Avtor Tema: Pit bull terier  (Prebrano 267206 krat)

ABBY LABRADOR

• *
  • Spol: Ženski
Pit bull terier
« Odgovori #210 : 10 November 2010, 21:19:18 »
Čara je mogoče po barvi kakšnemu od teh podoben?
http://www.bfkc.ru/proizv.html (http://www.bfkc.ru/proizv.html)

Chiba

• *
    • Canis Carnium
Pit bull terier
« Odgovori #211 : 10 November 2010, 21:27:58 »
Danes sem spet božala čokoladnega APBT. Do sedaj sem videla samo tegale samca v taki barvi. Kdo ve kako pogosta ali redka je lepa čokoladna barva, brez pikice beline, z malo temnejšim hrbtom?

Meni je strašno lep pes. :-*  Če ne bi bla realna, bi si začela iskat bulla v čokoladni barvi.

Barva sama je kar pogosta. Taki psi se imenujejo "red nose" in barvna paleta sega od čokoladne do jetrne z belino ali tigrastimi oznakami.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pit bull terier
« Odgovori #212 : 10 November 2010, 21:48:28 »
Barva je bila takale, s tem da je konkretno LJ samček bil bolj temen na hrbtu.
Jaz sem pa mislila, da so rednose svetlejši kot je tale http://www.ajsreds.com/Sadie/Sadie12.jpg (http://www.ajsreds.com/Sadie/Sadie12.jpg)

Do sedaj sem videla samo enega takega, zato sem predvidevala, da jih ni veliko v točno tem odtenku, ki je meni fantastičen. Če so pa pogosti sem pa vesela, da bom še kakega takega lahko občudovala.

Chiba

• *
    • Canis Carnium
Pit bull terier
« Odgovori #213 : 10 November 2010, 22:00:46 »
Red nose so vsi psi z "rdeče" obarvanim nosom tako kot se APBTji modre barve imenujejo "blue nose" (spet zaradi nosa). Pes, ki je na povezavi je jetrne barve, tista psica na sliki pa čokoladne. Tako temen odtenek res v prvo vidim, verjetno pa v Ameriki obstaja vzreditelj, ki preferira tako temne pse (meni osebno psica na sliki ni všeč). Za tako temno barvo pa je treba verjetno tudi malo sreče.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pit bull terier
« Odgovori #214 : 10 November 2010, 22:13:30 »
Tako temen samec je v Bežigradu.  :-* Prišel pa je nekje iz primorske in je bil edini v leglu take barve. Meni je čudovita barva in tudi pes deluje OK kolikor sem 2x lahko videla. Nekaj sem brala o Old rednose liniji. Tam se kar pojavljajo temnejši, jih je pa verjetno povsod kar težko dobiti.

Chiba

• *
    • Canis Carnium
Pit bull terier
« Odgovori #215 : 10 November 2010, 22:14:04 »
Še kot zanimivost glede te temno čokoladne psice -> v rodovniku ima po materini strani tudi dvojno (se pravi UKC in AKC) registrirane ameriške staffordshirske terrierje.

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
Pit bull terier
« Odgovori #216 : 10 November 2010, 22:22:24 »
Čara je mogoče po barvi kakšnemu od teh podoben?
http://www.bfkc.ru/proizv.html (http://www.bfkc.ru/proizv.html)

Brave Fighter's Jasmina in
Brave Fighter's Leela  :-*
Zelo sta mi všeč.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pit bull terier
« Odgovori #217 : 10 November 2010, 22:24:26 »
Ta psica meni z izjemo barve tudi ni všeč. Ja saj čisto možno, da je tudi tale samec kaj namiksan. Itak komaj ločim APBT od AST.  :-[ Mogoče pa mi kdaj kaj takega prileti v roke in se bo izkazal za fenomenalnega psa z ogromno "wish to work and play".  ::) Že sanjarim.

Sicer glede na FB bi mi celo ustrezala ta pasma. Koliko so ti testi kredibilni je pa čisto druga pesem!

Še ena spletna stran
http://www.flametreekennels.net/ (http://www.flametreekennels.net/)

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
Pit bull terier
« Odgovori #218 : 10 November 2010, 22:41:07 »
Ta psica meni z izjemo barve tudi ni všeč. Ja saj čisto možno, da je tudi tale samec kaj namiksan. Itak komaj ločim APBT od AST.  :-[ Mogoče pa mi kdaj kaj takega prileti v roke in se bo izkazal za fenomenalnega psa z ogromno "wish to work and play".  ::) Že sanjarim.

