Avtor Tema: Pit bull terier  (Prebrano 267368 krat)

Nox

• *
  • Spol: Ženski
Pit bull terier
« Odgovori #330 : 22 Junij 2012, 23:02:36 »
Bom semle notr nalepila, upam da ne kršim kakšnih pravil?

Tole je Snickerdoodle: http://ow.ly/bLKOr Bi rekli, da je pes tipa bull.

In tole je rezultat DNA testiranja: http://loveandaleash.files.wordpress.com/2012/06/screen-shot-2012-06-19-at-8-35-04-am.png?w=550&h=439

Se mi zdi prav zanimivo, kaj vse potem ven pride. :)

-->kak dobro  ;D Jaz bi tudi dala na dna test, ko me ful zanima kaka mešanca piteka je moj  :)

Koschei

• *
Pit bull terier
« Odgovori #331 : 05 Julij 2012, 09:42:32 »
pozdravljeni! čez en mesec grem po mladička starega 8 tedniv, in mi zanima čimveč kaj mu lahko polek briketov dam za jesti? razmišljal sem kozje mleko, kakšen riž, piščanec ter govedina, da ga navadim na raznovrsto hrano?

Mi našemu občasno damo zraven briketov ali pa skupaj z mesom tudi pasje makarone. Rad ima pa tudi kuhano ribo in riž. Tudi kakšna kuhana zelenjava v rižu ali kaj podobnega ne škodi (npr. korenček). Jabolka brez pečk so tudi v redu, malo za spremembo, recimo (ko je imel naš težave z obzadnjičnimi žlezami in ni smel dobivati kupljenih priboljškov smo mu za poslastico dajali jabolčne krhlje).
Najboljše, da poskusiš in ugotoviš, kaj mu sploh odgovarja, ker je naš recimo sicer nor na govedino ampak je njegova prebava ne prenaša in po njej dobi drisko.

matej_c

• *
Pit bull terier
« Odgovori #332 : 14 Julij 2012, 16:40:35 »
hvala za odgovor...sedaj sem že po spletu poiskal nekaj receptov za pripravo zdravega obroka...zmenil sem se tudi za kozje mleko, ker psičku želim ponuditi čimboljšo hrano za njegovo rast....me pa sanima še kako naj mu odmerim doma pripravljene obroke?glede na starost in težo?

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #333 : 19 Julij 2012, 13:37:02 »
Jaz bi ti predlagala, da se fuul dobro pozanimaš kako mu kuhat, da bodobil vse kar rabi, sploh ker je mladiš in raste. Jaz bi mogoče si vzela malo časa, tačas ga pač hraniš s kakšnimi kvalitetnimi puppy briketi, dokler, da nisi 100% prepričan, da mu boš nudil s hrano vse kar v svojem razvoju potrebuje... Drugače pa čim več časa skupaj, čim bolj socializirat, pa uživajta ;D

matej_c

• *
Pit bull terier
« Odgovori #334 : 23 Julij 2012, 16:46:30 »
zanima me še kako  odvadim da grize roke? res da je star dobrih 8 tednov.... mu dovolim ali je bolje da ga že sedaj odvadim da nebi imel kasneje težav zaradi tega

all_

• *
Pit bull terier
« Odgovori #335 : 23 Julij 2012, 18:10:37 »
Ne tega ne dovolit. Samo dovolj igrač za grist mu daj, pa ko ugrizne roko mu daj nadomestek - se pravi igračo.

Je pa že odprta tema o tem na forumu, mislim da tam pri vzgoji psov.

matej_c

• *
Pit bull terier
« Odgovori #336 : 01 Avgust 2012, 14:10:54 »
sedaj me pa zanima kako je z dopustom v tujini? bi znali komplicirati pri trimesečnem psu? če te na hrvaško spustijo lahko komplicirajo ob vrnitvi?

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Pit bull terier
« Odgovori #337 : 01 Avgust 2012, 14:16:15 »
Za prečkat mejo mora od cepljenja za steklino miniti vsaj 1 mesec. Če si cepil steklino pri dveh mesecih ne boš imel problemov, če pa nisi jih boš imel, če bodo šli gledat v knjižico, kar počnejo...

