprej težim, ker zdaj se jim (sta 2 psici) vedno izogibam, ker smo bli že 2x napadeni >:(

BlackDevil

• *
« Odgovori #209 : 30 December 2012, 22:19:39 »
Če je v registru mora biti obvezno na povodcu + na sebi mora imeti nagobčnik.