Sicer glede na FB bi mi celo ustrezala ta pasma. Koliko so ti testi kredibilni je pa čisto druga pesem!

Še ena spletna stran
http://www.flametreekennels.net/ (http://www.flametreekennels.net/)

Pri tej pasrni sta mi pa všeč prvi samec in nekupiran samec.

vohlec

• *
  • Spol: Moški
Pit bull terier
« Odgovori #219 : 11 November 2010, 19:49:53 »
Blue nose:

apbt:

Ali sta ta dva psa za koga ista pasma?

Kolikor sem jaz opazil, je čokoladnih pitbulov izredno malo. So v skoraj vseh barvah, od čisto črnih do čisto belih in vse kar je vmes. Tudi sivi pitbuli obstajajo.
Ampak če nekdo pari pitbule zaradi barve, potem se je zadeve lotil na napačnem koncu.

Ve kdo, kateri pes je to? >:D

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pit bull terier
« Odgovori #220 : 11 November 2010, 20:01:20 »
Eh barva je meni pri izbiri psa (ne pasme) zadnja briga. Vse ostalo je prvo, ker ne kupujem psa za to, da bi pasal moji garderobi, pohištvu ali se ujemal z mojo najljubšo barvo.  ::)
Barva je pomembna pri zdravju (povezave beline z gluhostjo, pa standard glede vzreje)

Pa imam še vseeno favorite med barvami. :P

Bom začela fotoaparat s sabo nosit in "mojo" čokolado pofotkala in prilimala gor.

vohlec

• *
  • Spol: Moški
Pit bull terier
« Odgovori #221 : 11 November 2010, 20:13:05 »
Že sanjarim.

Bolj kot človek proučuje pitbule, bolj so mu všeč in bolj jih občuduje. Preverjeno! ;)
Pa še nekaj ti bom povedal:
Vse kar zmore katerakoli pasma, zmore tudi pitbul, ampak kar pa zmore pitbul, pa ne zmore nobena druga pasma.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pit bull terier
« Odgovori #222 : 11 November 2010, 20:20:36 »
Bo prvo treba še kakega psa čez dat in ga dobro vzgojit. Potem pa bi znalo bit, da se odličim in posvojim kakega mladička ali že odraslega pitbula.

Meni so vizuelno že od nekdaj všeč mišičasti psi (rott najprej in potem psi tipa bull, DA...).

ren

• *
Pit bull terier
« Odgovori #223 : 12 November 2010, 11:48:58 »
Enkrat sem si ogledala dokomentarec (ne spomnim se naslova) o tej pasmi in si zapomnila predvsem pit bulla z imenom Capone. Če boš vtipkala v google pit bull Capone, boš našla par posnetkov s tekem: http://wn.com/French_Ring_Level_2,_Pit_Bull_Capone.

ren

• *
Pit bull terier
« Odgovori #224 : 12 November 2010, 12:03:33 »
Čara, uspelo mi je najti še par strani o Caponeju oz. Hansons Capone: http://www.napbta.com/superdogs2.html
                                                                                               http://www.ca-k9services.com/capone_index.html

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pit bull terier
« Odgovori #225 : 12 November 2010, 12:09:52 »
Je lušn ja in fajn dela!  Ma ni pa tako lep kot ta, ki ga videvam na sprehodih.

Yo

• *
Pit bull terier
« Odgovori #226 : 12 November 2010, 18:54:41 »
Čara, a je bil to Fonzi?

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pit bull terier
« Odgovori #227 : 13 November 2010, 20:00:08 »
Ne vem imena. Ga pa na sprehod vozi starejša gospa in pa njen sin, mlajši okoli 25 let bi rekla.  PPovodc ima pol kovinski pol pa nkaj podobno alpinistični vrvi. Jaz jih vedno na Topniški vidim. Pes je pa mlad.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
Pit bull terier
« Odgovori #228 : 13 November 2010, 20:13:56 »
Čara pomoje je to tale tvoj ::) http://www.bolha.com/zivali-psi-pasemski/iscem-samico-za-parjenje-z-chocolate-nose-pitbull-om-oglas1272596137

Yo

• *
Pit bull terier
« Odgovori #229 : 13 November 2010, 21:43:41 »
Točno tega sem mislila, ja.
Fant je pa mojih let (dobro zgleda, a ne, hehehe).