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Pit bull terier
« Odgovori #338 : 01 Avgust 2012, 14:21:42 »
Kaj nimajo Hrvati nekih for z bull pasmami ???

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Pit bull terier
« Odgovori #339 : 01 Avgust 2012, 14:22:17 »
Ma kaj je bilo sprejeto?

matej_c

• *
Pit bull terier
« Odgovori #340 : 01 Avgust 2012, 14:50:49 »
ampak veterinar ni nič rekel glede cepljenja...rekel je samo da ne pomaga niti če ima pes v potnem listu napisan da je mešan z drugo pasmo....kako je potem z italijo?

KamI

• *
  • ..it's nice to come home to a warm cat.
Pit bull terier
« Odgovori #341 : 01 Avgust 2012, 15:05:59 »
Za Hrvaško:

POTOVANJE S HIŠNIMI LJUBLJENČKI V REPUBLIKO HRVAŠKO - ZAKONODAJA V REPUBLIKI HRVAŠKI GLEDE NEVARNIH PSOV

Veterinarska uprava Republike Hrvaške nas je dne 12.junija 2009 obvestila glede pravil, ki veljajo v Republiki Hrvaški glede nevarnih psov. Sprejeli so nacionalni predpis - "Pravilnik o opasnim psima (Narodne novine 117/08)", v katerem so definirani nevarni psi in ravnanje z njimi.

Med nevarne pse v skladu s prej navedenim pravilnikom spadajo pasme terijerjev tipa "bull", ki ne izvirajo iz priznanih rej (nimajo rodovnika, ki ga je izdala Hrvaška kinološka zveza in niso vpisani v Hrvaško rodovno knjigo, oziroma nimajo rodovnika, ki ga je izdala ena od kinoloških zvez ene od držav članic Mednarodne kinološke organizacije (F.C.I.)).

S strani Veterinarske uprave Republike Hrvaške so nas obvestili, da v skladu z 11. členom prej navedenega pravilnika ni dovoljen uvoz, prevoz in začasno bivanje na ozemlju Republike Hrvaške za pse pasem terijer - tipa "bull". ki niso vpisani v register F.C.I. in njihovih križancev.

Vir: http://www.vurs.gov.si/si/mednarodne_zadeve_stara/potovanja_s_hisnimi_zivalmi/

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Pit bull terier
« Odgovori #342 : 01 Avgust 2012, 15:47:48 »
Aha... Torej ni dovoljen vstop ravno mešancem in tistim psom tipa bul brez priznanega porekla po FCI (pri nas KZS).
Torej tistim brez rodovnika...

Za Italijo ni omejitev kot je kakšen seznam nevarnih pasem, razen cepljenja, če je pes starejši od treh mesecev.

matej_c

• *
Pit bull terier
« Odgovori #343 : 02 Avgust 2012, 11:13:22 »
sem iskal sedaj malo kampe po italiji in sem našel enega ugodnega ventar piše da so pitbulli prepovedani, ter da psi ne smejo na plažo...kako je sedaj s tem? kam potem vi hodite na dopust?

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #344 : 02 Avgust 2012, 21:59:50 »
Jaz še nisem slišala, da bi imel kdo probleme na hrvaškem, pa tudi po forumih ko sem malo brala ni mel kdo kakih problemov na meji, vsaj jaz nisem našla koga.. Mi bomo šli na hrvaško vseeno, pa dosti poznancev, ki imajo pite je tudi šlo, pa tudi niso imeli problemov...

vohlec

• *
  • Spol: Moški
Pit bull terier
« Odgovori #345 : 02 Avgust 2012, 22:15:18 »
Če želiš od psa da bo lahko vedno in povsod s teboj, ter da bo lahko dober spremljevalec in se potikal tudi kjer bodo gneče ljudi in drugih psov, bi bilo dobro, da bi imel to v mislih preden si si nabavil takšnega psa. Treba je realno pogledati in hitro se ugotovi da "pitbuli" pač niso veliko kje zaželjeni. Niti jim njihov karakter ne dopušča, da bi se na plaži igrali z drugimi psmi in pri tem ne motili ostalih ljudi.