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pit bull terier
« Odgovori #230 : 14 November 2010, 10:40:48 »
Ja, to je on. Pa sem mu rekla, da je največ bullov po zavetiščih al pa v oddajnju, glih ni najbolš parit, ker težko najdeš normalne lastnike. Pa celo ima mičkeno belo piko na prsih. Zgleda sem to spregledla v občudvanje preostale barve.

yessy

• *
Pit bull terier
« Odgovori #231 : 03 Januar 2011, 17:56:06 »
Pozdravljeni vsi skupaj.

Na tem forumu sva nova, a bova čez približno pol leta postala s fantom ponosna lastnika pit bull terier-ja. Zato seveda imava nešteto vprašanj, saj bi bila rada oba dobro pripravljena na prihod najinega novega družinskega člana.  :o

Kaj nama svetujete na začetku - glede samega pesjaka, kakšno hrano je dobro da uživa kot mladič....sami imate že veliko izkušenj, zato vas prosiva da nama pomagate.  :-[ :-[ :-[

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pit bull terier
« Odgovori #232 : 03 Januar 2011, 18:01:43 »
Pojdi v kinološka društv oglej si vse možne tečaje, preberi Teaching with reinforcment, druži se z lastniki bull-ov in izvedela boš ogromno.
O hranah je na forumu ogromno napisano-preberi si in se potem odloči za tebi ljubo hranjenje.

Glede pesjaka-raje ne. Je pa tudi že o pesjakih in utah tu cel kup napisano v temi o tem.
Če že pesjak, čim večji, dovolj izolirana uta in ravno prav velika, dovolj varen box in pod pogojem, da s psom vsak dan delate, preživete 3-4 ure dnevno neglede na vreme, letni čas, svetlo-temno.

Če je pes z nami v hiši je pri odraslemu psu dovolj 3 ure gibanja zunaj, tudi kaj manj, saj je vmesni čas zraven nas in mimogrede kaj zvadimo, posvečamo čas.

Chiba

• *
    • Canis Carnium
Pit bull terier
« Odgovori #233 : 03 Januar 2011, 18:19:46 »
Pozdravljeni vsi skupaj.

Na tem forumu sva nova, a bova čez približno pol leta postala s fantom ponosna lastnika pit bull terier-ja. Zato seveda imava nešteto vprašanj, saj bi bila rada oba dobro pripravljena na prihod najinega novega družinskega člana.  :o

Kaj nama svetujete na začetku - glede samega pesjaka, kakšno hrano je dobro da uživa kot mladič....sami imate že veliko izkušenj, zato vas prosiva da nama pomagate.  :-[ :-[ :-[

Sicer lahko živijo v pesjakih, če so le ti dobro izolirani ampak to zame osebno ni pes za v pesjak. Radi so v družbi ljudi in verjetno pes ne bo preveč srečen, če ne bo z vami in če se mu ne boste dobro posvečali. Glede na vprašanja, ki jih postavljaš bo verjetno to vajin prvi pes, zato svetujem obvezno šolanje psa in čimveč socializacije z drugimi psi. Karakter APBTja se razvija po mojih izkušnjah do najmanj tretjega leta starosti in ne glede na atraktivno zunanjost in neizmerno ljubezen, ki jo ima ta pasma do ljudi, vama odsvetujem nakup, če nista pripravljena na življenje s psom, ki bo lahko kot odrasel razvil morebitno agresivnost do drugih psov,  ne glede na to kako dobro (bo)sta pazila na pozitivne izkušnje z drugimi psi. Se pravi, da lahko pride do tega, da pes ne bo smel zaradi svoje varnosti in varnosti drugih, biti spuščen na sprehodih (razen recimo kakšen ograjen poligon), ali pa celo to, da bo moral nositi nagobčnik. To je pač negativna stran psov,ki so bili desetletja vzrejani za boje z drugimi psi. Predvsem pa je to stran katera mora biti vzeta v zakup, ko se ljudje odločajo za to pasmo. Naj še omenim, da je slovenska vzreja teh psov na neomembni ravni in dejansko ne moreš predvidevati v kaj se bo sam pes razvil in kaj tiči v ozadju njegove mame in očeta, tako da skrbno izberita leglo in se temeljito pozanimajta vsaj o karakterju staršev.