Zato pa se nabavi irskega setra in se ima mir. :) Vedno in povsod sonček.

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #346 : 03 Avgust 2012, 12:29:37 »
S tem se ne strinjam, jaz poznam sigurno 10+ pitbullov, ki se zelo lepo igrajo z drugimi psi, od tega je kar nekaj celo nekastriranih samcev (pri njih je potrebna seveda previdnost in opazovanje obnašanja), tile ki so pa kastrirani so pa ko muceki, moj ko vidi čivavo se vleže na tla samo da bi bil nežen in bi se lahko povohala, ker igrat se itak ne moreta. Niti 1x še nismo imeli kakšnih težav z drgimi psi, imeli pa smo težave da kakšen drug pes našega narenčal in se kar brez razloga zapadil vanj.. Tako da, ob pravilni socializaciji se tudi pitek zelo dobro razume z drugimi psi, samo pazit moreš, da ne dobi kakšne slabe izkušnje.. Jaz ga jemljem povsod zraven, na morju smo sicer bli na slo obali, vendar smo prečekirali vse od Portoroža do Malega rtiča, tudi v Avstrijo ga jemljem zraven, na Hr še nismo bli, imamo pa v načrtu, po Slo je vedno z mano, razen če res grem kam tako da res ni primerno, da je zraven, pa nismo imeli NIKOLI problemov, vedno smo bli lepo sprejeti, vsi so ga navdušeno čohali, kdor pa ne mara psov pa se itak ne približuje, pa tudi naš je vedno in povsod sonček ;D ;)

Koschei

• *
Pit bull terier
« Odgovori #347 : 14 Avgust 2012, 11:44:20 »
Mi smo se včeraj vrnili z dopusta na Hrvaškem in tudi nismo imeli nobenih težav - ne na meji (pasuša niso niti odprli) in ne v kampu (ne z lastnikom in ne z drugimi gosti kampa). Sicer nismo na veliko razglašali, da je naš kuža pitbull, samo je bilo kar nekaj takih, ki so kar navalili k nam in prosili, če ga lahko pobožajo. Nekateri so takoj komentirali, da so jim z nekupiranimi ušesi lepši, ali pa da so njihovi prijatelji pred kratkim dobili mešančka med staffijem in pitom, itd. - tako da so vedeli kakšen kuža je oz. vsaj da je bul-tip. =) Se je našel kdo, ki se je na hitro umaknil s poti, ko smo šli mimo, samo to se dogaja tudi doma in bi rekla, da je bilo na morju takih celo bistveno manj.
Drugače smo kopali se zjutraj in zvečer, ko je bil v vodi samo kak posameznik in ni bilo neke gužve na plaži (je pred kratkim nekdo kar mastno plačal tam v bljižini, ker je njegov pes v vodi nekoga opraskal, pa smo bili rajši malo bolj previdni  :-\) in je bil Bax čisto navdušen nad plavanjem, čeprav mu domača Drava ni preveč pri srcu  :D. Kamp ima tudi tuš za pse z rampo, kar se mi zdi super in v bljižini je kar nekaj sprehajalnih možnosti izven naselij in turistične gužve - makedamske ceste med grmičevjem, kjer samo občasno pripelje kak avto.