yessy

• *
Pit bull terier
« Odgovori #234 : 04 Januar 2011, 15:58:29 »
Sicer lahko živijo v pesjakih, če so le ti dobro izolirani ampak to zame osebno ni pes za v pesjak. Radi so v družbi ljudi in verjetno pes ne bo preveč srečen, če ne bo z vami in če se mu ne boste dobro posvečali. Glede na vprašanja, ki jih postavljaš bo verjetno to vajin prvi pes, zato svetujem obvezno šolanje psa in čimveč socializacije z drugimi psi. Karakter APBTja se razvija po mojih izkušnjah do najmanj tretjega leta starosti in ne glede na atraktivno zunanjost in neizmerno ljubezen, ki jo ima ta pasma do ljudi, vama odsvetujem nakup, če nista pripravljena na življenje s psom, ki bo lahko kot odrasel razvil morebitno agresivnost do drugih psov,  ne glede na to kako dobro (bo)sta pazila na pozitivne izkušnje z drugimi psi. Se pravi, da lahko pride do tega, da pes ne bo smel zaradi svoje varnosti in varnosti drugih, biti spuščen na sprehodih (razen recimo kakšen ograjen poligon), ali pa celo to, da bo moral nositi nagobčnik. To je pač negativna stran psov,ki so bili desetletja vzrejani za boje z drugimi psi. Predvsem pa je to stran katera mora biti vzeta v zakup, ko se ljudje odločajo za to pasmo. Naj še omenim, da je slovenska vzreja teh psov na neomembni ravni in dejansko ne moreš predvidevati v kaj se bo sam pes razvil in kaj tiči v ozadju njegove mame in očeta, tako da skrbno izberita leglo in se temeljito pozanimajta vsaj o karakterju staršev.

hvala, že prej sva imela pse - pri nas doma smo imeli vrsto let le prave nemške ovčarje, pri fantu pa bernardince (mamo in očete ter mladiče).

fantu se ta pasma zelo dopade, meni pa povzroča strah ker vem kako zahtevni so tej psi - ne mislim sedaj kaj posebno groznega ampak jaz se že s svojim mačkom ukvarjam skoraj 2 uri na dan, ker pač taka oseba sem....fant se je o vsem pozanimal in pri rejcu, in prejšnih leglih (oseba ima doma samo 3 samice, ki pa so vse šampijonke, vsaj tako trdi, kar je tudi razvidno iz linkov in fotografij, ki jih ima na svoji strani)....edino kar je novega je to da bo to najin prvi skupni pes, vse ostane isto. vem da s psi je veliko dela, se posveča čas ipd.

glede pesjaka sem mislila v primeru, ko naju ni doma, da je pač zunaj - kot pesjak pa imam v mislih nadstrešek ki se drži hiše - s tem da je ograjeno, da ima poleti senco, da se ga v tem prostoru tudi v poletnem času skopa, potem tu spada tudi uta prave velikosti....to je v času, ko naju ni doma. doma imamo velik vrt z drevoredom, lahko teče, se igra, nobenemu ne bo škodil, s tem da bova obvezno hodila z njim na sprehod. v našem kraju je veliko družin, ki imajo različne pasme psov,ki hodijo na sprehode, tako da bo v družbi ostalih in ne bo izoliran  - že od malih šapic.

Prosim ne me obsojat, ko sem bila mala me je napade pes in zato imam pač strah do določenih pasem - še posebej kot vsi pravijo da imajo prirojeno agresivnost in je potrebno na to pazit že od mladosti. Mene skrbi, da bi me bilo preveč strah se ukvarjati s psom, ali pa ko pes zazna tvoj strah, da bi vedel da je dominanten in me nebi poslušal - vse to mu jaz dajem na pladnju....v kratkem se bova dobila tudi z rejcem, in upam da bom premagala ta strah - še enkrat prosim da me ne obsojate - ti nisi za psa itd. Ker z nemškimi ovčarji sem delala, in premagala strah. zato sem prosila za nasvete - fant pozna in ve kako se z njimi ukvarjati, to mi je zagotovil in tudi dokazal, res bi mu rada stala ob strani, nočem da zaradi mene ne kupi psa ki si ga želi že celo življenje. ker to nebi bilo prav. :'(

prebrala sem že veliko knjig, brošur, vsako leto imamo v bližini tudi organizirano pasjo šolo, kjer so vse vrste psov, tako da to ne bo problem.

hvala vam za vse, y.