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #348 : 14 Avgust 2012, 13:10:32 »
Mi smo se včeraj vrnili z dopusta na Hrvaškem in tudi nismo imeli nobenih težav - ne na meji (pasuša niso niti odprli) in ne v kampu (ne z lastnikom in ne z drugimi gosti kampa). Sicer nismo na veliko razglašali, da je naš kuža pitbull, samo je bilo kar nekaj takih, ki so kar navalili k nam in prosili, če ga lahko pobožajo. Nekateri so takoj komentirali, da so jim z nekupiranimi ušesi lepši, ali pa da so njihovi prijatelji pred kratkim dobili mešančka med staffijem in pitom, itd. - tako da so vedeli kakšen kuža je oz. vsaj da je bul-tip. =) Se je našel kdo, ki se je na hitro umaknil s poti, ko smo šli mimo, samo to se dogaja tudi doma in bi rekla, da je bilo na morju takih celo bistveno manj.
Drugače smo kopali se zjutraj in zvečer, ko je bil v vodi samo kak posameznik in ni bilo neke gužve na plaži (je pred kratkim nekdo kar mastno plačal tam v bljižini, ker je njegov pes v vodi nekoga opraskal, pa smo bili rajši malo bolj previdni  :-\) in je bil Bax čisto navdušen nad plavanjem, čeprav mu domača Drava ni preveč pri srcu  :D. Kamp ima tudi tuš za pse z rampo, kar se mi zdi super in v bljižini je kar nekaj sprehajalnih možnosti izven naselij in turistične gužve - makedamske ceste med grmičevjem, kjer samo občasno pripelje kak avto.

Kje ste pa bli, v katerem kampu? Malo nabiram info za naslednje leto  ;D

Koschei

• *
Pit bull terier
« Odgovori #349 : 14 Avgust 2012, 21:54:54 »
@Nox: Bili smo v Biogradu na Moru, kamp Ljutič. Večinoma so bili v kampu manjši kužki, smo pa srečali tudi enega podobnega fili brasilieri, pa lastnik kampa ima dva mlada mešanca z nemškim ovčarjem, ki se občasno prosto sprehajata po kampu (sicer prijazna, samo se z našim fantom nista preveč ujela  in smo pač malo bolj pazili pri srečanjih).
So pa tudi v sosednjem kampu (Soline) dovoljeni kužki. Lani je imel nekdo zraven na dopust argentinsko dogo npr. (od večjih, bolj "bav-bav" psov pač =D).

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #350 : 14 Avgust 2012, 23:23:41 »
Hvala za info  :D me veseli, da je vedno več kužkom prijaznih kotičkov :)

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #351 : 30 Oktober 2012, 13:30:41 »
Da malo popestrim to temo bom dodal nekaj mojih priljubljenih citatov in "pesmic".  :)

"Betrayal"

Today in the pit i did meet my match,
but my legs are broken and i can't make the scratch.
Please pick me up now so i can fight another day,
but money and pride has got in the way.

You know I can't win as I let out a battle cry,
looks like this pit is where I will die.
Look into my eyes did I not give my best?
But you knew that allready when you did the game test.
This is for all the game pitbulls that never gave up,
your masters betrayed you for fear of losing a buck.

avtor neznan

-----------------------------------------------------------------------------

" when i start breeding for color
i'll sure call them staffordshires
because that's all they will be
in a couple of generations."

-howard heinzl

Lesson One in the world of dogs is that if you put anything above breeding for utility, you will start to lose working abilities.

"If you treat your bulldog as its master it will slave for you; If you treat it like a friend, it will die for you!"

There is a famous story in this sport that defines exactly what I am talking about. It was when Mr Earl Tudor was matching against a young

man who was fairly new to the sport. After the dogs had been fighting for a while, the young man turned to Mr Tudor and said "Mr Tudor, my

dog is showing to be gamer than your dog". Mr Tudor looked at the young man and replied "Yes, your dog is sure gamer than mine, but my dog

is killing yours"!

"Kako tko zaradi tako se i kladi" maverick
(eden boljših citatov za mene)

"UBIJ GLAVU I TELO ČE SAMO DOČI"

"I am continously amazed by people who want pitbulls but don't want them to do what they were bred to do. This is like saying, I would like

a beagle who won't chase rabbits but is actually a real rabbit dog. Or, I want a german shorthair who won't point but is actually a great

bird dog. I want a sighthound that can't see and won't chase anything but I still want it to be a good sighthound. I don't know why, but

with pitbulls for some reason a lot of people want a sheep in wolf's clothing(yes I said that right). They want the badass reputation of the

pitbull without any of the baggage that goes with it. Sorry folks....ain't happenin'. Get yourselves another breed. Don't try to turn an ass

into an angel. " benthere

When my dog is on his back he is resting, when yours is on his back he is dying... Pete Sparks