Šapa

• *
Pit bull terier
« Odgovori #235 : 04 Januar 2011, 16:30:49 »
fant se je o vsem pozanimal in pri rejcu, in prejšnih leglih (oseba ima doma samo 3 samice, ki pa so vse šampijonke, vsaj tako trdi, kar je tudi razvidno iz linkov in fotografij, ki jih ima na svoji strani.
Hm... Lahko prosim prilepiš link do te spletne strani? :) Pasma Ameriški Pit Bull Terrier namreč ni priznana pod našo Evropsko FCI organizacijo tako, da pitbull ne mora dobiti nobenega šampijonata (razen v borbah, ampak to je druga zgodba). Edino če gre za rodovniške pse, z rodovniki priznanimi pod ADBA organizacijo in jih rejec vozi v Italijo in Španijo, kjer organizirajo ADBA conformation showe (razstava prav za to pasmo), kar pa rahlo dvomim...  :-\

yessy

• *
Pit bull terier
« Odgovori #236 : 04 Januar 2011, 16:36:22 »
Hm... Lahko prosim prilepiš link do te spletne strani? :) Pasma Ameriški Pit Bull Terrier namreč ni priznana pod našo Evropsko FCI organizacijo tako, da pitbull ne mora dobiti nobenega šampijonata (razen v borbah, ampak to je druga zgodba). Edino če gre za rodovniške pse, z rodovniki priznanimi pod ADBA organizacijo in jih rejec vozi v Italijo in Španijo, kjer organizirajo ADBA conformation showe (razstava prav za to pasmo), kar pa rahlo dvomim...  :-\

živjo, ja morala bi napisati....dobila sva rejca v ljubljani ampak gre za drugo pasmo - včeraj se je dogovarjal z njim - ameriški staford - gospod Hren - mogoče kaj znano? toliko se je dogajalo v tem tednu, da sem se zmedla, oprosti.....tako da bi morala sedaj pisati pod drug topic ... samo vseeno.... pravi pa da ima samca na hrvaškem - ti bom še link pripela prav? http://www.mojalbum.com/bestoflondon

še enkrat oprosti za tole zmedo...y.

Šapa

• *
Pit bull terier
« Odgovori #237 : 04 Januar 2011, 16:47:55 »
Se mi je zdelo, da verjetno govoriš o psarni Best of London in pasmi Amstaff, ja.. Ni panike :)  Temo o amstaffih imaš tule: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1256.0 (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1256.0)  :)  Super, da sta se odločila za odgovoren nakup rodovniškega psa pri vzreditelju, malo je takih, ki premislijo preden kupijo psa tipa bull  :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Pit bull terier
« Odgovori #238 : 04 Januar 2011, 16:49:17 »
To pa ni APBT ampak AST-american staffordshire terrier-kar piše tudi na slikah rodovnika.  ;) Imajo že svojo temo v podforumu FCI 3-terierji.
Kar si že sama ugotovila.  :)

Chiba

• *
    • Canis Carnium
Pit bull terier
« Odgovori #239 : 04 Januar 2011, 17:02:42 »
Citiraj
Prosim ne me obsojat, ko sem bila mala me je napade pes in zato imam pač strah do določenih pasem - še posebej kot vsi pravijo da imajo prirojeno agresivnost in je potrebno na to pazit že od mladosti. Mene skrbi, da bi me bilo preveč strah se ukvarjati s psom, ali pa ko pes zazna tvoj strah, da bi vedel da je dominanten in me nebi poslušal - vse to mu jaz dajem na pladnju

Zavedati se moraš, da agresivnost do živali (psov) ni za enačiti z agresivnostjo do ljudi, ki je priučena. APBT niso bili nikoli vzrejani za drugo kot agresivnost do psov. Tiste, ki so pokazali agresivnost do ljudi pa so izločali, ker jih je med bojem bilo treba lastnoročno ločiti in bi tak pes predstavljal nevarnost osebi, ki je bila za to zadolžena.

V glavnem, izobrazi se o ameriških staffordih kar se da najbolje. Jih poznam kar nekaj in so totalne maze. Če mi ne bi postali ljubši manjši psi, bi en verjetno prebival tudi pri meni. :)