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #352 : 30 Oktober 2012, 13:33:07 »
Pa še to, doma imam 5 mesecev starega predstavnika te pasme.  :o
(50% jumbo-crni tom-žuti tom in 50% močno ukrvljena gr ch daisy)

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #353 : 30 Oktober 2012, 15:27:23 »
Da še jaz malo zbudim temo  ;D
Nekaj slikic mojega Noxa  8)

Pa ena ko je bil še malček:

Še malo lanske zime:

BlackDevil

• *
Pit bull terier
« Odgovori #354 : 30 Oktober 2012, 15:31:07 »
Nox tvoj je rodovniški?

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #355 : 30 Oktober 2012, 21:38:05 »
Nox tvoj je rodovniški?

Ne ni, tudi zato ker APBT ni priznana pasma s strani FCI :-\ 

BlackDevil

• *
Pit bull terier
« Odgovori #356 : 30 Oktober 2012, 21:50:58 »
Ja za FCI vem ampak v ZDA lahko dobiš rodovniškega (UKC etc.).

Pred kratkim sem gledala dokumentarec Off the chain (o pitbullih) in moram povedati da se mi je zdelo da bi bilo bolje če ta "pasma" sploh ne bi obstajala. Ogabno kaj počnejo s temi psmi.  :-X (Ogled odsvetujem tistim s šibkim želodcem ker je res nazorno)

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #357 : 30 Oktober 2012, 21:54:00 »
Ne ni, tudi zato ker APBT ni priznana pasma s strani FCI :-\

In če pasma ni priznana s strani FCI, to potem pomeni, da nikakor ne more obstajati neka evidenca psov in njihovih rodovnikov in da ni možno, da bi za kakšnega apbt-ja poznal njegove prednike, razen očeta in mame??

Nox

• *
Pit bull terier
« Odgovori #358 : 30 Oktober 2012, 22:01:32 »
Ja vem ja, da obstajajo rodovniki drugih organizacij, vendar takrat ko sem ga dobila nisem. Imam tudi kolega, ki ima pita z UKC rodovnikom in še enga z nekim drugim. Pač jaz tole gledam s strani Slovenije, pa da majo vzrejne preglede pa te zadeve... 
Sem jaz tudi gledala ta film in še nekaj drugih, pač želodec se ti obrača, kako lahko taki ljudje živijo na tem svetu, žal >:( ... Samo jaz imam svoj izkušnje s to pasmo, sem se zaljubila, že razmišljam o še enem  :) Poznam veliko lastnikov APBT in so vsi skoraj taki lastniki kot jaz, no mogoče imam pa samo srečo s psom ;) Moj je res srček, največji...
In če pasma ni priznana s strani FCI, to potem pomeni, da nikakor ne more obstajati neka evidenca psov in njihovih rodovnikov in da ni možno, da bi za kakšnega apbt-ja poznal njegove prednike, razen očeta in mame??

obstaja, vendar samo pri rodovnikih seveda, to so pol pa rezne organizacije kot UKC, ADBA, AKC pa še nekaj jih je... Za veliko večino v Slo pa seveda ni evidence inč razen staršev, no jaz vem za stare starše še... Jaz vem za 3, ki imata UKC z rodovnikom. Tako, da vsi mi ki imamo to pasmo, v bistvu nikoli ne moreš rečt da je to, to, ker ne veš :) Sej se to tudi vidi po raznolikih psih..

vohlec

• *
Pit bull terier
« Odgovori #359 : 31 Oktober 2012, 12:55:06 »
Spodaj je primerjava psov, ki jih priznavajo različne organizacije.

Kot lahko vidimo, je razlika zelo velika. AKC in UKC apbt-ji so eni navadni "stafordi". Pa tudi večini, ki ve kaj poseduje, se šmirkla za adba rodovnike in podobne papirčke. Malo si lahko človek pomaga s super papirjem, če je pes zanič. Marsikdo tudi ne želi, da bi drugi zvedeli strategijo njegovega parjenja in skrivajo rodovnike oz. jih imajo zgolj zase.